Almanya’ya kedi götürmek

Hem hamis hem kedili bulmak zor oluyor cunku :)
Benim bebis bir hafta sonra geliyor. Kedim de 1 yasini yeni gecti ve tabi ki enerjisi de genc erkek tekir enerjisi her ne kadar ucundan biraz olgunlassa da.
Bu ilk cocugunuz mu olacak? Yani hem kedili hem bebekli bi evde nelere dikkat edilmeli fikriniz var mi?
Biraz dikkat gerekiyor. Ananemin komşusunun emektar bir kedisi vardı. Teyzenin torunu eve gelince kıskanmıştı. Cırmalamıştı bebeği. İlk zamanlarda hem bebeğe, hem kediye dikkat edin.

Biraz dikkat gerekiyor. Ananemin komşusunun emektar bir kedisi vardı. Teyzenin torunu eve gelince kıskanmıştı. Cırmalamıştı bebeği. İlk zamanlarda hem bebeğe, hem kediye dikkat edin.
Ilk bir sene Allah korusun kedi ve bebek yanyanayken hep yanlarinda ve gozetimimde olsun istiyorum zaten.
Kedili ve bebekli iki arkadasim var masallah hicbi sorun yasamadilar hatta su an birlikte oyunlar oynuyorlar ama yine de nasil cocugu gozunuzun onunden iki dk ayiramazsaniz daha ekstra bir dikkat gerekecek. Insallah bi kiskanclik olmayacagina inaniyorum

Ilk bir sene Allah korusun kedi ve bebek yanyanayken hep yanlarinda ve gozetimimde olsun istiyorum zaten.
Kedili ve bebekli iki arkadasim var masallah hicbi sorun yasamadilar hatta su an birlikte oyunlar oynuyorlar ama yine de nasil cocugu gozunuzun onunden iki dk ayiramazsaniz daha ekstra bir dikkat gerekecek. Insallah bi kiskanclik olmayacagina inaniyorum
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kedinizi kısırlaştırmadıysanız mutlaka kısırlaştırın. Kısır olmayan erkek kediler aşırı Agresif olabiliyor. Hastanedeysen bebeğin giydiği bir giysiyi siz eve gelmeden eşiniz getirip koklatsın, hayvanşar için koku çoook önemli. Önce kokusuyla tanıştırın yani. Evde herzaman gözünüz üstünde olsun ikisini Yalnız bırakmayın en az bebeğiniz emekleyip kendini kurtaracağı zamana kadar. Gerçi sonrasında da kediyi bebekten korumak İçin Yalnız brakamıyor insan. Kedinizin mamasını suyunu vs bir süre eşiniz halletsin siz lohusa olarak bir de onunla uğraşmayın. İlk zamanlar size pek yaklaşmayabilir üzüldü kıskandı vs olarak yorumlamayın. Süt kokunuzu aldığı İçin yaklaşmaya çekinir çünkü emziren bir memeliye yaklaşmamak gerekir doğada :) . Zamanla herşey yoluna girer ve okadar faydası olur ki size anlatamam. Ben 2 kediyle büyüttüm oğlumu ve kedisiz olan tek çocuklara göre çoook daha merhametli duyarlı paylaşımcı bir çocuk oldu.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kedinizi kısırlaştırmadıysanız mutlaka kısırlaştırın. Kısır olmayan erkek kediler aşırı Agresif olabiliyor. Hastanedeysen bebeğin giydiği bir giysiyi siz eve gelmeden eşiniz getirip koklatsın, hayvanşar için koku çoook önemli. Önce kokusuyla tanıştırın yani. Evde herzaman gözünüz üstünde olsun ikisini Yalnız bırakmayın en az bebeğiniz emekleyip kendini kurtaracağı zamana kadar. Gerçi sonrasında da kediyi bebekten korumak İçin Yalnız brakamıyor insan. Kedinizin mamasını suyunu vs bir süre eşiniz halletsin siz lohusa olarak bir de onunla uğraşmayın. İlk zamanlar size pek yaklaşmayabilir üzüldü kıskandı vs olarak yorumlamayın. Süt kokunuzu aldığı İçin yaklaşmaya çekinir çünkü emziren bir memeliye yaklaşmamak gerekir doğada :) . Zamanla herşey yoluna girer ve okadar faydası olur ki size anlatamam. Ben 2 kediyle büyüttüm oğlumu ve kedisiz olan tek çocuklara göre çoook daha merhametli duyarlı paylaşımcı bir çocuk oldu.
Cok tesekkurler yorumlariniz icin.
Cocugum hayvan sevgisiyle mutlaka tanissin istiyorum. Esasen niyetim cocuk yapalim belli bi yasa gelince de kedi sahiplenelim istiyordum ama cocugumuz uzunca bir sure olmadi tedavilere ragmen. Ama kedimiz ugurlu geldi bize kendiliginden mujdeli haberi aliverdik daha 2. ayinda.
Allahtan dr umda bebekli ve kedili oldugu icin hic kafamizi bulandirmadi.
Kendimizden iyi bakiyoruz kedimize valla :) kisirlastirildi, zqten tirnaklar duzenli kesilir bizle oyun oynarken cizmesin diye, tuy dokum mevsimlerinde narkozsuz tras edilir fln. Dedigim gibi yasinin verdigi bir enerji var ki o da ilk eve geldigi enerjisi ve simdi ki enerjisi bir degil.
Beni elleme diye uyari mahiyetinde beni uyaran hayvan arkadaslarimin cocuklarina cok toleransli, oyun oynatsinlar diye peslerinden kosuyor.
Bir de etrafimda kotu ornek gormedim kendi arkadaslarimdan insallah biraz dikkatle sorun yasamayacagimi dusunuyorum.
Zaten esimin genel alerji probleminden dolayi yatak odamiza almiyoruz kendi yerinde yatmaya aliskin, o yuzden bebegin besigine de cikamiyor olacak(esimle biraz pazarlik yapip ta sahiplenmistim anca :))
Benim kucagimdayken gelir koklar rahat rahat merakini giderir. Meraki gittikten aonra etrafimda gordugum kadariyla uzunca bir sure de yanina yaklasmaz diye tahmin ediyorum

Manyakça ama şöyle olabilir mi ki pasaport polisine sorsanız bizi en son onlar çıkartıyor ya.

Almanya ve Kibris icin sartlar ayni degildir, Almanyanin sartlari daha agirdir diye tahmin ediyorum. Bir ay Turkiyede bakabilecek birini bulsaniz ve Kibrisa gecisi Turkiyeden kedinizle yapsaniz?
Tabi bilemiyorum boyle bisey mumkun olabilecek mi sizin icin, sadece bir fikir

ayy bazı yorumları okuyunca içime oturdu. ben temelli gidiyorum ve oğlumu götürmek zorundayım. bütün aşıları tam,titrasyon testlerini yaptırdım. şuan için sadece ben yanında olmayınca ne yapar onu düşünüyorum. bayıltıp o şekilde götüren arkadaşlarım olmuştu. kilosuna göre para vermişlerdi. ben kıyamam ama. elimde olsa ben kargoda gidiyim ona business bilet alıyim o dereceyim. konuyu okuyunca gözlerim doldu havasızlık filan. umarım sizinki de rahat rahat gider.
Kızlar çok araştırdım ama şartlar çok ağır denildiği gibi kuduz aşısı için titrasyon mu ne zınbırtı o testi yaptırdıktan 3 ay sonra AB ülkelerine götürebiliyorsun. Zaten benim için bu yeterli çünkü ben hemen gidicem. Kabinde götürebiliyorsun fakat bir uçağa en fazla 3 pet alıyorlar ve köpek varsa kedi almıyorlar o yüzden bilet almadan önce firmayı arayıp bunları teyit ediyorsun biletini alıp tekrar firmayı arayıp rez.yaptırmayı unutmuyorsun bu en kolayı ama bilmeyen arkadaşlar var diye anlattım. Şöyle bir çözüm buldum annem Tekirdağ’dan buraya gelecek (Antalya) burda biraz kalıp bebeğim, ben, annem, kedim hep beraber İstanbul’a uçucaz rez.yaptırdım, aşı karnesi yanımda ve aşıları tam. İstanbul’dan da bir firma buldum transit araçlarla Tekirdağ’a götürüyor ve yanıma alabiliyorum kedimi. Bir de 6 saat etkili sakinleştirici hap var uçağa binerken ondan vericem ki benimki tekir ve hiç box a girmedi ve çok hırçındır hiç susmaz sadece sakin olacak kesinlikle anestezi değil sakinleştirici. Vizem çıkana kadar annemlerde kalıcam kedimle, vizem onaylanırsa kedimi anneme bırakıp İstanbul’dan uçucam. Normalde Antalya’dan uçup kedimi de yanımda götürecektim, yani düzenimi komple değiştirdim. Evlat diyoruz ya evlattan da öte 4 aylık bebeğim var onla her yere gidebiliyorum ama kedimle gidemiyorum. 6.7 Kilo geldi box da 1,5 Kilo 8,2 yapar 200 gramı sorun etmezler diye düşündüm. Almanya’dan dönüşte de aynı şekilde Antalya’ya geçicem ama annem olmayacak işte, Antalya’dan da Kıbrıs’a. Kıbrıs’ın şartlarını daha araştırmadım valla kafam patladı onu da sonra araştırcam. İnşallah sorunsuz hallolur, dua edin. Off yazarken yoruldum valla

Pet sahibi olmak buyuk sorumluluk, o sorumlulugu alamayan bakmasin zaten. Valla gayet de hakkini veriyorsunuz tebrik ederim sizi.
Umarim hicbi problem yasamazsiniz. Kibris sartlarinin cok agir oldugunu zannetmiyorum

Pet sahibi olmak buyuk sorumluluk, o sorumlulugu alamayan bakmasin zaten. Valla gayet de hakkini veriyorsunuz tebrik ederim sizi.
Umarim hicbi problem yasamazsiniz. Kibris sartlarinin cok agir oldugunu zannetmiyorum
Teşekkür ederim. İnşallah sorun çıkmaz kendi açımdan değil oğlum açısından üzülürüm sorun çıkarsa. Ben de Kıbrıs şartlarının ağır olmadığını umuyorum inşallah öyledir.

Back
X