Allah'ım bu yıl çabuk bitsin. Deprem

Kimi 15 saniye, kimi 20 saniye diyo ama bize daha uzun geldi

40 saniye dedi arkadasimda izmirde

ben de daha uzun hissettim.
şirketimizin güvenlik kamerasında 24 saat çekim yapılıyor. videoyu ayarlayıp utube a yükleyeceğim. tam olarak 35 saniye sürdü, seslerden ve hareketlerden başlangıç ve bitiş zamanı net anlaşılıyor. ayrıca internette çok sayıda video var, asla 15 saniye değildi, neden böyle dendiğini anlamıyorum, herhalde en uzak bölgede hissedilen süreyi yazmışlar. deprem bitmek bilmedi, yaşayan herkes aynı şeyi söylüyor, ayrıca çok şiddetliydi, çok deprem gördüm 6 lık, bana göre 7 den aşağı değildi, tüm izmir sallandı, 5 saniye daha sürseydi ikinci marmara depremi olurdu, artçıları bile sertti başlarda

ilk defa ölümü bu kadar yakın hissettim, hepimiz kelimei şehadet getiriyorduk, anne bitmiyor deprem diye bağırdığımı hatırlıyorum, oğlum kucağımda, duvar yıkılırsa nerede duracağız diye düşünüyordum

Uyudum sabah dört beş gibi eşimle.
Gecesi gündüzü yok illa olacak deprem dedik
Ama her on beş dakikada bir o ses neydi
Cat sesi mi geldi
Aşkım dönme su yatakta niye dönüyorsun depremi ayırt edemiyorum.
Manyak gibi bı geceydi
Dua et eşin yanında benimki yanımda bile değil. İlk depremde yalnız başıma o şoku yaşadım. Dün gece mecbur eve girip yattım. Eşin yanında en kötü nöbetleşe uyursunuz. Artık yatarken ne olursa olsun deyip yatıyorum. Ama beynim öyle hassaslaştı ki en ufak sarsıntıda uyanıyorum saçma sapan ruh hali içindeyim anlayacağın :(

Dua et eşin yanında benimki yanımda bile değil. İlk depremde yalnız başıma o şoku yaşadım. Dün gece mecbur eve girip yattım. Eşin yanında en kötü nöbetleşe uyursunuz. Artık yatarken ne olursa olsun deyip yatıyorum. Ama beynim öyle hassaslaştı ki en ufak sarsıntıda uyanıyorum saçma sapan ruh hali içindeyim anlayacağın :(
Depremde yanımda değildi. Taa gece geldi

Çok zor gercekten. Ailenize dw gecmis olsun. Malzemeden kaçarak buna sebep olanlar rahat mı acaba?
şirketimizin güvenlik kamerasında 24 saat çekim yapılıyor. videoyu ayarlayıp utube a yükleyeceğim. tam olarak 35 saniye sürdü, seslerden ve hareketlerden başlangıç ve bitiş zamanı net anlaşılıyor. ayrıca internette çok sayıda video var, asla 15 saniye değildi, neden böyle dendiğini anlamıyorum, herhalde en uzak bölgede hissedilen süreyi yazmışlar. deprem bitmek bilmedi, yaşayan herkes aynı şeyi söylüyor, ayrıca çok şiddetliydi, çok deprem gördüm 6 lık, bana göre 7 den aşağı değildi, tüm izmir sallandı, 5 saniye daha sürseydi ikinci marmara depremi olurdu, artçıları bile sertti başlarda

ilk defa ölümü bu kadar yakın hissettim, hepimiz kelimei şehadet getiriyorduk, anne bitmiyor deprem diye bağırdığımı hatırlıyorum, oğlum kucağımda, duvar yıkılırsa nerede duracağız diye düşünüyordum
Benim arkadasim ve ogrencimde ayni seyi soyluyor.Ogrencimin oturdugu binanin guvenlik kamerasi da 34 dakika gostermis.Onlarda 7 den asagi degildi diyorlar.

Çok geçmiş olsun. Ben de İstanbul'da oturuyorum. Büyük depremi çaresizce bekleyerek yaşıyoruz bu moloz yığını şehirde. Çok berbat bir psikoloji. İzmir'de yıkılan binaları, enkaz altındaki insanları görünce çok üzüldüm. Binalarına giremeyen insanlar, yakınlarını kurtarmaya çalışan insanlar... Çok zor çok. Yaşadığımız yerde insan canı bu kadar ucuz olunca en ufak sarsıntıda bile felaketler oluyor.

Çok geçmiş olsun. Ben de İstanbul'da oturuyorum. Büyük depremi çaresizce bekleyerek yaşıyoruz bu moloz yığını şehirde. Çok berbat bir psikoloji. İzmir'de yıkılan binaları, enkaz altındaki insanları görünce çok üzüldüm. Binalarına giremeyen insanlar, yakınlarını kurtarmaya çalışan insanlar... Çok zor çok. Yaşadığımız yerde insan canı bu kadar ucuz olunca en ufak sarsıntıda bile felaketler oluyor.
Bende de deprem fobisi var istanbuldayım söylentiler arttıkça iyice geriliyorum deprem ülkesiyiz evet ama istanbulda olursa daha kötü sonuçlar doğurur Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bende de deprem fobisi var istanbuldayım söylentiler arttıkça iyice geriliyorum deprem ülkesiyiz evet ama istanbulda olursa daha kötü sonuçlar doğurur Allah herkesin yardımcısı olsun.
Geçen sene yine bu zamanlardaydı sanırım, İstanbul'da deprem olduktan sonra aylarca gece uyandım deprem mi oluyor diye. Kendimi yıkılan binanın altında hayal ediyordum, nasıl kurtulurum diye düşünüyordum. İzmir'deki insanlar için gerçekten travmatik bu depremi tecrübe etmek.

Çok korkunçtu hala etkisini atamadım, merkezden uzagim ama evimde dolaplardan dökülüp kirilanlari görünce annemin evine kaçtım( müstakil ev). Yıkılan bir binadan umutla beklediğimiz tanidiklarimizin kötü haberini aldık bu aksam. Cumadan beri hayatımdaki oncelikler degisti. Sürekli deprem oluyormuş hissi....

Ben böyle bir korku hatırlamıyorum. Ölüyoruz sandım. Aileme çok zor ulaştım. Şükür iyiyiz ama yıkılan binalar ölen insanlar var. Allah'ım sen koru. Hala artçılar oluyor.
gittik ya dedim tamam buraya kadar ama o an işte bir yandan da aileye ulaşma çabası vs :( çok ama çok kötüydü.

O insanları o kadar iyi anlıyorum ki, evden çıkma gibi şansları olsa bile çıkamazlardı. İnsan kilitleniyor kalıyor, yer ayaklarının altından kayıyor sanki insanın. Korkunca da zaten tepki veremiyor insan. Çok üzgünüm

Çok korkunçtu hala etkisini atamadım, merkezden uzagim ama evimde dolaplardan dökülüp kirilanlari görünce annemin evine kaçtım( müstakil ev). Yıkılan bir binadan umutla beklediğimiz tanidiklarimizin kötü haberini aldık bu aksam. Cumadan beri hayatımdaki oncelikler degisti. Sürekli deprem oluyormuş hissi....
Of başınız sağ olsun :(

Ben de Bornova'da oturuyorum.Depreme evde kopegimiz ve kizimla birlikte yakalandık.Ölüme ilk kez bu kadar yakın hissettim kendimi.Depremin saniyesini bilmiyorum ama bana çok uzun geldi.Ilk 15 saniyeden sonra çok hızlandı aklima yaşam üçgeni şu bu hiç birşey gelmedi.Kızım ben sarıldık köpegimizde yanımızda binanın üstümüze yıkılmasını bekledik.Nasıl yıkılmadı hala şaşıriyorum.Yıkılanların harici o kadar çok hasarlı bina varki insanlar evlerinden çöp bile alamıyor.Allah yardımcısı olsun herkesin.

Back
X