- 28 Mart 2014
- 4.821
- 4.445
- 248
Rabia ablam benim aklima takildi. Mesela bende evlat istiyorum ama ne olursa olsun bi evladim olsun demiyorum hayirli saglikli evlatlar. Oturup beraber sana dua edecegimiz evlatlar nasip et diyorum. Yani bizim Rabbimizden bunu istememiz olmamasi gereken bisi. Ama ayette demiyormu Rabbimiz benden isteyin diye benmi yanlis hatrliorum. Bu konuda aydinlatirsan cok sevinirim. Rabbim herseyin hayirlisini versin.Evet.Anladığım dünyevi bir dilek için belli Sayıda dua etmek sakıncalı.kısmetse zaten olur kısmet değilse de zaten onun üzerinde Israr etmenin bir anlamı yok.
Biz kimseye dua etmeyin.Allahtan bişey istemeyin demedik ki?Rabia ablam benim aklima takildi. Mesela bende evlat istiyorum ama ne olursa olsun bi evladim olsun demiyorum hayirli saglikli evlatlar. Oturup beraber sana dua edecegimiz evlatlar nasip et diyorum. Yani bizim Rabbimizden bunu istememiz olmamasi gereken bisi. Ama ayette demiyormu Rabbimiz benden isteyin diye benmi yanlis hatrliorum. Bu konuda aydinlatirsan cok sevinirim. Rabbim herseyin hayirlisini versin.
Rabia ablam evet cok dogru simdi Abdulkadir Geylani hazretlerinin futuhal gayb eserini indirdim telefonuma.66. Makalede dua etmeyi cok guzel anlatmis Allah bin kere razi olsun.Biz kimseye dua etmeyin.Allahtan bişey istemeyin demedik ki?
Dua ibadetin özüdür.Allahtan tabi ki isteyeceğiz. Kuranda geçen pek çok ayet var. Nasıl isteyeceğimizi bile orda öğretmişler.Peygamberlerin duaları var. değil mi?
Rabia ablam benim aklima takildi. Mesela bende evlat istiyorum ama ne olursa olsun bi evladim olsun demiyorum hayirli saglikli evlatlar. Oturup beraber sana dua edecegimiz evlatlar nasip et diyorum. Yani bizim Rabbimizden bunu istememiz olmamasi gereken bisi. Ama ayette demiyormu Rabbimiz benden isteyin diye benmi yanlis hatrliorum. Bu konuda aydinlatirsan cok sevinirim. Rabbim herseyin hayirlisini versin.
hangisini indirdin canım bende bakmak istiyorumRabia ablam evet cok dogru simdi Abdulkadir Geylani hazretlerinin futuhal gayb eserini indirdim telefonuma.66. Makalede dua etmeyi cok guzel anlatmis Allah bin kere razi olsun.
Agzina saglik .Selamun aleyküm kardeşim. Dünyalık istekler için sayılı ayet sayılı esma okumak sakıncalı. Bu başka birşey.
Senin sabah akşam Rabbine evlat isteyerek ettiğin dua başka birşey. Rabbimiz Kuranda buyuruyor, Bana için için yalvarır gibi dua edin diyor. Duanın adapları, dua etmenin kıymetli vakitleri var. Duanın kabul olunacağı kıymetli zamanlar var mesela farz namazdan sonra dua etmek gibi. Duanın kabul olmaması diye birşey yok zaten. Şimdi Allahu Teâlaya dua ettik Ya Rabbi bana bir evlat nasip et.. ama olmadı nasip... Dünyada olmadı, ama ahirette bu duanın karşılığını alacağız. Belki Rabbimiz sesimizi duymayı seviyor da ondan vermiyor, ne büyük lütuf. .
Sana inşallah bir tavsiye verelim. Duaya salavat ile başlayıp evvelâ Rabbimize övgü dolu sözler söylüyoruz. Duanın ortasında ve sonunda da salavat getiriyoruz. Duanın adabı dediğimiz budur. Peygamber Efendimize başında ortasında ve sonunda mutlaka salavat getireceğizki duamız varsın yerini bulsun.
Masallah ne kadar bilgin var bu konularsa.
Allah'ın Zikriyle Duaya Başlamak
Bu bakımdan duanın başlangıcında hemen isteklerini sıralamaya girişmemelidir. Önce zikretmeli, zikirden sonra isteklerini sıralamalıdır. Seleme b. Ekvâ diyor ki: 'Hz. Peygamber (s.a) bütün dualarının başlangıcında mutlaka Sübhane Rabbiye'l Aliyyi'l-A'le'l-Vehhâb derdi'.87. Nitekim Hz. Peygamber'den şöyle rivayet edilmektedir:
Siz Allah Teâlâ'dan bir ihtiyacınızı istediğiniz zaman, önce salâvat getirmekle başlayınız. Çünkü Allah Teâlâ'nın şânına yakışmaz ki, kendisinden iki türlü ihtiyaç istendiğinde birisini (salâvat-ı şerîfeyi) kabul edip diğerini reddetsin! 88
Selamun aleyküm kardeşim. Dünyalık istekler için sayılı ayet sayılı esma okumak sakıncalı. Bu başka birşey.
Senin sabah akşam Rabbine evlat isteyerek ettiğin dua başka birşey. Rabbimiz Kuranda buyuruyor, Bana için için yalvarır gibi dua edin diyor. Duanın adapları, dua etmenin kıymetli vakitleri var. Duanın kabul olunacağı kıymetli zamanlar var mesela farz namazdan sonra dua etmek gibi. Duanın kabul olmaması diye birşey yok zaten. Şimdi Allahu Teâlaya dua ettik Ya Rabbi bana bir evlat nasip et.. ama olmadı nasip... Dünyada olmadı, ama ahirette bu duanın karşılığını alacağız. Belki Rabbimiz sesimizi duymayı seviyor da ondan vermiyor, ne büyük lütuf. .
Sana inşallah bir tavsiye verelim. Duaya salavat ile başlayıp evvelâ Rabbimize övgü dolu sözler söylüyoruz. Duanın ortasında ve sonunda da salavat getiriyoruz. Duanın adabı dediğimiz budur. Peygamber Efendimize başında ortasında ve sonunda mutlaka salavat getireceğizki duamız varsın yerini bulsun.
Dua ederken sesini ne fazla yükseltmeli, ne de iyice kısmalı, ikisi arasında bir tonla dua etmelidir. Araf 55. Elmalılı (sadeleştirilmiş): Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin! Gerçek şu ki, Allah sınırı aşanları sevmez.
Canim Allah razi olsunn. Ben namazlardan sonra salavatla baslarim dualarima 3 kez ya erhamerrahimin derim duamin sonundada elhamdullahirabbilalemin derim 4 kez salavat okuyup bitirirm duami Rabbim kabul etsin insaAllah. Ne guzel yazmissin Allah razi olsun..
Allah'ın Zikriyle Duaya Başlamak
Bu bakımdan duanın başlangıcında hemen isteklerini sıralamaya girişmemelidir. Önce zikretmeli, zikirden sonra isteklerini sıralamalıdır. Seleme b. Ekvâ diyor ki: 'Hz. Peygamber (s.a) bütün dualarının başlangıcında mutlaka Sübhane Rabbiye'l Aliyyi'l-A'le'l-Vehhâb derdi'.87. Nitekim Hz. Peygamber'den şöyle rivayet edilmektedir:
Siz Allah Teâlâ'dan bir ihtiyacınızı istediğiniz zaman, önce salâvat getirmekle başlayınız. Çünkü Allah Teâlâ'nın şânına yakışmaz ki, kendisinden iki türlü ihtiyaç istendiğinde birisini (salâvat-ı şerîfeyi) kabul edip diğerini reddetsin! 88
Canim play store a futuhul gayb yazdim en usteki programi indirdim. Kitap simgeleri var.hangisini indirdin canım bende bakmak istiyorum
Dua ya salavatla baslayip Rabbimize ovgu dolu sozler soyledikten sonra duamizin ortasinda salavat ve sonunda salavat degilmi canim dogru anlamisim.Selamun aleyküm kardeşim. Dünyalık istekler için sayılı ayet sayılı esma okumak sakıncalı. Bu başka birşey.
Biz kimseye dua etmeyin.Allahtan bişey istemeyin demedik ki?
Dua ibadetin özüdür.Allahtan tabi ki isteyeceğiz. Kuranda geçen pek çok ayet var. Nasıl isteyeceğimizi bile orda öğretmişler.Peygamberlerin duaları var. değil mi?
O zaman dünyalık Şeyler de isteyebiliriz sayısına takılmadan bunun için dua edebiliriz ayetlerden okuyabiliriz.önemli olan kabul olmuyor duam diye isyana girmemek ve âdâba uygun dua etmek istemeyi bilmek.Selamun aleyküm kardeşim. Dünyalık istekler için sayılı ayet sayılı esma okumak sakıncalı. Bu başka birşey.
Yok canım ben asla vazgeçmemEvet çok güzel Rabbim kabul etsin.anladığım zikir ve tesbih çekmede hiçbir sakınca yok sadece Anladığım dünyevi bir dilek için belli Sayıda dua etmek sakıncalı.kısmetse zaten olur kısmet değilse de zaten onun üzerinde Israr etmenin bir anlamı yok.saydıkların Arasında tek rabli Hebli minessalihin Kafamı karıştırdı.ben de çekiyorum biliyorsun.hayırlı evlat istiyoruz ama sonuçta bu da dünyevi
Doğru mu anlamışımRabia2015
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?