Allahın adaleti

Bazı tipler vardır vıcık vıcık her işin içindedir burunlarını sokup sokup ortalığı karıştırırlarya bu adamda onlardanmış. Bence gençliğinde de böyledir bu. Bir kere saygılı insan başka insanın açığını herkesin içinde ele vermez saklar sonra yalnızken uyarır uyaracaksa. Orda sadece sana değil ailenede işkence etmiş. Sizin aileden mi hoşlanmıyor ki? Belki koz kardeşinle derdi vardır ama senden çıkarıp dolaylı olarak onun canını yakmak istemiştir. Sabırlı bir insansın ben olsam ilk kadeh kaldırdığınde yerin dibine ta magmaya kadar sokar orda bırakırdım. Saygısızlığın yaşlısı genci yokki niye sadece yaşlı diye bize düpe düz haksızlık eden birine susmamız gereksinki. Diğer adamda içki koymul ne var bunda. XX kromozumlu canlılar dünyaya hizmet için mi gelmiş. Genlerimize mi kodlanmışki her şeyi biz yapmak zorundayız. Değişik bir aileymiş. Zaten o çok bilmiş amcaya söyleyin masada içkiyi kadının bardağına erkek koyar. Görgü kurallarını öğreniversin. Madem o kadar ataerkil yaşayacağız bir zahmet kendisine düşenide yapsın.
Ne kadar güzel bir yorum.keşke herkes sizin gibi düşünse.yüreğinize sağlık.

Ortam bir tek bana mı fazla teatral geldi ?
Hayır siz yalnız değilsiniz.deminden beri açtığım konuyu filme,sinemaya,masallara,romanlara,hayal dünyasına,tiyatroya,abartma olaya benzeten o kadar çok kişi oldu ki. Ne deyim.inanıp inanmamak sizlere kalmış.

Evlerimize gelen misafire gidin kendi çayınızı,meyve suyunuzu kendiniz alın mı diyoruz? Hayır.Ben orda misafirim ve hergün o eve misafirliğe gitmiyorum ve dikkat çekerim ki beni yerden yere vuran adam "bu kız bu içecekten dök dedi.anlaşılan kendisini bu evin kızı sanmış" dedi.aksini yani sizin dediğinizi yapmış olsaydım bile kendi içeceğimi kendim alsam bile yine aynı konuşmayı yapacaktı. Yine ayağa kalkıp "anlaşılan bu kız kendini bu evin kızı sanmış ve biz büyüklerinden çekinmeden ayağa kalkmış utanmadan,çekinmeden kendine hizmet ediyor"diyecekti.yani aşağı baksam sakal yukarı baksam bıyık. burda misafir misafirdir.ev sahibi ve yakınları (ister yaşlı olsun ister çocuk) misafire hizmet ediyorlar.
yalnız yaşayan yaşlı insanın evine gitsen bile "dur teyze sen zahmet etme ben yaparım,ben çay koyarım"desen hiç hoşuna gitmez.ayıp sayılır bana yaşlı muammelesi yaptın diye.bizim evimize misafir geldiğinde bile benim babam kendi çocuğu yerinde olan insana hizmet eder.kısaca burda szin dediğiniz şey ayıp sayılmıyor
Eger senin sandigin gibi olsaydi pasta servislerini siz yapmazdiniz. Adam annenden once almana da takmazdi.
Partilerde biz icecekleri bardaklari koyariz isteyen istedigini alir. Adami da savunmuyorum toplum icinde bir genc kizi rencide etmesi zaten bastan ayip.

Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır yoktum buralarda.hemen konuya girmek istiyorum.uzun yazabilirim.şimdiden haberdar edeyim.dün bir olay yaşadım olay derken kötü bir anı desem daha doğru olur.

şöyle ki dün kızkardeşimin kayınvalidesinin doğumgünüydü ve bizi davet etmişlerdi.biz biraz geç gittiğimiz için vardığımızda artık herkes sofradaydı yemek yiyorlardı.herkesle görüştükten sonra yerlerimize oturduk falan.benim de yanımda kardeşimin kayınvalidesinin abisi oturmuştu.bana ne içersin diye sordu bende şundan dedim.ayağa kalktı ve "dökeyim mi?" diye sordu bende dökÜN dedim (bu arada yurtdışında yaşadığım için sözleri yanlış soyleyebilirim.dökmek bardağa dökmek anlamında.doğru karşılığını bulamadım malesef) her neyse bir kaç dakika geçtikten sonra kayınvalidenin başka bir abisi içki bardağını eline alarak herkesi kendisini dinlemesini rica etti ve herkesin içinde beni göstererek bu kızın şerefine bardağımı kaldırıyorum dedi ve sozlerine devam etti. İşte olay burdan başlıyor.

Ortam kalabalık ve herkes pür dikkat bunu dinliyor. Diyor ki "ben deminden bu kızı izliyorum.kardeşim içecek alırmısın dediğinde bu kız kendisinden büyük bir insana dök dedi.kendisini bu evin kızı gibi görmüş olmalı ki tanımadığı, bilmediği ve en önemlisi kendisinden büyük bir insana dök diye emrediyor.anlaşılan samimi olmak istiyor falan filan.bütün bakışlarda üzerimde bunu hisedebiliyorum ve o adama sadece ben dök demedim dökün dedim" ve sustum.

allah aşkına siz söyleyin ben dedem yaşında bir insana niye öyle birşey söyleyeyim ki? Askerlik arkadaşım sanki.asla ve asla kendimden büyük bir insana dök diye emredemem ben.hele de tanıdığım ve tanımadığım insanlarla sizle,bizle konuşan bir insanım ben.asla bu terbiyesizliği yapmam ama orda herkes içinde kavgada edemem.en iyisi susayım dedim ve sustum.halbuki bana içeceği sunan kardeş abisine diyebilirdi bu kız bana öyle söylemedi diye ama o da susmayı tercih etti.neyse bu böyle geçti gitti.

Birkaç saat sonra.
herkes sohbet ediyor ve ben de dinliyorum sessizce.elim çenemde dalmışım işte.Bir baktım bu adam yine bağırıyor yüksek bir sesle.ortamda konuşan insanlar sustu ve niye sesini yükseltti diye dinliyorlar. O anda bağırarak " kııızzzz elini ağzına sokmaaaaa.sana dedim elini ağzına sokmaaaaa"yine bütün kafalar bana taraf döndü ve elime baktılar.halbuki ben orda elimi ağzıma değil çeneme dayamıştım. Burda da bir deli muammelesi gordum. Orda beni tanımayan ve benim de tanımadığım insanlar var ve artık herkes bana deli gözüyle bakıyorlar ve doğal olarak o adamın haklı olduğuna inanıyorlar ve benim gerçekten o haraketleri yaptığıma inanıyorlar.

Birkaç dakika sonrası: Artık yemek faslı bitti pasta kesme töreni falan derken pastalar dilimlendi ve insanlara dağıtılyor.ben de kalktım ayağa kendi etrafımdakı insanlara vereyim dedim.ilk tabağı bu adamın önüne sonra abisinin sonra babamın,kardeşimin kayınpederinin karşısına koydum.etrafımda bir tek ben ve annem kaldı artık.verilen pastayı kendi önüme koymuştum ki yine bir bağırışma sesi çıktı.meğer adam deminden beri beni izliyormuş ve bende yanlışlık bulmak istiyormuş.o anda tabağı annemin önüne koymalıymışım ama kendi önüme koyduğum için bu adam bir patladı ki anlatamam. Artık sabrım taştı yeter bee dedim ve sofrayı terk ettim.gittim yeğenimle vakit geçirdim.
Yeni kalkmış ve 3-4 dakika ordan uzaklaşmıştım ki birden bir boğulma sesi duydum ve insanların hepsinin ayaklandığını, koşuşturma içinde olduğunu,bazı insanların su taşıdığını,bazılarının endişe ve ağlamaklı halde olayları izlediğini,bazılarının adamın başının üstünde durup onu hayata döndürmek için uğraştıklarını gördüm. Allahın adaleti işte.kurban olduğum haksız yere onca insan içinde beni ezen,yerle bir eden, rencide eden insanı herkesin içinde ve bir göz açıp kapanıncaya kadar işte böyle intikamımı almış oldu.onu ölümle sınadı.Asla kimsenin kötülüğünü istemem ama ne yalan söyleyeyim oh olsun dedim.çünkü bu yaşıma kadar hiç böyle bir olay yaşamadım.hele hele bu adamla ilk kez karşı karşıya gelmiştim. Bana yalan yere iftiralar attı, günahımı aldı o adam.
Meğerse adam orda can çekişirken herkesin aklına ben gelmişim.herkes kendi kendiliğine "kızın ahı,bedduası" tuttu demiş. Kısaca Allahın adaletine inanın arkadaşlar.er geç intikamınız alınacak.eğer ben orda o adamla kavgaya tutuşsaydım haklıyken haksız duruma düşecektim.en güzeli sustum ve anındaca allah benim yerime o adama ders verdi.
Bu konuyu niye açtım kendim bile bilmiyorum. Ama dünden beri patlıyorum.içimi dökmek istedim ve size sormak istiyorum.

Bu adam bu sözleri, bu haraketleri bana karşı niye yapmış olabilir? Beni sevmemiş olabilir bunu anlarım ama insan birini sevmedi diye böyle şeyler de yapmaz ki ama. Birtürlü anlam veremiyorum gerçekten. Ailem birşey diyemedi ama artık ordan ayrıldığımızda çok kötüydük. Kavga edemezdik çünkü kardeşim o evin gelini.onu da üzmek istemedik ve hepimiz susmayı tercih ettik. İşte benim de başıma gelen olay böyleydi.sabr edip konumu sona kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim.
Sizinde başınıza böyle birşey geldi mi ve ya gelseydi o anda ne yapardınız? Ha bu arada niye yapmış olabilir bütün bu olanları? Niye benim açığımı yakalamak istemiş.sevmese bile birkaç saat düşüncelerini içinde saklayıp susamazmıydı?
Yazı,harf hatalarım varsa önceden affola.
Allah belasını vermiş bi şekilde size çok üzüldüm.

Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır yoktum buralarda.hemen konuya girmek istiyorum.uzun yazabilirim.şimdiden haberdar edeyim.dün bir olay yaşadım olay derken kötü bir anı desem daha doğru olur.

şöyle ki dün kızkardeşimin kayınvalidesinin doğumgünüydü ve bizi davet etmişlerdi.biz biraz geç gittiğimiz için vardığımızda artık herkes sofradaydı yemek yiyorlardı.herkesle görüştükten sonra yerlerimize oturduk falan.benim de yanımda kardeşimin kayınvalidesinin abisi oturmuştu.bana ne içersin diye sordu bende şundan dedim.ayağa kalktı ve "dökeyim mi?" diye sordu bende dökÜN dedim (bu arada yurtdışında yaşadığım için sözleri yanlış soyleyebilirim.dökmek bardağa dökmek anlamında.doğru karşılığını bulamadım malesef) her neyse bir kaç dakika geçtikten sonra kayınvalidenin başka bir abisi içki bardağını eline alarak herkesi kendisini dinlemesini rica etti ve herkesin içinde beni göstererek bu kızın şerefine bardağımı kaldırıyorum dedi ve sozlerine devam etti. İşte olay burdan başlıyor.

Ortam kalabalık ve herkes pür dikkat bunu dinliyor. Diyor ki "ben deminden bu kızı izliyorum.kardeşim içecek alırmısın dediğinde bu kız kendisinden büyük bir insana dök dedi.kendisini bu evin kızı gibi görmüş olmalı ki tanımadığı, bilmediği ve en önemlisi kendisinden büyük bir insana dök diye emrediyor.anlaşılan samimi olmak istiyor falan filan.bütün bakışlarda üzerimde bunu hisedebiliyorum ve o adama sadece ben dök demedim dökün dedim" ve sustum.

allah aşkına siz söyleyin ben dedem yaşında bir insana niye öyle birşey söyleyeyim ki? Askerlik arkadaşım sanki.asla ve asla kendimden büyük bir insana dök diye emredemem ben.hele de tanıdığım ve tanımadığım insanlarla sizle,bizle konuşan bir insanım ben.asla bu terbiyesizliği yapmam ama orda herkes içinde kavgada edemem.en iyisi susayım dedim ve sustum.halbuki bana içeceği sunan kardeş abisine diyebilirdi bu kız bana öyle söylemedi diye ama o da susmayı tercih etti.neyse bu böyle geçti gitti.

Birkaç saat sonra.
herkes sohbet ediyor ve ben de dinliyorum sessizce.elim çenemde dalmışım işte.Bir baktım bu adam yine bağırıyor yüksek bir sesle.ortamda konuşan insanlar sustu ve niye sesini yükseltti diye dinliyorlar. O anda bağırarak " kııızzzz elini ağzına sokmaaaaa.sana dedim elini ağzına sokmaaaaa"yine bütün kafalar bana taraf döndü ve elime baktılar.halbuki ben orda elimi ağzıma değil çeneme dayamıştım. Burda da bir deli muammelesi gordum. Orda beni tanımayan ve benim de tanımadığım insanlar var ve artık herkes bana deli gözüyle bakıyorlar ve doğal olarak o adamın haklı olduğuna inanıyorlar ve benim gerçekten o haraketleri yaptığıma inanıyorlar.

Birkaç dakika sonrası: Artık yemek faslı bitti pasta kesme töreni falan derken pastalar dilimlendi ve insanlara dağıtılyor.ben de kalktım ayağa kendi etrafımdakı insanlara vereyim dedim.ilk tabağı bu adamın önüne sonra abisinin sonra babamın,kardeşimin kayınpederinin karşısına koydum.etrafımda bir tek ben ve annem kaldı artık.verilen pastayı kendi önüme koymuştum ki yine bir bağırışma sesi çıktı.meğer adam deminden beri beni izliyormuş ve bende yanlışlık bulmak istiyormuş.o anda tabağı annemin önüne koymalıymışım ama kendi önüme koyduğum için bu adam bir patladı ki anlatamam. Artık sabrım taştı yeter bee dedim ve sofrayı terk ettim.gittim yeğenimle vakit geçirdim.
Yeni kalkmış ve 3-4 dakika ordan uzaklaşmıştım ki birden bir boğulma sesi duydum ve insanların hepsinin ayaklandığını, koşuşturma içinde olduğunu,bazı insanların su taşıdığını,bazılarının endişe ve ağlamaklı halde olayları izlediğini,bazılarının adamın başının üstünde durup onu hayata döndürmek için uğraştıklarını gördüm. Allahın adaleti işte.kurban olduğum haksız yere onca insan içinde beni ezen,yerle bir eden, rencide eden insanı herkesin içinde ve bir göz açıp kapanıncaya kadar işte böyle intikamımı almış oldu.onu ölümle sınadı.Asla kimsenin kötülüğünü istemem ama ne yalan söyleyeyim oh olsun dedim.çünkü bu yaşıma kadar hiç böyle bir olay yaşamadım.hele hele bu adamla ilk kez karşı karşıya gelmiştim. Bana yalan yere iftiralar attı, günahımı aldı o adam.
Meğerse adam orda can çekişirken herkesin aklına ben gelmişim.herkes kendi kendiliğine "kızın ahı,bedduası" tuttu demiş. Kısaca Allahın adaletine inanın arkadaşlar.er geç intikamınız alınacak.eğer ben orda o adamla kavgaya tutuşsaydım haklıyken haksız duruma düşecektim.en güzeli sustum ve anındaca allah benim yerime o adama ders verdi.
Bu konuyu niye açtım kendim bile bilmiyorum. Ama dünden beri patlıyorum.içimi dökmek istedim ve size sormak istiyorum.

Bu adam bu sözleri, bu haraketleri bana karşı niye yapmış olabilir? Beni sevmemiş olabilir bunu anlarım ama insan birini sevmedi diye böyle şeyler de yapmaz ki ama. Birtürlü anlam veremiyorum gerçekten. Ailem birşey diyemedi ama artık ordan ayrıldığımızda çok kötüydük. Kavga edemezdik çünkü kardeşim o evin gelini.onu da üzmek istemedik ve hepimiz susmayı tercih ettik. İşte benim de başıma gelen olay böyleydi.sabr edip konumu sona kadar okuduysanız hepinize teşekkür ederim.
Sizinde başınıza böyle birşey geldi mi ve ya gelseydi o anda ne yapardınız? Ha bu arada niye yapmış olabilir bütün bu olanları? Niye benim açığımı yakalamak istemiş.sevmese bile birkaç saat düşüncelerini içinde saklayıp susamazmıydı?

Yanlış anlama ,dalga geçmiyorum.Brezilya dizisi izler gibi dinledim.Ortam bir tuhaf,insanlar bir tuhaf.

Bir akıllı insan da çıkıp demiyor ki adama ne oluyor?Senin sesin çıkmıyor anladık,hiç mi annen ya da kız kardeşin bir dur demiyor.
Siz nerede yaşıyorsunuz sahi,ne ortamınız ne insanların tavrı bana samimi gelmedi.

man

Birkaç saat sonra.

manyak heralde ama sen cok sus ussun daha ilk lafında sesini kes amca yoksa baska türlü konusur dilini yutarsın pasta yerine deseydin gıcık oldum yaa

Akrabam cocukken benle cok ugrasirlardi. Yine bir gun aglatmislardi Beni Eve Kosmustum. Arkamdan arabayla ondeki arabayla girip sok yasadi. Cigliklarini duymustum cok korkmustum.
Yine uzmuslerdi, aglayarak annemle yolculuga cikmistik. Biz ciktigimiz gibi arkamizdan is yerimize jandarma baskin yapmisti. Ortak is yerimize ama o rezilligi biz yasamadik. Cok kotu duruma dusmusler.
Daha binin gibi cok sey var aslinda. Ha gelmeyen de var. Allah hesabini illaki sorar ama.
Cocukken kalbimi bilicnli kiran insanlardi bunlar.
Rezillikten baslari kalkmadi.

O zaman ne mutlu bana.zaten kendim kitap kurduyum ve elimde olmadan kitap diliyle anlatmışım demek.ben de mesaj yazarken yazım hatalarım,cümle bozukluklarım var diye endişe ediyordum ama sağolasınız beni burda hem yazar ilan ettiniz, hem senarist ilan ettiniz, hem oyuncu.ben de bunları bir iltifat olarak kabul ediyorum. İyi işte kitap almadan,film cd-ne para vermeden hazır roman okudunuz,bazı arkadaşlar film izlediler.o zaman ben öğretmenliği bırakayım yazar olayım.bana yol gösterdiniz,destek oldunuz.

Arkadaşım iyi misin? :) kitap okuyormusum gibi hissettim dedim hikaye yazmışsın demedim. Ve neden oyle hisswttigimj alinti yaparak gosterdim. Hikaye vs Bunu dediğim zamanlarda sebepleri çelişkileri de dökerim ben .
Sana çok yuklenmisler anlaşılan..

Eskiler olsa dökün demez.
Ben alirim tesekkür ederim der.
Heralde adam yaşliydi y ada sarhoş. Abartili tepki vermis. Ama susmak iyi degildir. Benimli böyle konusamazsiniz. Ya da ayip ediyorsunuz vs derdim ben. Kimse de uyarmamis adami. Cok garip .

Arkadaşım iyi misin? :) kitap okuyormusum gibi hissettim dedim hikaye yazmışsın demedim. Ve neden oyle hisswttigimj alinti yaparak gosterdim. Hikaye vs Bunu dediğim zamanlarda sebepleri çelişkileri de dökerim ben .
Sana çok yuklenmisler anlaşılan..

Sakın yalnış anlamayın.size yazmış olduğum mesajda genel olarak konuşmuştum.konuyu açtım ve neredeyse 10 sayfalık yorum yapıldı konuya ve çoğu insan konunun gerçek dışı olduğunu,hikaye yazdığımı,hayal kurduğumu,dizi çevirdiğimi,masal dünyasında olduğumu,senaryo yazdığımı söyledi.
Sizin de yorumunuzu okuyunca genel bir şekilde yorum yazdım.benim suçum.yanlış anladınız, haklısınız.özür dilerim.sakın kendi üzerinize alınmayın.hepsini size demedim.genel konuştum. Evet Yüklenenler çok oldu ama sağolsun destek çıkanlarda oldu bana.

Adamın yerdeki halini gözümde canlandırdım da içimin yağları eridi. Oh canıma değsin dedim.
Ama tabi sen kötü etkilenmişsindir. Geçmiş olsun.

Oooh iyi olmuş hak etmiş, hiç uzulmedim valla
O yaşını başını almış adam durup durup sizle haksız yere dalga geçiyor ben de üzülecem mi halt etmiş bu musibet ona ölene kadar yeter de artar bile bidaha kimseyle dalga geçilmemesini öğrenmiştir.

Back
X