Alt değiştirme krizleri

The Winchesters

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
4.390
8.106
358
Konunun yeri burası değil belki ama benim için büyük dert bir süredir. Kafayı yemek üzereyim artık. O yüzden bir süre taşınmazsa (böyle demeyi de hiç sevmiyorum) gerçekten memnun olurum.

Şöyle ki bu hafta 1 yaşını dolduracak bir oğlum var, Allah bağışlasın. Her şey iyi hoş, uyku sıkıntısını vs geçtik gibi. İki ay oldu şehir değiştirdik, hayatımız komple değişti diyebilirim. Taşındığımızın ertesi günü hem ben hem de oğlum hastalandık, bulantı ve kusma vardı. Ben bir iki günde atlattım ama oğlumun bir haftayı geçti, emince daha çok kustuğu için bir süre emzirmedim. Sağdığım sütün de rengi açık mavimsi yeşilimsiydi hatta, normal renginde değildi yani. İkimiz de hastalanınca serum yedik, ne olduysa bundan sonra başladı zaten. O gece oğlumun damarını bulmakta çok zorlandılar, koldan buldukları damarda sıvı birikti vs. Gece 11 gibi girdik hastaneye 6 gibi çıktık. Oğlumuz babasının kucağında yattı ve girdikten çıkana kadar inanılmaz ağladı.

O geceden sonra uyanıkken sırt üstü yatmaya tepki göstermeye başladı. Alt değiştirmek zor olsa da bir şekilde hallediliyordu, 9.5 aylık falandı, tutması zor olmuyordu. Ancak şimdi ne tutabiliyorum ne de susturabiliyorum. İnanılmaz derecede bağırıyor ve ağlıyor (bu krize girecek şekilde ağlamayı da 4-5 gündür yapıyor özellikle). Altını değiştirmeyi geçtim bezini açması bile bir savaş.

Bugün dayanamadım artık, çok fazla bağırmaya başlayınca ben de ona bağırdım. Yapmamam gereken bir şey, olmaması lazım ama özellikle bugün bez konusunda çıldırmış durumda. Ard arda iki defa kaka yaptı, bezini değiştireli bir saat olmamıştı daha. İlkinde de biraz öncekinde de aşırı tepkiliydi, tutamadım kendimi. Hatta şimdi tekrar kaka yapıyor sanırım. :KK43: Çok nadir (iki üç ayda bir) kakasını parça parça yapar, günde 4-5 defa mesela. Ama toplasan bir bezlik kakadır.

Benzer durumu yaşayan anneler, yaşanları görmüş olanlar, ne yapabilirim? Oyun oynayayım diyorum olmuyor, öpüyorum seviyorum olmuyor, ne yaparsam yapayım kafa daha yere değmeden çığlıklar başlıyor. Sanırsın ki işkence yapıyorlar. Bu durum geçicidir muhakkak ama iki ayı geçkindir böyle. Ne zaman geçer acaba? Artık kumaş/yatak benzeri bir şey dikip oğlumu yere hapsetmeyi falan düşünüyorum. Ha bu arada köpek dişini çıkarıyor, onun kaşıntısı da çok muhtelemen ama bu huysuzluk kesin ondan diyemiyorum. Her türlü öneriye açığım teşekkür ederim.

Kıyamam...
Sırt üstü yatınca hastanede olduğu geceyi hatırlıyor sanırım.
Allahım kolaylık versin inşallah.

Benim kızım da öyle peşinde koşuyorum. Bazen şarkı filan söylüyorum. Külot bez almayı düşünüyorum elimdekiler bitince belki daha pratik olur.

ayakta külot bez deneseniz belki itiraz etmez, o kdr sıkıntı çekmesi onu da etkiler sizide yorar

Kıyamam...
Sırt üstü yatınca hastanede olduğu geceyi hatırlıyor sanırım.
Allahım kolaylık versin inşallah.

Teşekkür ederim, amin inşallah. O gece gerçekten çok zordu onun için. Hem kolunun hem de ayağının morluğu 15-20 gün kadar kaldı.

Benim kızım da öyle peşinde koşuyorum. Bazen şarkı filan söylüyorum. Külot bez almayı düşünüyorum elimdekiler bitince belki daha pratik olur.

Ben bir dönem onu da kullandım. Prima kullanmıştım ama burası çok sıcak, prima hemen pişik yapıyor. Yoksa çok büyük kolaylık, bel ayarı yapmana da gerek yok. Zaten çişli bezi değiştirirken çok problem yapmıyor. Kaka olunca külot bez de normal bez de benzer gibi aslında :/

Bence hastaneye bağdaştırmayın.
Zira o hareketleri yapan o kadar çok bebek var ki... Kızımın hiç öyle sıkıntılı hastane işi falan olmadı, o da yapar. Dönem dönem de giyinmek istemez...
Ben hiç tepki vermiyorum, yani o alt değişecek ve ağlaması sonucu değiştirmeyecek. Büyük ölçüde bıraktı ağlamayı.

Bu arada külot bezler daha sıkıntılı aslında. Çocuğu komple soyup alt değiştirmek de süreyi uzattığı için bunalıp kıyamet koparıyorlar.

Teşekkür ederim, amin inşallah. O gece gerçekten çok zordu onun için. Hem kolunun hem de ayağının morluğu 15-20 gün kadar kaldı.

Ben bir dönem onu da kullandım. Prima kullanmıştım ama burası çok sıcak, prima hemen pişik yapıyor. Yoksa çok büyük kolaylık, bel ayarı yapmana da gerek yok. Zaten çişli bezi değiştirirken çok problem yapmıyor. Kaka olunca külot bez de normal bez de benzer gibi aslında :/
Umarım en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu.

Yeni taşındığınız yerdeki sudan etkilenmiş olabilirsiniz, ben de memlekete her gittiğimde hasta olurdum,1 hafta ishal,kusma su kaybından bayıldığım bile olmuştu. Nedenini anlamıyorduk. Artık hazır su kullanıyorum. Hiç hastalanmıyorum. Hastalığınız geçmiş gerçi ama aklınızda bulunsun. Farklı bi şehre gidip geldiğinizde aynı sorunu tekrar yaşayabilirsiniz. Bebeğiniz içinse 1 yaşında artık sizi yavaş yavaş anlamaya başladığı için, konuşarak ondan izin isteyerek yatırmaya çalışın, her seferinde ödül verin, Ya da yaz olduğu için şuanda her değiştirmeyi banyoda yapıp poposunu yıkayıp ayakta bezlemeyi deneyebilirsiniz. İnşallah başarılı olur

Bence hastaneye bağdaştırmayın.
Zira o hareketleri yapan o kadar çok bebek var ki... Kızımın hiç öyle sıkıntılı hastane işi falan olmadı, o da yapar. Dönem dönem de giyinmek istemez...
Ben hiç tepki vermiyorum, yani o alt değişecek ve ağlaması sonucu değiştirmeyecek. Büyük ölçüde bıraktı ağlamayı.

Bu arada külot bezler daha sıkıntılı aslında. Çocuğu komple soyup alt değiştirmek de süreyi uzattığı için bunalıp kıyamet koparıyorlar.

Aynen. Kıyafetine göre baya kolay oluyor aslında da bazen zorladığı da oluyordu tabii. Başta hastaneden diye düşünmüştüm, ama o zamanki ağlamaları ile bu zamanki farklı zaten. O zaman korkuyordu, korku dolu ağlıyordu, şimdi öyle değil. Bağırmayı, çığlık atmayı, krize girmeyi öğrendi. Kullanıyor bu durumu çok güzel bir şekilde. Ama işte olan da bana oluyor. Başta uyku problemi vardı, onu atlattık derken şimdi de bu çıktı. Tabii ki çocuk bu illa olacak zorlukları da arada nefes alabilsek keşke.

Yeni taşındığınız yerdeki sudan etkilenmiş olabilirsiniz, ben de memlekete her gittiğimde hasta olurdum,1 hafta ishal,kusma su kaybından bayıldığım bile olmuştu. Nedenini anlamıyorduk. Artık hazır su kullanıyorum. Hiç hastalanmıyorum. Hastalığınız geçmiş gerçi ama aklınızda bulunsun. Farklı bi şehre gidip geldiğinizde aynı sorunu tekrar yaşayabilirsiniz. Bebeğiniz içinse 1 yaşında artık sizi yavaş yavaş anlamaya başladığı için, konuşarak ondan izin isteyerek yatırmaya çalışın, her seferinde ödül verin, Ya da yaz olduğu için şuanda her değiştirmeyi banyoda yapıp poposunu yıkayıp ayakta bezlemeyi deneyebilirsiniz. İnşallah başarılı olur

Doktor da sudan olabilir demişti ama biz zaten hazır su kullanıyoruz. Ankara'da malum sular kötü, oradan alışkanlık. Hazır su tüketiriz. Artık havadan sıcaktan falan demiştik. Doktor yemeklerde de bir süre hazır su kullanın demişti, oğluma ayrı yemek yaptığımda hala hazır su kullanırım mesela. Yatırmadan önce söylüyorum aslında bez değiştireceğimizi ama umrunda değil galiba. :/ :) ayakta bezlemeyi pek beceremiyorum, ayakta durmak istemiyor çünkü. Derdi eline bir şry alıp ağzına sokmak ve totosunun üstüne oturmak:) ama gene de ayakta bezlemeyi ilgisini çeken sallanan bir şey ile deneyebilirim. Teşekkür ederim.

kakasını parça parça yapması sorun olabılırmı.yara olmuş olabılır temızlerken acıyor olabılır.klabızlıklık var bellıkı.ılkonce o sorunu çözun.kaka çok önemlı gunluk kakasını yapması gerekıyor kı çocuk hazımsızlık çekmesın.bağırsak ıkınci beyın.hasatlanmasıda çok kolay olur.boyle olursa

kakasını parça parça yapması sorun olabılırmı.yara olmuş olabılır temızlerken acıyor olabılır.klabızlıklık var bellıkı.ılkonce o sorunu çözun.kaka çok önemlı gunluk kakasını yapması gerekıyor kı çocuk hazımsızlık çekmesın.bağırsak ıkınci beyın.hasatlanmasıda çok kolay olur.boyle olursa

Bilemiyorum ki. Kabız da değil sanırım, rahat yapıyor kakasını aslında, ama bazen parça parça yapıyor, bazı yaptıkları az oluyor bazı yaptıklarıysa çok. Mesela son yaptığı baya iyiydi, güzel bir kakaydı. Yara var mı diye sık sık kontrol ediyorum, yara da yok. Zaten pişik kremi sürmeden altını kapatmıyorum, yoksa pişik oluyor hemen. Hani bugün aşırı olması belki kakadandır ama iki ayı geçkindir böyle... :/

Back
X