Alt kattaki komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gözümün önünde de olsa ,kulağım da duysa sessiz kalamazdım.Arardım polisi.Hiçbir şey insan canından, sağlığından önemli değil.İnsanların gözü dönüp birbirini öldürüyor.Farz edelim adam kadını öldürdü Allah korusun diyeceğim ya da hastanelik etti , ömür boyu vicdan azabı çekerdim.Hakikaten vatandaşlık hakkınızdır aramak .

Benim kendi evim bunlar kiracılar 2.500 altında kiralık ev yok. Durumlar iyi kadının arabası var orta düzeyin üstünde. Adam dogulu değil kadın dogulu kapalı bir bayan. Yaşları orta yaş genç değil ikiside 2. evlilikleri olabilir. Polisi arıycam bir daha ses duyarsam
Bundan iki yıl kadar önce şahit oldum olaya.. Evde korkunç derecede dayak yemiş ve işkence görmüş bir kadınla biri bebek biride 7 yaşında olan bir erkek çocuğu vardı. Biz çocuklar için oradaydık. Kadının oğlu aramış kurtarma ekiplerini. Babası evden çıkınca. Daha sonradan edindiğimiz bilgiye göre adam bir üniversitede Prof. Kadın beyin cerrahı. Yıllarca devam etmiş şiddet. Yakınlarından çevresinden utanmış sindirememis. Ki dovulmesini yeteri kadar iyi bir kadın olmamasına bağlıyordu. Kabul etmesi gerçekten çok zor bir olay. Belki çocuk annesin hayatını bile kurtarmis olabilir. Bir telefonla bir çok şeyin değişmesine sebep olabilirsiniz.

Ne diye aile bakanı var ona şikayette bulunun

Aklıma kapıcılar kralı geldi. Adam kadını dövdü dövdü, millet müdahele etmek isteyince de "size ne kocamdır döver de sever de" 🙄
Birkaç yıl önce bir gün ailece Feshaneye gitmiştik İstanbulu bilenler bilir.Park kısmında oturduk dinleniyoruz derken karşı bankta da adam karısı bir de 2-3 yaşlarında çocukları var.Adam başladı kadını önce tokatlamaya sonra daha sert dövmeye, çocuk da arada ağlıyor.Çocuğu da itekleyip düşürüyor.Etraftakiler ayırdı derken kadın dönüp ayıran insanlara "Size ne be terbiyesizler uzak durun kocamdan aile işimizden size ne hadsizler" diye bağırdı girdi adamın koluna gitti hiçbir şey olmamış gibi. :işsiz: :işsiz:

Annemin apartmanında vardı bir çift alt katında her gün bağırtı ağlama dayak vs. Önce herkes sustu ama bir yerden sonra poliste çağırdılar, kendileri de gitti komşular olarak kadın hiçbişey olmadığını komşuların saçmaladığını falan söylemiş, annemgil sormak için gidincede kapıdan kovdu pislikler kapı dinleyen terbiyesizler, benim evimin sesi soluğu size mi kaldı diyip suratlarına çarptı kapıyı, zaten instagramdan vs. Görseniz bunlar asla kavga etmez aşkların en güzelini yaşıyor dersiniz kimse inanmıyor seslere zaten kapılarını da kimsenin dinlediği yok zaten sesleri arşı alaya çıkıyor, ama bu kadın belki korkuyor bir de hamileymiş siz yinede polise deseniz kadın kabul etmezse sorumluluk sizden gider, siz insanlık namına söyleyin lütfen

sımdı kesın topa tutulucam ama
onceden bende cok uzulurdum hemen polısı arardım baktım su hayatda bunun hıc faydası yok cunku polıs gelınce kadın komsular yanlıs duymus sadece tartıstık bırsey yok dedıgı ıcın kendısını doven adamla omur gecırmeyı kendılerı devam ettırdıgı ıcın artık hıc karısmıyorum

normal bır ınsan kendısını doven bır ınsanla yasamaya devam etmez hemde calısan ısınde gucunde bırı dıyorsunuz hanı kımsesız ısssız gucsuz zayıf karakterlı bırı de degıl

kendı bılır dayak yemeyı kendı secıyor dovuyor dıye kendı gıtsın emnıyete ? yemesın dayagı adam bı vurdu kadının tercıhı degıldı dayak yedı gıttı polıse sonra bosanma davası actı bıttı gıttı bu bukadar basıt bunu yapmak yerıne dovecegını bıle bıle devam edıyorsa kendı tercıhıdır bırsey yapamayız cunku polıs de gelse o benım kocam moduna gırıyorlar hemen bızzat 3 kere yasadım bunu

artık adam öldurmuyorsa karısmıyorum cunku dayak yıyen ve ayrılmayan tum kadınlar kocasının tarafını tutuyor hep

Bu adam bu kadini dovuyor kadin da susup oturuyor kendi tercihi diyemeyiz ortada hic sucu olmayan bir bebek var. Ya aldigi darbe sonucunda bebekte kalici hasar meydana gelirse, bebege birsey olursa :KK43:
bunu annesı dusunup kendısını doven adamı yanına tutmamalı hamıleyken benı doven psıkopat adam dogunca cocugumuda dover deyıp kurtulmalı komsu napabılır evlılıklerıne ... polısı arayınca polıs gelınce komsular abartmıs sadece tartıstık ses yukseldı dıyorlar
3 kere sıkayet ettım ben hıc bırsey degısmedı kadın dayak yemeye devam ettı kendını buna laık goreni o benım kocamdır doverde severde dıyenı kımse kurtaramaz malesef .

Son düzenleme:
size ben kendi annemden bahsedeyim kisaca
babam 18 sene yurt disinda kaldiktan sonra geldi 18 sene hic gormedik babam anneme simdi burda yazamayacagim bir cok iskenceyi yapmaya calisti
ben kanli bicakli oldum adamla resmen 19 yasimdaydim annemi inanin zorla avukata goturdum de kadin yine bosamadi sebebini duysaniz inanamazsiniz cok ailevi meselelere girmek istemiyorum ama bazilarinin kafasi cok farkli çalisiyor çoluğu cocugu gozleri gormuyor

Gerçekten var böyle insanlar . Benim bir tanıdığım erkek arkadaşından dayak yiyor düzenli olarak. Asla da ayrılmıyor. "instagram yüzünden beni dövdü insan instagram yüzünden sevgilisinden mi ayrılır bizim ciddi bir ilişkimiz var" diyor. İlk üç kez yardımcı olmaya çalıştım ama sonra kendimi riske attığımı fark ettim. Biz ayrıl dedikçe ayrılmadı yapıştı çocuğa. Çocuk bunun telefonunu kendisininkine kopyalamış, kızın ne yazdığını kimle ne konuştuğunu takip ediyordu. Bunlara rağmen ayrılmıyordu.
Geçen hafta yine kızı dövmüş, kız gizlice darp raporu almış, ama şikayetçi olmadan ayrılmış hastaneden (hastane de polisi çağırmamış). Bana "bu sefer kesin bitti" dedi ben de "çok şükür nolur şikayetçi ol" dedim. Ertesi gün barıştılar. Neden biliyor musunuz çünkü kız dayak yerken yerde çocuğun bacağına yapılmış. Çocuğun canı acımışmış. Ödeşmişler.

Kocanizdan çekinip polisi bile aramamissiniz burdan ne gibi bir yardim bekliyorsunuz? Kocaniz neden abartma diyor siz onu da bi düşünün. Normal mi sizce?

Kocanizdan çekinip polisi bile aramamissiniz burdan ne gibi bir yardim bekliyorsunuz? Kocaniz neden abartma diyor siz onu da bi düşünün. Normal mi sizce?
Bugün bunlar balkonda gülerek kahvaltı yapıyordu. Eşimde bak bunlar için canını sıktıgına degdimi dedi. Bir yandan bakıncada istese ayrılır. Ben eşimden bir tokat yesem çeker giderim üstelik çalışan bayan değilim. Bazı insanları çözemiyorum sevilmediği yerde nasıl duruyor

Son düzenleme:
Önceden çok kiziyordum niye şikayet etmiyor hala birlikte yaşıyorlar diye.
Ev içi şiddet üzerine bir belgesel izledikten sonra şiddet gören kadınların iç dünyasını bir nebze anlıyorum.
Kadın hep aynı soruyu soruyorlar " Niye terketmiyorsun" diyorlar. Komşular polisi çağırırdı kendisi de hemen yanımda durduğu için bir sorun yok yollardim diyor.
Aile içi şiddet konusunda fazla yaptırım yok, uzaklastirma cezasina çoğu uymuyor. Şiddet gören kadınlar özgüvenini yitirmiş oluyorlar, ailelerine veya çocuklarına zarar verme ile tehdit ediliyorlar.
Dışarıdan bakınca ayrıl kurtul deniyor ama o aşamaya gelmek çok kolay olmuyor.

Aynısından bende de vardı.
Hem de tanıdığım görüştüğüm biriydi.
Evleneli daha 3 ay olmuştu kız hamileydi 1.5 aylık.
Bir gün evde kıyametler koptu. Kizi yerlerde sürümüş ha....van herif. Esime dedim ki ben kizi alip gelicem,karışma dedi.

1 hafta sonra instagramda "canım kocisim, iyi ki evlenmişim,bebegimiz ve ben cok sansliyiz" paylaşımını görünce şok geçirdim ve iyi ki dedim karışmamışım çünkü o dayaklardan sonra bu paylaşımı eger kafasına silah dayalı halde yapmadıysa gerizekalı olma ihtimali dışında ihtimal bilmiyorum.

Ben yardim istenmedikçe yardim etmeme taraftariyim

Merhaba sitede oturuyorum alt katımdaki komşum okumuş çalışan bir bayan oldukça güleryüzlü iyi biri. Şuan hamile kocası bagırıp çagırıp dövüyor çok üzülüyorum. Kadın hep aglıyor adamsa kadına olmadık küfürler ediyor. Eşim karışmayalım diyor. Neden kavga ettiklerini bilmiyorum. Ama kadını çok aşagılıyor. Kadınsa hep aglıyor. Çalışan bir bayan oldugu için samimiyetim yok. Neden kavga ettiklerini soramıyorum. Geçen yaz evlenmişler Kadına çok üzülüyorum sizce ne yapabilirim. Bugün çok kötü dayak seslerini duydum
Hemen polisi arayın böyle birşey olduğunda ve eğer sesler kaydedilecek kadar çoksa kaydedin belki kadının işine yarar

akşamları kavga ediyorlar eşim çok uyank biri hemen anlıyor bunlar kavga edince gözü üstünde
Sizin eşinız size şiddet uyguluyor mu? Neyi koruyor eşinız ben anlamadım. Bu kadar korkarak yaşamak zor. Polisi aramak için eşinizden izin istemenize de gerek yok. Gir tuvalete kilitle ve ara. Yarın bir gün başına bir iş geldiğinde biri de senin için arar bu illa kocan olması gerekmiyor. Yolda sokakta evde her yerde.

Bugün bunlar balkonda gülerek kahvaltı yapıyordu. Eşimde bak bunlar için canını sıktıgına degdimi dedi. Bir yandan bakıncada istese ayrılır. Ben eşimden bir tokat yesem çeker giderim üstelik çalışan bayan değilim. Bazı insanları çözemiyorum sevilmediği yerde nasıl duruyor
Ben kendi arkadaşıma yardım etmeye çalıştım psikolojim ondan daha fazla bozuldu diyebilirim.
Arkadaşım şiddet görüyordu sonra da çocuğu alıp yanımıza geliyordu, hiçbir şey olmamış gibi davranmamızı bekliyordu.
Gece yarısı arayıp anlatıyordu bana bunları bunları yaptı diyordu. Sabah da sosyal medyada adamın hazırladığı kahvaltının fotosunu koyuyordu.
Cidden asabım bozulmuştu. Kınamıyorum ama bu insanlara nasıl yardım edilebilir hala anlamadım. Belki buradaki arkadaşlar başka fikirler verebilir.

Ben sanırım bir çoğunuzdan farklı düşünüyorum bu konuda. Aramayın polisi falan, bırakın ne halt yerlerse yesinler. Bulaşmayın. Kadın eğer ki okumamış, cahil, kendi ayakları üzerinde duramayan biri olsaydı evet sahip çıkın yol yordam gösterin derdim, böyle bir kadın için polis de aranır gerekirse tüm apartman toplanıp herifin gözü de korkutulurdu.
Ama dediğinize göre bu kadın eğer halinden memnun olmasaydı şimdiye kadar on kere şikayet ederdi, evi terk ederdi ya da en azından aile büyüklerine haber verirdi. Kadın akşamları dayağını yiyip sabah hiçbir şey olmamış gibi şen şakrak kahvaltısına devam eder, suçlu siz olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X