• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyadan çeyiz alışverişi!!:)

Paphia

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
752
793
323
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Ufak tefek çeyiz alişverişi yapıyorum bir süredir. Ama bir çok temel eşyamı son zamana bıraktım. Öncelikle ufak bir yurtdısı tatilim olucak bu arada çeyiz alişverişi içinde türkiyede bulamayacağim kaliteli ve güzel bir seyler almayı planliyorum. Çoğu zamanimi almanyada geçiricem ve bir kac ülke daha gezme şansım olabilir. Ama kesin bir yer belirleyemedik daha. Özetle almanyadan ne almami önerirsiniz? Ve nerelere bakmalıyım? Yardimci olursaniz çok cok sevinirim :)

ben yazın 2 aydan biraz fazla almanyadaydım. çeyiz alışverişi yapma ve fiyatları inceleme fırsatım oldu. öncelikle döviz kurunun yüksekliği sebebiyle burda bulunabilen alman markalarının aynı fiyata geldiğini üzülerek belirteyim. ama türkiyede bulunmayan markalar açısından alışverişi tavsiye edebileceğim markalardan ilki Silit tencere ve tavalar, ayrıca kampanyalı denk gelirsen Zwilling ve WMF tencere, tava, bıçak, çatal bıçak takımı vs, buraya oranla çok komik fiyatlara satılan PİP Studio porselenler, Villeroy&Boch porselenler, Fissler (düdüklüleri türkiyede de aynı fiyat ama ben mesela çelik süzgeç filan aldım, pirinç için, çay için ve makarna için, rendesini de aldım), döküm tencere olarak Staub ama tabii bagaj sınırın olacağı için döküm tencereyi getirdin mi başka bişey getiremeyebilirsin, arabayla gidiyorsanız olabilir. Elektrikli alet olarak Krups ürünleri. Bodum'un çelik ve cam french pressleri, süt köpürtücüsü vs. Nespresso Aeroccino (türkieyedekinin yarı fiyatı çünkü)

braun ürünleri fissler düdüklü tencere genelde alman ürünleri iyidir.tavsiyem budur.

ben yazın 2 aydan biraz fazla almanyadaydım. çeyiz alışverişi yapma ve fiyatları inceleme fırsatım oldu. öncelikle döviz kurunun yüksekliği sebebiyle burda bulunabilen alman markalarının aynı fiyata geldiğini üzülerek belirteyim. ama türkiyede bulunmayan markalar açısından alışverişi tavsiye edebileceğim markalardan ilki Silit tencere ve tavalar, ayrıca kampanyalı denk gelirsen Zwilling ve WMF tencere, tava, bıçak, çatal bıçak takımı vs, buraya oranla çok komik fiyatlara satılan PİP Studio porselenler, Villeroy&Boch porselenler, Fissler (düdüklüleri türkiyede de aynı fiyat ama ben mesela çelik süzgeç filan aldım, pirinç için, çay için ve makarna için, rendesini de aldım), döküm tencere olarak Staub ama tabii bagaj sınırın olacağı için döküm tencereyi getirdin mi başka bişey getiremeyebilirsin, arabayla gidiyorsanız olabilir. Elektrikli alet olarak Krups ürünleri. Bodum'un çelik ve cam french pressleri, süt köpürtücüsü vs. Nespresso Aeroccino (türkieyedekinin yarı fiyatı çünkü)
Konumun üzerinden baya zaman geçmiş :)
Çok zaman oldu girmeyeli kk ya .
Bir bakayım dedim icime doğmuş gibi siz de bugün yazmişsiniz cevaplarinizi :) ben unutmuşum bile böyle bir konu açtığımı. Bir daha İmkanim olursa dikkat edeceğim tavsiyelerinize şayet çeyiz bile almiyorum artık malesef :(.
Başka arkadaşlara umarim faydalı olur.

Back
X