• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahınaşkına strese girdim akıl verin

Programı indir, otur şimdiden öğren evladım. Uygulamalı bir konutsa hesaplama için bir miktar kod gerekir, y.lisansa başlarken aklın nerdeydi🙄🙄dizini kırıp çalışacaksin o kadar sen ne bekliyordun?

Aaa.Ben ama kolay yazılacağını sanmıyorum. Nasıl sundular sonra acaba
Ben Fluka hic kullanmadim. Kullanan biri varsa zorlugu hakkinda sana belki fikir verir. Monte Carlo simulation kullaniyor. Bence programi ogrenme kismi zor degil ama tezinize uygun modellemeyi dusunmeniz lazim. Teorik bilginiz var mi pratige dokebilecek misiniz bunlari da dusunun. Programi ogrenme kismi daha kolay olur diye tahmin ediyorum. Ve bu tezi oyle parayla yazdiramazsiniz haberiniz olsun. Belki social science alaninda bi tez olsa parayla falan yazan birini bulursunuz -ki asla onermem-.

Programı indir, otur şimdiden öğren evladım. Uygulamalı bir konutsa hesaplama için bir miktar kod gerekir, y.lisansa başlarken aklın nerdeydi🙄🙄dizini kırıp çalışacaksin o kadar sen ne bekliyordun?
Off.Yl yaptığım branş ile bu programın alakası yok.Diger mezun olanlar pratikte hastahanedeki cihazlarla tez yazmış.Hoca bana teorik çalış dedi.4 5mezun var hepsi aynı benzer şeyleri yazdı.

İşte bu program iş hayatında işime de yaramayacak.Başka hocayla konustum.O yüzden soğudum bu konudan iyice

Off.Yl yaptığım branş ile bu programın alakası yok.Diger mezun olanlar pratikte hastahanedeki cihazlarla tez yazmış.Hoca bana teorik çalış dedi.4 5mezun var hepsi aynı benzer şeyleri yazdı.

Başka o hoca bul o zaman Eliffff, ilgini çekmeyen konuyu yapan hocayla işin ne😁😁başka tez konusu bak

Ben Fluka hic kullanmadim. Kullanan biri varsa zorlugu hakkinda sana belki fikir verir. Monte Carlo simulation kullaniyor. Bence programi ogrenme kismi zor degil ama tezinize uygun modellemeyi dusunmeniz lazim. Teorik bilginiz var mi pratige dokebilecek misiniz bunlari da dusunun. Programi ogrenme kismi daha kolay olur diye tahmin ediyorum. Ve bu tezi oyle parayla yazdiramazsiniz haberiniz olsun. Belki social science alaninda bi tez olsa parayla falan yazan birini bulursunuz -ki asla onermem-.
Şuan okula başlayalı 1 ay oldu.Evet parayla zaten olmaz.Zaten hocada okuldaki hocalara sormuş.Destek noktasında.Pc hocaları destek olacak.Hoca bana seni zorluycam haberin olsun dedi.İyice korkuttu beni.Napayım dil ales çalışıp başka okula mı geçeyim akıl verin.

Şuan okula başlayalı 1 ay oldu.Evet parayla zaten olmaz.Zaten hocada okuldaki hocalara sormuş.Destek noktasında.Pc hocaları destek olacak.Hoca bana seni zorluycam haberin olsun dedi.İyice korkuttu beni.Napayım dil ales çalışıp başka okula mı geçeyim akıl verin.
Sen eger programdan korktuysan bi indir 1 hafta falan bi bak bakalim. Hic mi anlamiyorsun bisey. Hoca spesifik olarak bunu istiyosa tez konusu bellidir. Ve bu konuda calisacak birini istiyordur. Hic ilgi alanina girmiyorsa ve yapamayacagini dusunuyorsan degistirebilirsin tabi.

Baksamda hocanın branşı pc ile alakalı.Başka danışman gerek.Hocaya nasıl söyliycem başka konu istedigimi.Ya takarsa bırakırsa beni derslerden

Başka danışmana geç. Ilgi duyduğun konu yaoan bir hoca bul ona geç. Yok evladım ne uğraşacak, konu/alan değiştiren tonla insan var kim kimi kovalasın😁😁😁

Sen eger programdan korktuysan bi indir 1 hafta falan bi bak bakalim. Hic mi anlamiyorsun bisey. Hoca spesifik olarak bunu istiyosa tez konusu bellidir. Ve bu konuda calisacak birini istiyordur. Hic ilgi alanina girmiyorsa ve yapamayacagini dusunuyorsan degistirebilirsin tabi.
Sorun şu.Benim pc bu programı kaldırmıyor.Pc yi de hoca ayarlayacak.Yani peki nasıl diycem bunu.İlk dersten beri bu konuyu söylüyor.İnanılmaz strese girdim.Araştır falan dedi.Yüzyüze gidip konuşmak istiyorum

Ben tezli yüksek lisans yapıyorum.Bu arada pc ile aram kötü.Yazılım bilmiyorum.Danışmanım bir programla tez yazmamı istiyor.Ve aşırı ısrarcı bu konuda.Ben pratikte tez yazmak istiyorum.Ne yapayım ne önerirsiniz?Tezi danışman mı seçiyor? Çok ısrarcı.Detay veremiyorum ama strese girdim.Allahaşkına.Daha yeni başladım yükseğe.Başka üniversiteye mi geçeyim napayım?? Tez dönemim uzasın istemiyorum.
Tez yazmakla yazılımın baglantısını çzömeye calisiyorum🤔

Ama nasıl değiştiricem.Ve bizim okulda oyle bir öğrenciyle tek danışman ilgilenmezmis.Aşiri strese girdim anlatamam ya
Ben biraz abarticam ama 😅 Yuksek lisans yapmaktaki motivasyonun ne? Hangi alan olduguna baglidir tabi ama genelde is bulmada pek bi etkisi kalmadi artik. Akademik kariyer yapcaksan bilmiyom da. Ben bi 10 yil once yapmistim ama tamamen zevkine, hem de dilim gelissin diye yurt disinda yapmistim. Cok onemsemedigim halde iligimi kuruttu 😅 Yani sadece daha iyi maaslli bi is icin filan oluyodu eskiden ama artik bildigim kadari ile pek bi etkisi yok. Turkiye piyasasi farkli olabilir tabi.

Ama nasıl değiştiricem.Ve bizim okulda oyle bir öğrenciyle tek danışman ilgilenmezmis.Aşiri strese girdim anlatamam ya

Öyle bir sey yok, her ogrencinin bir danışmanı olur, öyle top gibi elden ele gezmezsin. Çalışmak istediğin hocayla konuş, kafala, seni alsın oldu bitti bu kadar.

Lisansüstü eğitimi zaten sizi daha önce bilmediğiniz bir alanda eğitmek için yapılıyor. Yeni bir şeyler öğrenmekten neden korkuyorsunuz?

Lisansüstü eğitimi zaten sizi daha önce bilmediğiniz bir alanda eğitmek için yapılıyor. Yeni bir şeyler öğrenmekten neden korkuyorsunuz?

Aslında bu dediğiniz çok yanlış. Lisansüstü eğitim dediğimiz noktada öğrenci hiçbir şey öğrenmez. Öğrendi ise de kendi çabasıyla öğrenir çünkü bu yüksek lisans programları akademik araştırmaya giriştir.
Öte yandan ülkedeki akademinin de içinden geçtiler. Öğrenci Lisansüstü eğitimde meyledeceği alanı kendi belirler. Fakat belli ki hocaların büyük çoğunluğu kendi araştırmaları yönünde öğrencilere tez yazdırıyor. Dolayısıyla öğrenmesi epey gereksiz konular olabiliyor.

Back
X