allahim beni affet verdigin cana kiydim

Maddi-manevi bakmaya hazır olmadığınız bir çocuğu doğurmak kürtajdan daha kötüdür diye düşünüyorum.Allah rızkını verir de rızkla bitmiyor herşey.Bu yüzden kendinizi daha fazla üzmeyin,bu size ders olsun bundan sonra daha çok dikkat edersiniz korunmaya.

siz olsanız aynı şeyi yapardınız demişsin, hayır yapmazdım ve yapmadım da..
aynı şeyler benim de başıma geldi.. üstelik oğlum sizin çok küçük dediğiniz 2 yaşında değil, 9 aylıktı daha..
eşim bankadan kredi çekmişti baya bi, onu ödemeye çalışıyordu, para içinde yüzmüyoduk bizde..
ve kızım geldiğinde eşimin işleri çok açıldı.. yoluna koyduk bi şekilde...
arabamızda yoktu.. ben bi yaşında ki oğlumu alıp, kontrollere dolmuşla otobüsle gittim.. kontrollere giderken kime bırakıcam ne demek ya.. böyle bi bahane de ilk kez duyuyorum.. bi de sizinki 2 yaşındaymış...
bilmiyorum ya, yani bi kez anne olup o duyguyu yaşayan birinin bunu yapabilmesini anlayamıyorum...
yani aç mısın açıkta mısın sokakta mısın,evli değil misin,bebeğin babasız mı büyüyecek, tecavüze mi uğradın... bi bebek ya, yazık günah...
olan olmuş allah affetsin...

asla kınamıyorum ama çok üzüldüm bebek adına ,

umarım rabbim sizi denememiştir, bol tövbe edin belki vicdanınız bi nebze rahatlayabilir

Bence biraz sakin olmakta fayda var zira çok ama çok hassas bir konu.
Belki üstüme vazife değil ama lütfen kırıcı yorum yazmayın arkadaşlar.
İnsan başına gelmeden bilemiyo.
Ben annemin kürtaj olmak zorunda kaldığı evreyi biliyorum resmen kahrolmuştu.
3 kızı var, ozaman 43 yaşındaydı ve büyük bi'titizlikle ilaçla korunduğu halde hamile kalıp doktorunu bile şaşırtmıştı. Ne sağlığı açısından ne maddi açıdan ne de psikolojisi açısından doğuramazdı.

Kaldı ki ben şu bebek rızkıyla gelir doğur mantığını doğru da bulmuyorum sokaklar bu mantıkla doğurulmuş çocuklarla dolu. İşte bu evrede de çok ama çok iyi korunmak gerekiyo.

Ama gelin görün ki annem korunduğu halde hamile kaldı ki öğrendiği andan itibaren çok ağladı perişan oldu resmen hem doğurmak istemiyo hem kürtajı istemiyodu. En sonda doktor sağlığı açısından uygun bulmadı zaten.

Niye üstüne gitmeyin diyorum çünkü annem resmen depresyona girecek kıvamdayken hergün komşunun gelip moral adı altında çok günah, yat kalk tövbe et, keşke öldürmeseydin vs gibi cümleleri yüzünden daha da kötü olmuştu. Annem oysaki bunları çok iyi biliyodu ve kahroluyodu.

Son düzenleme:

inan bana şuan bunu okudum kendımı çok kötü hissetım ve ağlıyorum ama bılıyormusun bebeğine mı desem yok yok sana canım sana ağlıyorum ilerde o vicdanın seni seni ömür boyü bırakmayacak .evlisin suan ekmeyin yok ama yarın çalışmaya bşladığında çok ekmeyin olur işte ozaman vay haline senin yerinde olmak istemem ALLAH göstermesin.ama şuan beni çok ağlattın umarım sen ağlamazsın.annem senın durumundaydı tıpkı sen gibi gençtı ve bn 1.5 yaşındayken kardeşimle hamile kaldı fakat bana yedirecek yemeğini bulamıyordu ve karar verdi kardeşimden kurtulacaktı ki o gece 3 yaşında iken ölen ablam ruyasına geldi ve ona dediki: annecim sen baka erkek kardeş vermek istiyorsun ama o daha çok küçük elleri okadak küçükki oyun oynamayacağiz onu istemıyorum onu bana verme çok küçük oynamıyorum bile onla.ve sabah annem kalkti ve vazgeçtı evet öbür dünyaya kardeşimi gönderecektı kı vazgecti.çok zor günler anlatıyor ACLIĞI anlatıyor.ama erkek kardeşim aslan gib goğdu ve şuan ona bakıyor.Canım seni yargilamıyorum Haaşa boyle bir hakkım da yok sadece ağlattın beni ağlıyorum senin için vicdanınla karşı karşıya kalmak en zor şeydir.Geçmiş olsun

keşke durumun iyi olsaydı da doğursaydın çaren yok ne yapacaksın kim isterki çocuğunu aldırmayı istemeyerek yaptığın mecbur kaldığın içni yaptığın şeyler için vicdan azabı duyma hayatta yaşanan şeylere takılıp kalırsan ne ilerlersin ne geri gidersiniz allah çocuğuna sağlık sıhhat versin hayat devam ediyor bazı şeyler insanın elinde olmuyor mecbur kalıyor hayatın onu ittiği şeyleri yapmaya sıkma tatlı canını daha yaşın çok küçük biraz mantıklı düşünmeye calış

Herkes yaşadığı hayatı biliyor zorluğuda siz yaşıyorsunuz kimsenin hayatınızda ilgili ahkam kesmesine müsaade etmeyin çocuğunuzun yüzüne bakamayacak birşey yok onun geleceği için birşeylerden mahrum kalmaması için bu kadar üzüleceğinizi bildiğiniz halde bu yolu tercihetmişsiniz kolay birşey değil yaşadığınız, ama dünyaya gelecek çocuğun rızkı sadece annesinin memesindeki süt değil bu dünya şartlarında çocuk bakmak büyütmek hiç kolay değil aileniz için en en doğru kararı siz ve eşiniz verir..
Günahıda allahla sizin aranızdaki şeydir.. Burada yazılanlara çok takılmayın herkesin sınavı farklı çocuğu olmayan başka bir insanda sizin yaşadığınız maddi problemleri yaşamıyor belki, o yüzden çocuğu olmayan bir sürü insan varken ben nasıl yaptım bunu diye kendinizi yiyip bitirmeyin

öncelikle buraya bu konuyu açman büyük talihsizlik, keşke hiç yazmasaydın, bir kagıda yazsaydın da kimse okumasaydı daha iyiydi. yapılan yorumlar acını katlamaktan baska bir işe yaramayacak. evet buraya biri konu acar ve her türlü yorum yapılır, herkes düşüncesini yazmakta serbesttir falan filan..fakat bu tarz olaylarda yani YAŞANMIŞ-OLAN OLMUŞ olaylarda, "keşke yapmasaydın niye yaptın neden yaptın şöyle olurdu böyle olurdu.." yani böyle yazınca ne oluyor anlamıyorum.. içiniz falan mı soguyor, konuyu acan kişi zaten gırtlagına kadar pişmanlıgına batmış, destek olun olumlu bişey yazın da demiyorum ama bu kadar da saldırmayın allah askına. kendince sebepleri vardır , size hiç uymaz , nasıl yaptıgını hiç anlayamamısnızdır aklınız almaz, siz asla böyle birşey yapmamıssınızdır yahut yapmayacaksınızdır vs. vs.. ama OLAN OLMUŞ artık. olmuşla ölmüşe çare var mı? yok. O zaman bu konuyu okudugunda yapacagın yorum keşkeyle-nedenle baslayacaksa, basma 'konuya cevap ver' butonuna , geç gitsin. birinin sebebi olursun, haberin olmaz.

Ya ağlayarak okudum resmen sizi yargılamakta istemiyorum sizin kararınız ama nasıl kıydınız bir de öncesinde evlat hasreti de çekmişsiniz yani ne mantıkla demişsinizya iki hafta oldu diye değil 2 hafta 2000 hafta da geçse o acı pişmanlık içinizden çıkmayacak ilerde durumunuz düzelince bir çocuk daha yapacaksınız ama onun acısı icinizde olacak çünkü onu siz öldürdünüz aklım gerçekten almıyor benim normalde cevapta yazmayacaktım ama demişsinizya benim yerimde siz olsaydınız aynı şeyi yapardınız diye Rabbim şahit ben yapmazdım yapmam da biz de evlat hasreti çekiyoruz Allahım nasip kısmet eder olursada bugünlerimi asla unutmam ve canıma cananıma kıymam kıyamam kuru ekmek bulumasam kuru soğan yer yine bakarım yavrumu... Rabbim isteyen herkese versin inşşş,

allah rızkını verir diye ben söylemiyorum kuranı kerimde allah söylüyo bunu..
hepimiz bilioruz gökten para yağmıo kimseye.. ben inanıyorum ki gerçekten tevekkülle, azimle, inançla, sonsuz teslimiyetle çabalayana allah yardım eder.. bebek rızkıyla gelir deyip yan gelip yatmak değil olay..
buna inanacaksın ve rızkını arayacaksın.. e hani rızık deyip gökten zembille inmesini beklemiceksin
şimdi tembellik diz boyu..
şimdi şükürsüzlük var, bi elhamdülillah demektan aciziz...

Konu sahibinin kahrolduğunu sadece bi'kaç kişi mi hissedebildik anlayamıyorum.
Habire neden, nasıl, bin yıl geçse de unutamazsın.

Konu sahibi iyice dibe vurup depresyona girsin, intihar falan etsin madem.

Ne yapsın yani olmuş, keşke olmasaymış ama olmuş, onun yaşamına göre olmak zorunda kalmış.

Yapmayın nolur ya kürtaj dehşet bi'şey ben annemin o koltuğa yatmak zorunda olduğu andaki ağlamalarını gördüm deli gibi korkuyodu kadın. Biraz olsun karşınızdakinin psikolojisini düşünün. Doğru bulmazsınız o ayrı veya destek olmak istemezsiniz ona da tamam ama gelip de iyice dibe itelemeyin bari.

Şurda hepimiz kadınız yarın ne hale gelip hangi yapmam dediğimiz şeyi yapmak zorunda kalacağımızı bilmiyoruz.

bebek sahibi olmayı bekleyen bir çok insan varken..neyse allah affetsın diyecek söz bulamıyorum bende hamileyim bebeğime birşey olacak diye korkuyla yatıp kalkarken siz ona kıymışsınız...

Inan bana okurken gozlerimden yavas yavas yaslar dokuldu.nedense cok etkiledi beni bu konun.rabbim seni de esini de affeder INSALLAH (

Keşke sonu böyle olmasaymış ama olan olmuş.

Ne diyeceğimi bilemedim.

konuyu buraya yazmadındaki amacı anlayabilmiş değilim.
burada çocuk sahibi olmak için çabalayan birçok kadın varken,
size olsun üzülme olan olmuş denilmesini,vicdanınızı rahatlatmamızı mı beklediniz?

2 senedir bebek sahibi olmak için uğraşıyorum ve çok üzüldüm konunuzu okuyunca.
bu sizin sınavınızdı belki.ne diyim Allah affetsin.

bu arada duplashon ilacı progestan içerir ve döllenme olduysa bebeğin tutunmasını sağlar,
döllenme olmadıysda adet olunmasını sağlar.keşke netten ilacın adını yazıp baksaydınız bütün bilgileri alırdınız.

Ben yazdıgım msjda demek istedimki zaten kötüsün bu konuyu neden açtın çünkü birçok kadın kürtaja karşı ve çocuk sahibi olamamış okadar kadın varken böyle bi konuyu kimse hoş karşılamaz keşke kendi kendinize acınızı yaşasaydınız kusura bakmayında kimse burda iyi yapmişsın demez ben olsaydım konu açmayı birak kimseye sölemezdim bile

Çocuk sahibi olmayan ve büyük bir ihtimalle de olamayacak olan bir kadınım ama diğer insanlar gibi düşünemiyorum; yani biz çocuğa hasret sen şimdi bu konuyu niye açtın demek de bana göre kötü bir yaklaşım

Kimse bunu güle oynaya yapmaz, çok zor ve dehşet verici bir şey, ne söylesek tesellisi yok zamanla iyileşebilirsin, acısı hafiflemeyen hiç bir şey yok, nelerle yaşıyor insanlar. Dua et bol bol, tövbe et, yine Allah'a sığın

Ve dostane bir tavsiye; konunu kapattır, ne kadar çok hırpalanırsan, o kadar zor atlatırsın. Allah yardımcın olsun

5 haftalıkken aldırmıssınız 5 haftalıkken kalbı atmıyor en azından kendınızı boyle rahatlatabılırsınız.
cocuk ısteyenlerın kızmasını anlayamıyorum herkesın sınavı durumu farklı Allah ısteyen herkese versın

ben hissettim arkadaşım, maazalllah konu sahibi burda yazılanları da okudukça derin bir depresyonaa doğru gidecek diye üzülüyorum ben ya öbür çocuğuna da bakamayacak sonraa

o bir melekti isteyipte olmayanlara mucize olan melek siz ona kıydınız allahtan af diliyosunuz allah affetse o bebek affetmez anne benim yaşamaya hakkım yokmuydu der...

rabbim onun rızkını verirdi diyecek bişi yok allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…