Alt komşum haklı olabilir mi ?

Ya çok acayip ben ve kuzenlerim evde gürültü yapılmaması gerektiğini, koşulmaması, yere vurulmaması gerektiğini bilerek büyüdük. Asla böyle TERBİYESİZLİKLER yapmazdık. Bunun çok ayıp ve terbiyesizce olduğunu bilirdik çocuk aklımızla. Onun dısında evde haliları da boyamıslığımız var dolapları da. Kendi evimizde annemizi babamızı rahatsız ederdik başkalarını değil. Sözün özü sizin cocuğunuz ayıp ya da edep bilmeden gürültü yapıyosa bu sizden kaynaklı bir durum, komsu da size kızmakta haklı.
15 aylık bir bebekten bahsediyorum.Ayip ve edep kavramları su an
için çok soyut kalıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf bu yüzden evimi satıp en üst kattan aldım
Bir temizlik yapardı ev yerinden oynardı
Bir çelik kapı kaoatirlardi benim kapım zangurdardi
Son ses müzik ,halı silkekeme,oyun hamuru ne ararsan camimin onundeydi
İşte bunlara tepki göstermekte sonuna kadar haklısınız bizdeki durum bambaşka

Ya çok acayip ben ve kuzenlerim evde gürültü yapılmaması gerektiğini, koşulmaması, yere vurulmaması gerektiğini bilerek büyüdük. Asla böyle TERBİYESİZLİKLER yapmazdık. Bunun çok ayıp ve terbiyesizce olduğunu bilirdik çocuk aklımızla. Onun dısında evde haliları da boyamıslığımız var dolapları da. Kendi evimizde annemizi babamızı rahatsız ederdik başkalarını değil. Sözün özü sizin cocuğunuz ayıp ya da edep bilmeden gürültü yapıyosa bu sizden kaynaklı bir durum, komsu da size kızmakta haklı.
Siz çocuk olamamışsınız ne acı

Arkadaşlar bugün akşam alt komsuya indik annemle ve bebeğimle beraber.hem tanışmış olduk sohbet ettik hem durumu konuştuk.adamin eşi zaten konuyu ilerletmedi bile,evde bebek olduğunu yeni öğrendim dedi küçücük çocuk ne yapsın dedi oynasın tabi yürüsün koşsun.Yurume arkadaşını da eve geri getirin olur mu öyle şey dediler tatlıya bağlamış olduk ama yine de çocuğu çok kisitlamadan biraz daha dikkat edicez herkes mutlu olsun.oglu da bizim kulkanmadigimiz odada yariyornus bazen de salonda TV karşısında uyuyakaliyormus.İnsallah artık orayı seçmez ne diyelim

Oglu nöbetten geliyoda gece nöbet tutup muhtemelen 8 yada 12 arası eve geliyordur.tan uyuyayim derken senin cocuk rahat vermiyordur.anlayışlı olmak gerek bşraz sabret keşfi kreşe verincede yapar
0_3 yaş aralığının önemini biliyorsunuzdur değil mi ? Minik bebeği disipline mi sokayım..çocuğunuz yok anlaşılan

Arkadaşlar bugün akşam alt komsuya indik annemle ve bebeğimle beraber.hem tanışmış olduk sohbet ettik hem durumu konuştuk.adamin eşi zaten konuyu ilerletmedi bile,evde bebek olduğunu yeni öğrendim dedi küçücük çocuk ne yapsın dedi oynasın tabi yürüsün koşsun.Yurume arkadaşını da eve geri getirin olur mu öyle şey dediler tatlıya bağlamış olduk ama yine de çocuğu çok kisitlamadan biraz daha dikkat edicez herkes mutlu olsun.oglu da bizim kulkanmadigimiz odada yariyornus bazen de salonda TV karşısında uyuyakaliyormus.İnsallah artık orayı seçmez ne diyelim
Her aklı selim insan bunu normal görur üst komşuda torun geldi büyük ihtimal gümbür gümbür koşuyorlar cikipta bisey diyemem ha evde çok çok hasta olur o zaman söylenebilir anlaşmış olmanıza sevindim

Burda komşu için ay saçmalamış ay ne demekmiş çocuğu bağlicaz mi diyen herkes için bir tek dileğim var. Çocuklarınız lise üniversite sınavına hazırlanırken ya da doktor hemşire olurlarsa nöbetten geldiklerinde bu tarz şikayetleriniz olursa sakın komşunuzu rahatsız etmeyin aklınıza ahını aldığınız insanlar gelsin.

Unv sinavina hazirlandigim sene ev degistirdik, alt katimizda otizmli cocugu olan bir aile vardi, odasi da tam odamin altinda.
Okuldan gelirim ders caliscam,gece 12 ye kadar aglar bagirir, tavana oyuncak firlatir, annesi dayanamiyorum artik diye aglar,esler birbirine girer filan 😞
Annemlerin odasina gecer, 5-12 arasi uyur 12-6 arasi ders calisir sonra okula giderdim..bir kere desen lafi olmadi ses gurultunun..
hic ah aldigimizi dusunmuyorum ama suan oyle komsularim var ki, bakin bu saatte horultudan uyandim, yandaki evde bomba patliyor gibi bi horultu sesi..
Ustte 2 cocuklu bir aile,buyuk oglan tam bir road runner, ordan oraya kendini vurur bagirir..
Valla Turk insani gurultulu.
10 yil yurtdisinda apartman hayati yasadim, boyle bi gurultuye sahit olmadim.
Napayim simdi yandaki horultu kaynaginin agzina bez mi tikayim ki duvarlar cidden cok kalin, artik nasil bi saglik problemiyse bildigin ayni odada yatanlara aciyorum.. yukaridaki sipalari da baglayamaz ki anasi babasi 🤦🏼‍♀️

Cocugun evde oldugu ve gurultu olan saatler cok normal. Kimse o saatlerde evde yokmus gibi davranmiyor sonucta. Cogu insan icin gun sabah 8de 9da basliyor. Benim de esim gece norbette olunca sabah 8de eve geliyor.yan komsunun bebegi sabah 7de ayakta. Yatak odalari dip dibe. Cocuk agliyor. Napsin kadin agzina bant mi yapistirsin? Esim mecbur kafasina yastik gomup yine uyuyor. Buna bisey denmez.
Ama mesela yazin lojmanin tum cocuklari anneleri de dahil gece 12ye 1 e kadar asagidalar. Kahkahalar,aglamalar , bagirmalar oldugu gibi evin icinde oluyor. Kaldi ki ben en ust kattayim. Evim 5.kat benim sesi siz dusunun. Ikimiz de gunduz calistigimizda erken uyumak istiyoruz. Sabah kalkip ise gidecegiz sonucta. Ama ne mumkun yani. Gece 12 1 e kadar ses evin icinde. Hele bir tane komsumun kahkahasi var. Sanirsin benim yatak odamda kahkaha atiyor 🤦‍♀️ Bunu uyardim mesela. Kimsenin gece 12 de 1de bahcede at kosturmaya hakki yok. Al cocugunj cik evine o saatte beni ne diye rahatsiz ediyorsun?
Ama bebek baska. 3 4 yasinda olsa yine kandirirsin bi sekilde gec saatlerde gurultusunu engellersin. Oturarak yapacagi etkinlikler bulursun falan. Ama sizin hem cocuk kucuk hem de saatler normal. Bu sebepten haksiz buldum ben komsuyu.
Siz sorun kendisine. Oglu nerde yatiyorsa o odada ses yapilmasin. En azindan adam da uykusunu alir, cocuk da ozgur olur.

Sabah 7 akşam da 11 den sonra değilse yanlış siz o saat aralığın da zaten annenizin çocuğun aktif olduğu vakitler.mesela normalde çocuğu yatıştıysalar bunun hastalığı var.bide çocuğum hasta olsun mu diye izin mı alacaksın komşundan.siz onun hayatına göre çocukla adapte mı olacaksınız?

Alt komşunuz haklı mı haksız mı bilemem dava konularından hiç anlamam ama şunları söyleyebilirim çocuğunuz 15 aylıkmış bebek değil sonuçta geçmiş 1 yaşını.

Annenize gidin bir gün etrafı gözlemleyin 15 aylık çocuk neden yürüteç kullanıyor? Alışkanlık haline gelmesin, kullanmasının bir gereği yok bence.

Belki çocuğunuz çok şiddetli ses yapıyor ve sesler dayanılmaz hal alıyordur, dediğim gibi gözlemleyin.

Süpürge çok ses çıkardığına göre elektrikli anlasılan yere dökülen şeyleri süpürge fırçaları var onunla alabilir. (Sürekli dökülen birsey varsa bu daha faydalı diger türlü bir-iki kez elektrikli olanını kullanıyorsa bu gayet normal)
Dedigim gibi gözlemleyin o zaman komşuya hak verip vermediginizi anlarsınız. Bizzat yaşadım bazı sesler dayanılmaz oluyor.
Eğer gerçekten çok ses yapıyorsa çocuğa bir takım seyleri öğretmek gerek.

Daha dün kuzenim bana gelmişti. Sabah 11den gece 10a kadar birlikteydik, bütün bir gün yani. Akşam bir ara "üst katında kim var, çok ses yapıyorlarmış gerçekten" dedi. Üst komşumun da 2 çocuğu var biri 8 biri 11 yaşında. Yapacak bişey yok, aşırı bir gürültü, çok saçma saatlerde çok saçma sesler olmadığı sürece gidip insanların kapısına dayanmak yapılacak iş değil. Ben her ne kadar kendi evimde rahat etmek istiyorsam insanların da kendi evinde rahat etmeye hakları var. Ki benim de komşumun çocukları atlar, zıplar, kimi zaman evin içinde paten sürerler, zaten komşum ve kocası da yüksek sesle konuşan insanlar. Ama her dakika kapılarında bitmek, şikayetlenmek, ses var mı diye tetikte beklemek de doğru değil. Ben hoş gördükçe komşum sağ olsun dikkat eder, çocuklarını uyarır. Ama kendi evlerinde de diken üstünde oturacak halleri yok ya.

Alt komşunuz haklı mı haksız mı bilemem dava konularından hiç anlamam ama şunları söyleyebilirim çocuğunuz 15 aylıkmış bebek değil sonuçta geçmiş 1 yaşını.

Annenize gidin bir gün etrafı gözlemleyin 15 aylık çocuk neden yürüteç kullanıyor? Alışkanlık haline gelmesin, kullanmasının bir gereği yok bence.

Belki çocuğunuz çok şiddetli ses yapıyor ve sesler dayanılmaz hal alıyordur, dediğim gibi gözlemleyin.

Süpürge çok ses çıkardığına göre elektrikli anlasılan yere dökülen şeyleri süpürge fırçaları var onunla alabilir. (Sürekli dökülen birsey varsa bu daha faydalı diger türlü bir-iki kez elektrikli olanını kullanıyorsa bu gayet normal)
Dedigim gibi gözlemleyin o zaman komşuya hak verip vermediginizi anlarsınız. Bizzat yaşadım bazı sesler dayanılmaz oluyor.
Eğer gerçekten çok ses yapıyorsa çocuğa bir takım seyleri öğretmek gerek.
15 aylık çocuk gürültü yapmamam gerekir diye bişey öğrenemez ki..daha dünyanın farkında değil hafızası da zaten balik kadar su an.18 aya kadar yurumemesi doktorlar tarafından normal kabul ediliyor evde sürdüğü yürüteç degil tutup yürüdüğü bişey ki zaten onu kendi evimize getirdim bu mesele yüzünden.
Ev iki kere süpürülmüyor komple süpürmek gerekiyor günde bir kez..fırça işi değil.
Dün akşam alt komsuya konuşmaya indik çok uslu öyle hareketli bir çocuk da değil dediler

15 aylık çocuk gürültü yapmamam gerekir diye bişey öğrenemez ki..daha dünyanın farkında değil hafızası da zaten balik kadar su an.18 aya kadar yurumemesi doktorlar tarafından normal kabul ediliyor evde sürdüğü yürüteç degil tutup yürüdüğü bişey ki zaten onu kendi evimize getirdim bu mesele yüzünden.
Ev iki kere süpürülmüyor komple süpürmek gerekiyor günde bir kez..fırça işi değil.
Dün akşam alt komsuya konuşmaya indik çok uslu öyle hareketli bir çocuk da değil dediler
Ev 1 kere süpürülüyorsa eğer bu gayet normal yani çok olsa neyse de 1 gayet normal.
Şimdi evet balık kadar hafıza dünyanın farkında olmayabiliyor çocuklar. Birazda çocuktan çocuğa farklılık gösteriyor. Geçen kuzenim geldi bize yavrusu 16 aylık falan kendi halinde böyle oynuyor oturuyor kalkıyor çok uslu. Evet ve hayır’ı anlayabiliyor mesela. Birde eski evimizde üst katta 5 yaşında çocuk vardı ki dillere destan öyle böyle degil ne uyuyor ne ders calısıyor nede müzik dinleyebiliyordum.

Ama şahsi fikrim komşunuz öyle dediyse bile bir gün annenizle beraber evde geçirin ve çocuğunuzu gözlemleyin. En ufak seslerden bile rahatsız olanlar var. Ama eğer yok bir çaremiz derseniz ev annenizinse bir eski mimar olarak ses geçirmeyecek parke altı ses izalosyonu kullanın.

Müzisyen bir kardeşe sahip olunca bu konuda komşular için hassas davranıp döşettik bir sıkıntı yok.

Dün konuda annenizin evinde sizin çocuğunuza baktığını kaçırmışım. Çocuğu kısıtlayamam diyorsunuz doğru ama bir yere kadar. Orası annenizin evi yani misafir olan sizin çocuğunuz. Kısacası komşunuz sizin konfor alanına değil, siz komşunun konfor alanına girmiş oluyorsunuz. Yani annemin komşusu rahatsız oluyorsa çocuğumun sesinden, çocuk evde diye açılan süpürgeden komşu halı alsın diye bir şey diyemezsiniz, bu bencilliktir. Komşunuz hukuki olarak haklı, çünkü orası onun evi ve sizin çocuğunuzun doğal ortamı annenizin evi değil. Kendi komşunuz buna müdahale etse haklı olabilirsiniz ama komşu annenizin apartmanında. Dolayısıyla -ki temel eğitim bu yaşlarda başlar çocuğa 40 defa da olsa bir şey öğretilecekse öğretilmeli. Öyle balık hafızalı falan da değiller, iki tane büyütüyorum gayet hafızaları kuvvetli. Mesela bizimki 17-18 aylık gayet neyi yapmaması gerektiğini biliyor. 14 aylıkken de biliyordu, çünkü kitaplarımla oynamaması gerektiğini anlatırdım; sessiz sedasız gider kurcalardı. Ev dubleks mesela merdivenin oraya gittiğinde sesi çıkmazdı. Çünkü çocuk bunu yapmaması gerektiğini biliyor ve annem duymasın diye gıkını çıkarmıyor. Annenizin komşusu, sizin çocuğunuzdan rahatsız oluyorsa çözüm üretmesi gereken sizsiniz. El kadar çocuktan rahatsız olmayıversin deme, o konuta müdahale etme hakkınız yok. Mesela siz çocuğunuzu annenize bırakabiliyorsanız, anneniz sizin çocuğunuza sizin evinizde de bakabilir demek bu -ki komşunuz dua edin böyle bir şey söylememiş. Çünkü söylese haklı olurdu.

Gündüz saatleri olan normal seslere (ev süpürme ,makina çalıştırma vs) kimsenin bir şey demeye hakkı yok bence. Çocuğunuz ne kadar ses çıkarıyor bilemem ama bir yere kadar tahammül etmeliler yine de. Çocuk bu bağlayamazsın ki. Bence anneniz kendini bu kadar kısıtlamasın.

Back
X