Alt komşum haklı olabilir mi ?

Bu bebiş bütün evde gezmiyorya. Daha küçük çocuk. Çok çok Salon mutfak arası gidip gelir anneanneyle. Eşek kadar adam salon yada mutfakta uyumuyasın gitsin başka odada uyusun. Hiçte takılmayın. Verin bütün oyuncaklarını çocuğun.

Ev süpürmenize birşey diyemezler rahat rahat süpürsün anneniz ayrıca çocuğuda salın ya istediği gibi oynasın erken ve geç saat olmadıgı sürece birşey diyemezler. Oda eczaneden kulak tıkacı alsın 15 tl rahatlasın o gündüz uyuyor diye evimizde istedigimizi yapamıcakmıyız

Dün konuda annenizin evinde sizin çocuğunuza baktığını kaçırmışım. Çocuğu kısıtlayamam diyorsunuz doğru ama bir yere kadar. Orası annenizin evi yani misafir olan sizin çocuğunuz. Kısacası komşunuz sizin konfor alanına değil, siz komşunun konfor alanına girmiş oluyorsunuz. Yani annemin komşusu rahatsız oluyorsa çocuğumun sesinden, çocuk evde diye açılan süpürgeden komşu halı alsın diye bir şey diyemezsiniz, bu bencilliktir. Komşunuz hukuki olarak haklı, çünkü orası onun evi ve sizin çocuğunuzun doğal ortamı annenizin evi değil. Kendi komşunuz buna müdahale etse haklı olabilirsiniz ama komşu annenizin apartmanında. Dolayısıyla -ki temel eğitim bu yaşlarda başlar çocuğa 40 defa da olsa bir şey öğretilecekse öğretilmeli. Öyle balık hafızalı falan da değiller, iki tane büyütüyorum gayet hafızaları kuvvetli. Mesela bizimki 17-18 aylık gayet neyi yapmaması gerektiğini biliyor. 14 aylıkken de biliyordu, çünkü kitaplarımla oynamaması gerektiğini anlatırdım; sessiz sedasız gider kurcalardı. Ev dubleks mesela merdivenin oraya gittiğinde sesi çıkmazdı. Çünkü çocuk bunu yapmaması gerektiğini biliyor ve annem duymasın diye gıkını çıkarmıyor. Annenizin komşusu, sizin çocuğunuzdan rahatsız oluyorsa çözüm üretmesi gereken sizsiniz. El kadar çocuktan rahatsız olmayıversin deme, o konuta müdahale etme hakkınız yok. Mesela siz çocuğunuzu annenize bırakabiliyorsanız, anneniz sizin çocuğunuza sizin evinizde de bakabilir demek bu -ki komşunuz dua edin böyle bir şey söylememiş. Çünkü söylese haklı olurdu.
O evin bütün masraflarini ben ödüyorum annem çocuga baksın diye tutuldu o ev.Dolayisiyka ev çocuğun oluyor,cok ayrıntılı düşünüyorsunuz.is güç sahibi,ayrı evi olan ama anneme oturmaya gelen bir adamdan bahsetmiyoruz,15 aylık gelişme ve büyüme öğrenme keşfetme çağında olan bir bebekten bahsediyoruz.Cocugum oraya gitme buraya gelden anlıyor,vurma desen onu da anlar ama nedenini anlayacak kadar büyümedi.Arabani sürme,kaşığı elleme, emekleme otur oturduğun yerde mi diyeceğiz el kadar çocuğa.Size katılmıyorum alt komşum da Allah'tan sizin gibi düşünmüyor

Hergun mu nobetten geliyormuş oglu? Ne yapalim bebeginizi el ve ayaklarindan baglayip tavana mi asalim... ?
Adi ustunde bebek.. ne laf bilir ne kizma..
Komsunun oglusunun odasi neresiyse anneniz nezaketen o odayi supurmez ama geri kalan yerler temiz olmali bebeginiz icin..
Sabir diliyorum size

Ust katimda benim de kucuk cocuk var. Komsunuzun cocugunun uyuyamayacagi kadar gurultu varsa bence siz de bazi seylere dikkat etmelisiniz. Mesela hergun supurmemek gibi. Ben de anneyim hic cocuk buyutmeyen biri degilim. Cocugun eline yemek verip orada burada oyun oynarken yedirmezseniz ev hergun o kadar batmaz. Alt komsu bazi seyleri tolere edebilir, siz de alt komsuyu rahatsiz edecek seyler konusunda daha hassas davranabilirsiniz. Cocugun oynamasi alt kata o kadar gurultu yapmaz. Bence komsunuz hergun supurge sesinden rahatsiz olmus. Ve artik toleransi kalmamis gibi. Ben olsam ben de hergun saatlerce supurge sesi dinlemek istemem acikcasi.

Ust katimda benim de kucuk cocuk var. Komsunuzun cocugunun uyuyamayacagi kadar gurultu varsa bence siz de bazi seylere dikkat etmelisiniz. Mesela hergun supurmemek gibi. Ben de anneyim hic cocuk buyutmeyen biri degilim. Cocugun eline yemek verip orada burada oyun oynarken yedirmezseniz ev hergun o kadar batmaz. Alt komsu bazi seyleri tolere edebilir, siz de alt komsuyu rahatsiz edecek seyler konusunda daha hassas davranabilirsiniz. Cocugun oynamasi alt kata o kadar gurultu yapmaz. Bence komsunuz hergun supurge sesinden rahatsiz olmus. Ve artik toleransi kalmamis gibi. Ben olsam ben de hergun saatlerce supurge sesi dinlemek istemem acikcasi.
Ev bir kez süpürülüyor ve kısa sürüyor saatler almıyor çocuk mama sandalyesinde bizim desteğinize yiyor döküp saçma yok.Dikkat ediyoruz

Ev bir kez süpürülüyor ve kısa sürüyor saatler almıyor çocuk mama sandalyesinde bizim desteğinize yiyor döküp saçma yok.Dikkat ediyoruz
O zaman bilmiyorum ya. Duvarlar kagit gibi sanirim. Yine de hergun supurmemeye gayret edin. Ben oglum bebekken bile haftada bir kez supuruyordum.

Ya çok acayip ben ve kuzenlerim evde gürültü yapılmaması gerektiğini, koşulmaması, yere vurulmaması gerektiğini bilerek büyüdük. Asla böyle TERBİYESİZLİKLER yapmazdık. Bunun çok ayıp ve terbiyesizce olduğunu bilirdik çocuk aklımızla. Onun dısında evde haliları da boyamıslığımız var dolapları da. Kendi evimizde annemizi babamızı rahatsız ederdik başkalarını değil. Sözün özü sizin cocuğunuz ayıp ya da edep bilmeden gürültü yapıyosa bu sizden kaynaklı bir durum, komsu da size kızmakta haklı.
hakaret dolu mesajiniza cevap dahi vermiyorum. okudugunuzdan bunu anladiysaniz helal olsun.

Bizim eski evdeki ruh hastası alt kat komşumu hatırlattı bana. Gundüz vakti oğlumu neredeyse parmak ucunda yürüterek buyuttuk. 3 yaşına kadar evin içinde nefes alamadı yavrum. Hâlâ vicdanım sizlar hatırladıkca ki oglum cok hareketli bir cocukta degildi, usluydu.
Son uc senedir başka evde oturuyoruz. Hâlâ aklıma geldikçe eski komşulara Allahlarından bulanlar, yanlarına kalmasın derim içinden.
Yeni komsularimiz melek gibi maşallah. Neden orada daha erken taşınmadım diye kendime kızıyorum

Ya çok acayip ben ve kuzenlerim evde gürültü yapılmaması gerektiğini, koşulmaması, yere vurulmaması gerektiğini bilerek büyüdük. Asla böyle TERBİYESİZLİKLER yapmazdık. Bunun çok ayıp ve terbiyesizce olduğunu bilirdik çocuk aklımızla. Onun dısında evde haliları da boyamıslığımız var dolapları da. Kendi evimizde annemizi babamızı rahatsız ederdik başkalarını değil. Sözün özü sizin cocuğunuz ayıp ya da edep bilmeden gürültü yapıyosa bu sizden kaynaklı bir durum, komsu da size kızmakta haklı.
Küçükken yapamadığınız terbiyesizlikler içinizde kalmis, gün yüzüne yeni yeni çıkıyor herhalde.
Bu konuya bu şekde saldırgan bir yorum yapmak değişik bir psikoloji.

Ben de okuyunca şok oldum ne demek istiyor bu arkadaş diye..size mi yazmış bir de bunları

evet bana yazmis, benim cocuklarim cocuk olarak büyüyorlar. put gibi degil cok sükür. kosuyorlar bagirip cagiriyorlar egleniyorlar agliyorlar. yapsinlarda. cocuk sesinden rahatsiz olan varsada kendi ruh haliyle ilgilensin bi zahmet. kimse icin gün boyu tv acip cocugu karsisina koyamam aman yeter ki ses olmasin diye.
gerci simdi bir bucuk yasindaki bebegimin cok zoruna gider terbiyesiz oldugu ya neyse.

Bizim eski evdeki ruh hastası alt kat komşumu hatırlattı bana. Gundüz vakti oğlumu neredeyse parmak ucunda yürüterek buyuttuk. 3 yaşına kadar evin içinde nefes alamadı yavrum. Hâlâ vicdanım sizlar hatırladıkca ki oglum cok hareketli bir cocukta degildi, usluydu.
Son uc senedir başka evde oturuyoruz. Hâlâ aklıma geldikçe eski komşulara Allahlarından bulanlar, yanlarına kalmasın derim içinden.
Yeni komsularimiz melek gibi maşallah. Neden orada daha erken taşınmadım diye kendime kızıyorum

bizim bi tanidik anlatmisti, komsusunun istegi üzerine cocuklari aksam yedide yatiriyormus, gece korkularindan wc ye bile gidemiyorlarmis. ola ki tutamadi gittiler asla ama asla sifon cekemiyorlarmis sabah 8 e kadar. bunu ya yasayan ve yasatan insanlar almanyada kurallarin kanunlarin isledigi bi ülkede. kadin neyden korktuysa artik cocuk aklimla bile anlam verememistim.

evet bana yazmis, benim cocuklarim cocuk olarak büyüyorlar. put gibi degil cok sükür. kosuyorlar bagirip cagiriyorlar egleniyorlar agliyorlar. yapsinlarda. cocuk sesinden rahatsiz olan varsada kendi ruh haliyle ilgilensin bi zahmet. kimse icin gün boyu tv acip cocugu karsisina koyamam aman yeter ki ses olmasin diye.
gerci simdi bir bucuk yasindaki bebegimin cok zoruna gider terbiyesiz oldugu ya neyse.
Küçük çocukların evde koşmasını terbiyesizlik olarak gören birine ne anlatabilirsiniz ki, birde büyük büyük yazmış.

Evet alt komşumun oğlu, kocası, gündüz vakti evde rahat uyusun diye biz küçük çocuklarımıza sürekli koşma diyeceğiz, oyun bile oynamayacak çocuk evde, ne güzel dünya. Birde bunu terbiyeyle ilişkilendirmek nasıl bir çirkinliktir.

Hergün ev süpürülmesin diyenler bile olmuş, evet evin içinde pis oturalım ama komşuyu rahatsız etmeyelim.

Komşu hakkına önem veren bir insanım özelinde ama kendi evimin içinde sürekli kontrol altında yaşayacak kadar değil.

Son düzenleme:
bizim bi tanidik anlatmisti, komsusunun istegi üzerine cocuklari aksam yedide yatiriyormus, gece korkularindan wc ye bile gidemiyorlarmis. ola ki tutamadi gittiler asla ama asla sifon cekemiyorlarmis sabah 8 e kadar. bunu ya yasayan ve yasatan insanlar almanyada kurallarin kanunlarin isledigi bi ülkede. kadin neyden korktuysa artik cocuk aklimla bile anlam verememistim.
Yazık o çocuklarda çok üzüldüm. Insan yaşayınca çok anlamıyor geriye dönüp bakınca çocuğa haksızlık yaptığını fark ediyor.
Ben sırf eşim aşağı inip adamla kavga etmesin diye cok alttan aldım. Adamda çok sorunluydu çünku evden hic çıkmıyordu. Değişik tiplerdi.

hakaret dolu mesajiniza cevap dahi vermiyorum. okudugunuzdan bunu anladiysaniz helal olsun.
Küçükken yapamadığınız terbiyesizlikler içinizde kalmis, gün yüzüne yeni yeni çıkıyor herhalde.
Bu konuya bu şekde saldırgan bir yorum yapmak değişik bir psikoloji.

Sizin çocukluklarını yaşasınlar diye (niye evin içinde kudurarak yaşıyolarsa) başkalarını taciz etmekte beis görmediginiz cocuklarınız büyüyüp sınavlara hazırlanmaya çalışırken ya da nöbetten geldiğinde çokkk dilerim ki sizin de komşunuz bu şekilde çocukluğunu yaşasın. Sakın ola ki zahmet edip uyarmayın. Çocukluğunu yaşamazsa içinde kalır sonra benim gibi komşularına saygılı olur Allah muhafaza.

Eğer yine bişey derse oğlun vardiyasını değişsin diyin. İnsanlar ne tuhaf ya. Benim alt katı da bebek ve çocuklar var resmen at koşturuyorlar evde ses var diye hoşuma gidiyor. Ben mi tuhafım bilemedim.

O evin bütün masraflarini ben ödüyorum annem çocuga baksın diye tutuldu o ev.Dolayisiyka ev çocuğun oluyor,cok ayrıntılı düşünüyorsunuz.is güç sahibi,ayrı evi olan ama anneme oturmaya gelen bir adamdan bahsetmiyoruz,15 aylık gelişme ve büyüme öğrenme keşfetme çağında olan bir bebekten bahsediyoruz.Cocugum oraya gitme buraya gelden anlıyor,vurma desen onu da anlar ama nedenini anlayacak kadar büyümedi.Arabani sürme,kaşığı elleme, emekleme otur oturduğun yerde mi diyeceğiz el kadar çocuğa.Size katılmıyorum alt komşum da Allah'tan sizin gibi düşünmüyor
Ben sizi anlıyorum, iki çocuğum var çünkü. Fakat sizden karşınızdaki insanlara da empatiyle yaklaşmanızı istiyorum. Gece vardiyasında çalışan insan için de kolay değil. Bugün çocuğunuza ne verirseniz, ileride onu biçersiniz. Büyük kızım 3.5 yaşına gelene dek başka bir yerde oturuyorduk. Hiç kısıtlamadım, üstelik protez kullanıyor. O protez yere çarptığında ağırlığıyla felaket bir ses çıkarıyor. Fakat hep özen gösterdim, küçücüktü dizlerinin üzerinde yürüyordu pat pat ses çıkıyordu. Emekleme dizlikleri alıp birkaç eşofmanına diktirmiştim. Hem kendi diz sağlığı için hem de aşağıda yaşayan insanlar o sesi gün boyu çekmek zorunda kalmasınlar diye. Kapıma gelseler rahatlıkla benim çocuğum engelli elimden bir şey gelmez diyebilirdim. Protez kullanmaya başladığı zamanda kaydırmaz panduf aldım. Neden? Çocuğum evde özgürce oynasın diye. Yere oyuncakla pat pat vurduğunda, defalarca anlattım. Kaşığı elinden almadım, aldım koltuğa oturttum plastik kapları, plastik süzgeçleri davul yaptık veya elinde gezdirerek vurmasını bir şekilde sağladım. Fakat yere değil, yere pat pat vurup insanları rahatsız etmeye hakkımız yok. Bu da özgürlük sınırlarından çıkar zaten. Karşılıklı oturup konuşarak, beyefendinin vardiya haftalarında özen göstermek zor değil. Gerçekten gece vardiyası zor. Fabrika ortamında çalışıyorsa özellikle ciddi iş kazaları olabiliyor.

Back
X