- Konu Sahibi kismetmisnapcan
-
Çok doldum bunaldım anlatacak anlatsamda beni anlayacak kimse yok çevremde, evet bu gece içimi döküyorum.
Ben 16 yaşındayım. Babaannemin evinde yaşıyoruz ben küçükken maddi sıkıntılardan dolayı taşınmışız buraya. Taşınmaz olaydık!!
Kendimi bildim bileli babaannemle annem hep kavgalılar. Bugüne kadar babaannemdir dedim göz yumdum tartışmalarına anneme iftiralarına hakaretlerine ama artık affım yok ne olduysa iki gün önce oldu.
Babaannem annemi temizlikçi gibi kullanır. İki gün önceki akşam çat kapı misafir gelmişti eve çoluk çocuk doluştular yediler içtiler. Annem gündüz çalışıyor akşamda hizmet edemedi herşeyi ben yetiştirdim. Annem çok yorgundu erkenden yattı. Misafirlerde gece 2'de gittiler. Ertesi sabahta okula gidecem zaten bulaşıkları yıkayamadım. Sabah okula gittim döndüm. İçeri girdiğimde babaannem yatıyodu. Babaanne noldu dedim iyi değilsin başladı bana annemi kötülemeye. Senin anan şöyle senin anan böyle sabahtan beri temizlik yapıyorum ayh belim belim bak senin anan beni ne hale getirdi bi işe yaramadı gitti keyfine yattı misafirlere rezil etti beni falan içim şişti. Bulaşıklarıda yıkamış dedim ben gelince yıkardım niye uğraştın? anan halimi görsünde hatasını anlasın dedi
5 dakika yattıktan sonra turp gibi ayağa kalktı zaten. Akşam annem geldi sofrayı hazırlıyoduk. Az sonra babam geldi. Babaanneme ne olduysa babam gelince birden hastalandı. Annem mutfaktayken benim yanımda babama annemi kötüledi yok beni yordu bi işe yaramadı beni düşürdüğü şu hale bak tüm işleri bana yaptırdı belim koptu hiç mi vicdan olmaz...
Sesimi çıkarmadım babam sallamaz zaten diye ama noldu annem geldi elinde tabakları koyacaktı babam koy şu tabakları içeri gel hemen dedi annem koydu gitti kapıyı kitlediler babam anneme nasıl bağırıyo sen nasıl bi insansın yaşlı başlı kadına yaptıklarına bak kadının ayağa kalkacak hali kalmamış falan. Annemde kendini savunmaya çalışıyo konuştukça daha çok ses yükseliyo babaannemde yanımda bıyık altı gülüyo. Mutlu musun babaanne senden nefret ediyorum dedim karışma sen git yemeği ısıt dedi
bende başlarım yemeğine insanda iştah mı bıraktın bıktım senin iftiralarından hakaretlerinden dedim bunu söylerken biraz sesimi yükselttim kadını öldürecektim sinirlerim tepeme çıktı artık babaannem yürü git o...pu terbiyesiz anası gibi nolcak dedi bende bağırarak allah senin belanı versin pislik karı dedim
o sırada babam içeri geldi ve benim dediklerimi duydu yemin ediyorum hayatımda bu kadar utanmamıştım yüzüm kıpkırmızı oldu babam ne dedin sen diyerek üstüme yürüdü bende özür dilerim dedim kısık sesle utancımdan yerin dibinin dibine girmişim yere bakıyodum nasıl oldu anlamadım ama babam bana sert bi tokat patlattı işte benim için babaannemde babamda dün akşam itibariylen bitti bugün kimsenin yüzüne bakmadım konuşmadım allahından bulsunlar ömrüm boyunca unutmicam.
Özet: Misafirler hayatımı kararttı.
Her zaman burada gelinlerin aynı evde yaşadığı kayınvalidelerinden yakınmalarını okurduk,
bu defa bir torundan okumak garip geldi bana
Canım sen kendini boşuna üzüyorsun.
Annenle baban yıllardır bu duruma alışmıştır,
bir iki birbirlerine sayar söverler, sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam ederler.
Senin konunda gördüğümüz gibi her zaman olan da yine çocuklara olur.
Baban gibi adamlar kendilerine seçeceği eşi iyi bilirler,
bağırıp çağırmayla kadını susturur, çocuğunu susturmak için de şiddet uygularlar.
(Hatta belki de zamanında annene bile uyguladı)
Annen gibi kadınlar da alışmıştır hayatlarına bir ömür devam ederler.
Babaanneye ise diyecek tek bir lafım yok,
zira o babandan cesaret almasa bunların hiç birini yapamazdı...
Her zaman burada gelinlerin aynı evde yaşadığı kayınvalidelerinden yakınmalarını okurduk,
bu defa bir torundan okumak garip geldi bana
Canım sen kendini boşuna üzüyorsun.
Annenle baban yıllardır bu duruma alışmıştır,
bir iki birbirlerine sayar söverler, sonra da hiç bir şey olmamış gibi devam ederler.
Senin konunda gördüğümüz gibi her zaman olan da yine çocuklara olur.
Baban gibi adamlar kendilerine seçeceği eşi iyi bilirler,
bağırıp çağırmayla kadını susturur, çocuğunu susturmak için de şiddet uygularlar.
(Hatta belki de zamanında annene bile uyguladı)
Annen gibi kadınlar da alışmıştır hayatlarına bir ömür devam ederler.
Babaanneye ise diyecek tek bir lafım yok,
zira o babandan cesaret almasa bunların hiç birini yapamazdı...
Bugün bi arkadaşım yüzünden boş yere öğretmenden azar işittim izin alıp eve erken geldim babaannem öğlen uykusundadır diye kapıyı çalmadım anahtarla girdim babaannem odasında yoktu evde ararken bir de nerede göreyim!
Yatak odasında çekmeceleri karıştırıyodu beni görünce panik oldu ben napıyosun babaanne? dedim o da senin ne işin var okulda olman gerekmiyo muydu dedi bende asıl senin burda ne işin var dedim seccademi kaybettim onu arıyodum dedi bahaneye bak!
Daha öğlen okunmadı ama dedim yok dua okucam ben çekil diye beni çıkarmaya çalıştı izin vermedim annemin çekmecesinde seccaden ne arasın dedim salona gittim seccadesi her zamanki yerindeydi aldım verdim aa orda mıymış gözümden kaçmış heralde dedi
Ben odama giyinmeye gidiyodum ki hemen geldi yanıma elime para tutuşturup yavrum giyinmeden iki ekmek alıver gel fırından dedi beni evden uzaklaştırmaya çalışıyodu açık açık ne yapcaksa artık!
Bende akşam ararım babam alır dedim sen neylen yemek yiyecen hadi git evde ekmek yok dedi daha sabah bi ekmek duruyodu gittim mutfakta gösterdim ekmek var işte dedim yok o sana yetmez hem bende yiyecem hadi yavrum hadi diye beni resmen evden attı.
Neyse dedim fırına gittim aldım iki ekmek dönerken aklıma bi fikir geldi.
Bizim alt komşuyla babaannem çok iyi anlaşıyo. Kaç senedir arkadaşlar. Hep birbirlerine gidip gelirler. Bende belki onlan konuşursam babaannem düzelir diye düşündüm. Kapıyı çaldım evdeydi geçtim içeri. Biraz sohbet ettikten sonra durumu anlattım. Tabii aile meselelerini söylemedim. Hem zaten biliyodur alt komşu sonuçta seslerimiz geliyo.
Ben babaannemin başka eve gitsin istediğimi sürekli tatsızlık çıkardığını söyledim.
Babaannem babama eğer gidersen hakkımı helal etmem demişti. Yani bizim evden gitmemizi istemiyo. Hem zaten hangi paraylan gidecez. Amcalarım halalarımda anne gel bizde kal biraz değişiklik olur sonra evine geri dönersin diyolardı ama babaannem oralı olmuyordu.
Komşu da tamam kızım ben bugün kek yapacaktım zaten size de götürecektim sen merak etme ben konuşurum çok değişti babaannen farkındayım dedi. Bana hak verdi. Nihayet beni anlayan birisi çıktı oh be!
Eve geldim niye geç kalmışmışım ondan tartıştık yemek yedik. Şimdi komşunun gelmesini bekliyorum.
Anlamışsın seni uzaklaştırmak istediğini o an.Yerinde olsaydım dediğini yapmazdım.Evden çıkmaz hatta o odada ne karıştırdığını,ne yapmak istediğini bulmaya çalışırdım.Yine babaannenin istediği olmuş.
benimde babanem çook kötü
allah onu kör şeytanından buldurtsun bizim hayatımızın içine etti resmen
geçen 10 gün kaldı şimdi deffoldu gitti.
annem onun yüzünden hayatından bezmiş iftiracı kadın.
zamanında babanem dedemi doldurup halamı ütü kablosuyla dövüp leğende elektirik şoku vermiş
benim babanemde böyle tehlikeli bir karı işte
kusura bakmayın belki ağır konuştum ...
kayınvaldelik konusunda kötülerin tacını alabilecek tek insan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?