Allah'ım bu yıl çabuk bitsin. Deprem

Herkes sürekli bir şeyler söylüyor biz Kuşadası'ndayiz ve hala korkuyoruz artcilarin neredeyse hemen hemen hepsini 2 likler dahil hissediyoruz ciddi anlamda akıl ruh sinir sistemimiz harap olmuş durumda

Bayraklıda oturuyorum evimin çevresindeki çoğu bina ağır hasarlı ya da yıkıldı. Deprem 1 dk kadar sürdü. Nasıl mı anladım koridordaki dolap kapaklarının sesinden. Bunca zaman aynı binada depreme yakalandım ve hiçbir zaman da öyle yok deprem bitsede bina sallanır olayını duymadım görmedim. Avizeyle bir binanın sallanışını nasıl bir tutabiliyorsunuz? Bi masa bulun üstüne dolu su şişesi koyun ve masayı sallayın ve bırakın bakalım su şişesi sallanmaya devam edecek mi? Mantık biraz...
aynen benim de bayraklıdayım bildiğim bütün binalar ya çökmüş ya yana yatmış ya da yıkım çalışması var çocukla gezdiğim parklar hep çadır dolu şimdi:(insnalar bu soğukta hep dışarda

Bayraklıda oturuyorum evimin çevresindeki çoğu bina ağır hasarlı ya da yıkıldı. Deprem 1 dk kadar sürdü. Nasıl mı anladım koridordaki dolap kapaklarının sesinden. Bunca zaman aynı binada depreme yakalandım ve hiçbir zaman da öyle yok deprem bitsede bina sallanır olayını duymadım görmedim. Avizeyle bir binanın sallanışını nasıl bir tutabiliyorsunuz? Bi masa bulun üstüne dolu su şişesi koyun ve masayı sallayın ve bırakın bakalım su şişesi sallanmaya devam edecek mi? Mantık biraz...
Ya siz şakamısınız
[/QUOT
Tipik yurdum insanı bilgisi olmadan fikri olanlardan olduğun için duymaman normal.
Ben bu depremin aynısını Ocak ayında yaşadım hala da oluyor burada. Depremden sonra mabadımdan birşeyler uydurmak yerine profesörleri takip ettim sosyal medyadan. Baska biri sormustu Elazığ depremi 22 saniye sürdü deniliyor ama daha uzun hissettik diye o da kastedilen 22 saniyenin sadece 22 saniye salladı anlaminda olmadığını söylemişti. Söyleyen yer bilimci bir profesör. İyiniyetle açıklama yapmak istemiştim fazlasıyla pişman oldum sen haklısın diyip konudan uzaklaşıyorum. Son olarak hem mantık hem BİLGİ biraz...

Tipik yurdum insanı bilgisi olmadan fikri olanlardan olduğun için duymaman da görmemende normal.
Ben bu depremin aynısını Ocak ayında yaşadım hala da oluyor burada. Depremden sonra mabadımdan birşeyler uydurmak yerine profesörleri takip ettim sosyal medyadan. Baska biri sormustu Elazığ depremi 22 saniye sürdü deniliyor ama daha uzun hissettik diye o da kastedilen 22 saniyenin sadece 22 saniye salladı anlaminda olmadığını söylemişti. 22 saniye depreme yol açan kırıktaki gerçek kayma süresi olduğunu söylemişti. Söyleyen yer bilimci bir profesör. Avize örneğini bilgiyi somutlaştırmak adına verdim. İyiniyetle açıklama yapmak istemiştim fazlasıyla pişman oldum senin dediğin doğru diyip konudan uzaklaşıyorum. Son olarak hem mantık hem BİLGİ biraz...

verdiğim bilgileri kandilli rasathanesi verilerinden aldım. fay uzunluğu ile ilgili hata yapacaklarını sanmıyorum. 99 marmara ve düzece depremleriyle kıyaslandığında 7,1 olması imkansız görünüyor çünkü izmirdeki deprem çok uzun sürdü, bitmek bilmedi. Daha kısa sürseydi 7,1 e inanabilirdim. 0,1 puanda bile hasar binlerce kat artıyor. 6,8 veya 6,9 arasında bir değer olduğunu düşünüyorum şahsen. Ki iyi ki de öyle oldu.

Bayraklıda daha şiddetli hissedildiği kısmına ben de katılıyorum çünkü zemin ve coğrafi yapı da depremin şiddetini artırıp azaltabiliyormuş, bizim balçovadaki bölge kayaların üzerinde, hasar çok az, bayraklı bildiğim kadarıyla kurumuş bataklıklar üstünde kurulmuş, dedemler öyle dermiş, o bölgede 7,1 değil 8 şiddetinde hissedilen bölgeler olduğu da söyleniyor.

Size bir konuda daha katılıyorum, deprem 15 saniyede bitti bina sallanmaya devam etti teorisi cidden komik ama 15 saniye sürdü diye iddialaşanlar var. Çok da önemli değil, dışarıdan gazel okumak kolay, bir tane izmirli bizde 15 saniye sürdü demiyor
Şöyle söyleyeyim 7,1 şiddetinde 20 saniye kadar sürdü geri kalan 40 saniye 5,5-6 şiddetindeydi hissettiğim kadarıyla ama aralıksız olan bir depremdi bu. Hatta durur gibi olup bir kez daha gümdürdeyerek hızlandı. Yani 2 kez darbe almış gibi oldu binalar. Ben bitecek sanıp bebek çantası hazırlamaya yan odaya gittim 5 sn sonra bi baktım yine hızlanıyor hemen geri çocuğumu kucaklayıp cenin pozisyonu aldım. Sonra biri gelmiş yok profösör dinliyorum ben zart zurt diyor. İfrit oluyorum. 15 saniye nerdeeee 1 dk nerde.

Denisova Denisova Siz önce alıntı yapmayı becerin sonra deprem üzerine konuşursunuz. Bi de komik ifadesi atmışsınız bana. Yanımdaki binalar yıkıldı diyorum acımla dalga geçer gibi... İnsanlıktan nasip almak mühim bi şey. Size de nasip eder Rabbim inşallah.

aynen benim de bayraklıdayım bildiğim bütün binalar ya çökmüş ya yana yatmış ya da yıkım çalışması var çocukla gezdiğim parklar hep çadır dolu şimdi:KK43:insnalar bu soğukta hep dışarda
Geçmiş olsun. Dün çocuğun aşısı vardı. Sağlık ocağının orda bile 4 bina ağır hasarlıydı. Çocukla olunca çok daha psikoloji bozuluyor.

Alıntı yapmak çok büyük yetenek gerektiren birşey bunu beceremediğim için çok mutsuzum. Senin acınla dalga geçmediği mi mantıksız açıklamana güldüğümü gayet iyi biliyorsun da işte maksat üste çıkmak !
Yemin ederim sizinle muhattap kalacağımı bilseydim kesinlikle yazmazdım ! RagnarLodbrok RagnarLodbrok

Alıntı yapmak çok büyük yetenek gerektiren birşey bunu beceremediğim için çok mutsuzum. Senin acınla dalga geçmediği mi mantıksız açıklamana güldüğümü gayet iyi biliyorsun da işte maksat üste çıkmak !
Yemin ederim sizinle muhattap kalacağımı bilseydim kesinlikle yazmazdım ! RagnarLodbrok RagnarLodbrok
RagnarLodbrok RagnarLodbrok yanınızdayım.
denisova, Ne kadar küçümseyici mesajlar yazmışsınız, konuşma şeklinizden sizin iyi bir araştırmacı olduğunuz düşünülür ama sonuçta televizyondan dinlediğiniz şeylerle burada ahkam kesip bilmişlik yapıyorsunuz. Deprem profesörleri aynı şeyi söylese haklısınız, dinlediğiniz kişilerin fikirlerini tabu kabul edip başka profesörlerin neler dediğini bilmeden bizi mi küçümsüyorsunuz? Yaşayan bilir, millete deprem bitince bina sallanmaya devam eder derken aslında kendinizin ne kadar komik duruma düştüğünüzün farkında bile değilsiniz. Haklı olduğunuz birşey var, keşke konuya katılmasaydınız, elazığlardan izmir depreminin süresini izmirlilere öğretmeye çalışmasaydınız, ayrıca burada kimse birbirini tanımıyor, sizi tanımıyorum, benimle senli benli konuşmayın lütfen. Bu da hoş değil.

denisova, Ne kadar küçümseyici mesajlar yazmışsınız, konuşma şeklinizden sizin iyi bir araştırmacı olduğunuz düşünülür ama sonuçta televizyondan dinlediğiniz şeylerle burada ahkam kesip bilmişlik yapıyorsunuz. Deprem profesörleri aynı şeyi söylese haklısınız, dinlediğiniz kişilerin fikirlerini tabu kabul edip başka profesörlerin neler dediğini bilmeden bizi mi küçümsüyorsunuz? Yaşayan bilir, millete deprem bitince bina sallanmaya devam eder derken aslında kendinizin ne kadar komik duruma düştüğünüzün farkında bile değilsiniz. Haklı olduğunuz birşey var, keşke konuya katılmasaydınız, elazığlardan izmir depreminin süresini izmirlilere öğretmeye çalışmasaydınız, ayrıca burada kimse birbirini tanımıyor, sizi tanımıyorum, benimle senli benli konuşmayın lütfen. Bu da hoş değil.
Peki 👍🏻

Teşekkür ederim...

Arkadaşlar hepimiz aynı düşünceye sahip olmayabiliriz. Ama kırıcı olmaya gerek yok. Ben de ilk defa duyuyorum deprem bitince sallanmaya devam eder muhabbetini. Ayrıca cidden 15 saniye falan değildi. Resmen 7 şiddetinde ve 15 saniyeden fazlaydı. Bir de ben bu konuyu o gün ki korkumla açtım. Yani evet diğer yılın bundan daha mı iyi yoksa kötü olacağını bilemeyiz ama buna mı takıldınız? . Bu kadar korkmus bir insana gecmiş olsun deyip gecmek bu kadar zor olmamalı.

Arkadaşlar hepimiz aynı düşünceye sahip olmayabiliriz. Ama kırıcı olmaya gerek yok. Ben de ilk defa duyuyorum deprem bitince sallanmaya devam eder muhabbetini. Ayrıca cidden 15 saniye falan değildi. Resmen 7 şiddetinde ve 15 saniyeden fazlaydı. Bir de ben bu konuyu o gün ki korkumla açtım. Yani evet diğer yılın bundan daha mı iyi yoksa kötü olacağını bilemeyiz ama buna mı takıldınız? . Bu kadar korkmus bir insana gecmiş olsun deyip gecmek bu kadar zor olmamalı.
dediğiniz doğru kesinlikle 15 sn den uzundu. çok geçmiş olsun inşallah bir hasarınız yoktur.🙏

Kardesim yurtdışında.Ordaki basin depremin 7 siddetinde ve 38 saniye sürdüğünü yazmış.Artik ne kadar sürdü net bilmesekte 15 saniye surmediginden biz yasayanlar kesinlikle eminiz.Bunun tartisilacak bir tarafi yok yasayanlar olarak söylüyoruz.

Back
X