- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.522
- 548
- 27
- Konu Sahibi limonluekler
Ahahba o kadar belli oluyor mu ya? Direkt moda tasarımı eledim kafamda jajdjsjd.Bütün KK kariyer değiştirdi şu an![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahahba o kadar belli oluyor mu ya? Direkt moda tasarımı eledim kafamda jajdjsjd.Bütün KK kariyer değiştirdi şu an![]()
Cok guzel bir para ama yazdiklariniza gore yapamazsiniz gibi duruyor.Buraya geri dönersem KPSS ile uğraşmam gerekecek yineAsıl yalnız kalırım diye korkuyorum. Gece evde yalnız uyuyamayan bir insanım insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor biliyorum ama hiç tek kalmadığım için ailemde zorluk çıkarıyor
Gideceğiniz yerdeki yaşam şartlarına göre değişir aslında 5000 euro meselesi.. Atıyorum burada bir sakız 1 tl ise orada 1 euro gibi.. Yani orada yaşayacaksınız orada kazanacaksınız ve orada harcayacaksınız.. Tek başınıza da çok harcama yapmadan kenara her ay bir miktar atabilirseniz Türkiyeye gelince köşelik olursunuz o da var tabiİyi akşamlar hanımlarBen kamu personeli olarak çalışıyorum. Benim mesleğimle ilgili Almanya sürekli alım yapıyor. 5000 euro gibi bir maaş veriliyor. İleri derece de dil şartı da aranmıyor, mesleğimizin derneği orta dereceye kadar dil eğitimini ücretsiz verip yolluyor gitmek isteyenleri. Aslında ciddi olarak düşünüyorum şimdiki maaşımın nerdeyse on katını kazanacağım,birikim yapabilirsem burda bir ev alırım dönmek istersem de dönebilirim. Asıl mesele şu ki gözüm çok korkuyor
Ailemden hiç ayrılmadım bugüne kadar ki yaşadığım ilçeden bile ayrılmadım. Doğduğumdan beri buradayım, bütün akrabalarım her şeyim burda. Oraya gitsem yalnız kalacağım,gezen tozan arkadaş edinebilen birisi de değilim. Evden işe,işten eve yapacaksam çok bunalırım. Ama maddi olarak bakarsam çok mantıklı,daha önce ziyaret amaçlı gitmiştim ama bu seferki çok farklı. Siz olsanız ne yapardınız gidersem nasıl zorluklarla karşılaşırım,kalırsam pişman olur muyum yardımlarınıza ihtiyacım var
![]()
Bencede gitmelisin. Ben Almanya da dogma buyumeyim. Orada çok turk var. O anlamda zorlanmazsin bence. Tabii pandemi sebebiyle durumlar farkli komsuluk vs olmayabilir.. ama kisa bi sure bile kalsan (ki sor arastir mecburi en az kalman gereken süre diye bir durum varmi)..fakat sen orada 5000 euro değilde 3000 euro bile kazansan her ay en kotu şartlarda 1000-1500 euro kenara atsan bunun ayda 10000- 15000 tl Allah in izniyle birikim olacağının farkındasin degilmi.Gönderen derneğimizin söylediği rakam buydu detaylarını çok bilmiyorum ama firma kendi bünyesine aldığı için bir de riskli iş grubuna girdiği için rakam büyük sanırım. Dil orta seviye isteniyormuş dernek kursu kendisi veriyor. Denklik olarak düşünürsek sağlık alanındaki en iyi üniversitelerden birinden mezunum diplomanın geçerli olduğunu söylediler. Ama gidenlerin iletişim bilgilerini bulursam onlarla da konuşacağım tabiki. Burdaki kazancım mesailerle birlikte altı bini geçiyor ama aşırı mobbing yaşıyorumMaddi olarak mutlu değilim Almanyada yaşayan yaşıtlarımı gördükçe çok imreniyorum. Manevi hayatımı da maddiyat etkiliyor şu anda. Yani biraz çalışıp para biriktirip bir ev alabilsem burdan,arabamı yenilesem biraz da cebime kalsa yeter sonra dönebilirim
YazayımDoktor musunuz? Her sağlıkçı için geçerli değil bu söylediğiniz cünkü. Mesleginiz tam olarak nedir? Esimde saglık memuru ama yurtdışına gitmek için çabalıyoruz. Yani kesinlikle giderdim.
Burada meslek söylemek istemiyorsanız özelden yazabilir misiniz rica etsem![]()
Aslında böyle anlatınca çok güzelDoktor arkadaşlarım var, hastanede yönetimden mobbinge uğruyorum diyorlar ... ben açıkçası hastane yönetimlerini daha aklı başında sanırdım.
Bence gidin. 5000euro çok para, ufak bir şehirse 1000, büyük şehirse 1500euro yer gerisiyle birikim yaparsınız gayet de bir ev gelir Türkiyeden. Hem açılırsınız, hem değişikli olur, hem yurtdışı deneyimi olur. 1 yıl bakarsınız , sonra belki seversiniz sevmezseniz de dönersiniz. Aile özleminin çaresi var, vallahi biletler artık çok uygun fiyatlı hemen vınlarsınız diyorum. Ben pandemiden önce özlediğimde haftasonluğuna İstanbula vınlamıştım, Cuma öğlende yarım gün izin alıp çıktım, pztesi sabah döndüm valla şahaneydi. Arada 3-4 günlük kaçamaklar yaparsınız zaten yıllık izin en az 20 işgünü. Ne dersiniz?
Evet o birikim fikri çok heyecanlandırıyor beni. Bir de burada herkes herkesi ezme derdinde mobbing çok fazla sağlık sektöründeBencede gitmelisin. Ben Almanya da dogma buyumeyim. Orada çok turk var. O anlamda zorlanmazsin bence. Tabii pandemi sebebiyle durumlar farkli komsuluk vs olmayabilir.. ama kisa bi sure bile kalsan (ki sor arastir mecburi en az kalman gereken süre diye bir durum varmi)..fakat sen orada 5000 euro değilde 3000 euro bile kazansan her ay en kotu şartlarda 1000-1500 euro kenara atsan bunun ayda 10000- 15000 tl Allah in izniyle birikim olacağının farkındasin degilmi.
Tabiiki buraya dondugunde kpss e girmem lazım falan demişsin oşartlari bilmiyorum ama sonucta yurt dışı deneyimin olmus olacak ve belki buraya dondugunde özel sektör de calisabileceksin.
Hakkında hayırlısı olsun. Istersen istisare yap
Olabilir,hiç aklıma gelmemişti bir araştırayım çok sağolunİmkanınız varsa burada 1 yıl ücretsiz izin alıp orda yaşamayı deneyin.
Bazı fırsatlar değerlendirilmeli bence
Konaklama 500-750 euro arası bir rakammış. Yine yeme-içme-fatura gibi masraflar da olacak tabi. Bunlar 5000 euronun içinde. Yani masrafları çıktığımızda 3000 euro kalıyormuş başlangıçta(ek gelir olursa onlar hariç) Her ay 1000 euro biriktirebilsem en kötü çok iyi bir para yapıyor burada o parayı iki yılda ancak biriktiririm5 bin net mi? harika paraymış. geçenlerde izledim klinikte calisan doktorun net eline gecen 4200€. ki o kadar yogun çalışıyorlar bence az bile. neyse. bence deneyin hem ailenizi özledikce en kötü ihtimal haftasonu atlar ucga gider görürsünüz. cokta iyi birikim yaparsiniz. o parayla burada ev ve araba alan insanlar var mesela, kira gibi ayda mesela ev kredisine 700€ ödüyorlar araba kredisine de 50-100-200-300€ ödeyenler oluyor. veya birikim yapip türkiyede güze yatirimlar yaparsiniz. arkadas konusunuda gözünüzde büyütmeyin, zaten calisan insan olacaksiniz, eve gel dinlen derken kafa dengi max 2-3 kisi bile size yeter oda zamanla olabilecek bisey. yabanci bir yere gitsem arkadaşsızlik kafama en son takacagim sey olurdu herhalde.
Öyle de bir artı evetBen gideerdim seni ne bekliyor bilemezsin belki de çok güzel dostlukların olacak.Almanya da türk sayısı çok fazla illa ki yanlız kalmazsın.Hem işler yolunda gitmese bile yurt dışı deneyimi size ayrı bir artı katacaktır
Dernek yöneticisinin söylediği bu çok detaylı bilmiyorumYanlış biliyorsunuz maaşı, 2000-3000Euro arası gibi bir rakam. 5000 değil. Soruya cevap olarak ben olsam gitmezdim ( ben de hemsireyim)
Rica ederim.Olabilir,hiç aklıma gelmemişti bir araştırayım çok sağolun![]()
Özel mesaj gönderemedim sizeBen mesleğinizi çok merak ettim, acaba özelden yazabilir misiniz?
Ve hiç düşünmeden giderdim, güzel hayat şartları, rahat bir yaşam, daha iyi imkanlar..