Almanya'da kalabilmem için ne kadar evli kalmam gerekiyor

cok tsk ederim desteginiz yeter cok sagolun dedigin gibi mesafeler cok ve bende ne yol bilirim ne iz

ılk once sansınız bol olsun ama 5 sene konusunu bır arastırmak gerek ıyıce yardım alabılıcegınız turkce konusan beratung lar var sız ılk once bır dıl okuluna gıdın ve orada turkce beratung yerlerını sorun sıze en yakın yerı bulur adresı verırler sıze bu konuda endısenız olmasın.

sonra bu 5 yıl meselesını sorun cunkı bebegınız dogdugunda tercıh hakkınız var ben dogum yaptıgımda bana sordular bebek almanmı turkmu olsun dıye sız alman olmasını secın kesınlıkle bu ıslerınızı kolaylastırır.
bebek burada dogdugu ıcın ve sız annelık ıznınde oldugunuz ıcın 3 yıl boyunca calısmanızı kımse ısteyemez,ama en guzelı sızın bır kurumdan danısmanlık almanız bunuda bulundugunuz yerdekı almanca dıl kursundan ogrenebılırsınız orada zaten genelde turkler oluyor kurs ıcın gelenler oluyor kıme sorsanız beratung ıcın yardım ederler.

bırde oturum konusunda suresız oturum alman ıcın calısman gerekıyor ama bu cokda muhım degıl suan ıcın dıger sorunlar daha onemlı benım arkadasım suresız oturumu yok ama 15 senedır almanyada yasıyor oturuma gıttıgınde 3 yıllık alıyor yanı senın sorunun oturum degıl suan ıcın kendıne saglam duzen kurabılmen bence

Son düzenleme:
canim kisa arastirdim burayi ara istersen bir turk kadinlar dernegi , sana tam senin konunda tavsiyeler yardimlar ederler , berlinde, ilk etap bi ara danis guzelce kendi dilende hem

Türkischer Frauenverein Berlin e. V.
Tel: 030 - 692 39 5

bu kurum sana yardimci olur
pazartesi , sali ve persembe saat 10 dan 16 ya kadar ariya bilirsin , ara lutfen

cok tesekkür ederm bebek alman vatandasi ben istersem olurmu hemen yoksa sartti surttu vrmi esim yok öle bisi yapmazlar türk vatandasi oluo dedide bide alman vatandsi olsa bi sorun olmaz dmi ne avantaji olur

cok cok tesekkür ederim yardiminiz ve ilginiz icin cok iyi oldu bnm icin

dil bilmiyorsun yol yoram bilmiyorsun. Almanyada kalman değil türkiyeye dönmen daha mantıklı olur senin açından.

cok cok tesekkür ederim yardiminiz ve ilginiz icin cok iyi oldu bnm icin

bisey degil canim ins biseyler olur, ama korkma sakin senin haklarin var oyle kolay degil yurtdisi olmak, cok guzel kadin siginma evleri var degisik bi duzunde anneler ve cocuklar icin cok guzel ortamlar oluyor, dil icinde cok guzel olurdu tek basina baya bir zorlanirsin, termin al gitmeye calis , keske yakin olsaydim....

cok tesekkür ederm bebek alman vatandasi ben istersem olurmu hemen yoksa sartti surttu vrmi esim yok öle bisi yapmazlar türk vatandasi oluo dedide bide alman vatandsi olsa bi sorun olmaz dmi ne avantaji olur

Bir yanlis anlasilma olmasin....eger baba yada anne vatandassa cocuk otomotik vatandas olur....ama baba turk varandasiysa cocuk asla vatandas olamaz....her ulkenin kendine gore bir kanunu var almanya 5.yilsa bu 5 yildir....yoksa esin avukat tutup almanya icin benimle evlendi oturum iznini alinca bisanmak istiyor der ayni dakka sinir disi edilirsin....kocandan sikayetciysen dayak icin bunun ispatini isterler....avrupada hersey lafla olmuyor herseyin bir kaniti olmali...kanitin varsa devlet arkanda yoksada herseyi goze alacaksin....

canim bak ben bulundugun sehirde kadinlara ozel bir dernek te gonullu calisiyorum , öyle ayni dak sinir disi etme kolay degil yapmayin, size bir ornek veriyim bize basvurun hanimlardan biri evlendigi kisi ile sorunlar olmus para yuzunden ve gercektende parali evlilik yapmislar , neyse dosya geldi o oldu su oldu sonuc kadin ilk bosandi vizesini alinti dil egitimine basladi is saglandi ev bulundu .... unutmayin avrupada kadinlarin haklari bildiklerinizden fazla,

2002 yılından beri Almanya'da Dogan her bebek Alman oluyor şartsız surtsuz anne baba izin verdigi takdirde.
Anne baba hangi vatandaş olursa olsun bu geçerlidir
Sizin için ise sizi dövdüğü anda hilfe diye bağırsanız oradaki anında polis çağırır yada polise gitseniz anında esinizi içeri alırlar sizede sahip çıkarlar sınır disi dekan etmezler
Buarada dövdüğüne şahitlik edebilecek biri varsa şimdi bile gitseniz yardımcı olurlar
Bence siz boşanmak istemiyorsunuz sadece burda bişeyler öğrenip esinizi tehdit etmek için soruyorsunuz banada bisey olmaz demek için yoksa almanyada hayatta mağdur olmazsınız böyle bı konuda
Ben Almanya'da doğdum büyüdüm ama şimdi Türkiye'de yasıyorum evlenir buraya geldim ondan siz siz olun burda insanlarinkandirmayin kadinlar kulubüne yazıp takip edip sorununa care ariyabilcek kapasitedeki bı kadın nasil oluyorsa netten turk danışmanlarının numarasını bulamıyor o siteler iki dildede çıkıyor boşanmak isteyene Almanya kadar sahip çıkan başka ülke yok ondan once niyetini belirle sonra insanlardan yardım iste
Sen kendine acımazsan kimse acımaz sana annen bile bak sen karnındakine aciyormusunki ???

Söyleyeceklerim için tepki alacağım ama :

Bende bunu anlamıyorum işte, daha neyin nerede olduğunu bile bilmiyorsunuz, büyük bir ihtimalle daha yaşadığınız Ülkenin dilini bile bilmiyorsunuzdur?!

Orada kimi kimseniz olmadığıda bes belli, ne demeye bukadar zahmete girersiniz anlamam.

Artı şiddet varmış, bu durumda "eşinizden" uzak olmanız daha isabetli olmamzmı?!

Ve eğer Almanyada kalmak istiyorsanız bunu hakkedin, nasılmı?

Almanca öğrenin, ayaklarınızın üzerinde durun, iş bulun, kısaca Almanların yabancı vatandaşlardan bas bas bağırarak istediğini yerine getirin: UYUM sağlayın (entegrasyon).

Bu durumda çaresizce bir Adamla evliliğe mecbur da olmazsınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

arkadaşlara katılıyorum 2 senedir yaşadığınız ülkenin dilini bilmiyorsunuz şartlarını kanunlarını bilmiyorsunuz

ne yol ne iz bilirim diyorsunuz ama küçücük bebeğinizle orada yaşamak istiyorum diyorsunuz

cesaretinize hayran kaldım valla

ne olursa olsun ailemin yanına dönerdim bi güzel de kendi hayatımı kurardım

ne zaman dil öğrenecek ne zaman çalışacaksınız bebeğinize kim bakacak

adamlar size bi yardım eder iki yardım eder ömür boyu da bakacaklarını sanmam

eğer öyleyse söyle yerini de bizde gidelim

yaklasiminiz cok yanlis.Burda alman devleti zaten herkesi zorla entegre ediyor,siz istesenizde istemesenizde.

Fakat ithal gelinler, genelde kirsal kesimlerden getiriliyor ve yasamlari mahvediliyor.zaten burda okuyan ve kendini yetistiren insanlarsa böyle evlilikler yapmiyor.Ithal gelinler ne yazikki kursa gönderilmiyor ve hizmetci gibi kullaniliyor.Alman devleti zaten yakinda sadece en az lise mezunu ve 21 yas siniri getirecek.

arkadasim, eger esinin süresiz oturumu var ve 8 yildir almanyada ise, bebek istersen direkt alman vatandasi olabliyor.ve sende bebegin yüzünden basta üc yil oturum müsadesine, daha sonra B1 dil sinavina girip, calisirsan süresiz oturma müsadesine sahip olabilirsin.

http://www.rechtsanwalt-ausländerrecht.de/aufenthaltserlaubnis-deutschland-geborene-kinder.html

yukaridaki yabancilar hukuku sayfasinda hepsi yaziyor ve türk avukata basvurabilirsin.selamlar

Yaklaşımım kime ve neye göre yanlış, merak ettim doğrusu.

Zorla entegre ediliyor demişsinizde, hani nerede?
Madem zorla entegre ediliyorlar neden hâlâ tartışmalar söz konusu Almanya da ?
Türk denilince bir Almana iki adım geriye gidiliyor, sırf bu konu yüzünden, ayrıca Almana göre Türk türktür, ister ithal olsun, ister Almanyada doğmuş büyümüş olsun.

Ve bu da bir gerçek, konu sahibi arkadaş gibi Almanya yı kurtuluş olarak görenler, meyvesinden faydalanmak istiyorlar, ama iş ekmeye/biçmeye gelince icraat yok.

Ve bir acı gerçek daha, butür örnekler oldukca, biz Türkler Almanya da herzaman Yobaz millet olarak kalacağız neyazıkki.

Son düzenleme:

turk turktur ama turk politikacilar var parti baskanin turk oldugu partiler var cogu buyuk sirketler basindan turkler var , ithalda yine cogu turkler var yani
gelin olarak gelenler sadece devletin yardimlarindan haberdar olmadiklari icin cogu berbat hayat yasiyor , sen iste devlet senin herseyini karsilayip herseyde yardim ediyor
evet yobaz bir kisim var halen dar goruslu olmakda devam eden herseye karsi cikan kendi kurallari icinde yasiyan halen yillar once koyden geldikleri gibi kalan bunlarda turkiyede yobaz olarak geciyor ve aile fertlerini zorluyan bu konu herkes icin gecerli degil

Son düzenleme:
beni anlaayabilenlere cok tsk ederim bir msjiniz bile cok yararli oldu bnm icin amacim konu acip insanlari oyalamak deil yanlis anlayanlarysa diyicek biseyim yok dogru herkesin derdi kendine

yanlış bilmiyorsam eğer ev aldığın zaman oranın vatandaşı oluyorsun.öyle bir şeyler duydum sanırım:26:

Türkiyede yasayan biri olarak buradaki durumu cok güzel özetlemissiniz. Öyle insanlar varki 40 senedir burda ama tek basina doktora bile gidemiyor, entegrasyon hak getire. Insanlar rahatini bozupta dilmi ögrenecek birde , nasil olsa devlet bakar.

Bu arada konu sahibi hanimefendi; eger arama motoruna "Almanyada süresiz oturum almak" veya "Almanyada oturum" tarzi seyler yazarsaniz karsiniza isinize yarayacak bilgiler cikiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…