Ailesi olarak dusununce evet, keske bilsem derdim, niye soylemediler derdim...
Ama sonucta esas kisi soylenmesini istememis. Onun da boyle bir hakki var, onun hakki ailesinin bilme hakkindan once geliyor bence.
Bir de, uyusturucu bagimlisi insanlar ille de normal dusunemez, ailesinden yardim istemeyi dusunemez diye birsey yok. Yani maddenin etkisi altindayken faklilasabilirler, ama nasil soyliyim, genel olarak bir akil hastasi gibi de gezmezler yani. Oyle olsa bu kiz arkadasina aglayip kurtulmak istiyorum bile diyemezdi. Bunu da mesleki tecrubeme dayanarak soyluyorum. Cok uyusturucu bagimlisi hastam oldu. Onlarin yerine baskasi karar vermiyordu, bu insanlar kendileri de dusunebiliyorlar, asiri derecede madde etkisi altinda degillerse...
Sunu ekliyim. Ben 8.5 yildir ABD'de yasiyorum ve hemsireyim. Burda hasta haklari, hele ki gizlilik hakki, ilk sirada yer aliyor. Yani hastanin istegi disinda baskasina durum soylemek cok buyuk bir suc. Yorumumu yaparken aklima hep bu geldi. Bunu da onunla bagdastirdim. Benim icin genel olarak boyle, bir yetiskinin rizasi disinda kimseye birsey anlatilamaz. Evet ben de normal sartlarda bir insana ailesinden daha iyi kimsenin yardim edemeyecegini dusunuyorum. Ama kimi aileler de var ki yargilariyla, tavirlariyla cocuklarini daha cok bataga, kacmaya itiyorlar. Bu kizin ailesi nasil kimbilir... Eger soylemiyorsa mutlaka bir nedeni vardir diye dusunuyorum. O yuzden bence kizin istegi disinda soylenmemeli.