Allahından bul babaanne! Bu gece içimi döküyorum.

Önceden de kavgalıydılar tamam ama normal gelin kaynana kavgalarıydı son aylarda şiddetlenmeye başladı.
Bazen düşünüyorum acaba büyü mü var diye internette böyle şeyler okumuştum tabii her yazılana inanmamak lazım ama kafamda yer etti bu düşünce.
Gece uyku tutmadığı için arkadaşlarımla geç saatlere kadar mesajlaşıyorum benim odam koridoru tam görüyo şu son bir kaç haftadır babaannem kendiliğinden kalkıp koridorda bi kaç tur atıp geri yatıyo. Sabah sorduğumda yok hatırlamıyorum ne zaman kalkmışım diyo. Ve acayip kilo verdi 70 kiloluk kadın 55 kilo şu an. Yemesi içmesi normal. Ben okuduklarımdan çok etkilendiğim için mi böyle düşünüyorum bilmiyorum.
Anneme bahsettiğimde bende farkındayım böyle değildi diyo :/
Enteresan.

Her zaman burada gelinlerin aynı evde yaşadığı kayınvalidelerinden yakınmalarını okurduk,
bu defa bir torundan okumak garip geldi bana

Canım sen kendini boşuna üzüyorsun.
Annenle baban yıllardır bu duruma alışmıştır,
bir iki birbirlerine sayar söverler, sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam ederler.
Senin konunda gördüğümüz gibi her zaman olan da yine çocuklara olur.

Baban gibi adamlar kendilerine seçeceği eşi iyi bilirler,
bağırıp çağırmayla kadını susturur, çocuğunu susturmak için de şiddet uygularlar.
(Hatta belki de zamanında annene bile uyguladı)
Annen gibi kadınlar da alışmıştır hayatlarına bir ömür devam ederler.

Babaanneye ise diyecek tek bir lafım yok,
zira o babandan cesaret almasa bunların hiç birini yapamazdı...

tatlım benim cidden kötü şeyler yaşamışsın. babaannene olan uslübun kötü gerçekten bu şekilde olma tabi ama asla susma ve asla anneni ezdirme laf söyletme isterse baban olsun hakkını ara sesini yükselteceksen gerekirse yükselt ama terbiyesiz laf etme çünkü haklıyken haksız duruma düşücen onalr yine kendini haklı görücek senin dediklerini düşündükçe

Son düzenleme:

çok doğru bir tespit.katılıyorum cudanaya babandan yüz bulmasa asla bu kadarına cesaret edemezdi.sne bence sorunlarını babanla paylaş iftira atıyor deme tabi direk bu sefer yine kızıcak.güzel bir dille annenin kötü gösterildiğini anlat.annenin arkasında ol

Sen derslerine bak güzelim, ciddiyim kurtar hayatını ... Bu babanneyle yaşanmaz.
Biraz da politik ol. Kendini tut , babanı alttan alttan işle. Duygusal tarafını yakala :)
Eğer babanla konuşma fırsatın olursa, mazlum mazlum, sana o.... dediğini söyle.

Babaannende hata yok hata babanda sizi annesine muhtaç etmiş ve eşi çalışıyor ve evdede her türlü hizmet etmesi bekleniyor.Kendine güvenmeyen ve fazla anneci olan erkekler evlenmesin elin kızının başını yakmasın yazıktır.Siz hep büyüktür diye alttan almışsınız oda her seferinde üste çıkmış.insanda vicdan yoksa her kötülük beklenir.

Süpürgesi eksik kaynana modeli bu babanne
Bakınız dikkatinizi çekerim kayınvalide demiyorum kaynana diyorum .
Ben normalde eş annelerine hep kayınvalide derim hitaben.
Ama bu konudaki eş annesi resmen kaynana
Yazık çok üzüldüm anneciğine :26: İçim burkuldu :26:
Baban da annesinin dolmuşuna biniyor maşallah
Annemdir nasıl olsa haklıdır mantığıyla yaklaşıyor olaya
Ama çook yanlış yapıyor
Evde huzursuzluk yaşanınca mutlu oluyor olmalı .
Ne anlıyor acaba kavga patırtı olunca.Zevk mi alıyor anlamadım ki
Sen bırak kardeşim bırak.Saygını elden bırakma.
Bak onun sayesinde babandan da tokat yemişsin :26:
Bir daha birşey söyleme :26:
Annenin yanında ol.Elinden geldiğince derslerini ödevlerini de aksatmadan anneciğine yardım et.:26:
Kadıncağız da çalışıyormuş bir de :26:
Hem işte yorul hem evde.Eminim evde daha çok yoruluyordur.Sabah olsa da işe gitsem kafam dinlense diye düşünüyordur.:26:
Babana akıl fikir diliyorum şu mübarek günde.Babannene de merhamet ve insanlık...

bazi insanda can cikmayinca huy cikmazmis babaannen annen yeni gelinken demi böyleymis insan gelinini kizi gibi görmeli, gelinde kv annesi gibi görmeli böyle olunca sorun olmaz benim cektiklerimi asla gelinime yasatmiyorum obenim kizim kendi kizi olan anne kizi nasil degerliyse gelinide ayni olmali .....................otur kizim babaannene güzelce konus böyle devam ederse babam annem calisiyor baska eve tasiniriz yanliz kalirsin , tek oda olsun huzurumuz olsun böyle kv kimse istemez büyük genede saygisizlik etme iki secenek sun yaburda huzurlu geciniriz yada gideriz

babanı da babaannen yetiştirdiğinden onun anlamadan dinlemeden şiddete başvurması iftira atması doğal.yaşlıların çoğu kendini acındırarak ilgi çekerler.ölüyorum hastayım bana bakmadınız falan.oysa gerçekten hasta olanın konuşmaya mecali kalmaz bırak ki saatlerce dert yanmayı.turp gibidir eminim.inşallah en kısa sürede taşınır kurtulursunuz ablacım.annene ve sana bol sabır diliyorum.bol mutluluk diliyorum gelecekte.

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bu kadinda buyu muyu yoktur, fesatligindan vermistir kiloyuda

nefret ediyorum bu eski kafalardan..kendilerine gelin degil kole almis bulunuyorlar. dunya onlarin etrafinda donsun istiyorlar...ne kadar yoruluyordur kadincaaz, birde ustune ustluk babanin kahri...

bencede babani alttan alta fistekle...baska cozum yok gibi.

Bugün bi arkadaşım yüzünden boş yere öğretmenden azar işittim izin alıp eve erken geldim babaannem öğlen uykusundadır diye kapıyı çalmadım anahtarla girdim babaannem odasında yoktu evde ararken bir de nerede göreyim!

Yatak odasında çekmeceleri karıştırıyodu beni görünce panik oldu ben napıyosun babaanne? dedim o da senin ne işin var okulda olman gerekmiyo muydu dedi bende asıl senin burda ne işin var dedim seccademi kaybettim onu arıyodum dedi bahaneye bak!

Daha öğlen okunmadı ama dedim yok dua okucam ben çekil diye beni çıkarmaya çalıştı izin vermedim annemin çekmecesinde seccaden ne arasın dedim salona gittim seccadesi her zamanki yerindeydi aldım verdim aa orda mıymış gözümden kaçmış heralde dedi

Ben odama giyinmeye gidiyodum ki hemen geldi yanıma elime para tutuşturup yavrum giyinmeden iki ekmek alıver gel fırından dedi beni evden uzaklaştırmaya çalışıyodu açık açık ne yapcaksa artık!

Bende akşam ararım babam alır dedim sen neylen yemek yiyecen hadi git evde ekmek yok dedi daha sabah bi ekmek duruyodu gittim mutfakta gösterdim ekmek var işte dedim yok o sana yetmez hem bende yiyecem hadi yavrum hadi diye beni resmen evden attı.

Neyse dedim fırına gittim aldım iki ekmek dönerken aklıma bi fikir geldi.

Bizim alt komşuyla babaannem çok iyi anlaşıyo. Kaç senedir arkadaşlar. Hep birbirlerine gidip gelirler. Bende belki onlan konuşursam babaannem düzelir diye düşündüm. Kapıyı çaldım evdeydi geçtim içeri. Biraz sohbet ettikten sonra durumu anlattım. Tabii aile meselelerini söylemedim. Hem zaten biliyodur alt komşu sonuçta seslerimiz geliyo.

Ben babaannemin başka eve gitsin istediğimi sürekli tatsızlık çıkardığını söyledim.

Babaannem babama eğer gidersen hakkımı helal etmem demişti. Yani bizim evden gitmemizi istemiyo. Hem zaten hangi paraylan gidecez. Amcalarım halalarımda anne gel bizde kal biraz değişiklik olur sonra evine geri dönersin diyolardı ama babaannem oralı olmuyordu.

Komşu da tamam kızım ben bugün kek yapacaktım zaten size de götürecektim sen merak etme ben konuşurum çok değişti babaannen farkındayım dedi. Bana hak verdi. Nihayet beni anlayan birisi çıktı oh be!

Eve geldim niye geç kalmışmışım ondan tartıştık yemek yedik. Şimdi komşunun gelmesini bekliyorum.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim gerçekten bana ışık oluyorsunuz kendime güvenim geldi buraya yazıp yazıp oturmak istemiyorum çözüm bulmak için çabalıyorum ve bana bu zor zamanlarımda çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim.

Çok doğru söylüyorsunuz.
Babam anneme şiddet uygular. Ben küçükken yanımda bile döverdi. Şimdi azaldı ama yine de dövüyo işte...

Aynen annem alıştı bence. Bugün ağlıyo yarın gülüyo değişen bişey yok sar başa yine aynı döngü.
Bu yaştan sonra kimseyi düzeltemem biliyorum ama..hiç mi umut olmaz ya başkalarının anne babalarına özeniyorum benimkilere bak her gün smackdown her dakika gerilim böyle hayat mı olur babaannem yine bişey diyecek diye yemek yerken zor yutuyorum lokmalarımı.

Anlamışsın seni uzaklaştırmak istediğini o an.Yerinde olsaydım dediğini yapmazdım.Evden çıkmaz hatta o odada ne karıştırdığını,ne yapmak istediğini bulmaya çalışırdım.Yine babaannenin istediği olmuş.

Ne yapmak istediği açıkça belli zaten.
Annemin özel eşyalarına bakıyo. Amacıda ortada. Pislik kadın.
Ben yanındayken mi karıştıracaktı eşyalarını? Bugün bakmasa yarın bakacak yarın bakmasa başka zaman bakacak. Benim kalıp kalmamam bir şey değiştirmiyo çünkü yine bakacak.
Hem iyi oldu gittim komşuyla konuştum.

benimde babanem çook kötü
allah onu kör şeytanından buldurtsun bizim hayatımızın içine etti resmen
geçen 10 gün kaldı şimdi deffoldu gitti.
annem onun yüzünden hayatından bezmiş iftiracı kadın.
zamanında babanem dedemi doldurup halamı ütü kablosuyla dövüp leğende elektirik şoku vermiş
benim babanemde böyle tehlikeli bir karı işte
kusura bakmayın belki ağır konuştum ...
kayınvaldelik konusunda kötülerin tacını alabilecek tek insan...

Şok oldum resmen bunu okuyunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…