cnm biliyorum ketle çok elektrik harcıyo. tüpte hiç dayanmıyor. suyu ısıtana kadar çok tüp yanıyor. tüplü olmasa bile şahsen ben kullanırım. çok işime yarıyor. 5 dakikada çay yemek fln. elim hep ketle da valla :)
doğalgaz kac tl gelıo sıze kızlar?
bızım bu ev güzel ısınıyor..ötekı evlerımıze göre..185 geldı enson..hava bu kadar soğuk olmasa 160 gelıodu..
eskı evlerımız buz gıbıydı ama 300 gelıodu
Merhaba;
Bu ay 180 tl geldi.Normal bebek var evde evim 135 m2.baya sıcak tutuyoruz odaları.Ev sahibem mantoloma yaptırmış sağolsun.
Tüp kullansak 75 tl tüp + ısınma ve banyo sorunu olacaktı.Doğalgaz gayet ekonomik bence.
evet sartlarımız aynı..benımde bebegm var..bızım bu apt.ısı yalıtımlıymış..
eskı evımızde donardık hep,sımdı kısakol gezıyoz hala..
zaten tup olayını yazın anlıyoruz..aylık 15 tl doğalgaz faturası gelıyo..
bu sırf sıcak su ve tüp kullanım fıyatı..
doğalgaz bulunmaz nımet
Şimdide bulaşık makinası tartışmasına başladık evde neymiş bulaşık makinası elektirik su deterjan çok harcıyormuş elimde yıkayacakmışım anlatamıyorum yaa ben dolduruyorum makinayı o çıkrıp yıkıyoor çıldırcam artık ne yapmalıyım bilmiyorum bi akıl verin lütfen
http://www.eeb.hacettepe.edu.tr/atbtasarruf.pdf
Bu linki aç ve okut.
Ben demiyorum. Sen demiyorsun. Hacettepe üniversitesi diyor.
Elde bulaşık yıkamak tasarruf değil israftır.
Kesinlikle .
ne kadar ilginç, bunlar en temel şeyler. bunlarda bile böyle yapıyorsa ve dolu makinayı dahi boşaltıyorsa başka sıkıntıları var. cimrilik değil bence tam adı bunun..madem en başından neden almış. kafasına saksı düştüğü bir ana mı rastgelmiş.
boşaltığı gibi yıkasın madem bulaşıkları görsün bakalım nasıl oluyormuş.
Konu sahibine babası almış çeyiz için.bir de işin hijyen kısmı var.
makinayı ilk açtığımız zaman bulaşıklara el değdiremiyoruz sıcaklığından. normalde insan eli o sıcaklığa dayanamaz.
benim bulaşık süngeri takıntım var. gittiğim yerlerde elde yıkanıyorsa bulaşık süngerine bir bakarım içim gıcıklanıyor mu diye.
Doğalgaz mantolamalı evde bulunmaz nimetYoksa çok afedersin kazık. Bir keresinde eski oturduğumuz eve çocuklu yatılı misafir geldi, uzun süre kaldılar. Her odayı yüksek ısıda yaktık. 18 günde 480 tl geldi. unutmadan ekleyeyim, yaklaşık 5 yıl önce olan bir olay bu..
Şu an mantolamalı bir evde oturuyorum. Bu ay 83 tl gelmiş. Isınma ve sıcak su kullanım bedeli + suyu ısıtmak için harcanan enerji dahil. Merkezi sistem gibi bişey, ama herkes kullandığı kadar ödüyor.
Tüp konusunda haklısın. Yazlıkta kullanıyoruz çok kısa sürede bitiyor ki sıcak su elektrikten gelmesine rağmen.. Ve doğal gaza kıyasla tüp başına 75 tl hiçte düşük bir rakam değil.
Konu sahibine babası almış çeyiz için.
bu soğukta bile adam elinde yıkayabiliyor
ayrıca eve fazla ekmek almaya eli gitmeyen birikalır diyerekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?