allahim beni affet verdigin cana kiydim

sizi kınamıyorum ama keşke aldırmasaydınız hemde ilk bebeğiniz için bu kadar uğraşmışken

2kayıp ve sonu hüsran bu süreçte ne paralar harcandı en önemliside manevi olarak ne kadar yıpranıldı ama bebeğimi sağ salim kucağıma alabileceğimi bilsem inan harcanın paranın kat be katını harcarım acının daha fazlasını çekebilirim

gerekçe ne olursa olsun asla bi cana kıyılması tartarı değilim bol bol tevbe edin bence umarım bu yaptığınızdan dolayı Allah sizi oğlunuzla sınamaz

bende boyle olmasini istemezdim cok buyuk gunah ve inanin aklimin ucuna gelmezdi boyle bir sey i yapabilecegim ama inanin hic bir destekcim yok yapayanlizim maddi manevi bakamazdik evet bi sekilde buyurdu belkide ya ilerisi evet konu acmamaliydim belkide

2 senedir evladim olsun diye cabalayip iki tanesini kaybetmis olan ben, sizi kinamiyorum ama Allah isteyene versin insallah diyorum. Olmus artik onunuze bakip devam etmelisiniz

çok geçmiş olsun. hayat bana hiç bir zaman büyük konuşmamak gerektiğini öğretti. "sizde olsanız , aynı şeyi yapardınız" cümlenize karşı çıkıyorum sadece . bu cümleniz kendinizi aklamak için kurulmuş gibi geldi bana . kimin ne yaşayıp nasıl davranacağını başkası bilemez. Kürtaja her zaman karşı olmuş biriyimdir. ama buna rağmen asla yaptırmam demem, diyemem. çektiğiniz vicdan azabının ölçüsünü de tahmin edemiyorum. acaba bu vicdan azabını çekmek mi daha zor, o gebeliği sonlandırmak kararı mı? allah yardımcınız olsun

Azra hanım öncelikle geçmiş olsun.Dinimizce küretaj ın günah olduğunu biliyorsunuzdur.Bi de yeni bi can canlıyı öldürmek bilemiyorum bu günahın altından kalkabilecek misiniz?keşke biraz daha düşünseydiniz canı veren allah rızkını da verir.Evet maddi olarak zorlardı ama emin olunn kışın sonu herzaman bahardır.Ben istiyom olmuyo bizimde çok sıkıntımız var madddi olarak ama olsun.

aldırmışsın bişey demiyorum, zor bi durum yaşadığın ama o ilacı kullanırken nasıl olsa koruyordur diye neye göre düşündünüz ? adetin olmasını sağlayan ilaçlar korumaz ki seni kafana göre böyle bi yorum yaptın..

ben kaza ile olan gebeliklerin kürtajına bişey demiyorum ama korunmadan olup da sonradan aldırılan çocuklara çok üzülüyorum ve annelere de çok kızıyorum.

çok üzüldüm yazdıklarınıza ,bnde korunmamıza ragmen hamile kaldıgımı ögrendim. ilk tepkim sizinkiyle aynıydı ,kesinlikle aldırıcam zaten onun daha kalbi bile oluşmadı diye yeri göğü inlettim. ki sebep maddiyatla ilgisi yoktu, kendimi hazır hissetmedigimden sadece.ama eşim çok ısrar etti .şu cümleyi kurdu : bu çocuk değil bir aylık isterse 1 günlük olsun aldırmana izin vermiorum ,seninle herseyi bitiririm dedi. vee yapamadım .aradan çok kısa bir süre gecmesine ragmen alıştım o miniğe. yaşınız çok genç insaallah esiniz ve siz hazır oldugunuzda yeni bir bebeginiz olur .ama kıymasaydınız o cana....

Bir bebeğim olsun çok istiyorum. .
O yüzden "benim yerimde olsaydınız aynısını yapardınız"
cümlenize katılmam mümkün değil. .
Her bebek rızkıyla gelir Allah,yarattığı canlıyı sizden daha mı az düşünecekti..
Allah affetsin,pişmansınız en azından

Ben sizin yerinizde olsaydım kesinlikle aynı şeyi yapmazdım yanılıyosunuzz... Tamam belki maddi manevi zorlanacaksınız diye düşündünüz ama Rabbim dağına göre verir karı. Emin olun ona bakacak gücüde rızkıda Allah verirdi... Evet bir cana kıymışsınız hemde canınızdan kanınızdan olan bir cana... malesef ömür boyu bu yaşadığınız vicdan azabı geçmeyecek unutmak istiyorum demişsiniz ya unutamayacaksınız... Aldırmışsınız ve gitmiş belki bekleseydiniz o kadar söktürücü falan kullanmışsınız bilmeyerek belki kendiliğinden düşecekti dünyada rızkı yokmuş bi kere ama siz evlat katili olmuşsunuz yazık...
Arkadaşlarında dediği gibi yanlış yerde derdinizi anlatıyosunuz çünkü görüldüğü gibi kimse sizi teselli etmiyor hatanızla yüzleşmenizi sağlıyor. Ki o kadar evlat hasreti çeken kadın varki onun tek bir kıpırdamasını pıt pıt atan kalbini hissetmek için herşeyini vermek için hazır olann bende dahil... Elinizdeki nimetin kıymetini bilmiyorsunuz tedbirinizi almanıza rağmen olmuşsa vardır bunda bir hikmet diyecektiniz. Belki o çocuğun beraberinde getirdiği rızıkla düze çıkacaktınız nerden biliyosunuz herşeyin daha kötü olacağını? ama şimdi bu günah ömür boyu sizin yakanızı bırakmayacak. Kürtaj sizce bir doğum kontrol yöntemi mi? cinayet mi? Allah affetsin...

affedeceğini pek sanmıyorum..bebek konusunda maddiyat olayı çok fazla büyütülüyo zaten.ben anlamıyorum bu insanları.evlendiğimden beri 40 bin tl borcu ödemeye çalışıyoruz.bebeğim 4 aylıkken kafatası ameliyatı geçirdi.hamile kaldığımda beri uykusuzum,belimi doğrultamıyorum bel fıtığımdan dolayı.susturmak için emzirme işini bile ayakta pışpışlayarak yapıyorum. ama kazara hamile kalsam asla aldırmak tercihim olmazdı.can yahu can..

3 ünüze yeten para bir zavallı bebeciğin de karnını doyururdu.

Anne olmayı çok çok isteyen ama olamayan biri olarak çok üzüldüm. hem sizin adınıza hem bebeğin adına isyan etmek istemesemde ey güzel Allahım istemeyene verecegine, isteyene nasip etsen ne olur sanki

Artık olan olmuş. Allah herşeyi gören ve bilendir. bu olayın, bu şekilde gerçekleşeceginide biliyordur ama eger yiyecek lokması, alacak nefesi, içecek bir damla suyu olsaydı bu hayatta kimse önüne geçemezdi. herkesin sınavı ayrı belki sizinkide buydu. tövbe ederseniz ve gerçekten pişmansanız Allah sizin tövbenizi kabul edecektir. ne olur çok çok dikkatli olun ki bir daha böyle birşey yaşanmasın.

Hayat sizin hayatınız, seçimler de sizin seçimleriniz. İçiniz rahatlayacaksa söyleyeyim; bebeğe ruh, bebek uzuvları tam bir insana benzedikten sonra yani yaklaşık 12 haftasından sonra üfleniyor, o vakte kadar sadece bir canlı oluyor ama ruh üflenince artık insan oluyor. Yani sizden kopan sadece bir canlıydı.
Allah herkese nasip etmiyor evet, ama bir başkası çocuk sahibi olamıyor diye düşünüp istemediğiniz bir gebeliği de devam ettiremezsiniz. Herkesin yaşam biçimi, düşünceleri, istekleri, ve ona nasip edilen nimetler farklıdır. Bundan sonra daha dikkatli korunun ve vicdan azabınız için bol bol tevbe edin. Yaptığınız şey için de aileniz ve Allahtan başka kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, kimsenin sizi yargılama hakkı yoktur.

Arkadaşlar, siz onun yerinde olsaydınız aynı şeyi yapmazdınız. Ama o siz değil, siz de o. İnsanların yaşamlarının içini, hayatlarını, düşüncelerini, sakıncalarını hissetmek gerek. Empati yapabiliyor oluşumuz bizi hayvanlardan ayıran en büyük özelliklerden biliyorsunuz. Kişi zaten yaşadığı anın verdiği huzursuzlukla yazmış. "Oh iyi ki de yaptım" da demiyor.

İnsanların hayatta alması gerektiği bazı zor ama kendileri için gerekli olan kararlar vardır. Bu o kararlardan biriymiş demek ki arkadaşımız için. Elbette kimse bir cana kıymak istemez, ama şartlar onu bu duruma ittiyse bunun yargılamasını biz yapamayız. Evet, Tanrı onunla birlikte gücünü de verirdi. Ama bu durum kendince de yanlış karar vermiş birisini eleştirmek olmamalı. Onu hissetmeli, hata yaptığını söylemeli ama azarlamamalıyız.

Hepinizin hassasiyetleri var, birçoğunuz çocuğunuz olsun istiyorsunuz ve bu tür konular duyunca içiniz yanıyor, haklısınız. Sizin elde etmek için uğraştığınız bir can'a yapılanı reva olarak görmüyorsunuz. Tanrı o bebeğin gücünü ailesine verecekti, ama size de birer bebek verecek inanıyorum. Çocuğu olmuyor diye üzülen sevgili anneler, tıp çok ilerledi. Bugün olmazsa yarın, bebeğinizi kucağınıza alacaksınız. Negatif düşüncelerden sıyrılın rica ederim.

Size gelince konu sahibi arkadaşım, aldığınız karardan duyduğunuz pişmanlık, ne yazık ki bir süre sizi etkisi altına alacak. Birçok konu önünüze bu durumu getirecek içinizde, ancak hiçbir acı dinmez değildir. Zamanla bu hissi yavaş yavaş kaybetmeye başlayacaksınız. Hep aklınızın köşesinde bu durum olacak ama, psikolojik etkisinin derecesi azalmaya başlayacak.

Yapmanız gereken şey, bebeğinize sarılmak. Onun yüzüne bakamamak ne demek?. Siz katil değilsiniz, sadece şartlarınızın kurbanısınız. Zorda hissettiğiniz için bunu yaptınız ve zaten pişmansınız. Kimse bu şekilde bir sonu, ilk tercihi olarak düşünmez haklısınız. Size buna iten ana sebepler para, zaten küçük bir bebek oluşunun dışında neler bilemeyiz. Ama güçlü olmalısınız, hiç kimse için olmasa bile, bebeğiniz için güçlü olmalısınız.

Sunu anlayin artik kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir. Bu kadar istemiyorsaniz dikkatli olacaktiniz kocaman insanlarsiniz doktora o ilacin koruyp korumadigini soramadiniz mi? Yargilamadan kastiniz kotu yorum yapmayin demek sanirim ama burda konu acinca herkes iyi-kotu fikir soyler bunu kabullenin artik.

Allah yardımcınız olsun. Kürtaja karşıyım ama sizin hayatınız sizin seçiminiz. Ne hissettiğinizi anlamama imkan yok ama yazdıklarınızdan acı çektiğinizi, pişman olduğunuzu anliyorum. Allah sabır versin.

Allah ın sınavından geçtiğiniz ne kadar ortada.
Allah istediğinizde vermeyip bekletmiş ve zor gebe kalmışsınız,şimdiyse siz istemezken Allah vermiş..
Bunu nasıl görmezsiniz?
Hamilelik ve sonrası çok zorlu bir dönem,psikolojik olarak hazır değilim,depresyondayım vs deseydiniz anlardım sizii.
Evet maddi-manevi hazır değilim demişsiniz,manevi yönden anlıyorum,ama maddi yönden Allah rızkınızı verirdi.
Ne bileyim,aileler destek olurdu vs.

Gerçe uzaktan söylemeside çok kolay,Allah günahınızı affetsin.

Ailelerin destek olacağını nerden bilebiliriz ki. Şayet böyle bi durum olsa hanımefendi maddi yönünü düşünmezdi.
Aileler korunacaktınız madem öyle yapmayacaktınız gibi bi tavır da takınabilirlerdi. Bunu bilemeyiz.

anlamadığım şey adet söktürücü adı altında verilen bi ilacın sizi koruduğunu nasıl düşündünüz,,doğum kontrol hapı hiç kullanmamış olsanız bilmiyorsunuzdur diyeceğim belki ama............... daha önce bi kaybım var kalp atışı nedeniyle zorunlu kürtaj oldum yeniden hamile kaldım şimdi bebeğimi beklyiorum ama hala ilk bebeğim aklıma geldikçe ağlıyorum ki elimde olmadığı halde Allah'ın aldığı cana can katamazdım ki.......... ama bu olaydan ötürü pişmansın üzüntülüsün ve Allah'ın affetmesini diliyorsun inşallah affeder... kendini yıpratma artık...........

Geçenlerde Çocuk esirgeme kurumuna çocukları ziyarete gittik. 9 yaşındaki bi küçük kız bize birdenbire şunları anlattı:

ben 1 ve 2. sınıfı annemin yanında okudum, buraya geleli 7 ay oldu. evime dönmek istiyorum. 12 yaşındaki ablam ve 6 aylık kardeşim evde anne ve babamla kalıyor. kardeşimi çok merak ediyorum, onu hiç görmedim, beni hiç aramıyorlar.

Anlaşıldığı üzre bayan 3. doğumu yapmasına 1 ay kala küçük kızını çocuk esirgemeye vermiş. Şimdi nedir bu Allah aşkına?
Yargılayacaksanız 4 haftalık canın kıyılmasına değil küçücük yaşında her gece yatağına yattığında evini ve ailesini sayıklayan 9 yaşındaki kızını buna mecbur eden aileleri yargılayın. Asıl katillik körpe bir ruhu başka bir can geliyor diye evden atmaktır.
Belki durumu düzelince küçüğü büyüyünce onu da alacaklardır diyebilirsiniz ama alsalar bile en küçük bi harekette evde istenmediğini düşünecek belki küçük yaşta evlenip kendi yuvasını kurmak isteyecek, hatalar yapacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…