- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Kınamadım ben kimseyi yanlış anlamıssınızİnsanları kınadığınız için olmasın acaba?Dikkat edin de kınadığınız sizin ya da çocuklarınız olursa tabii onların başına gelmesin.
Amin inşallah hayırlı haberler alırsın canımmmKesinlikle haklisin canm suan bende tup bebek tedavisindeyim rabbim herkese nasip etsin
7 yıldır benimde olmuyor.bende artık olsun istemiyorum.rabbim verirse amennah diyorum.Çoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Kimisi kazayla oldu diye aldırıyo..
Kimisi evlilikdışı birliktelik yaşayıp doğurup çöpe atıyo..
Kimisi tecavüze ugruyo ne yazıkki öyle hamile kalıyo..
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba
Ben de böyle çok insan tanıyorum sokakta da görüyorum doğurup doğurup mendil sattıran çocuklarını çalıştıran..çocuk o yahu eli henüz kalem tutacakken oyuncak tutacakken bu nedir ??Amin canım inşallah... Ne bileyim hergün evladını öldüren psikopatları okur olduk. Etrafımda ne kadar yoksul insan varsa Allah bol bol vermiş, nasıl bakicam diye ağlıyorlar. Bana gündelige gelen dünya tatlısı bir abla var, 17 sine gelmeden kocaya kaçmış, cahildik kactik diyor, hemen ard arda 5 çocuk doğurmuş 3ü kız. Ve kızları da hepsi evlendigi gibi hamile kaldı. Küçük kızına hep ağlıyor, evleri buz gibi yiyecek ekmekleri yok, istemediler ama gebe kaldi diyo. Dünyaya geliyorlar yarı aç yarı tok büyüyorlar, eğitim desen rezalet. Karınlarını doyurmak için berbat işlerde çalışıyorlar. Dogdukca hayat kaliteleri düşüyor, dogurmak istemiyorlar ama veriyor rabbim. Ulke bu şekilde çoğalıyor. Diger tarafta, cocuğum olsa herşeyin en iyisini, eğitimin en güzelini ayağına sererim diyenler ise hastane kapılarına tup bebek merkezlerine servet döküyor. Burdaki adaleti dengeyi anlamak mümkün değil. Mantığım bu ironiyi açıklayamıyor malesef
Deme öyle canım yine de7 yıldır benimde olmuyor.bende artık olsun istemiyorum.rabbim verirse amennah diyorum.
olduk cnm aşılama yoluyla hamile kkaldım 3. ayımda kaybettim.yaşım 32 eşim 36 yaşında.çok istedim zamanında şimdi hiç isteğim kalmadı.eskiden evet haklısınız peş peşe sorunuz bebği olanları bnde çok duydum bilmiyorum zaman meseles midir şans mıdır artık.Deme öyle canım yine de
tedavi oldun mu doktor ne dedi??
Eskiden annelerimiz ninelerimiz peş peşe nasıl doğruyomus neden günümüzde bu bukadar zorlaştı? Yedikleri içtiklerinden demeyelim öyle olsaydı anneannemin kırk çeşit hastalıgı olmazdı inanın cocuklugu gençliği köyde geçmiş tarlada büyümüş saglıklı beslenmiş ama şuan cok hasta
Çok üzüldüm canım ne denir bilmiyorum bebeğini kaybetmissin ama ben bu durumda olanlara hep şunu diyorum; bak en azından hamile kalabilmissin döllenme gerçekleşmiş biz daha bir yol katedemedik bileolduk cnm aşılama yoluyla hamile kkaldım 3. ayımda kaybettim.yaşım 32 eşim 36 yaşında.çok istedim zamanında şimdi hiç isteğim kalmadı.eskiden evet haklısınız peş peşe sorunuz bebği olanları bnde çok duydum bilmiyorum zaman meseles midir şans mıdır artık.
amin cnm.rabbim isteyen herkese versin.akışına bırak derim ben pskolojide çok önemli.Çok üzüldüm canım ne denir bilmiyorum bebeğini kaybetmissin ama ben bu durumda olanlara hep şunu diyorum; bak en azından hamile kalabilmissin döllenme gerçekleşmiş biz daha bir yol katedemedik bile
İnşallah tekrar hamile kalırsın doğrursun saglıcakla
Zaten elden bişey gelmiyo kiamin cnm.rabbim isteyen herkese versin.akışına bırak derim ben pskolojide çok önemli.
Çok geçtim bende o yollardan çok iyi anlıyorum siziZaten elden bişey gelmiyo ki
Eşim her ay adet günümü soruyo o da bekliyo işte..beklemekten başka çare yok bi süre doktora da ara verdim
Korunmak nedir bilBen de böyle çok insan tanıyorum sokakta da görüyorum doğurup doğurup mendil sattıran çocuklarını çalıştıran..çocuk o yahu eli henüz kalem tutacakken oyuncak tutacakken bu nedir ??
Malesef ben o çocuklara çok üzülüyorum yani durumu olmayıp ta doğan çocuklar da dahil..o çocuğun günahı ne bakamıyosan korunacaksın
Ben de eşim tiksindiği halde onu haftalarca içirdim, sonra gitti doktora sordu, doktor öyle saçma şey mi olur ya dedi tıp ilaç üretememis de, keçi boynuzu mu çözüyormuş dedi güldü. Gerçi benim eşimde bir problem yok, bende de sorun görülmedi sebepsiz infertilite diyorlar bize. Adrenalin olayına inanmıyorum. Her dönem bir söylenti çıkıyor. Bir ara, orgazm kasılmaları spermleri yumurtaya mi yaklaştırır, geri dışarı mı atar diye tartistiklarini hatırlıyorum. Ureme milyonlarca olasılıktan meydana geliyor. Her birini araştırmak imkansız. Deneme yanılma yöntemi işte. Herkeste farklı işlerAslında arkadaş tam da tecavüz için bu örneği vermişti. Adrenalin sırf zevkten yükselmiyor.
Ben de planlı sistemli başlamıştım, yumurtladığım zamanı da biliyordum. Tüm değerler olması gerektiği gibiydi. 9 ay hamile kalamadım.
Kürlerin hepsi için bir şey diyemiyorum. Sadece keçiboynuzu kürünü denedik. Bilimsel makale var mı yok mu araştırmadım ama öncesi ve sonrasında test yapıldığı için arada ciddi fark olduğunu biliyorum. Tecrübeye dayalı yani.
İnşaAllah Rabbim en kısa zamanda bu sevinci yaşatsın.Zaten ilk işim buraya hamileyimmmm diye konu açmak olacakk
Amin Allah'ım amin ,tez zamanda hayırlı sağlıklı isteyen herkese rabbim nasip etsinDemekki bunun da vakti varmışş ben evlenir evlenmez olur sanıyodum :)
Allah çocuğunuzu size bagıslasın
Darısı bize inşallah
Yaşın gayet genç enerjini umudunu düşürme sakin ol önce inşallah kucağına bebeğini alırsın ama önce rahat ol bir de herşey nasip diyede düşünÇoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Kimisi kazayla oldu diye aldırıyo..
Kimisi evlilikdışı birliktelik yaşayıp doğurup çöpe atıyo..
Kimisi tecavüze ugruyo ne yazıkki öyle hamile kalıyo..
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba
Bunlar ayrı bir konuannesiz babasız cpcuklar neyapsın
Canım açıkçası bunu doktoruma ben de sormuştum yani tedavi süresince ne yiyelim ne içelim gibisinden..Korunmak nedir bil
Ben de eşim tiksindiği halde onu haftalarca içirdim, sonra gitti doktora sordu, doktor öyle saçma şey mi olur ya dedi tıp ilaç üretememis de, keçi boynuzu mu çözüyormuş dedi güldü. Gerçi benim eşimde bir problem yok, bende de sorun görülmedi sebepsiz infertilite diyorlar bize. Adrenalin olayına inanmıyorum. Her dönem bir söylenti çıkıyor. Bir ara, orgazm kasılmaları spermleri yumurtaya mi yaklaştırır, geri dışarı mı atar diye tartistiklarini hatırlıyorum. Ureme milyonlarca olasılıktan meydana geliyor. Her birini araştırmak imkansız. Deneme yanılma yöntemi işte. Herkeste farklı işler
Amin canım inşallah teşekkür ederim :)İnşaAllah Rabbim en kısa zamanda bu sevinci yaşatsın.
Burda yazılanlarla daha olumlu bakmaya başladım canım çok sağolunYaşın gayet genç enerjini umudunu düşürme sakin ol önce inşallah kucağına bebeğini alırsın ama önce rahat ol bir de herşey nasip diyede düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?