Almanya da çalışma teklifi 5000 Euro


Başlık sahibi hanımefendi muhtemelen radyoloji teknikeri.
 
Mesleğini açıkça yazmak istemeyen birinin mesleğini ısrarla tahmin etmeye çalışmak neden?

Katılıyorum. Gerçi topiktekiler çoktan anlamıştır diye düşündüm tıp + tehlike = nükleer tıp. AB içinde kimsenin tercih etmediği bir alan.
 
Buraya geri dönersem KPSS ile uğraşmam gerekecek yine😒 Asıl yalnız kalırım diye korkuyorum. Gece evde yalnız uyuyamayan bir insanım insan mecbur kalınca her şeyi yapıyor biliyorum ama hiç tek kalmadığım için ailemde zorluk çıkarıyor
birkaç aylığına annenizde ta da teyzeniz de gelsin sizle

O arada dil kursuna yazılırsınız arkadaş edileceğiniz Ortam da olur.

Almanya’da 7 sene deneyimli meslek sahibi arkadasım bile 3000 Euro maaş alıyor.

Başınıza devlet kuşu konmuş.
Yapamam derseniz siz bilirsiniz.
 
Mesleğini açıkça yazmak istemeyen birinin mesleğini ısrarla tahmin etmeye çalışmak neden?
Nedeni zaten o da tahmin etmemizi istemiş ki tüm detaylarını vermiş. Sır değil yani, olsa zaten mesleğimi ve çalıştığım alanı belirtmek istemiyorum der geçer. Burada çok fazla merak eden oldu, onun için paylaştım. Bu neden sizi rahatsız etti anlamadım? Eğer konu sahibi rahatsız olursa silerim ama bunu tahmin etmek zaten kendisinin verdiği bilgilerle çok kolay.
 
Arkadaşlar maaşın cazipligibe aldanmayın . Sağlık sektöründe en yüksek maaşı deneyimli doktorlar alıyor. 6-7 bin euroya kadar çıkıyor . Ama maaş arttıkça vergide artıyor. Örnegin 5 bin euro alan bir doktorun eline vergiden sonra yaklaşık 3500 euro gibi bir rakam kalıyor . Avrupa’da genelde maaşlar sabit olmuyor ve herzaman vergiden önceki rakam söylenir ☺️.
 
Ben Almanyada dogdum büyüdüm ve memur ögretmenim. 5bin € demek elinize 3200€ gececek demek hani evli degilseniz 2900€ felan demek. Kiralar oldugun sehire bakarak 1000€ felan . Kalan mevla da gayet güzwl bir para. Esim 4 yildir elektronik mühendisi olsrak büyük bir otomotiv firmasinda calisiyor ve ancak 5bin brüte ulasti.
 
Maaş benim için en büyük motivasyonlardan biridir. Ama artık bu devirde maaştan da önemli etkenler var. Adamlar denizi dahi öldürdü. Ağzını açsan vatan hainisin. Hergün yeni bir şeye zam üstüne zam geliyor. Ne kendini ifade edebilme, ne de hakkını savunabilme şansın var.
Ülkede orta sınıf diye bir sınıf kalmadı. Gün geçtikçe fakirleşiyoruz. En azından insan haklarına saygısı olan bir yerde emeğinin karşılığını alabileceğin bi şansı mutlaka değerlendirmelisin.
Vatanımın,Atatürkün kurduğu cumhuriyetin aşığıyım. Keske bu vatana katma değer sağlayıp Atatürk 'ün hedefi olan "çağdaş medeniyetler " seviyesine çıkarabilseydik. Çok ama çok üzülüyorum ki 3. Dünya devleti olarak ancak yokuş aşağı gidiyoruz. Benim bir umudum kalmadı. Benim değil çocuğumun dahi aydınlık ve demokratik bir Türkiye görebileceğine dair umudum yok artık. Ben umudumu çocuğunun bezini dahi adetle almak zorunda kalan bir kadının hala malum şahısları desteklediğini görünce kaybettim
 
Yani bilemedim, emin misiniz, 5000Euro büyük bir para, doktor olmayan bir sağlık çalışanın kazanacağını düşünmüyorum. Bir de sağlık sektöründe dil gerekiyor, diploma denkliği gerekiyor, ayrıca her eyaletin yabancı sağlık çalışanları için yaptığı bir prosedür var bazı eyaletlerde yılları buluyor. Siz giden kimseyle konuştunuz mu, emin misiniz durumdan?

Burdaki kazanvcınız ne kadar, maddi manevi mutlu musunuz, gitmek için paradan başka sebebiniz var mı? Bana mutsuz olursunuz gibime geldi. Almanya öyle şahane sosyal hayat olan bir yer değil, insanlar genelde yalnız siz de yalnız kalmaktan korkuyorum demişsiniz bilemedim açıkçası.

Motivasyon paraysa 1 yıl çalışır paraları toplar dönersiniz , temelli kalmazsınız.
cok sasirdim gidip bizde calisalim tanis doktor arkadaslarim brutto bes bin aliyor...
Bende anlamadım doktor değilse hemşiredir hiçbir hemşire o parayı almaz
 
X