Açıkçası o merasimlerin hiç biri olsun istemiyorum olursa sadece nikah .Evet calisiyor mesailerle degissede genelde 3500 ve üstü kazaniyorPeki evlilik öncesi merasimler nasıl olacak annenlere haber vermeden mi evleneceksin?
Çocuk iyi çıkmazsa nasıl yapacaksın
Duygularından eminsen bişey diyemem eş adayı çalışıyor mu
Yanında olabileceğim bi ailem yok artık.Annem eskisi gibi davranıyor olsa ama eve kabul etse yine gider kalirdim altı üstü 3 ay ne evliliği derdim.Ama kabul etmiyor ki en son yurda giderken bikac parça eşya almaya gitmistim girip çıkıp durma si.tir ol git gelme bi daha evime dedi.Nerde kalcam anne dediğimde git or.spuluk yap diyorYine de evliliğe bu kadar çabuk karar verme derim.
Çok zor evet ama ya onlar göründüğü gibi değilse?
Sadece yazın ailenin yanında olmayacak mısın ?
Durumun çok zor şu an ailenle problemli olduğun için sağlıklı düşünemiyor olabilirsin ve erkek arkadaşının gerçek yüzünü göremiyor olabilirsin evlilik her zaman çözüm değil ama o eve de gitmen senin için iyi olmaz allah yardımcın olsun erkek arkadaşın okuduğun şehirdeyse ve eminsen evlen derimMerhaba hanımlar,uzun zamandır okuyorum bdv yi artık bende yazma gereği duydum.Üniversitede ilk senem bu arada ailemden farklı bi şehir ama çok yakın bi sehir.Oyleki okula servisle gidip gelinebiliyor baska şehirde olsa.Her neyse benim annem çok geçimsiz bi insan ama hastalık derecesinde.Yani ben tahammülsüz değilim bundan eminim çünkü bu yasima kadar annemle ettiğimiz kavgalarda ona asla cevap vermediğim gibi her kavgadan sonra sakinlesince bi psikoloğa gidelim rahatlarsin dedim daha çok kavgalar etti.Bu arada 3 kardeşim var babam yok yani gorusmuyorum ve ev işleri çocuklar tam 10 yaşımdan beri uzerimde.Annem ben çalışıyorum diyerekten asla hiç bir ise elini sürmedi bide yaşı bana yakın bi erkek kardeşim var hep onun yanında bana hizmet etmek zorundasın sen kızsin bilmem ne diye diye erkek kardesiminde kendini benden üstün görmesine sebep oldu.Bazen duzgunce sakince bişey söylesem bile kardeşim kalkıp dövüyor beni ve annem kardeşime HAKETMISTIR ELINE SAGLIK diyor.Bunları artık bunyem kaldirmamaya başladı geçen sene yazın sol tarafım kısmı felç gibi birşey oldu.Yine herhangi bi kavgada annem Allah elini ayagini yamulttu falan diyordu.En son Allah yuzume bakti ve devlet yurduna yerleştim .Tabi bu sırada annem dahil hiç bir aile üyesi arayıp halimi bile sormuyor Teyze dede anneanne...Ve şimdi cok zor bir kararın kiyisindayim.Çok sevdigim ve beni de çok seven bi erkek arkadaşım var .Ailesi falan ben ne iyilik yaptimda Allah beni bu insanlarla karşılaştırdı dedirten cinsten ve erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti.Normalde okul bitmeden istemiyordum ama şimdi yaz tatilinde yurt kapanınca bile kalacak yerim yok bırakın 4 seneyi... Vel hasil ben ne yapmalıyım eğer evlenirsem kafamı taşlara vurur muyum? Çok korkuyorum nolur yardımcı olun
Önce okulunu bitir nacizane fikrim. Kocan da ailen gibi çıkarsa Kendine sahip çıkabileceğin bir mesleğin olur.Merhaba hanımlar,uzun zamandır okuyorum bdv yi artık bende yazma gereği duydum.Üniversitede ilk senem bu arada ailemden farklı bi şehir ama çok yakın bi sehir.Oyleki okula servisle gidip gelinebiliyor baska şehirde olsa.Her neyse benim annem çok geçimsiz bi insan ama hastalık derecesinde.Yani ben tahammülsüz değilim bundan eminim çünkü bu yasima kadar annemle ettiğimiz kavgalarda ona asla cevap vermediğim gibi her kavgadan sonra sakinlesince bi psikoloğa gidelim rahatlarsin dedim daha çok kavgalar etti.Bu arada 3 kardeşim var babam yok yani gorusmuyorum ve ev işleri çocuklar tam 10 yaşımdan beri uzerimde.Annem ben çalışıyorum diyerekten asla hiç bir ise elini sürmedi bide yaşı bana yakın bi erkek kardeşim var hep onun yanında bana hizmet etmek zorundasın sen kızsin bilmem ne diye diye erkek kardesiminde kendini benden üstün görmesine sebep oldu.Bazen duzgunce sakince bişey söylesem bile kardeşim kalkıp dövüyor beni ve annem kardeşime HAKETMISTIR ELINE SAGLIK diyor.Bunları artık bunyem kaldirmamaya başladı geçen sene yazın sol tarafım kısmı felç gibi birşey oldu.Yine herhangi bi kavgada annem Allah elini ayagini yamulttu falan diyordu.En son Allah yuzume bakti ve devlet yurduna yerleştim .Tabi bu sırada annem dahil hiç bir aile üyesi arayıp halimi bile sormuyor Teyze dede anneanne...Ve şimdi cok zor bir kararın kiyisindayim.Çok sevdigim ve beni de çok seven bi erkek arkadaşım var .Ailesi falan ben ne iyilik yaptimda Allah beni bu insanlarla karşılaştırdı dedirten cinsten ve erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti.Normalde okul bitmeden istemiyordum ama şimdi yaz tatilinde yurt kapanınca bile kalacak yerim yok bırakın 4 seneyi... Vel hasil ben ne yapmalıyım eğer evlenirsem kafamı taşlara vurur muyum? Çok korkuyorum nolur yardımcı olun
Allah yardımcın olsun canım.Yanında olabileceğim bi ailem yok artık.Annem eskisi gibi davranıyor olsa ama eve kabul etse yine gider kalirdim altı üstü 3 ay ne evliliği derdim.Ama kabul etmiyor ki en son yurda giderken bikac parça eşya almaya gitmistim girip çıkıp durma si.tir ol git gelme bi daha evime dedi.Nerde kalcam anne dediğimde git or.spuluk yap diyor
Nerde mı kalacak yurdun bulundugu bölgede Kaymakama belediyeleré gidip durumunu anlatırsa okumak istediğini kalacak yerinin olmadığını uygun sekilde ifade ederse yardimci olurlar. Senin bu deyiminle hiç kimsesi olmayan çocuk Esirgeme de olanlar ne yapsın acaba onlar kimsesizmişim diye üzülmeyi bırakıp okuyup meslek sahibi olanlar var. İnsan yeter ki istesinBen olsam evlenirdim çünkü başka seçenek görmüyorum. Yurt kapanınca yazın nerde kalacaksın başka türlü?
Beni yanlis anlama ama senin durumundakiler için evlilik son çare. Yarin birgün nasılsa sahip çıkanı yok deyip kocan yada ailesi seni ezmeye kalkarsa cok pişman olursunMerhaba hanımlar,uzun zamandır okuyorum bdv yi artık bende yazma gereği duydum.Üniversitede ilk senem bu arada ailemden farklı bi şehir ama çok yakın bi sehir.Oyleki okula servisle gidip gelinebiliyor baska şehirde olsa.Her neyse benim annem çok geçimsiz bi insan ama hastalık derecesinde.Yani ben tahammülsüz değilim bundan eminim çünkü bu yasima kadar annemle ettiğimiz kavgalarda ona asla cevap vermediğim gibi her kavgadan sonra sakinlesince bi psikoloğa gidelim rahatlarsin dedim daha çok kavgalar etti.Bu arada 3 kardeşim var babam yok yani gorusmuyorum ve ev işleri çocuklar tam 10 yaşımdan beri uzerimde.Annem ben çalışıyorum diyerekten asla hiç bir ise elini sürmedi bide yaşı bana yakın bi erkek kardeşim var hep onun yanında bana hizmet etmek zorundasın sen kızsin bilmem ne diye diye erkek kardesiminde kendini benden üstün görmesine sebep oldu.Bazen duzgunce sakince bişey söylesem bile kardeşim kalkıp dövüyor beni ve annem kardeşime HAKETMISTIR ELINE SAGLIK diyor.Bunları artık bunyem kaldirmamaya başladı geçen sene yazın sol tarafım kısmı felç gibi birşey oldu.Yine herhangi bi kavgada annem Allah elini ayagini yamulttu falan diyordu.En son Allah yuzume bakti ve devlet yurduna yerleştim .Tabi bu sırada annem dahil hiç bir aile üyesi arayıp halimi bile sormuyor Teyze dede anneanne...Ve şimdi cok zor bir kararın kiyisindayim.Çok sevdigim ve beni de çok seven bi erkek arkadaşım var .Ailesi falan ben ne iyilik yaptimda Allah beni bu insanlarla karşılaştırdı dedirten cinsten ve erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti.Normalde okul bitmeden istemiyordum ama şimdi yaz tatilinde yurt kapanınca bile kalacak yerim yok bırakın 4 seneyi... Vel hasil ben ne yapmalıyım eğer evlenirsem kafamı taşlara vurur muyum? Çok korkuyorum nolur yardımcı olun
Yok daha ilk sene zaten üniversitede ve arkadaşlarım hep ailesinin yanında kalan insanlar okulla yaşadığımız şehir arasi uzaklık 45 dk gitmek gelmek şehir içi ulaşım gibiAllah yardımcın olsun canım.
Normalde çok küçüksün ama , bilemedim ya dilim varmıyor evlen demeye de.. evde kalan bir arkadaşın falan yok mu , yazın çalışsan beraber kalsanız.
İste yasamayinca insan böyle konuşuyor.Kaymakam belediye yolunu bu tek siz bilmiyorsunuz.Evlensem mi diye düşünmeden önce yüz kere belediye kaymakam kapılarını asindirdim böyle bir hizmet yok bu tarz şeylerle ilgilenen bir kimse bir kurum yok sizin varsa söyleyin bi de oraya gideyimNerde mı kalacak yurdun bulundugu bölgede Kaymakama belediyeleré gidip durumunu anlatırsa okumak istediğini kalacak yerinin olmadığını uygun sekilde ifade ederse yardimci olurlar. Senin bu deyiminle hiç kimsesi olmayan çocuk Esirgeme de olanlar ne yapsın acaba onlar kimsesizmişim diye üzülmeyi bırakıp okuyup meslek sahibi olanlar var. İnsan yeter ki istesin
Yurdun olduğu bölgede belediyeye Kaymakama valiye okumak istediğini ailenin sana sahip çıkmadığını kotu davranışlarını kalacak yerinin maddi gelirinin olmadığını soyleyeceksin ayip değil günah değil. Yardım kuruluşlarına da gidebilirsin.. Eğer gerçekten okumak istiyorsan gerekirse önlerinde Ağla. Sektir et evliliği. Zamanı gelince koca bulunurYanında olabileceğim bi ailem yok artık.Annem eskisi gibi davranıyor olsa ama eve kabul etse yine gider kalirdim altı üstü 3 ay ne evliliği derdim.Ama kabul etmiyor ki en son yurda giderken bikac parça eşya almaya gitmistim girip çıkıp durma si.tir ol git gelme bi daha evime dedi.Nerde kalcam anne dediğimde git or.spuluk yap diyor
Yok artık!!!! Dedeye bak!Suan tam olarak dedemlerdeyim aylar sonra geldim yazın burda kalabilir miyim aylık su kadar ücret karşılığında dedim.Verdiği cevap 'ev sahibi kizar'
Erkek arkadaşım da anneside sonuna kadar okuyacaksin diyor kaldı ki bunu demelerine gerek yok bölüme çok iyi puanla girdim gelecek vaadediyor okumaktan vazgeçmek gibi birşey asla lugatimda yok erkek arkadaşım hiç bir şey değişmeyecek sadece birlikte yaşayacağız sorunların olmadan okula gidip geleceksin diyor bi nevi kendini sorunlarını çözmek için rahat yaşamam için paravan gibi kullandiriyor.Bilmiyorum bu fedakarlık bana çok derin geliyor böyle bi adam şeytan olur mu bilemiyorumOkul bitmeli ne olursa olsun.
Evlenince okuma ihtimalin çok düşecek. Bir de hamile kalırsan okul hayatın hepten biter. Evlenince eğitime devam edersin diyen bazı kocalar maalesef devam ettirmiyor.
Nerden demek yok ya gerekirse binlerce kez git. Birdaha git bir daha git yüzünü eğ yine git ben lise okurken ailem bosandigi zaman yatili okuldaydik babam bizi almaya geldi tasdiknamemizi verip okuldan alırken Kaymakam bize kalacak yeriniz yoksa yazinda yatilida kalın yeterki okuyun maddi yardimda yapariz demişti bilmiyorum ya iyisine denk gelmedin yada sen geri cevrilince utandin gitmek istemedin. Öğretmenlerinden birinden yardım iste neler yapabileceğini ogrenİste yasamayinca insan böyle konuşuyor.Kaymakam belediye yolunu bu tek siz bilmiyorsunuz.Evlensem mi diye düşünmeden önce yüz kere belediye kaymakam kapılarını asindirdim böyle bir hizmet yok bu tarz şeylerle ilgilenen bir kimse bir kurum yok sizin varsa söyleyin bi de oraya gideyim
Ne demek yasamayinca benim hayatimi ne biliyorsun sen. Ben iyiliğin için öneride bulundum. Ama su laflarindan sonra gerek yok. Sana kocanla mutluluklar.İste yasamayinca insan böyle konuşuyor.Kaymakam belediye yolunu bu tek siz bilmiyorsunuz.Evlensem mi diye düşünmeden önce yüz kere belediye kaymakam kapılarını asindirdim böyle bir hizmet yok bu tarz şeylerle ilgilenen bir kimse bir kurum yok sizin varsa söyleyin bi de oraya gideyim
Canım benim, rahmetli annem derdi ki bir evin içine girince anlarsın kocanın huyunu suyunu. Vallahi de öyle oldu. Sevgiliyken nişanlıyken ilgi küpü aşkım sonradan sinir küpü koca oldu bende. Ve burda çokkkk konu var. Evlenince değişen kocalar diye. Ağzın yanmasın diye söylüyorum.Erkek arkadaşım da anneside sonuna kadar okuyacaksin diyor kaldı ki bunu demelerine gerek yok bölüme çok iyi puanla girdim gelecek vaadediyor okumaktan vazgeçmek gibi birşey asla lugatimda yok erkek arkadaşım hiç bir şey değişmeyecek sadece birlikte yaşayacağız sorunların olmadan okula gidip geleceksin diyor bi nevi kendini sorunlarını çözmek için rahat yaşamam için paravan gibi kullandiriyor.Bilmiyorum bu fedakarlık bana çok derin geliyor böyle bi adam şeytan olur mu bilemiyorum
Yurt idaresiyle konuştum staj dışında yazın kalamazsin dediler biraz ısrar ettim ama belge gerekiyor kalamazsin dediler ama belki yine de yapabilecekleri bişey vardır en iyisi yurda döndüğümde tekrar konusayimNerden demek yok ya gerekirse binlerce kez git. Birdaha git bir daha git yüzünü eğ yine git ben lise okurken ailem bosandigi zaman yatili okuldaydik babam bizi almaya geldi tasdiknamemizi verip okuldan alırken Kaymakam bize kalacak yeriniz yoksa yazinda yatilida kalın yeterki okuyun maddi yardimda yapariz demişti bilmiyorum ya iyisine denk gelmedin yada sen geri cevrilince utandin gitmek istemedin. Öğretmenlerinden birinden yardım iste neler yapabileceğini ogren
Öneri almak için yazılan konuda bile saldırmayı kendine amaç edinmiş bi kadın.Gerçekten kadın kadının kurdu.Bence de daha fazla konusmayinNe demek yasamayinca benim hayatimi ne biliyorsun sen. Ben iyiliğin için öneride bulundum. Ama su laflarindan sonra gerek yok. Sana kocanla mutluluklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?