Allahtan işaret istemek

fistiksarma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
413
21
68
Diğer
Merhaba hanımlar
Ben bazen çok istediğim bir şey için Allaha dua edip Allahım eğer olacaksa bana bir işaret gönder diyorum. Örnek olarak mesela şu işim olacaksa çok basit bir şey kırılsın diye dua ettim gerçekten bir kaç saat sonra teyzem kullanmadığımız değersiz bir kabı kırdı. Bu gibi örnekler çoğalabilir. İşim olacak mı işaret doğru mu bilmiyorum çünkü henüz duam gerçekleşmedi. Sizde böyle şeyler yaptınız mı ve doğru çıktı mı :))))

Tovbeee sacmalama kendine gel..bunun psikolojik bir srunsorun olduğunu biliyosun dur değil mi

Bu biraz tuhaf ama bu tarz totem yapan insanlar var buna işaret demek yerine totem demeniz daha iyi olur :) Şunu da ekliyeyim ki Allah her şeye işaret gönderseydi şu dünya da neler saklı kalırdı ne bilinmeyenler olurdu :)

Oldu olacak medyumluk yapın?
Allahım x kulun y kulunla evlenecek mi evlenecekse bardak kırılsın vs.

Dua edip işaret belemek,tevekkül edip Allahtan yardım beklemek doğru da tabakla çanakla ifade etmen dogru degil.Bende yaparim bir işaret derim ya hissiyatla yada farkli bir gelismeyle anlamaya çalışırım.

Yok canım bende ederdim bazen ama bu düşünce yanlış olacakları bizler bilemeyiz ve düşünsene olacakları bildiğimizi ne önemi kalırdı yaşamanın ?

hayırlısını isteyin diye bosuna demiyorlar..bende isaret isterim ama bu su kırılsın perde oynasın falan diye degil:) bana hayrı olmayacaksa bir olayın karsısına bir engel cıksın anlamında

Kırılacak mı kısmı bir örnek o ve onun gibi şeyler görmek isterim sadece daha kolay anlaşılsın diye örnek verdim oraya çok takılmayın kimi de başka bir işaret ister. Benim merak ettiğim sonuç kısmı

Ben de rüyamda renk göreyim diyorum.
Istihare rüyasında ki renk gibi.
Olumlu ise Yeşil ve Beyaz olumsuz olacaksa Kırmızı ve Siyah renk göster Rabbim diyorum...
Duâ da ediyorum tabii.
Herşey için değil önemli bir konu için yapıyorum.

Canım bunu tamamen masumiyetinle yaptığını düşünüyorum.. Ama bunun bir vesvese takıntı haline doğru gittiğini bil.. Rabbimiz elbette çok büyük bizlere bazı işaretler veya rüyalar göstererek bizi uyarabilir.. Ama isterse de uyarmaz... Bu tamamen onun elinde..
Naz ehli olabilirsin belki bilmiyorum
Ancak böyle şeylerle kendini tatmin etmek yerine sadece dua et .. Rabbimiz çok büyük işarete gerek yok
Gittikçe büyütüp işin içinden çıkamaz hal almanı istemem.. Aklına bu geldiğinde aman de ve içindeki o sesi sustur.. Besmele çek.. Dua et daha etkili olur
Selametle...

:)) yorumlar için teşekkür ederim ama bu kadar abartılacağını düşünmemiştim :) buraya yazmadan önce nette araştırmıştım böyle yapan çok kişi var. Bu forumda yapan varsa bu gerçekten doğru çıkıyor mu yoksa tesadüf mü bütün öğrenmek istediğim buydu.

Evet bende Allahtan doğru yolu bulmamda yardım için işaret isterim
ama bardak kirilsin vazo düşsün 3 kere tıklansin vs
bunlar biraz saçma geliyor.

İşe ne kadar yarar bilemem ama ben işaret isterken genelde, "Allah'ım bana yol göster, benim anlayabileceğim bir işaret ver." diye ekliyorum sonuna sadece.

İşe ne kadar yarar bilemem ama ben işaret isterken genelde, "Allah'ım bana yol göster, benim anlayabileceğim bir işaret ver." diye ekliyorum sonuna sadece.
İşte o işaretin bir işaret olduğunu anlamak için kesin çok belirgin birşeyler istiyorum yoksa belki ben öyle anlamışımdır diyebilirim. Bu işaret olayını iki yıl boyunca sürekli dua ettiğim şey için yaptım Allahım olup olmayacağını rüyamda göster de dedim ama bu sefer bilinçaltım beni yönlendirmiştir diyorum bu tarz işaret istiyorum mesela eğer duam olacaksa bişey şöyle şöyle olsun diye oluyor ama bu sefer de şeytan oynuyor olabilir diyorum. Çok istediğin şeyin olup olmayacağını bilmek istiyor insan o yüzden böyle şeyler yapan varsa merak ediyorum gerçekten oldu mu diye

Bir yerde rüya ise rüyaya, geldiğini düşündüğün işaretse işarete güvenmek gerekiyor aslında. Orada da yüreği dinlemek gerekiyor. Ne de olsa olacak olanın da hayırlısı ise olmasını dilemek lazım. Buna inanıp kabullenip sabretmek bazen birşey çok istendiği zaman zor oluyor kabul ediyorum. Bu süreçte istihare daha doğru bir yol olabilir belki

Yaptığın şeyi kınamam demekki rabbim bi şekilde dua etmeni bekliyor ama böyle ama şöyle sana kısa bi örnek vereyim kendimden benim5 senelik ilişkm vardı ayrıldk ve başkasıyla evlendi piskolojim bozuldu duvarları yumrukluyordum eşyaları kırıyodum krizler geçiriyodum odaya geçip allahım gözyaşlarım yetmiyomu onlar mutlu bni neden ağlatıyosun diyodum ve evlendiğinden 2 ay sonra yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladım ruh gibiydim allahın bana verdiği hediyeyle tanıştım bana verdiği cevabı şuan mutlulukla yaşıyorum hayatımda biri car ve ramazan sonrası nişanlanıcaz. Yani demek istediğim allah sana birden cevap vermez zamana bırakır imtihanla sınar nasıl dua edeceğin sana kalmış güzel arkadaşım.

İşim olacaksa tabak kırılsın deyip o tabak kırılırsa ve nasıl olsa olacak işaret de geldi diye hareket edersen, ama tesadüf olarak kırıldıysa? Ama aslında o iş senin için çok hayırsızsa.. ? Olamaz mı. Olabilir.

Teyzeniz kendi dikkatsizliginden kirmis. Basit ve olagan meselelere ilahi anlamlar yuklemeyi hic sevmem. Kimi de her seye nazar der.
Ancak mesela bir sey yapacam, tam oraya yururken ayagimi bir yere carparim filan, "Allah bile istemiyo bunu yapmami" vs diye kendi kendime dusunurum, ama espri olarak goruyorum bunu. Ciddiye almayin basit meseleleri.

Daha önce istediğim şey olacaksa bir işaret istediğimi ve bekledigim işaretleri gördüğümü söylemiştim evet benim bekledigim şey gerçekleşti ben memur olarak atandim.isaretlerim doğru çıktı yani. Sizler benim gibi gece gündüz dua edip hatta sonucunun ne olacağını biran önce bilmek için işaret isteyecek kadar birseyi çok istemezsiniz umarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…