- Konu Sahibi angeloves55
-
23 yasında oldugu için ameliyattan baska tedavi işe yaramıyor malesef kemik gelişimi tamamlanmış oluyor.Ben istanbulda devlet hastanesinde oldum ama ameliyatı prof. yaptıgı için haliyle devlet olması bişey degiştimedi 2008 yılında oldm. yanlış olmasın7-8 milyar gibi bişey ödedim.ya arkadaşlar benim ablamın çenesinde de aynı problem var.ama o 23 yaşında çok mu geç kalındı ki
bir üsrü doktora gittiler hepsi ameliyat dedi.ve 10-15 milyar arası fiyat verdiler.hepsi özeldi o yüzden mi direkt ameliyat dediler yoksa gercekten baska yolu yok mu bilmiyorum.
cerrahpaşa 4 yıldan önce vermedi ameliyatı.özelde deli gibi para istiyor ablamda kafasıan cok taktı.yalnız kız haklı yani yandan bakınca felan baya önde alt cenesi dişleride aralık.doktorda demiş sadece ameliyat ve diş tedavisi ile düzelir diye.
çok yorucu ve uzun bir sürec nasıl dayanacak bilemiyorum ki.
istanbulda daha makul fiyat verebilecek doktor tanıyor musunuz
bu biraz vakayla da alakalı ben 20 yaşında tel taktırdım dişlerim düzgündü yani inci gibi olmasa düzdü çenem biraz dıştaydı ve dışardan aparat artık fayda etmezdi çünkü kemk gelişimi bitmişti. amelytla kesin çözm dendi ama özel bir hastane olduğu için direk amelyt diolar sonra alt çene mi yoksa hem alt hem üst mü bu gibi alt kümeler vardı bende ortodontik tedaviyi sectim yani çenem çok çıkık olmadığı için tellerlede gölgelenip standart şekle kavuşur dendi ama ideal olan amelyt dediler çenem içeri girdi proflden gayet düz bende lastkler kullandm ama ne içindi onu bilmiorm =) tellerm hala duruyor bir kaç aya çıkıcak ilk tedavi sürecnde dişlern düzgn 1,5 senede çıkar dediler snra 2 oldu sonra 3 şimdide 3 bucuk gibi görünüor ama benm dişlerm ve çenem düzeldi sadece çenemi daraltmak için sağlam olan bir dişimi çekmişlerdi şimdi azı dişleryle kalan boşluk kapanıyor azı olduğu için bu süreç uzadı tellern tek durma sebebi boşluk yani ama dediğim gibi her vaka ayrı değerlendiriliyor
23 yasında oldugu için ameliyattan baska tedavi işe yaramıyor malesef kemik gelişimi tamamlanmış oluyor.Ben istanbulda devlet hastanesinde oldum ama ameliyatı prof. yaptıgı için haliyle devlet olması bişey degiştimedi 2008 yılında oldm. yanlış olmasın7-8 milyar gibi bişey ödedim.
Tabi 2 yılda tel tedavim sürdü onun içinde para harcandı ama daha sonra sigorta o parayı geri ödüyor. Çene ameliyatında çok başarılı 2 doktor var zaten istanbulda. bende zamanında çok arastırdım çünkü :)
ben kendımı anlatayım 16 17 yasına kadar parmak emdım bu yasa kadar bı sıkıntım olmadı.Ama 17 yasımda kulaklarım cok sıddetlı ağrımaya baslayınca dr. gıttım oda kulagında sorun yok sen bı dıscıye gıt dedı dıscı muaynesınden sonra bana aynen soyle dedı.Kzım senın cenen kaymıs sen amelıyat olmalısın dedı daha o zamana kadar cene kaymasıda neymıs duymadım neyse bı ortodontıye gıtmeye basladım once dıs aralarıma lastık gıbı bı sey yaptılar sonra ust damagım darmıs damak acıcı taktılar sonra tel takıldı alta ve uste daha sonra cıft cene amelıyatı oldum amelıyatım 9 saat surdu amelyattan bı gun once tellımın altına ustlerıne demır takıldı amelıyattan sonra lastıkle agzım kapatıldı tabı bu sırada burnumdan beslendım amelıyattan sonra yaklasık 4 sene kadar telım durdu sonra cıktı sımdı cok sukur iiiyim.Senın yasadıgın her seyı bende yasadım canım suan bede cok mutluyum allaha sukur ıyıkı bende amelıyat oldum dıyorum
o kadar acıya deydı ohhhhhhhhhh
merhaba arkadaşlar foruma yeni üyeyim .. birkonu hakkında yardımcı olabilirsiniz.
ben 24 yaşındayım ve alt çenem 1 cm önce tedavi olmak istiyorun ama maliyetlerini merrak ediyorum ama ameliyat olmakda istemiyorum hangi ildesiniz ve hangi doktora gittiniz yardımcı olabilirsin...
teşekkür ederimmm
doktor isimlerini ve illeri yazarmısınız
Merhaba kızlar...bende çene ameliyatı olacağım,tarih belli değil ama bu sene sonuna kadar olacağım,şu an ortodontik tedavi görüyorum ve ameliyat stresi beni şimdiden sardı.Ameliyat kararını vermek kolay oldu da ya sonrası şişlikler,acılar,çiğneyememe fazla kimse yk heralde bu ameliyatı olan diye düşünüyordum.Sizlerle yazışmak,başıma neler gelebileceğini öğrenmek istiyorum..
(null)
canım bilmiyorum biraz gecmi yazıyorum ama şimdi gördm cevap vermk istedim...
tatlım ben 18 yaşındayım ve benim de alt cenem öndeydi.. hatta baya öndeydi.. 14 yaşında faln ortodonti tedavisine başladım. dişlermde cok bozukluk olmamasına rağmen diş teli taktım doktorm ceşitli aparatlar verdi bi tanesi dıstan takılan bi aparttı ama bende işe yaramadı üstüne onu bir yıl boyunca taktım ..:) ama dediğim gibi işe yaramdı bende zaten umudu kesmiştim.. ki tedaviye basladığımda ben ergnliğe girmiştim yani kemik yapımın tam anlamıyla oturduğu dönem doktorm tedavinin sonuc vermeyebileceğini fln söyledi.. ama yine de başladık :)
söylediğm gibi dıstan cenelik fln bende işe yaramdı umudumda gitti bi yıl da doktora gtmedim ..:) sonra gittgmde doktor son care olarak alt ve üst cene arasına lastik taktı. bende o işe yaradı valla .:) artık alt cenem üst cenemin içinde.. :) eskiden yandan bakıldığında alt cenem cok kötü görünüyordu ama şimdi cok düzgn görünüyor.. :)
valla ben cok memnunm ve tedavmde daha cok uzamıcak sanırım .. en fazla 1 yıl daha..
sana tüm tedavi sürecimi kısca anlatmaya çalıştım ..:)
diyeceğim su ki ameliyata gerk yok istersen bi doktora görün en iyisni o söyler ben doktorma cenemn düzelmesse estetk amelyt düşündüğümü söylediğmde kızmstı bana ..:)
sanıyorum ki amelyat olmadn ancak ortodonti tedavisyle düzeltilebilr..
bunu yapan da sadece bir doktor yok ..:S
ben trabzonda oturuyorum ve burda bile iki tane ortodist var ..S
anlamadım mı ben acaba ..:)
Çok geçmiş olsun...acil şifalar diliyorum...teşekkür ederim verdiğin bilgiler için buralardayım demişsin,bol bol yazışacağız yani :))
canım benimde alt çenem üst çenemden önde. Trabzonda ki doktorların adını verebilir misin? Daha önce hiç önemsemedim bu durumu ama şimdi rahatsız oluyorum 19 yaşımdayım. ortodonti tedavisi için geç mi kaldım acaba? Bu diş telleri lastikler tedavi ne kadara mal oluyor? ameliyattan korkuyorum. Yemek yiyememek konuşamamak ve ağrılar korkutuyor beni. Bilgi verirsen sevinirim canım
kusura bakma canım uzun zamn oldu girmeyeli.. adnan günnara gittim ben. zorlu grand n karşısında. teller de yemek yiyememe gibi bi problem olmuyor ben ayva bile ısırıp yiyorum :) bu yıl tedavimin 6. yılı :) insallah agustosta cıkacaklar. 4 milyara mal oldu düz olarak. çenem geride ama boyu bana uzun geliyor. şimdide trabzonda çene törpületebileceğim bi yer arıyorum. tıp fakültesine gitmeyi düsünüyorum. ordaki hocalara gösterip fikir almak istiyorum birde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?