Alt kattaki komşu şikayetçiymiş

Migren var bnde daha önceki evimden cok gürültülu diye sebeblerimden biride odu tasindim. Mustakil eve gectim tam dedim oh mis gibi ne altta ev var ne uste. Saat 19.yada 20 kadar cocuklar sokakta oyun degil çukur daki gibi catisiyorlar o nasil bagirislar en uzak odaya gectim kapiyi pencereyi kapattim yine sesler kulagimjn dibinde çıldırıyorum. Belki sizde farkinda olmadan cok gürültü yapiyosunuzdr biraz dikkat edin gercektn sinir bozucu

Terslesme yoluna gitmeden# yatak ve oturma odalarini sorsaniz. Ona gore olmadiklari trfta rahat edersiniz. Surekli gurultude cekilir gibi degil

Alt katımıza yeni aile taşındı çocukları yok, daha taşınalı 2 hafta oldu bizi diğer komşuya söylemiş sesleri çok geliyor diye, eşimde çocuğumuz var ve bazen çocuğumla oynuyorum ne var ki bunda sonuçta erken yada geç saatler değil demiş ki ben saatlere çok önem veririm zaten erken yatıyoruz, sabahta 10 dan önce iş yapmam ses olmasın diye ee diğer saatlerde ne yapıcaz ki fısıltı halinde mi konuşucaz anlamadım
Bizim üst katımızdaki erkenden gürültü yapmaya başlıyor özellikle pazar günleri kaç kez söyledik ama kadın anlamıyor, diğer saatlerde ses geldiğinde asla birşey demem ancak benim için önemli olan erken ve geç satte yapılmaması
Geçen akşam da aşağıya taşınan kişilerin gülme sesi geliyordu hatta kızım anne aşağıdan çok ses geliyor uyuyamıyorum idur yanımıza geldi baktım saat 9 buçuk gibiydi yapıcak birşey yok kızım saat çok geç değil dedik ama herkes bizim gibi değil
Evde diken üstündeyim, kendi evimde rahat edemiyorum
Çok ses çıkarmıyorsanız fazla takmayın.. Başka komşunun lafıyla da hareket etmeyin bence...

şimdi bu gürültü olayı ilginç

geçen birisi anlatıyor

üst komşu çamaşır kurutma makinesini çalıştırıyor

vınn vınn beynimde yankılanıyor vs diye

uyarmadım ama zaten kendi düşünmeli dedi

aynı kişinin alt komşusu da demiş ki sabah 6 da kalkıp duş alıyorsun ben senin su sesine tak tuk duş sesine uyanıyorum

duşunu akşamdan alsan olur mu

ona bir şey demedim ama kadının kendi huysuzluğu, duşun su sesinden rahatsız oluyormuş ben hiç onu takmadım alırım duşumu diyerek anlattı

özetle kendisi rahatsız olduğunu dahi söylememiş, üst komşu kendisi düşünmeli diyor ama alt komşusu kibarca rahatsız olduğunu söylediği halde kadına huysuz deyip ben onu takmam diyor

ya da burada da var terlikle dolaşıyor evde şikayeti

70 yaşındaki kv mi eşime şikayet etmiş alt komşusu

terlikle dolaşıyor diye

gece kalkıp tuvalete gitmiş kadın mesela yalınayak mı gezecek

bu nedenle bazı şeyleri umursamamak lazım

bizim kedi de bir ara at gibi gece koşuyordu

şimdi büyüdü koşmuyor ama kaç kere özür diledim, ben fark etmem ama size gelir bir şey yuvarlama sesi vs haber verin diye tembih ettim

çocuk olunca ses oluyor hatta bazı yetişkinler de maaşallah bastıkları yeri inletiyor çözüm yok

zaten evde ses yoksa üst komşunun alt komşunun konuştuğu duyuluyor azıcık ses de gürültüye dönüyor

Başta demişsiniz gülüyorlardı ama saat 9 buçuk gibiydi . Sonra eleştiri gelince kıvırmışsınız 11 de gülüyorlardı. Siz gürültü yapıyorsunuz ama onlarda geçen gün bi kere saat 11 'de gülmüştü, siz gürültü yapıyorsunuz ama üsttekiler de sabah 6'da gürültüye başlıyordu. Ama bunların hiçbiri gürültüyü haklı çıkarmaz. Sanmıyorum normal saatlerdeki normal gürültüyü şikayet etsin insanlar taşındığının ikinci haftası. Mesela benim üstteki de çalışıyor diye akşam 9 buçukta yerleri kazıyarak, süpürgeyi masaya duvara vurdurarak temizlik yapmayı hak görüyordu. En basitinden çocuğun koşması ev içinde size az gelir ama alt kattakinin beynini delecek seviyede ses gidiyor aşağıya. Öyle bir durumdur büyük ihtimal.
Kıvıran ben değilim öncelikle
Bir akşam saat 9 gibi adam sesli bir şekilde güldü kızım geldi anne gülme sesinden uyuyamıyorum diye
Ertesi akşam da 11 de hatta 11 i geçiyordu bu sefer karı koca ikisininde çok gülme sesi geldi bu kezde biz uyuyamadık
Kıvırıyorsun demeden önce yazdıklarımın hepsini oku, anla ondan sonra Kıvırıyorsun de
Kızım hafta içi 8 buçukta uyuyor o saatten sonra evde kimsenin sesi çıkmaz, hafta sonu da en geç 10 da uyur yani uyuma saatlerinde kızımın sesi çıkmaz, evde koşmaz, yerlere öyle birşey atma huyu yoktur
Sesleri geliyor diyen kişi önce kendi çıkardığı sese ve saatine bakıcak önce

Kime göre geç ama. Saat 23te 24tr yatıyorsa çocuğunuz alt kattaki haklı. 22den sonra ses yapılmaması lazım.
Bizim üst katta iki çocuklu bir aile var, ben tek çocukluyum. İkisi de 10 yaşından büyük kazık kadar kızları bambambam koşarlar.
Kadına bin kez çocuğum 9.30 10 arası uyuyor lütfen küçük oda ve mutfakta o saatlerde ses yapmayın dedim. Sanki inadına o saatlerde odasında bam güm uyutmuyorlar.
Yıldım usandım.
Üst kattakilerin azıcık dikkatli olması lazım.
Ben mesela gürültülü top fln gibi oyuncakları akşam yemeğinden sonra kaldırıyorum. Kuralımız bu. Akşam yemeğinden sonra halısız kısımlarda koşmak, çığlık atmak ve top oynamak yok. Boyama, etkinlik kitabı, lego, hamur gibi sessiz oyunlar oynuyoruz.
Üst kattanda ben benzer anlayış göremiyorum ama.
Kızım hafta içi 8 buçukta uyur, hafta sonu 10 da uyur
Kızım uyuduktan sonra evde zaten ses çıkmaz bendr erken yatarım
Ama gece 11 de sesli gülüp bizi rahatsız eden aşağıdakiler ama onlar bizim sesimiz geliyor diye bizi diğer komşuya söylüyor
Dediğim gibi kızım uyuduktan sonra asla ses çıkmaz
Herkes kendine baksın önce, geçen akşam onların gülme sesinden uyuyamadım ben

Bence benim gibi görgüsüz, arsız aynı zamanda eğitimci bir komşunuz olmadığı için dua edin. Kimi terlik sesi diyor, kimi su sesi diyor. Keşke böyle bir derdim olsaydı. Benim üstümdekiler evi sallıyor, gürültüyü geçtim.

insanlarda rahatsız olan müstakil eve yallah demişte sanki kolaydı o işler.müstakil ev mi var doğru düzgün şehirde gidip taşınalım.eşiniz bağır çağır bir oyun oynamıyorsa haklısınız ama sırf saat geç veya erken değil diyede gürültü yapılması hoş karşılanmak zorunda değil.belki insanlar işten gelip kafa dinlemek istiyorlar.bende bıktım çoluk çocuk ve yüksek sesle tv açan insanlardan.çocukları bir yere kadar tolere edebiliyorum ama bütün gün bağır çağır oyun oynadıkları zaman bir süre sonra insanın kafası kaldırmıyor.kavga gürültü arada olur insanız sonuçta,su sesi,saç kurutma makinesi falan bunlar zaten çok kafaya takılacak şeyler değil.

Bu konu cidden çok göreceli ve sıkintıli herkes icin.ben de yukardaki aileden rahatsizim ama ses cikardiklari saatler max 22 olunca bişey diyemiyorum Ya sabir cekiyorum.

İsin komik tarafi cocukta cit yok.annesi bagris cagris, sarkilar turkuler. Hayirlisi...

Migren var bnde daha önceki evimden cok gürültülu diye sebeblerimden biride odu tasindim. Mustakil eve gectim tam dedim oh mis gibi ne altta ev var ne uste. Saat 19.yada 20 kadar cocuklar sokakta oyun degil çukur daki gibi catisiyorlar o nasil bagirislar en uzak odaya gectim kapiyi pencereyi kapattim yine sesler kulagimjn dibinde çıldırıyorum. Belki sizde farkinda olmadan cok gürültü yapiyosunuzdr biraz dikkat edin gercektn sinir bozucu
Ediyorum zaten, ama ne yapabilirim ki yani kızımın elinde birşey varsa misal kalem
Bunj yere düşürünce bile ses çıkıyor, kızıma sürekli ikazda bulunuyorum, tedirgin yaşıyoruz
Dışarıdaki çocuklar bir kere gece 12 ye kadar oynamışlardı uyuyamamıştım bende ama birşey diyemedim bizde o şekilde büyüdük kimse de şikayet etmedi
Ben çok dikkat ediyorum ama ev içindeyiz illa ses çıkıyor
Ben de alt ve üst kattakilerin seslerini çok duyuyorum hapşursa sesi geliyor
Hiç dert yakınmadım geç yada erken saat olmadığı sürece de söylemedim
Ama onlar bizi şikayet ederse bizde her ses duyduğumuzda şikayet ederiz madem kimsenin kimseye sabrı yok benimde başkasına sabrım yok

şimdi bu gürültü olayı ilginç

geçen birisi anlatıyor

üst komşu çamaşır kurutma makinesini çalıştırıyor

vınn vınn beynimde yankılanıyor vs diye

uyarmadım ama zaten kendi düşünmeli dedi

aynı kişinin alt komşusu da demiş ki sabah 6 da kalkıp duş alıyorsun ben senin su sesine tak tuk duş sesine uyanıyorum

duşunu akşamdan alsan olur mu

ona bir şey demedim ama kadının kendi huysuzluğu, duşun su sesinden rahatsız oluyormuş ben hiç onu takmadım alırım duşumu diyerek anlattı

özetle kendisi rahatsız olduğunu dahi söylememiş, üst komşu kendisi düşünmeli diyor ama alt komşusu kibarca rahatsız olduğunu söylediği halde kadına huysuz deyip ben onu takmam diyor

ya da burada da var terlikle dolaşıyor evde şikayeti

70 yaşındaki kv mi eşime şikayet etmiş alt komşusu

terlikle dolaşıyor diye

gece kalkıp tuvalete gitmiş kadın mesela yalınayak mı gezecek

bu nedenle bazı şeyleri umursamamak lazım

bizim kedi de bir ara at gibi gece koşuyordu

şimdi büyüdü koşmuyor ama kaç kere özür diledim, ben fark etmem ama size gelir bir şey yuvarlama sesi vs haber verin diye tembih ettim

çocuk olunca ses oluyor hatta bazı yetişkinler de maaşallah bastıkları yeri inletiyor çözüm yok

zaten evde ses yoksa üst komşunun alt komşunun konuştuğu duyuluyor azıcık ses de gürültüye dönüyor
Bizim de apartmanda hiç çocuk yok
Hatta alt kata taşınan bayanı yolda gördüm hoşgeldiniz dedim
Konu açıldı, bir çocuk sesi geliyordu o meğer senin çocuğunmuş deyince anladım da çocuk sesi istemeyen insan evi tutarken araştırabilir altta kim var üstte kim var diye

rahatsız olan müstakil eve gitsin, apartman dairesi olup da ses duyulmaması imkansız hele yeni yapılarda konuşulanlar bile duyuluyor. tabi ki saygı çerçevesinde herkes dikkat eder kimse de hadi yavrum hoplayın zıplayın bağırın demiyor çocuğuna
Valla hapşursa duyuluyor, telefon görüşmeleri bile duyuluyor, sözde yalıtımlı ev
Kiracı olsam taşınıcam ama evi de yeni aldık
Kızımı uyarmaktan bir hal oldum, sürekli dikkat et kızım, bağırma kızım, yavaş yürü kızım
Çocuk geçen akşam ağladı keşke kimse taşınmasaydı önceden ne güzeldi diye
İşin garip tarafı ben kızımı sürekli tembih ederken, kızım onların gülme sesi yüzünden uyuyamıyor

Valla hapşursa duyuluyor, telefon görüşmeleri bile duyuluyor, sözde yalıtımlı ev
Kiracı olsam taşınıcam ama evi de yeni aldık
Kızımı uyarmaktan bir hal oldum, sürekli dikkat et kızım, bağırma kızım, yavaş yürü kızım
Çocuk geçen akşam ağladı keşke kimse taşınmasaydı önceden ne güzeldi diye
İşin garip tarafı ben kızımı sürekli tembih ederken, kızım onların gülme sesi yüzünden uyuyamıyor
Beğenmeyenler olmuş ama yine vurguluyorum sessiz sakin keyfinde yaşamak isteyen müstakilde yaşasın, apartmanda öyle bi dünya yok. eski evimde üsttekiler lambayı açsa düğme sesini dahi duyardık, adam gecenin 11inde duvarı deler matkap açar, gecenin bi saati tepende ceviz kırar o zaman buna tabi ki sessiz kal çek diyen yok, bu kadar saygısızlığa kimsenin hakkı yok ama çocuklu bir aileyse napacak çocuğu ortadan mı kaldırsın? herkes yeteri kadar uyarıyor çocuğunu zaten ağzını mı tıkasın son çare. Bebeğim küçüktü ağlardı geceleri,alttaki ayy sana çok acıyorum bebeğin çok ağlak, ağlamadan büyüyen bebek varmış gibi, 3 yaşına kadar kızımı o evde büyüttüm ama benim de onun da psikolojisi bozuldu sessiz ol ağlama, sus diye diye.

Gürültü yönetmeliğinde akşam 19.00 sonrası dinlenme saatidir der o yüzden ben o saatten sonrasını makul saat olarak görmüyorum. (Görgüsüz komşular yüzünden ev değiştirmek zorunda kaldığın için katıyım bu konuda ) . Ee madem komşuya söylemişler doğrudan sizle konuşmak yerine siz de aynı komşuya söyleyin ' m.klaronda boncuk mu buluyorlar , bu nasil gulmek seslerinden uyuyamiyoruz .' diye. En azından onlar da tedirgin olur, durum eşitlenir.

Alt katımıza yeni aile taşındı çocukları yok, daha taşınalı 2 hafta oldu bizi diğer komşuya söylemiş sesleri çok geliyor diye, eşimde çocuğumuz var ve bazen çocuğumla oynuyorum ne var ki bunda sonuçta erken yada geç saatler değil demiş ki ben saatlere çok önem veririm zaten erken yatıyoruz, sabahta 10 dan önce iş yapmam ses olmasın diye ee diğer saatlerde ne yapıcaz ki fısıltı halinde mi konuşucaz anlamadım
Bizim üst katımızdaki erkenden gürültü yapmaya başlıyor özellikle pazar günleri kaç kez söyledik ama kadın anlamıyor, diğer saatlerde ses geldiğinde asla birşey demem ancak benim için önemli olan erken ve geç satte yapılmaması
Geçen akşam da aşağıya taşınan kişilerin gülme sesi geliyordu hatta kızım anne aşağıdan çok ses geliyor uyuyamıyorum idur yanımıza geldi baktım saat 9 buçuk gibiydi yapıcak birşey yok kızım saat çok geç değil dedik ama herkes bizim gibi değil
Evde diken üstündeyim, kendi evimde rahat edemiyorum
Bizim ust kat pazar sabah 7de civi cakip temizlige basliyor her gece kavga gürültü cocuk aglamasi bisiler firlatmalari cabasi allahtan komsunuz bizim dairede oturmuyo yoksa hergun ust komsumuzu polise sikayet ederdi

Gürültü yönetmeliğinde akşam 19.00 sonrası dinlenme saatidir der o yüzden ben o saatten sonrasını makul saat olarak görmüyorum. (Görgüsüz komşular yüzünden ev değiştirmek zorunda kaldığın için katıyım bu konuda ) . Ee madem komşuya söylemişler doğrudan sizle konuşmak yerine siz de aynı komşuya söyleyin ' m.klaronda boncuk mu buluyorlar , bu nasil gulmek seslerinden uyuyamiyoruz .' diye. En azından onlar da tedirgin olur, durum eşitlenir.
Zaten o şekilde yapıcaz
Bir de aptal gibi bayana bak sesimiz çıkarsa söylr çekinme dedim, ama bu kadar da erken şikayet ediceklerini düşünmedim ki o kadar dikkat ettiğimiz halde
Bir de bize değil de bizim üstümizdekinr söylemeleri iyice tuhaf ama gülme sesi gelsin ben de üst komşuya söylücem altımızdakilere söylesin

Back
X