Almanya'da herşeyi sattıp emekliliğe yatırıp yalnız hayat kurmak istiyorum

41 yasinda iseniz nasil 27 senelik evli oluyorsunuz Ben onu anlamadim

Ikincisi siz burdaki yasalari daha iyi bilirsiniz, adamin keyfini bekleyeceginize bir sene resmi olarak ayri yasamaniz bosanma davasi icin yeterli, neden agzina bakacaginiza git bu evden artik istemiyorum demiyorsunuz?

Kusura bakmayın ama hayal aleminde yaşıyorsunuz. Çocuklarınız nerede yaşayacaklar evi sattığınız zaman ? Boşanmayan adam evin satılmasına razı olacak mı ? Çocuklar büyümüşler, bizim gibi nafaka hesabı yapmanıza, çocuklarımın geleceği diye düşünmenize gerek yok. Eğer niyetiniz ciddiyse eşinizi karşınıza güzelce alacaksınız, anlaşamazsanız mahkemeye gideceksiniz. Bu kadar basit. Sahil kasabalarında yürüyüş yapmak bile hayal oldu, ne yerleşmesi ?

Git demeyle giden varmı?
Kaç kere dedim kovdum ,oda beni kovuyor

Emeklilik işlerinden anlayan varmı?
Evimi satarsam yüksek prim yatırabilirim alacağim maaşta ona göre olur.

Emeklilik için yurtdisi borçlanması yapacaksınız, ödeyeceğiniz para 1.500.000 tl , alacağınız maaş ise aylık en fazla 10.000 tl olur
Sizi anlıyorum ama çözüm bu degil

Tüm sayfaları okumadım. Yurtdışından emekli parası alacağınızı zannetmişler ama galiba siz Turkiyede eyt ile emekli olup tl üzerinden emekli aylığı alacaksınız. Bence bunun için yurtdışında ki evinizi satmaya değmez. Boşanıp orada yeniden hayat kurmak daha mantıklı. Maddiyat insanin huzurunu çok bozan bir durum. Türkiyede alim gücü çok düşük, maddiyat yönünden huzurunuz olmaz.

Işte emekli maaşı alabilmek için en az 15-18 yılım var .
Öğrencimin babaannesi 40 yaşında imza atarak emekli olmuş.baska bir ülkede çalışmayacağına dair. Şuan Türkiye'de karı koca ortalama 60 binle aşırı lüks yaşıyorlar.

Siz onu polizai amcalara sikayette bulunun bakin evin etrafina bile gelebiliyomu. Dinsizin hakkindan imansiz gelir. Benim babam cok siddet uyguladi taaa ki annem polise sikayet edince ... sokagin basina bile gelemez.

Konu sahibi yasiniz gercekten 40mi Allah askina bi kalkin yasadiginiz ulkenin kanunlarindan faydalanin. Dil biliyosunuz orda dogdugunuzu soylediniz
Benim annem 41 yasinda bosandi.
Kendine bi duzen kurdu evini aldi
Gul gibi cocuklari etrafinda
Tek basina yasiyo bizde hic bos birakmiyoruz

Emekli maaşına tr de kral gibi yaşarsın. 1500€ alsan bizim ülkede aylık 33bin eder.
Almanya'da emekli olması için 63 yaşına kadar çalışması lazım en iyi ihtimalle. ki ona daha 15 senesi varmış demek 48 yaşında filan kendisi.

o da part-time filan değil de hep tam çalışmış çocuklarda filan da çok izin yapmamış vs ise anca 1500 alır..kadınların çoğu 1500 almıyor çünkü çok izin yapmış oluyorlar.

bu kadın kocasından kurtulma için adamı boşamayı değil tr'ye ye kaçmayı düşünüyor öyle bir akıl
Burdaki evi kiraya verme imkanım yok ,türkiyede evim yok .
herhalde çoculardan da evde kalan var daha yanınızda. adam da evden gitmiyorum diyor.
e çocuklara deyin başınızın çaresine bakın diye onlar halledene kadar siz de herifi boşayın.
ev sadece sizin mi? verin kiraya
orada bin euro kira alsanız... tr'de geçinirsiniz kira da verseniz hem de gayrımenkul elinizden gitmmiş olur?

evi kiraya veremiyorsunuz
ama satacaksınız?
o nasıl olacak anlamadım.kiraya veridrmeyen satmaya nasıl izin verecek? evi satıp yarı yarıya mı paylaşacaksınız?

boşanınca zaten tazminat alacaksınız o da birikim olur.
???
neyin tazminatı?

Ben o kocasıyla gelsin demedim benim tanıdık kocasıyla geldi dedim. Valla nasıl çalıştı bilmiyorum ama 1500€ emekli maaşım var diyordu. Bir kanun çıkmış galiba onlar da yararlanmış. Ama tek seferlik miydi o kanun süresi mi vardı bilmiyorum. Hollanda dan gelmişlerdi.

avusturyadan gelse de ortalama 300-400 euro daha fazla alır, hollanda da öyle, ama almanyada kadınlardan hem de tam süresini doldurmadan 1500 alması için mucize olması lazım.
Emeklilik işlerinden anlayan varmı?
Evimi satarsam yüksek prim yatırabilirim alacağim maaşta ona göre olur.

hiç priminiz yoksa 20 yıllık prim ödeyip (yani şu anda 7200 x 150 desek = 1 milyon TL) 65 yaş beklecesiniz siz de burada yaş 65.

tr'de hiç prim gününüz var mı? EYT dediğinize göre var olması şart?

yükseği geçtim asgari prim ödeseniz tek günü 150 lira gibi bir para
burada hiç prim gününüz yoksa şayet bağkur emeklisi olursunuz ki onun da emekli maaşı daha düşük
+
daha önce hiç pirim ödemediyseniz sizin EYT ile bir alakanız yok ki EYTli olmak için 99 öncesi girişiniz olması lazım

siz bu bilgileri vermeden nasıl hesap yapmamızı bekliyosunuz anlamıyorum...

Ben boşanıp kurtuldum kanka

Ne mutlu annenize .
Kanunları biliyorum ,şiddet yok .
Neyle polise şikayet edeceğim?
Iyilikle çözülmesini istiyorum .

Çok teşekkür ederim aydinlattiğiniz için .Tr hiç sigorta girişim yok .
Anladım artık bu çözüm değil.
Ben hep yüksek ödersem iyi maaş alırım diye düşündüm maalesef öyle değilmis.
1.500.000TL = 10.000TL
10.000TL ev kirası bile değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…