almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

Seylacigim, sen bebislerin ne durumdasiniz? Hersey yolundadir umarim. Ses cikmayinca aklim kaliyor, merak ediyorum arkadasim...
BizlerI burda yanliz birakmayin :)

Seylacigim, sen bebislerin ne durumdasiniz? Hersey yolundadir umarim. Ses cikmayinca aklim kaliyor, merak ediyorum arkadasim...
BizlerI burda yanliz birakmayin :)

selam canim . Sükür biz iyiyiz. Bugune Kadar migde bulantim coktu bugun yok denecek Kadar az sükür. Gerci bir gunum bir gunumu tutmuyor. Bugün bide kuzucuklar icin adak dilemistim onu hallettik Allahim Kabul etsin insallah. BIraz yorgun düstüm simdi dinleniyorum. Haftaya novumdan sana cevap gelir canim.Randevu tarihi ve saatinle ilgili bilgiler gonderirler. Hadi hayirlisi insallah hersey yolunda gidicek mutlu haberlerini bekliyorum tatlim.HAmis kalacaksin Allahin izniyle:49:

Benim haftaya burda Offenbach'da randevum var, tedavi tekniklerini felan iyice araştırmak istiyorum ve Essen'nede form doldurup yolladım, artık hangisi kafama yatarsa orada son denememi yapmak istiyorum, Buda olmazsa Kasım başı için izin ayarladık, İstanbul bahçeci Fulya'da denemek istiyoruz, nasibimizde inşallah vardırda, birinden biri tutar...
Birde Darmstadt'ı cok met ediyor herkes fakat, nedense içimden oraya gitmek hiç gelmiyor, iki defa telefon açıp, biraz soru sordum, cok cana yakınlar fakat doktorları nedense gözüm tutmadı:(
Benimde ilk denemende 8. Gün regel kanamam vaşlamıştı, bende telefon açtım direk kontrole geliyorum dedim, onlarda bir şey yapamayız ama,çok istiyorsanız gelin demişlerdi...
Allah'ım kimseyi kimseye muhtaç etmesin, çaresizlik cok zor. Ben başlarda kliniğimden memnunum, bana bütün tahlilleri yaptılar, fakat çok az bilgi veriyorlardı, mesela ilk başlarda eşimin sperm sayısı 3-4 milyondu, sonradan benim zorumla sigarayı bıraktı, sağlıklı beslendi ve keçi boyunuzu kaynatıp içti ve 3ay sonra ikinci denemede 16milyon olmuş hiç söylemediler, kendim tesadüfen gördüm, ve bizim evlendikten 4 ay sonra spontan bebeğimiz olmuştu, 11. Haftada kaybettim, belki yine olabilir yani, bende bir sorun zaten görünmüyor çünkü... Şimdi ben Schilddrüsen-hormonunu düşük tumaya çalışıyorum, her sabah aç karna ada çayı içiyorum, sonra bir kaşık kestanebalı üzerine tarçın, üzerine çörekotu koyup yiyorum, öğlen kaysı ve incir yiyorum, akşamüstüde bir soğan yiyorum, kbolcada dua ediyorum, inşallah bu sene olur artık, yaz geldi, her yer sanki hamile gibi, gördükçe maşallah deyip cok imreniyorum...

canim adacayi ve cörek otunu opu günü birakman lazim sakin devam etme. Ikisininde ozelligi rahim kasilmasi yapmasi.Kasilma sonucu rahimdeki dalgalanmalar tutunan Embryo yu disariya atabiliyor. Hamile kadinlarin cörek otu ve adacayindan ellerinden geldigi Kadar uzak durmasi lazim . Umarim isine karismak gibi olmamistir .Insallah en yakin zamanda kendiliginden hamile kalirsin canim

selam canim . Sükür biz iyiyiz. Bugune Kadar migde bulantim coktu bugun yok denecek Kadar az sükür. Gerci bir gunum bir gunumu tutmuyor. Bugün bide kuzucuklar icin adak dilemistim onu hallettik Allahim Kabul etsin insallah. BIraz yorgun düstüm simdi dinleniyorum. Haftaya novumdan sana cevap gelir canim.Randevu tarihi ve saatinle ilgili bilgiler gonderirler. Hadi hayirlisi insallah hersey yolunda gidicek mutlu haberlerini bekliyorum tatlim.HAmis kalacaksin Allahin izniyle:49:
Allah kabul etsin canim.
Masaallah ,varligini hissettiriyorlar desene annelerine:) aman cok yorma kendini dikkat et olurmu.. bakalim hayirlisi olsun hakkimda canim. ?
bende carsamba gunu bir arkadas in tavsiyesiyle rus bir adamin yanina gittim:) bizim turkiyede vardirya hani, herturlu tedaviyi yaparlar ( doktor degil ). Sozde tuplerimi acti:)) bakalim artik faydasi olucakmi :)) denize dusen yilana sarilir misali..

Hakkinda hayirli si olsun arkadasim. Ama eger bana kalirsa, klinikteki dr, dan ve transferinden memnun kalmadiysan orda dondurulmuslada olsa devam etme derim... evet dondurulmus belki maliyeti yok, ilac derdi yok ama onemli olan bebegine kavusma arzusudur. Transferde egerki icine sinmemisdiyse sakin deneme orda. Umitlerinin yikilmasina izin verme. Baska bir klinikte icine sinen biryerde yeniden dene. Enazindan belki hedefine ulasirsin boylece..cunku ben bu hatayi yaptim ikinci kez orda dondurulmusla denedim vede malesef sonucu olmadi canim..
tabikide karar yine senindir.,.

Sen demi Darmstatta denedin?
Canim soylediklerin dogru.ama yeni bir tedaviye maddi manevi gucumuz yok.Hic deilse dondurulmus daha kolay .maddi olarakta 800 euro falan.Zaten bundada olmazsa Almanya defterini kapaticaz.

Slm canım, ben senin hikayeni diğer formdada okumuştum, Allah seninde yardımcın olsun bacım, Darmstadt'da kaçtane dondurulmuşun var senin? Eğer denemek istiyorsan bir an önce dene bence zaten en fazla 3 defa gitmen gerekecektir, masrafıda 1000€ felan galiba, ama bu defa direk söyle ben Aysen hanımın yapmasını istiyorum diye, taa Studtgarttan onun için geliyorum, birde 3 tane koydurma hakkın var kanunen, bunu kullan, belki ikizin olur, birdaha bunları yaşamazsın inşallah, sor birde dondurulmuşlar için özel bir şey yapacaklarmı, rahme çizik atılması bir kaç kişide işe yaramış mesela... Kusura bakma, biraz net ifadeler kullandım, ama muaynelerin bize karşı olan ilgisizlikleri beni kızdırıyor biraz ve artık bizim gibi uzun zamandır uğraşanların artık hayallerine kavuşmalarını istiyorum:)
Canim sagolasin.Allah hepimizin yardimcisi olsun.tam net hatirlamiyorum
6 yada 8 embriyo.Hersey o imzayi atana kadar canim ondan sonra degisiyo doktorlar.ama bak opuda falan o kadar guzel davrandilar.uyanirken aglamisim cocuklari gibi teselli ettiler.Transfere gelince oldu bittiye geldi.Daha merkezle gorusmedik canim olsa bile Eylul de
dusunuyoz.ilk denemede 2 embriyo transferine dr u zor razi ettik.sizin kesin pozitif olur iki embriyo riskli olur dedi.biz gulduk kocamla keske ikiz olsa dedik:(

Canim allah kabul etsin adagini.Ne mutlu sana Masallah.Rabbim saglikla buyutmek nasip etsin.Bana cok uzak olmasa bende novumu denemek isterdim.
O kadar merak ediyorum ki o bebekleri hissetmek nasil bir duygu? Acaba birgun bende yasarmiyim...

Canim allah kabul etsin adagini.Ne mutlu sana Masallah.Rabbim saglikla buyutmek nasip etsin.Bana cok uzak olmasa bende novumu denemek isterdim.
O kadar merak ediyorum ki o bebekleri hissetmek nasil bir duygu? Acaba birgun bende yasarmiyim...

canim sakin umutsuzluga kapilma. ALlahin izniyle seninde olacak bebislerin.O duygulari sende ve diger arkadaslarda hissedeceksiniz.Herzaman pozitif dusunun pozitif olsun.Ama transferden sonra hasta gibi davranmayin.Belirli sinirlar icinde normal yasantiniza devam edin. Aklimiza takinca oldumu olacakmi diye psikolojikmen hormonlarimizi etkiliyoruz.Insallah canim en yakin zamanda seninde kucagin dolacak Allahin izniyle :49:

Sen demi Darmstatta denedin?
Canim soylediklerin dogru.ama yeni bir tedaviye maddi manevi gucumuz yok.Hic deilse dondurulmus daha kolay .maddi olarakta 800 euro falan.Zaten bundada olmazsa Almanya defterini kapaticaz.
Haklisin canim gercekten maddi ve manevi cok agir bir yuk, rabbim kolaylik versin insallah.
yok canim ben neuwiedde denedim. Umarim baska yere muhtac etmez rabbim buseferde alirsin hayirli haberi..

canim sakin umutsuzluga kapilma. ALlahin izniyle seninde olacak bebislerin.O duygulari sende ve diger arkadaslarda hissedeceksiniz.Herzaman pozitif dusunun pozitif olsun.Ama transferden sonra hasta gibi davranmayin.Belirli sinirlar icinde normal yasantiniza devam edin. Aklimiza takinca oldumu olacakmi diye psikolojikmen hormonlarimizi etkiliyoruz.Insallah canim en yakin zamanda seninde kucagin dolacak Allahin izniyle :49:

Amin canim.cok sagol iyiki varsiniz.Insaallah arkadasim bende size guzel haberler veririm.

Haklisin canim gercekten maddi ve manevi cok agir bir yuk, rabbim kolaylik versin insallah.
yok canim ben neuwiedde denedim. Umarim baska yere muhtac etmez rabbim buseferde alirsin hayirli haberi..

Canim Insallah bu sene bizim senemiz olur.hayirlu haberler aliriz.

canim adacayi ve cörek otunu opu günü birakman lazim sakin devam etme. Ikisininde ozelligi rahim kasilmasi yapmasi.Kasilma sonucu rahimdeki dalgalanmalar tutunan Embryo yu disariya atabiliyor. Hamile kadinlarin cörek otu ve adacayindan ellerinden geldigi Kadar uzak durmasi lazim . Umarim isine karismak gibi olmamistir .Insallah en yakin zamanda kendiliginden hamile kalirsin canim

Biliyorum canım, hamile olmadığımı düşündüğüm için aldım, rahmim gelişsin, birdahaki denemede tutsun diye ama normalde sadece ovulasyon gününe kadar alıp, sonra ara veriyorum...
Bilgilendirdiğin ićin sağ ol yinede:)
Senin iyi haberlerini aldıkca umutlanıp mutlu oluyoruz:54:

Canim sagolasin.Allah hepimizin yardimcisi olsun.tam net hatirlamiyorum
6 yada 8 embriyo.Hersey o imzayi atana kadar canim ondan sonra degisiyo doktorlar.ama bak opuda falan o kadar guzel davrandilar.uyanirken aglamisim cocuklari gibi teselli ettiler.Transfere gelince oldu bittiye geldi.Daha merkezle gorusmedik canim olsa bile Eylul de
dusunuyoz.ilk denemede 2 embriyo transferine dr u zor razi ettik.sizin kesin pozitif olur iki embriyo riskli olur dedi.biz gulduk kocamla keske ikiz olsa dedik:(

Şimdiden randevu istersen Aysen hanım için en erken Temmuz Ağustos gibi anca alırsın zaten, kaç yaşındasın bu arada? Genç olunca istemiyorlar ama imza atıp, yaptırabiliyorsun, benim gittiğim merkezde beni cok korkuttu, yapmadı ama, bak Seylaa'ya dördüz koymuşlar, ikiz olmuş:)

Son düzenleme:
Şimdiden randevu istersen Aysen hanım için en erken Temmuz Ağustos gibi anca alırsın zaten, kaç yaşındasın bu arada? Genç olunca istemiyorlar ama imza atıp, yaptırabiliyorsun, benim gittiğim merkezde beni cok korkuttu, yapmadı ama, bak Seylaa'ya dördüz koymuşlar, ikiz olmuş:)

Canim ben Aysen hanimi hastasiyim ve onda bir deneme yaptik 6 tanede don.var.
Dondurulmus tedavisinde bekletmiyolar.

Canım benim gittiğim klinik çok ilgili istersen orayı deneyin size 150km civarı sanırım bızde tedavi için 120km gittik geldik 4defa ama sen erken karar verme belkide hamilesindir yarın test günündegilmi inşallah Yarın güzel haberi paylaşırsın buradan

Slm arkadaslar bende novum essende 3asilama ve tup yaptirdim ama malesef olmadi,ama haklarin yemeyeyim cok iyi bir klinik cok ilgileniyrlar,asilamalarim tutmadi cunku tuplerim tikaliymis,3asilama bosuna oldu ama onlarin sucu yok onceden gittigim klinik rahim filmi cekmisdi guya tuplerede bakmislar ve rapora acik yazmislar. Gecen yaz denedigimiz tupde malesef negativ sonuc aldik dr tam tutuncakken gitmus dedi cunku degerin onu gosteriyor dedi.esim issiz oldugu icin bi daha ne zaman deneriz bilmiyorum.bizim burda 50%oduyorlar bide ben ilaclarimi turkiyeden getirtdim daha uygun diye.benim dr bielefeld ama transferi katzorke yapti.hepsi cok ilgili tavsiye ederim hatta dr cicek diye baxan turk dr vardi 6ayligina baska ulkelere egitime gitcekdi belkide geri gelmusdir oda cok yardimci oluyor.

Slm arkadaslar bende novum essende 3asilama ve tup yaptirdim ama malesef olmadi,ama haklarin yemeyeyim cok iyi bir klinik cok ilgileniyrlar,asilamalarim tutmadi cunku tuplerim tikaliymis,3asilama bosuna oldu ama onlarin sucu yok onceden gittigim klinik rahim filmi cekmisdi guya tuplerede bakmislar ve rapora acik yazmislar. Gecen yaz denedigimiz tupde malesef negativ sonuc aldik dr tam tutuncakken gitmus dedi cunku degerin onu gosteriyor dedi.esim issiz oldugu icin bi daha ne zaman deneriz bilmiyorum.bizim burda 50%oduyorlar bide ben ilaclarimi turkiyeden getirtdim daha uygun diye.benim dr bielefeld ama transferi katzorke yapti.hepsi cok ilgili tavsiye ederim hatta dr cicek diye baxan turk dr vardi 6ayligina baska ulkelere egitime gitcekdi belkide geri gelmusdir oda cok yardimci oluyor.

Slm arkadasim Allah bu yolda kolaylik versin.Madem klinikten memnun kaldin pes etme devam et.Seyla arkadasimiz ayni klinikte ikizlerine hamile (masallah).
Almanyada rahim filmi cekmiyolar diye biliyordum ben.Stuttgart ve cevresinde ben bulamadim.yasaklandi dediler.InsaAllah en kisa zamanda bebegine kavusursun cnm.

Slm arkadasim Allah bu yolda kolaylik versin.Madem klinikten memnun kaldin pes etme devam et.Seyla arkadasimiz ayni klinikte ikizlerine hamile (masallah).
Almanyada rahim filmi cekmiyolar diye biliyordum ben.Stuttgart ve cevresinde ben bulamadim.yasaklandi dediler.InsaAllah en kisa zamanda bebegine kavusursun cnm.[/QUO

Slm canim pes etmis degilim ama maddiyat yönunden erteledik simdilik biriktirene kadar insallah rabbim hepimize annelik duygusunu tattirir,ilk klinikde narkozsuz yapmuslardi canim cok yanmisdi nasil bagirmisdim.sonra novum 3fache untersuchung istedi.hastanede yapildi gobegimde ve sol kasigimda ve vajinadan kamerayla bakildi ve bi ilac sikilarak yapildi bu islem.benim prolaktin sorunumda var.35 yasindaxim 8yumurta toplandi 5 dollendi,5.gun 2tane transfer edildi.3 tane dondurulcakdi ama kaliteleri dusdugu icin dondurulmadi

Canim gecmis olsun .Ama bak tutunmaya calismislar enazindan bu bile buyuk basari. EMinim birdahaki denemende tam tutunurlar. Bide canim krankenkasseler ocak 1 2014 ten itibaren %50 den fazlasini odemye basladi yani tekrardan krankenkassenla irtibat kurman lazim. Bizde aralikta tedavi olacaktik normalde. Krankenkasseya vertrag goturdugumde bana acleniz yoksa bekleyin ocak 1 den itibaren yeni kanunlar geliyor tedaviler icin belki %100 odeyebilir dediler.Bizde bekledik iyiki beklemisisz. Bazi krankenkasseler %75 oduyorlar.Bizde esimde bende calisiyoruz ve ayni krankenkasse da oldugumuz icin %100 oduyorlarmis oyle bir mektup gelmisti evimize. Dedigim gibi ihmal etmeyin krankenkasselerinizi arayin sorun sorusturun hakkinizi birakmayin.COgu krankenkasseler sormadan Bilgi vermiyorlar islerine gelmiyor diye.

Almanyada rahim filmi cekmiyolar diye biliyordum ben.Stuttgart ve cevresinde ben bulamadim.yasaklandi dediler.InsaAllah en kisa zamanda bebegine kavusursun cnm.

canim yapiliyor almanyada fa in bile yapabilir. Ofis histeroskopy dersen onlar praxiste yapiyorlar ama laparoskopy dersen eger hastaneye Überweisung veriyorlar .Birde eileiterröntgen var .Bana 3 ude yapildi. Once ofis yaptilar onu cebinden oduyorsun 150 € civariydi yanlis hatirlamiyorsam . Hastanede laparoskopy krankenkasse karsiliyor.Ikisinide narkozla yaptilar bende. Ofis te rahim icine Kamera ile giriyorlar ve rahimi tupleri inceliyorlar . Laparoskopy de gobek ve kasiklarda birer tane olmak uzere delikler aciliyor.Karnini bir tur gazla sisirip organlari ayirip tuplerin icine ilac veriyorlar ve karin bosluguna gecip gecmedigini izliyorlar. Baska bir yontem daha var o cok agrili oda 50 € civari .catala cikiyorsun muayene pozisyonunda .Spekulum takildikdan sonra rahim icine kataterle tuplere yakin bolume mavi bir sivi gonderiyorlar. ultrason yada Ileri teknik varsa rontgen cihazi ile tupten gecip gecmedigine bakiyorlar . Ama cok agrili ben cigligi bastim onda.

Back
X