Konunun yeri burası değil belki ama benim için büyük dert bir süredir. Kafayı yemek üzereyim artık. O yüzden bir süre taşınmazsa (böyle demeyi de hiç sevmiyorum) gerçekten memnun olurum.
Şöyle ki bu hafta 1 yaşını dolduracak bir oğlum var, Allah bağışlasın. Her şey iyi hoş, uyku sıkıntısını vs geçtik gibi. İki ay oldu şehir değiştirdik, hayatımız komple değişti diyebilirim. Taşındığımızın ertesi günü hem ben hem de oğlum hastalandık, bulantı ve kusma vardı. Ben bir iki günde atlattım ama oğlumun bir haftayı geçti, emince daha çok kustuğu için bir süre emzirmedim. Sağdığım sütün de rengi açık mavimsi yeşilimsiydi hatta, normal renginde değildi yani. İkimiz de hastalanınca serum yedik, ne olduysa bundan sonra başladı zaten. O gece oğlumun damarını bulmakta çok zorlandılar, koldan buldukları damarda sıvı birikti vs. Gece 11 gibi girdik hastaneye 6 gibi çıktık. Oğlumuz babasının kucağında yattı ve girdikten çıkana kadar inanılmaz ağladı.
O geceden sonra uyanıkken sırt üstü yatmaya tepki göstermeye başladı. Alt değiştirmek zor olsa da bir şekilde hallediliyordu, 9.5 aylık falandı, tutması zor olmuyordu. Ancak şimdi ne tutabiliyorum ne de susturabiliyorum. İnanılmaz derecede bağırıyor ve ağlıyor (bu krize girecek şekilde ağlamayı da 4-5 gündür yapıyor özellikle). Altını değiştirmeyi geçtim bezini açması bile bir savaş.
Bugün dayanamadım artık, çok fazla bağırmaya başlayınca ben de ona bağırdım. Yapmamam gereken bir şey, olmaması lazım ama özellikle bugün bez konusunda çıldırmış durumda. Ard arda iki defa kaka yaptı, bezini değiştireli bir saat olmamıştı daha. İlkinde de biraz öncekinde de aşırı tepkiliydi, tutamadım kendimi. Hatta şimdi tekrar kaka yapıyor sanırım.
Çok nadir (iki üç ayda bir) kakasını parça parça yapar, günde 4-5 defa mesela. Ama toplasan bir bezlik kakadır.
Benzer durumu yaşayan anneler, yaşanları görmüş olanlar, ne yapabilirim? Oyun oynayayım diyorum olmuyor, öpüyorum seviyorum olmuyor, ne yaparsam yapayım kafa daha yere değmeden çığlıklar başlıyor. Sanırsın ki işkence yapıyorlar. Bu durum geçicidir muhakkak ama iki ayı geçkindir böyle. Ne zaman geçer acaba? Artık kumaş/yatak benzeri bir şey dikip oğlumu yere hapsetmeyi falan düşünüyorum. Ha bu arada köpek dişini çıkarıyor, onun kaşıntısı da çok muhtelemen ama bu huysuzluk kesin ondan diyemiyorum. Her türlü öneriye açığım teşekkür ederim.