allasen ben mi abartıyorum

evlendikten sonra alınanın alınmayanın hiçbirinin önemi kalmıyor. hani geziyor ya insanlar günlerce onu mu alsam bunu mu alsam, o renk mi olsa bu renk mi diye ama sonra gercekten cok sacma geliyor. çünkü insan cabuk uyanıyor o rüyadan üstelikte korkulu rüya çoğu zaman ama inan sonrası daha korkulu. evlilik çok acayip. herşeyi takmıcaksın. yapıcı olucaksın. psikolojin saglam olucak canım yoksa işin zor gercekten. ailesinin tutumuna gelince biraz ilgisizlermiş evet orada hak veriyorum ama boş ver ya gerçekten bunlarla üzme kendini kim ne derse desin kafanı yorma. nişanlın iyiyse, işi, gücü, merhameti, sevgisi varsa sana karşı bir de az uzak oturacaksanız salla gitsin.

Bekliyorum bir gün bu altın,bohça,ev almadılar ,paraları var vermiyolar vs... tarihten silinecek.Bizde her şeyimizi kendimiz yapıcaz dedik.Aileler ısrarla yardımda bulundu o ayrı ama ben adetmiş,gelenekmiş bunları istemiyorum dedim e tabi benim ve eşimin ailesi yapalım dedi .Bana kalsa 1 günlük eğlence ,yemek oda gerçek dostlarla olsun dedim.Büyüklerde biz o kadar düğünlere gittik geleneklere uyalım dedi.Kendilerince haklılar o ayrı ne kadar karşı çıksamda kendimi çiçekli topuzumla 3 gün 3 gece halay çekerken buldum.Bilezik ,altın vs..istemiyorum dedim kp ben takarım onlar senin naparsan yap dedi .Mihirmiş felan eskiden kadının çalışmamasından dolayı veriliyodu bir nevi güvence o zamana göre evet olmalı.Ama maddi konularda çok beklenti içine girilmemeli sonuçta siz kendinizi idare edebiliyorsanız herşeyi yavaş yavaş yaparsınız.Onların parası onlarındır istedikleri gibi harcarlar size hemen ev araba almak zorunda değiller.Biz eşimle herşeyi kendimiz yapma taraftarıyız anne ve babası da sağolsunlar çok iyiler sürekli yardım edelim biz alalım telaşında katkıları oluyor ama o da kırmamak için.Kendilerine miras düşüyor kv hemen bize diğer eltime verme telaşında ben de al kpyi gez ya da evine yenilik yap diyorum.Bayram olayına gelince maddiyattan daha çok o önemli insana değer vermek o konuda kesinlikle haklısın.

madii bir beklentim olmuyor olmadı da.ama çevremde ailem görüyor ve bana değer vermediler.çoğu kız ailesi içinizden ne gelirse diyor ama erkek tarafı el üstünde tutuyor ama bende öyle olmadı.ben buna üzülüyorum.benim ailemin olduğu şehirde yaşıyacağız ama ne bileyim kırılıyorum işte.
biz daha nişanlıyken annesine kız kardeşine hediyeler alıp göndermiştim babası dalga geçmişti bohça gönderdiler diye halbuki iyi niyettendi hepsi

Abartmıyorsunuz haklısınız bence. Saygı değer görmek herkes. Aynı mevzular bizde de yaşandı söyleyince hiçbirşey istemediniz ki dendi. Yani güzelim herkes işine geldiği gibi davranıyor. Arsız olup iste söyle yapmazsa artık muhatap olmassın olur biter. Nişanlın evlendikten sonra değişebilir dikkatli ol. Benimki de aynı böyle diyordu anası kıymetli oldu sonradan

para pul işi degilde etraftakilerin sürekli tetikte olması sürekli laf çıkarmaya meyilli olması insanı yoruyor anlıyorum seni canm. evlenincede siz uzak biyere taşının bayram seyran bilip gitmeyin sorarsan masraf olmasın diye gelmedik deyin.

ya mesela nişanlım sırf benim için benim ve ailemin olduğu şehre gelip iş bulacak ve burada yaşayacağız.7 yıldır annesine kıymet vermiyordu evlenince değişir mi gerçekten?

ya mesela nişanlım sırf benim için benim ve ailemin olduğu şehre gelip iş bulacak ve burada yaşayacağız.7 yıldır annesine kıymet vermiyordu evlenince değişir mi gerçekten?

Ben sana şöyle anlatayım; tam 9 sene doğru düzgün görüşmemişler senede 2 kere gitmiş görmüş. Nişanlıyken yaptıklarından dolayı küstü anasına babasına hep ben araya girdim ama yinede düğüne kadar 4 ay konuşmadı.
Düğün oldu ( eve iğne bile almadıkları gibi düğünüde yapıcaz deyip düğün günü toplanan paralarla altınlarla yaptılar resmen orada dolandırdılar) adam birden anneme gitmiyoz mu demeye başladı. Şimdi her hafta yanında, senelerce görüşmeyi red etmiş evlenince kıymetli oldu. Evde huzurumuz var karnı doyuyo ev işlerinden yana sıkıntı yok ama illede anam diyo beni ezip geçiyo.

Herkes bir değil tabi m bu benim başıma gelen. aynı seninkiler gibiydi benim kv ve kp. Her şeyi bilirler ama salağa yatarlar, söylesen bile tınmazlar hatta kv hep ağladı paramız yok diye(6 tane daireleri ve 3 adet maaşları var). Neyse nişanlım durumu ayırt ediyor benim yanımda diye evlendim adam 180 derece değişti. Şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim çünkü evlendikten sonra mecbur muhatap oluyorsun( ki ben 1 senedir kesinlikle görüşmüyorum yinede bazı yerlerde seçim konusu oluyorlar)
Bir daha düşün derim abla tavsiyesi sana ve içinde bir şey kalmasın nişanlına da olsa yaptır ben hep üzüldüm haline borca girecek yapmasın dedim ama bu adamlara böyleleri yaranıyor borca girsin yapsın . Ben anan baban destek olacağına köstek oldular bir şey yapmadılar dediğimde isteseydin açık açık diyor

Adam da haklı. Ailesi çok cimriyse çocuğun günahı ne?

Bence o konuda yapılacak birşey yok napsın insan anasını babasını seçemiyor.

Ama konu sahibinin şöyle bir düşüncesi var ise evliliği bir daha düşünsün derim;

Bu adam anasının babasının ne olduğunu biliyor. Düğün zamanı çok daha kötüleri gelebilir o zamanda benim yanımda olur. Seçim mevzusu olursa da annesini babasını değil beni seçer kesinlikle önceliği ben olurum çünkü annesinin babasının bizi ne kadar üzdüğünü bizim için hiçbir şey yapmadığını biliyor..

Ben tam olarak böyle düşünüyordum bu yüzden evlenmiştim ama tam tersiyle karşılaştım. Ne düşündüğü önemli konu sahibinin. Eşim bana her zaman önceliğim sensin derdi senin istemediğin hiçbir şey olmayacak derdi; şimdi anam babam en önde gelir sende anlayış göster diyor.

bende üzüldüm hep herşeyim eksikti çünkü.herşeyi açıkça söyle yapalım dedi.artık herşeyi dört dörtlük yaptırıyorum.nişanlım yapıyor borca giriyor ama bende çalışıyorum bir zahmet bana harcasın bari diyorum.ailesi beni sırf maaşım için istedi başka maaşlı bir kız oğullarına asılınca hemen beni silebiliyorlar.tek dertleri para.ama nişanlıma açıkça dedim biz onlarla aynı şehirde olursak birimizin maaşı kız kardeşine ve annene gidecek ben mecbur değilim dedim.annesinin evinde de ne düzen var ne tertip ne temizlik hepsini söyledim ben kalamam bile o evde diye.farklı şehirlerde olacağımız için ve benim bu temizlik konusunda takıntılı olduğumu bildiği için pek götürmez gibime geliyor.çünkü ağzım durmaz benim annesinin iş bilmezliğini akrabalarının ortasında sert bir dille söylüyorum bazen.
inşallah değişmez eşim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…