- 1 Eylül 2021
- 5.188
- 19.489
- 198
- Konu Sahibi Kisirdongu
-
Git demeyle giden varmı?41 yasinda iseniz nasil 27 senelik evli oluyorsunuz Ben onu anlamadim
Ikincisi siz burdaki yasalari daha iyi bilirsiniz, adamin keyfini bekleyeceginize bir sene resmi olarak ayri yasamaniz bosanma davasi icin yeterli, neden agzina bakacaginiza git bu evden artik istemiyorum demiyorsunuz?
Işte emekli maaşı alabilmek için en az 15-18 yılım var .Emekli maaşına tr de kral gibi yaşarsın. 1500€ alsan bizim ülkede aylık 33bin eder.
Emeklilik işlerinden anlayan varmı?
Evimi satarsam yüksek prim yatırabilirim alacağim maaşta ona göre olur.
Öğrencimin babaannesi 40 yaşında imza atarak emekli olmuş.baska bir ülkede çalışmayacağına dair. Şuan Türkiye'de karı koca ortalama 60 binle aşırı lüks yaşıyorlar.Işte emekli maaşı alabilmek için en az 15-18 yılım var .
Siz onu polizai amcalara sikayette bulunun bakin evin etrafina bile gelebiliyomu. Dinsizin hakkindan imansiz gelir. Benim babam cok siddet uyguladi taaa ki annem polise sikayet edince ... sokagin basina bile gelemez.Bilmiyorum,sanki bütün ilişkiyi kesmem gerekiyor.
Uzlaşak insan değil.
Sert kaba küfürlü saygizca konuşmaz ama sanki bir duvarla yastıkla konuşuyorum gibi .
Anlatırım isteklerimi beklentirimi o gelir geyik yapar ,alaya çeker ,duymazdan gelir hiiiccc cevab vermez.Sonra duyulmak için bağiririm ,niye bağiriyorsun ben ne dedim ki olur.Hakli hiç birşey demedi.
Ablacim sen hangi dagin basinda yasiyosun yaGit demeyle giden varmı?
Kaç kere dedim kovdum ,oda beni kovuyor
Almanya'da emekli olması için 63 yaşına kadar çalışması lazım en iyi ihtimalle. ki ona daha 15 senesi varmış demek 48 yaşında filan kendisi.Emekli maaşına tr de kral gibi yaşarsın. 1500€ alsan bizim ülkede aylık 33bin eder.
herhalde çoculardan da evde kalan var daha yanınızda. adam da evden gitmiyorum diyor.Burdaki evi kiraya verme imkanım yok ,türkiyede evim yok .
???boşanınca zaten tazminat alacaksınız o da birikim olur.
Ben o kocasıyla gelsin demedim benim tanıdık kocasıyla geldi dedim. Valla nasıl çalıştı bilmiyorum ama 1500€ emekli maaşım var diyordu. Bir kanun çıkmış galiba onlar da yararlanmış. Ama tek seferlik miydi o kanun süresi mi vardı bilmiyorum. Hollanda dan gelmişlerdi.Almanya'da emekli olması için 63 yaşına kadar çalışması lazım en iyi ihtimalle. ki ona daha 15 senesi varmış demek 48 yaşında filan kendisi.
o da part-time filan değil de hep tam çalışmış çocuklarda filan da çok izin yapmamış vs ise anca 1500 alır..kadınların çoğu 1500 almıyor çünkü çok izin yapmış oluyorlar.
bu kadın kocasından kurtulma için adamı boşamayı değil tr'ye ye kaçmayı düşünüyor öyle bir akıl
herhalde çoculardan da evde kalan var daha yanınızda. adam da evden gitmiyorum diyor.
e çocuklara deyin başınızın çaresine bakın diye onlar halledene kadar siz de herifi boşayın.
ev sadece sizin mi? verin kiraya
orada bin euro kira alsanız... tr'de geçinirsiniz kira da verseniz hem de gayrımenkul elinizden gitmmiş olur?
evi kiraya veremiyorsunuz
ama satacaksınız?
o nasıl olacak anlamadım.kiraya veridrmeyen satmaya nasıl izin verecek? evi satıp yarı yarıya mı paylaşacaksınız?
???
neyin tazminatı?
Evet yoruldum artık.
Birde emekli olmama daha 15 senem var ,ama tr yatirsam olurum
Türkiyede emekli maaşları düşük. Aldığınızı da kiraya verirsiniz. Ben olsam Almanyadan buraya gelmeyi düşünmem.Emeklilik işlerinden anlayan varmı?
avusturyadan gelse de ortalama 300-400 euro daha fazla alır, hollanda da öyle, ama almanyada kadınlardan hem de tam süresini doldurmadan 1500 alması için mucize olması lazım.Ben o kocasıyla gelsin demedim benim tanıdık kocasıyla geldi dedim. Valla nasıl çalıştı bilmiyorum ama 1500€ emekli maaşım var diyordu. Bir kanun çıkmış galiba onlar da yararlanmış. Ama tek seferlik miydi o kanun süresi mi vardı bilmiyorum. Hollanda dan gelmişlerdi.
Emeklilik işlerinden anlayan varmı?
Ben boşanıp kurtuldum kankaDerdiniz koca ise boşanin kurtulun,çocuklarda büyük artık,eteginize yapışıp ağlayacak değiller.Ordaki düzeni bozmazsiniz arada tatile gelir Euro larla gül gibi tatil yaparsınız.Ulke sıkıntıysa burda emekli olmak çok sıkıntılı evde yoksa geçinmek çok zor, Almanya'daki düzeni ararsınız ama iş işten geçer,sizde uzaktan Türkiye harika,herşey yok iyi deyicilerdenseniz, buyrun gelin bekleriz.....
Ne mutlu annenize .Konu sahibi yasiniz gercekten 40mi Allah askina bi kalkin yasadiginiz ulkenin kanunlarindan faydalanin. Dil biliyosunuz orda dogdugunuzu soylediniz
Benim annem 41 yasinda bosandi.
Kendine bi duzen kurdu evini aldi
Gul gibi cocuklari etrafinda
Tek basina yasiyo bizde hic bos birakmiyoruz
Çok teşekkür ederim aydinlattiğiniz için .Tr hiç sigorta girişim yok .avusturyadan gelse de ortalama 300-400 euro daha fazla alır, hollanda da öyle, ama almanyada kadınlardan hem de tam süresini doldurmadan 1500 alması için mucize olması lazım.
hiç priminiz yoksa 20 yıllık prim ödeyip (yani şu anda 7200 x 150 desek = 1 milyon TL) 65 yaş beklecesiniz siz de burada yaş 65.
tr'de hiç prim gününüz var mı? EYT dediğinize göre var olması şart?
yükseği geçtim asgari prim ödeseniz tek günü 150 lira gibi bir para
burada hiç prim gününüz yoksa şayet bağkur emeklisi olursunuz ki onun da emekli maaşı daha düşük
+
daha önce hiç pirim ödemediyseniz sizin EYT ile bir alakanız yok ki EYTli olmak için 99 öncesi girişiniz olması lazım
siz bu bilgileri vermeden nasıl hesap yapmamızı bekliyosunuz anlamıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?