Alt komşum haklı olabilir mi ?

Bazı aileler, çocuğuna dışarıda bir şey olur diye evden çıkarmıyor. Benim manyak komşum gibi. Çocuğun ayağı taşa, toprağa değmeli. Parklar ne için? Ondan küçük arkadaşlarımın çocukları 2,5 yaşında kreşte İngilizce öğreniyor, paylaşmayı, saygıyı öğreniyor. Kimse masumca bir koşup gelmeye bir şey demez. Arkadaşın demek istediği evi hipadroma çeviren aileler.

Bugün çocuktur yapardır dedikleriniz. Okulda ne öğretmeni dinler ne de yetişkin bir birey olduğunda başkalarına saygılı olur. Bir hakimin çocuğu 4-5 suçu olmasına rağmen annesi tarafından kurtarıldı, ona göre de oğlu bir şey yapmamışmış. Yetişkin olunca böyle olacaklar.

Bence komşunun geldiği saati öğrenip temizlik ona göre ayarlanabilir.nöbetten sonra insanlarda dinlenmek ister haliyle.sizin bebeğinizi gözü görmez.süpürge ve yerin silinmesi neysede o oyuncakları yere vurmak,araba gibi şeyler gerçekten ses yapıyor.bu tarz şeyleri halıda yapsın veya anneniz gelsin sizde baksın.ben çok görüyorum aile resmen evde at koştursa birşey demiyor çocuklar da iyice arsız oluyor.

Ben sizi anlıyorum, iki çocuğum var çünkü. Fakat sizden karşınızdaki insanlara da empatiyle yaklaşmanızı istiyorum. Gece vardiyasında çalışan insan için de kolay değil. Bugün çocuğunuza ne verirseniz, ileride onu biçersiniz. Büyük kızım 3.5 yaşına gelene dek başka bir yerde oturuyorduk. Hiç kısıtlamadım, üstelik protez kullanıyor. O protez yere çarptığında ağırlığıyla felaket bir ses çıkarıyor. Fakat hep özen gösterdim, küçücüktü dizlerinin üzerinde yürüyordu pat pat ses çıkıyordu. Emekleme dizlikleri alıp birkaç eşofmanına diktirmiştim. Hem kendi diz sağlığı için hem de aşağıda yaşayan insanlar o sesi gün boyu çekmek zorunda kalmasınlar diye. Kapıma gelseler rahatlıkla benim çocuğum engelli elimden bir şey gelmez diyebilirdim. Protez kullanmaya başladığı zamanda kaydırmaz panduf aldım. Neden? Çocuğum evde özgürce oynasın diye. Yere oyuncakla pat pat vurduğunda, defalarca anlattım. Kaşığı elinden almadım, aldım koltuğa oturttum plastik kapları, plastik süzgeçleri davul yaptık veya elinde gezdirerek vurmasını bir şekilde sağladım. Fakat yere değil, yere pat pat vurup insanları rahatsız etmeye hakkımız yok. Bu da özgürlük sınırlarından çıkar zaten. Karşılıklı oturup konuşarak, beyefendinin vardiya haftalarında özen göstermek zor değil. Gerçekten gece vardiyası zor. Fabrika ortamında çalışıyorsa özellikle ciddi iş kazaları olabiliyor.
Öncelikle çocuğunuza geçmiş olsun Allah kolaylık versin.komsunun oğlu polis.
Bebek biraz büyüsün laftan anlar hale gelsin zaten söyleriz ki her zaman yapmıyor yaparken elinden alıyoruz da zaten.zaten dikkat ediyoruz konuyu açarken de belirttim ama oğluma üzüldüğümü dile getirdim.dikkat etmek zorunda mıyım diye aklıma takıldı sizlere sorayım dedim hem de dert paylaşmak amaçlı.
koltuktan atlama zamanları gelecek yapmamalisin yaptığın şey yanlış diyeceğim mesela anladığı zamanlar,vakti var

Bazı aileler, çocuğuna dışarıda bir şey olur diye evden çıkarmıyor. Benim manyak komşum gibi. Çocuğun ayağı taşa, toprağa değmeli. Parklar ne için? Ondan küçük arkadaşlarımın çocukları 2,5 yaşında kreşte İngilizce öğreniyor, paylaşmayı, saygıyı öğreniyor. Kimse masumca bir koşup gelmeye bir şey demez. Arkadaşın demek istediği evi hipadroma çeviren aileler.

Bugün çocuktur yapardır dedikleriniz. Okulda ne öğretmeni dinler ne de yetişkin bir birey olduğunda başkalarına saygılı olur. Bir hakimin çocuğu 4-5 suçu olmasına rağmen annesi tarafından kurtarıldı, ona göre de oğlu bir şey yapmamışmış. Yetişkin olunca böyle olacaklar.
Biz çalışıyoruz annemin de belinde platinler var çocuğu tasiyamaz,hem haftada her gün parka da goturulemeyecegine göre bu çözüm degil

3.5 yaş Üçüzlerim var. Elimden geldiğince sabah erken ve akşam 8.30 sonrası koşturmamaya çalışıyorum. Şimdilik şikayet etmediler ama çok üzülüyorum çocuklar çok koşunca. Akşam asla çamaşır makinesi ve süpürge açmıyorum. Ama gün içi mecburen açılacak napalım. Şikayete gelirlerse "oğlumun adı hıdır elimden gelen budur " derim yaptığım kadar özen de göstermem napiyim. 13 katlı sitede oturmayı göze alırsan olacağı bu. Neyse hepinize tavsiyem dubleksin bir altını almayın. Az çocuklu kimse oturmaz dublekste

yarama tuz bastınız resmen evimin çok çok yakınında park var ne kendi götürür, ne çocukların gitmesine izin verir. sorarsın neden diye "başına bişey gelir ortalık sapık dolu" der. ee zahmet edip götür başında bekle yok olur mu keyfinin bozar mı :KK62:

Süpürgeyi iki günde bir açın. Çocuğu da kisitlamayn 12 18 arası şikayet etmesi çok saçma

Sizin çocukluklarını yaşasınlar diye (niye evin içinde kudurarak yaşıyolarsa) başkalarını taciz etmekte beis görmediginiz cocuklarınız büyüyüp sınavlara hazırlanmaya çalışırken ya da nöbetten geldiğinde çokkk dilerim ki sizin de komşunuz bu şekilde çocukluğunu yaşasın. Sakın ola ki zahmet edip uyarmayın. Çocukluğunu yaşamazsa içinde kalır sonra benim gibi komşularına saygılı olur Allah muhafaza.
Bizim komsularimizin çocukları da çocukluğunu yaşasin elbette. Ben bugün çocuklara sevgi doluyum Allah'a şükür.
Oğlumda vardiyalı çalışırsa ben ona ihtiyacı olan konforu kendi imkânlarınla saglarim merak etmeyin.
Bu arada konusu açılan komsu siz mısınız diye merak etmiyor değilim.

Bizim komsularimizin çocukları da çocukluğunu yaşasin elbette. Ben bugün çocuklara sevgi doluyum Allah'a şükür.
Oğlumda vardiyalı çalışırsa ben ona ihtiyacı olan konforu kendi imkânlarınla saglarim merak etmeyin.
Bu arada konusu açılan komsu siz mısınız diye merak etmiyor değilim.

Ahahah çok sıkılıyosunuz heralde bunlara kafa yorup merak ettiğinize göre 😂
Bi uyutmadılar oğluşumu sormayın

Pardon da anneniz ne zaman supurge yapacakmis gece mi?
Biz sitede de oturuyoruz aksam 21.30 a kadar supurge vb. Seyler serbest..

Küçük çocukların evde koşmasını terbiyesizlik olarak gören birine ne anlatabilirsiniz ki, birde büyük büyük yazmış.

Evet alt komşumun oğlu, kocası, gündüz vakti evde rahat uyusun diye biz küçük çocuklarımıza sürekli koşma diyeceğiz, oyun bile oynamayacak çocuk evde, ne güzel dünya. Birde bunu terbiyeyle ilişkilendirmek nasıl bir çirkinliktir.

Hergün ev süpürülmesin diyenler bile olmuş, evet evin içinde pis oturalım ama komşuyu rahatsız etmeyelim.

Komşu hakkına önem veren bir insanım özelinde ama kendi evimin içinde sürekli kontrol altında yaşayacak kadar değil.

aynen öyle, günlük ev süpürmek cocuklu insanlarda mecburi bir durum. asla evin icinde yemek yiyemezler ama yinede döküntü kirinti oluyor. hic birsey olmasa bile yerde oynayan ufak cocuklu evdeki toz bile yeter süpürmeye. normal hayattan rahatsizlik duyan komsular bir zahmet müstakil eve ciksinlar.

Sizin çocukluklarını yaşasınlar diye (niye evin içinde kudurarak yaşıyolarsa) başkalarını taciz etmekte beis görmediginiz cocuklarınız büyüyüp sınavlara hazırlanmaya çalışırken ya da nöbetten geldiğinde çokkk dilerim ki sizin de komşunuz bu şekilde çocukluğunu yaşasın. Sakın ola ki zahmet edip uyarmayın. Çocukluğunu yaşamazsa içinde kalır sonra benim gibi komşularına saygılı olur Allah muhafaza.

asla aklimin ucundan bile gecmez gidip uyarmak. bende sinavlara hazirlanirken cooook ses cektim gidipte bi kere bile cocuk sussun demedin 7-22 sesin olabilcegi saatler. yazik, acidim size. cocuk olmamissiniz hic, ne kadar da aciklamaya calissam anlamayacaksiniz.

Cok hossunuz. Tabıkı hakkı yok. Mustakıl eve cıksınlsr o zaman.siz bebegınız annenız kendı ızı nasıl kısıtlarsını.prim vermeyın bıyle ınsanlara tepenıze cıkarlar.

Kendine göre haklı olabilir tabi.. ama cocugunuzun yürütece binmeye oyuncaklarıyla oynamaya büyümeye ve gelismeye de hakkı var hemde herseyden önce. Güzel bir uslupla elimden birsey gelmiyor ama yapmayada calısırız diyerek olayı yumusatın bari tatsızlık olmasın. Sonra aşagıdan sopa vurmasınlar al gülüm ver gülüm hesabı :KK11:

Hanımlar 15 aylık bebeğim var hareketli bir bebek emeklemek,yürüme arabasi ile sürekli yürümek istiyor.calisiyoruz gündüzleri annem bakiyo.Annemin oturduğu apartmandaki alt komşu sürekli şikayete geliyo oğlu nöbetten geliyormuş yukaridan hep ses geliyormuş diye.Ev günlük süpürülüyor,malum evde emekleyen bebek de var yerde bulduğunu ağzına atıyor,e ordan oraya da dolanıyor ama bunlar 12.00_18.30 arasında oluyo..annemde kaldığı saatler bunlar..çocuğa küçük arabasını bile surdurmuyor artık annem sırf aşağıya ses gitmesin diye.Cok üzülüyorum oğlum keşfetmek istiyor ama koltukta oturmaktan başka bişey yapamıyor,annemin de ev süpürmesi yer silmesi resmen yasak gibi oldu.Gecenin bir yarısı ya da sabah erken saatlerde olsa anlarim.
Sizce komşunun bunu yapmaya hakkı var mı ? Biz rahat davransak takmasak dava açma hakkı doğar mi ?
bir insan uyumak istiyorsa ve uyuyamıyorsa inanın çok sinir bozucu oluyor, kişinin çalışma saatleri bu şekildeyse dikkatli davranmakta fayda var benim de alt komşum vardiyalı çalışıyor süpürge açmadan önce soruyorum gececi mi gündüzcü mü diye, süpürge için de şu gezen robotlardan alabilirsiniz hem işinizi kolaylaştırır hem gürültü olmaz. çocuğun alanı çok kısıtlanıyorsa da anneniz sizin evinizde bakmayı deneyebilir

18 sayfa yazılmış çizilmiş

belki cevaplarda vardır ama imkanım yoktu okuyamadım

süpürge nasıl ses çıkarıyor bence bu önemli

eskiden de üst komşum ev süpürürdü hiç ses gelmezdi

şimdiki komşu pazarları ev süpürüyor kendisi ev hanımı

küçük çocuğu vs yok eşi ve 30lu yaşlardaki oğlu var

ama ev pazar günü süpürülüyor benim evde olduğum tek günde

onu da geçtim parkelerde süpürge sürttürülüyor

yani süpürgenin fırçalı ucu değil de düz ucu kullanılıyor

bunu bir kere benim bakıcım da yapmış

en küçük ucu takıp öyle süpürüyormuş fark ettiğim anda müdahale ettim fırçalı başlık ses yapmaz

ha tabii bir de sandalyeyi vs ittirmezsen zaten süpürgenin sesini kendi evinde diğer odadan duymuyorsun sesi aşağıya gitmez

anladığım kadarı ile anneniz de rahatsızmış

daha hafif ve az sesli bir süpürge alabilirseniz belki şikayetler de azalır

hatta dysonn pratik süpürge vs olabilir hem hafif hem sürüklemek gerekmiyor

çocuğu bağlayamayız tabii ama evlerin yalıtımı çok kötü

Lütfen dikkat edin
Yeni taşındığım bjna da ustteki komşuyla yaşamaya devam ediyoruz. Hayatımda ilk defa birini uyarmak zorunda kaldım
Tuttu kapıma geldi
Azcık durdular
Pazar günü bile evde dinlenemez olduk
2 cocuk var
İlk tasindiklarinda 6 cocuk olduğunu düşünüyordum
Bu arada bende de cocuklar var
Serbest yetistiricez diye başkalarının hakkına tecavüz eden cocuklar yetistirmeyelim lütfen.
Ayıp yani
Herturlu guruntuyu cektim ama ust katimda sanki hipodrom var.
psikolojisi cok farklı bi durum
Bi sure sonra kafayı yiyebiliyorsunuz

18 sayfa yazılmış çizilmiş

belki cevaplarda vardır ama imkanım yoktu okuyamadım

süpürge nasıl ses çıkarıyor bence bu önemli

eskiden de üst komşum ev süpürürdü hiç ses gelmezdi

şimdiki komşu pazarları ev süpürüyor kendisi ev hanımı

küçük çocuğu vs yok eşi ve 30lu yaşlardaki oğlu var

ama ev pazar günü süpürülüyor benim evde olduğum tek günde

onu da geçtim parkelerde süpürge sürttürülüyor

yani süpürgenin fırçalı ucu değil de düz ucu kullanılıyor

bunu bir kere benim bakıcım da yapmış

en küçük ucu takıp öyle süpürüyormuş fark ettiğim anda müdahale ettim fırçalı başlık ses yapmaz

ha tabii bir de sandalyeyi vs ittirmezsen zaten süpürgenin sesini kendi evinde diğer odadan duymuyorsun sesi aşağıya gitmez

anladığım kadarı ile anneniz de rahatsızmış

daha hafif ve az sesli bir süpürge alabilirseniz belki şikayetler de azalır

hatta dysonn pratik süpürge vs olabilir hem hafif hem sürüklemek gerekmiyor

çocuğu bağlayamayız tabii ama evlerin yalıtımı çok kötü
Bu da cok dogru bir tespit onceden de gelirdi supurge sesi
Ama bu sanki ev supurmuyor
Mermer makinasiyla yerleri kaziyor sanki
sola savuruyor

Cocugunu servise yolluyor sabah
Kalkıyor camdan basbas bagiriyor arkasindan
Herhalde hergun evde misafir var
Yine sesler eşliğinde yazıyorum şu satırları