Almanyada 9 yaşından cinsel içerikli dersler.

Bizim almanyada 9 .sınıfta diskoya giderlerdi,lisedede öpüşen çiftler olurdu sınıfta saçlarka punk olurdu hatta hamilede vardı okulda
Kızlar aslında biz yeterince ne kendimizi nede karşı cinsi tanıyamadık,hep baskı hep baskı oldu,şimdi tüm sıkıntılar ortaya çıktı

Bilemem ben gördüklerimi ve içinde bulunduğum bir zamanlar toplumu yazayım dedim orada bakire kalmak ayıp ve gülünç lisede çoğunluk bu bakirelikten kurtulmaya çabalar

Gencler arasi belki gülünc ve ayip ama toplum olarak degil, sadece Bakire olmayanlara bizim toplumumuzdqki gibi kötü bakmiyorlar ama cok erken yasta olmasinada cogu almanlarda karsi, sadece bizdeki gibi evlenmeden önce olmaz diretmesi yok... Haaa Disko, lisede öpüsmeler falan evet toplumsal olarak normal karsilaniyor... Gerci ihtiyar almanlarda hos görmüyo mirildanip geciyorlar

Son düzenleme:
Bide bunu görmüşdüm geçenlerde..
YouTube alıb kestim bu haberi..

Bilemem ben gördüklerimi ve içinde bulunduğum bir zamanlar toplumu yazayım dedim orada bakire kalmak ayıp ve gülünç lisede çoğunluk bu bakirelikten kurtulmaya çabalar

Sizde geriksiz genelleme yapiyorsunuz. Ayrica bekaret niye bu kadar önemliki? Bende yurt disinda yasiyorum. Benim teee liseden bir arkadasim vardi, kiz 17 yasindaydi ve erkek arkadasi vardi, ve o bazen erkek arkadasinin yaninda haftasonlari kaliyordu, bazende erkek arkadasi kizin yanina kaliyordu. Sonuç ne mi? Kiz simdi 28 yasinda ve halen o ayni kisi ile beraber ve hatta çok tatli kizlari var.

Demem o ki, Türklerde bekaret ile kizlarin üzerine geriksiz baskilar ilede çok birsey basarmis olunmuyor. Ki herkez kendi degerlerine göre yasar. Ben gidip her 16 yasinda sex yapsin demiyorum fakat bir 16 yasindaki kizin bisikletten düstügünde düsündügü ilk sey kizlik zarri da olmamasi gerekiyor. Ayrica birisi birsey gülünç buluyor diyemi birsey yapip veya yapmiyacaksin? Ben sahsen çoçuklarimin güçlü olmalarini dilerim, karakterlerini etrafa göre sekillendirmelerini istemem ve dogru egitirsimde sekillendirmezler.

Bilgi hiçbir zaman zarar getirmez. Hiç kimse okulda cinsellik ögretiyor diye sex'e baslamadi. Senin o dedigin kizlar ve oglanlar kendi hayat tarzlari öyledi. Ayrica lisedeyken öpüsmek yada diskoya gitmek bana pek ters gelmedi. Hamile kalanlar zaten çogu zamanlar hap nasil oluyor diye bilmedikleri için hamile kaliyor yada "ilk sefer hamile kalmazsin" saçmaliklarina inandiklarindan dolayi hamile kaliyor. Arti o yaslarda hamile kalan kizlarin çogu pek saglam bir aile hayatlari olmuyor zaten.

Canim bunda korkulacak hicbir sey yok.Cocuklarin cinselligi kucuk yasta deneyimli kisilerden ogrenecekler boylelikle kor cahil insanlardan veya internetten salak sacma bilgiler alip cinselligi akillarinda bi tabuya cevirip ondan korkmayacaklar.Evet orda cinsellik abartilmiyor,evet nerdeyse herkes evlenmeden once cinsellik yasiyor.Ama bunun topluma ne zarari olabilir allah askina?Hepsi ekonomik ve teknolojik olarak bizden nerdeyse 100 yil ileri demek ki bir zarari yok.Ayrica senin kizlarin eminim kendi yargilarini ve ahlak kurallarini belirleyebilecek fikir ozgurlugune sahip olucaklar.Birak mutlu ve ozgur bireyler olarak yetissinler.Bizim gibi karsi cinsten,cinsellikten korkmasinlar ya biri gorurse,elalem ne der laflariyla yasayip hayati kendilerine zehir etmesinler.

Ben de Almanya da yasiyorum ve benimde biri 14,5 digeri 4,5 yasin da iki kizim var. Büyük kizim 4. sinifta cinsellik dersleri görmeye basladi ve biz hic zararini görmedik, kaldi ki ilk sene de hemen herseyi anlatmiyorlar. Insan anatomisini anlatmaya basliyorlar ileriki siniflar da yavas yavas organlara geciyorlar. Suan kizim 8. sinifa gidiyor ve herseyin bilincinde ve bazen bana soruyor bende anlatabildigim kadar anlatiyorum. Asla sunu yapma bunu yapma demiyorum, kizim zamani geldigin de sevgilinde olacak, öpüseceksin de, el ele tutusup gezeceksin de diyorum. Bana gülerek anne ben evlenecegim kisiyle birlikte olmak istiyorum diyor, bende onu zaman gösterir, sen yeter ki erkeklerin oyuncagi ve sececegi kiz olma sen okuluna önem ver iyi bir yerlere gel ki sen secici ol diyorum. Siz cocugunuza iyi bir egitim verdiyseniz bence korkmaniza gerek yok. Bir de cocugunuza güvendiginizi hissettirin. Kizim bana okulda olan olaylari anlattigi zaman benim agzim acik kaliyor ve ona annecim ben sana sonsuz güveniyorum diyorum ve bu onun cok hosuna gidiyor.

Bence o kadar korkup olaylari abartmayin ve sürekli cocugunuzla konusun ama bence baskici tavirla degil...

Yorumun için sağol taylım..bunlari yaşayan birinin yazması beni çok rahatlatti...bende dediğini z gibi olmaya çalışıcam in şa Allah. ..

Asıl korkum yaşın bu kadar erken olması vede kız ve erkek çokuklarin beraber bu dersi geçmesi.....
Ama yinede endişeliyim....sanki çocuğun masumluğu kayıp gidecek ne biliyimm

Yahu masumluğu mu gidecek siz nasıl bir kafadasınız siz kocanızla birlikte olduğunuzda masumluğunuzu mu yitirdiniz? Yoksa çocukları leylekler mi getirdi?
Cinsellik yemek içmek gibi bir vücud ihtiyacı bunun bilincinde olunması ne kadar güzewl bir şey eğitimli biri tarafından çocuğunuza bunun eğitimi verilcek.merak edip başka deneyimlerle öğrenmeye çalışması daha mı iyi ?

Cinsel kültürü olmasının ne zararı var ki? Ben göğsümü gere gere gönderirdim..
Niye cahil kalsın ki? Ders alsın istemiyorsun, bu kafayla sen de bilgilendirmezsin o zaman hayatı boyunca kulaktan dolma bilgilerle mi yaşasın çocuk?
Sanki cinsel dersler özendirici nitelikte.. Dersini almayan kimse bişey yapmıyor gibi.. Önemli olan bu tarz şeyleri doğru zaman ve doğru insanla yaşaması, ve derslere girmesinin buna engel bir şey olduğunu hiç sanmıyorum.. Bu neden seni bu kadar tedirgin etti hiç anlamadım ama bence bi sakınca gözükmüyor.

bırakın öğrensinler. bunun ne kötülüğü var?
bilgisizlik daha kötü değil mi?

cok cahilce dusunuyorsunuz. derste erotik film izlemeyecekler sonucta, konunun bilimsel tıbbi ve psikolojik yonu, ergenlik donemi, korunma yontemleri falan anlatılacak. Cinsellikten neden bu kadar korkuyosunuz. bilincli cocuklarınız olacak iste ne guzel. Tesvik etmeyecekler ki gidin sevisin demeyecekler, konu hakkında bilgi verecekler. Bu baskıcı zihniyet yuzunden cinsel sorun yasayan binlerce kadın/erkek var. cinsellik konusunda bilgi sahibi olmadıgı, korkutuldugu icin vajinismus yasayan binlerce kadın var. Korunma yontemlerinden bi haber duzinelerce cocuk yapan ciftler var. Keske her cocuga bu egitim verilse.

Cinsiyyet l le ilgili olan her şeyi....yani bunu öğretiyorlar.okulda ders...

canım öğrenseler daha iyi değil mi? ne geliyorsa cahillikten geliyor başımıza, 30 yaşımda evlendim cinsellik adına hiç bir şey bilmiyordum 3,5 yıl vajinismus la uğraştım, ilk regl olduğumda korkmuştum, muhafazakar, baskıcı bir ailem de yoktu ama hiç bu konular konuşulmadı, bilmekten, öğrenmekten hiç bir zaman zarar gelmez bence.

Kusura bakmayın da 30 yaşına kadar da bir şey öğrenemediyseniz şu teknoloji devrinde hatayı başkasında değil de biraz da kendinizde arayın.
Okuyup, araştırınca illa uygulamış olmak gerekmiyor bilgi sahibi olmak için. Nedense bizim toplumumuzda bir şeyler biliyorsan direk uygulamadan tecübeli olarak düşünüyorlar.

ben farklı birşey söylemiyorum ki canım tabi ki benim suçum ama okulda bilimsel açıdan öğretilse kötü olmazdı anne baba bu konularda çekiniyor, her konuda araştırıp okurum ama cinsellik ile ilgili hiç araştırmamıştım ama şimdi bayağı bir bilgi sahibiyim.

valla çocukları siz engellesenizde onlar öğrenecek neden bu kadar cahil aileler var acıyorum hiç değise eğitim alıyorlar hocalar küfürlü küfürlü öğretip erotik film izletecek değil

bu dersi okulda görmeyip, arkadaşlarından yalan-yanlış şekilde öğrenmesinin daha iyi olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi?

Zaman bizim zamanımız gibi değil.. şimdiki 9 yaş da 1989-90'ların 9 yaşları ile kıyas edilemez.. çocuklar herşeyi öğreniyorlar, merak ediyorlar.. gerek çevreden, gerek tv-bilgisayardan görüyorlar ne kadar engellesek de.. o yüzden bazı konuların okullarda, eğitimciler tarafından öğrenilmesinden yanayım.. korkmayın, onlar eğitimli insanlar, hangi yaş grubuna ne anlatılır bilirler..

İnsanın kendini bilmesi,tanıması kadar güzel birşey varmı?
Dert etmeyin bence mutlu olun..

çocukların bunları ogrenmelerınden yanayım..
sakındıkça,ayıp dedıkce,bastırılmış duygular acıga çıkıyor..
bunlar normal olarak ogretılseydı,etrafımızda bu kadar sapık olmazdı..

Gerçekten bazı yorumlarin sertliğini anlamıyorum...çocuğum için endişe ettim..bu konuda beni yanlış bilgilendirmişler demmekki dedim.ve içim rahat etti..şimdi siz kalkmış bana cahil zihniyyet filan diyorsunuz...ben cahil filan değilim.ve tahsilimi Almanyada almadım..ve burada da duyduğum şeyler çok kötüydü...brnim yerimde değilsiniz....bazıları erotik film izletiyorlar dedi ve bazı çocuklar korkudan bayılmış dedi...orgazm nasıl oluyor. .evde uygulayıb neler hiss ettiklerinizi dersde anlatın diyorlaşmış..böyle şeyleri siz duysanız korkmazmısınızzz...? Beni yargilamadan cahil demeden bir sorun niye böyle korktuğumu..ilk yapılan yorumlar gerçekten iyiydi...beni anlamışlar ve burda okuyanlar ve çocuk okutanlar duyduklarimin saçma bir yalan olduğunu söylemişlerdi..bende rahatlamışdimm..

Her ne kadar bu derse girmesinin daha iyi olacagini düsünsem de ben sizi anliyorum, egitimden ziyade dersin içerigini bilmemek sizi korkutuyor gibi. Tabi ki her ebeveyn okulda çocuguna ne ögretildigini bilmek ister.
Yalniz ben bu dersi almalari için yaslarini çok küçük buldum. Yani herkes 9 yasinda bir çocuk zaten kesfetmistir diye düsünse bile bana çok erken göründü yanlis mi düsünüyorum acaba :26:
Böyle düsünmemin sebebi ise bize okulda (fransada) biyoloji dersinde bir dogum videosu izletilmisti, o zaman 11 yasindaydim. Çok afedersiniz ama kamera tam karsindan çekiyordu ve kadinin her yeri açiktaydi, ve ben soka girmistim çünkü -affiniza siginiyorum- cinsel organi temizlenmemis ve öylece birakilmisti. Hatta ben ilkinde anlayamamistim saka degil gercekten oraya neden hindistan cevizi koymuslar diyordum kendi kendime, daha önce hiç görmemisim duymamisim ordan bu kadar sey çikacagini daha 11 yasindaydim ya.. Videonun devami ise çiglik atan bir kadin, bagirdikça dudaklarina yumulan bir koca ve en sonunda çikan mosmor kordonuyla bir bebek. Çok fazla gelmisti bu görüntüler bana o yasta. 20li yaslardaki gibi algilayamiyorsun olayi o an çocuk aklinla.

Size tavsiyem yine de çocugunuzu dersten geri koymayin, insan vücudunu cinselligi ögrensin ama yine de ders kitabindan siz de bir bakin neler ögretildigini. Böylece içiniz daha rahat olur dersin içerigini görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…