Kızlar aslında biz yeterince ne kendimizi nede karşı cinsi tanıyamadık,hep baskı hep baskı oldu,şimdi tüm sıkıntılar ortaya çıktıBizim almanyada 9 .sınıfta diskoya giderlerdi,lisedede öpüşen çiftler olurdu sınıfta saçlarka punk olurdu hatta hamilede vardı okulda
Bilemem ben gördüklerimi ve içinde bulunduğum bir zamanlar toplumu yazayım dedim orada bakire kalmak ayıp ve gülünç lisede çoğunluk bu bakirelikten kurtulmaya çabalar
Bilemem ben gördüklerimi ve içinde bulunduğum bir zamanlar toplumu yazayım dedim orada bakire kalmak ayıp ve gülünç lisede çoğunluk bu bakirelikten kurtulmaya çabalar
Yorumun için sağol taylım..bunlari yaşayan birinin yazması beni çok rahatlatti...bende dediğini z gibi olmaya çalışıcam in şa Allah. ..Ben de Almanya da yasiyorum ve benimde biri 14,5 digeri 4,5 yasin da iki kizim var. Büyük kizim 4. sinifta cinsellik dersleri görmeye basladi ve biz hic zararini görmedik, kaldi ki ilk sene de hemen herseyi anlatmiyorlar. Insan anatomisini anlatmaya basliyorlar ileriki siniflar da yavas yavas organlara geciyorlar. Suan kizim 8. sinifa gidiyor ve herseyin bilincinde ve bazen bana soruyor bende anlatabildigim kadar anlatiyorum. Asla sunu yapma bunu yapma demiyorum, kizim zamani geldigin de sevgilinde olacak, öpüseceksin de, el ele tutusup gezeceksin de diyorum. Bana gülerek anne ben evlenecegim kisiyle birlikte olmak istiyorum diyor, bende onu zaman gösterir, sen yeter ki erkeklerin oyuncagi ve sececegi kiz olma sen okuluna önem ver iyi bir yerlere gel ki sen secici ol diyorum. Siz cocugunuza iyi bir egitim verdiyseniz bence korkmaniza gerek yok. Bir de cocugunuza güvendiginizi hissettirin. Kizim bana okulda olan olaylari anlattigi zaman benim agzim acik kaliyor ve ona annecim ben sana sonsuz güveniyorum diyorum ve bu onun cok hosuna gidiyor.
Bence o kadar korkup olaylari abartmayin ve sürekli cocugunuzla konusun ama bence baskici tavirla degil...
Asıl korkum yaşın bu kadar erken olması vede kız ve erkek çokuklarin beraber bu dersi geçmesi.....
Ama yinede endişeliyim....sanki çocuğun masumluğu kayıp gidecek ne biliyimm
Herkese selam. ..kızlar bu dertmi bilmiyorum.biz almanyada yaşıyoruz..iki kızım var. İlki 3 yaşında.ve bu kpnu beni korkutuyor..burda yaşayan arkadaşlar gerçekten böyle bir ders varmı...derse gömdermesk ceza varmı..yani içinizden bunu red eden oldumu...bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. .şimdiden teşekkür ederim. ..
Herkese selam. ..kızlar bu dertmi bilmiyorum.biz almanyada yaşıyoruz..iki kızım var. İlki 3 yaşında.ve bu kpnu beni korkutuyor..burda yaşayan arkadaşlar gerçekten böyle bir ders varmı...derse gömdermesk ceza varmı..yani içinizden bunu red eden oldumu...bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. .şimdiden teşekkür ederim. ..
Cinsiyyet l le ilgili olan her şeyi....yani bunu öğretiyorlar.okulda ders...
canım öğrenseler daha iyi değil mi? ne geliyorsa cahillikten geliyor başımıza, 30 yaşımda evlendim cinsellik adına hiç bir şey bilmiyordum 3,5 yıl vajinismus la uğraştım, ilk regl olduğumda korkmuştum, muhafazakar, baskıcı bir ailem de yoktu ama hiç bu konular konuşulmadı, bilmekten, öğrenmekten hiç bir zaman zarar gelmez bence.
Kusura bakmayın da 30 yaşına kadar da bir şey öğrenemediyseniz şu teknoloji devrinde hatayı başkasında değil de biraz da kendinizde arayın.
Okuyup, araştırınca illa uygulamış olmak gerekmiyor bilgi sahibi olmak için. Nedense bizim toplumumuzda bir şeyler biliyorsan direk uygulamadan tecübeli olarak düşünüyorlar.
Gerçekten bazı yorumlarin sertliğini anlamıyorum...çocuğum için endişe ettim..bu konuda beni yanlış bilgilendirmişler demmekki dedim.ve içim rahat etti..şimdi siz kalkmış bana cahil zihniyyet filan diyorsunuz...ben cahil filan değilim.ve tahsilimi Almanyada almadım..ve burada da duyduğum şeyler çok kötüydü...brnim yerimde değilsiniz....bazıları erotik film izletiyorlar dedi ve bazı çocuklar korkudan bayılmış dedi...orgazm nasıl oluyor. .evde uygulayıb neler hiss ettiklerinizi dersde anlatın diyorlaşmış..böyle şeyleri siz duysanız korkmazmısınızzz...? Beni yargilamadan cahil demeden bir sorun niye böyle korktuğumu..ilk yapılan yorumlar gerçekten iyiydi...beni anlamışlar ve burda okuyanlar ve çocuk okutanlar duyduklarimin saçma bir yalan olduğunu söylemişlerdi..bende rahatlamışdimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?