Alt komsum :(

Gercekten cok sinir bozucu bir durum.
Rabbim sabir versin oncelikle.
Hamile hamile kapisina gidipte, sinirlerini daha ck bozma cnm, bosver.
Ust komsun yoksa eger, sende ac tv nin sesini.
Yada ne bileyim, oklavayla yere vurup dur.
Elbet farkedecektir.
Haliyle tepkide verecektir.

sagol yorumun icin canim.. sonunda kapatti müzigi.. oklavayla vurdum ama duymadi o sese... evinde böyle sinema sistemi gibi aletler oluyor ya..
o tarz müzik aleti var.. yani o bum bum bum diye ses verenlerden.. yere oturdugum zaman titresim veriyor :D o derece

birkere benimde başıma geldi sınavlarım vardı
komşu sabahın 6 sında açmış müziği öğlene kadar
zor sabretmiştim birde yapma demekten anlamatan biri
inadına yapmaya devam etti ama ben ne yaptım
inatlık değilmi gittim pc den son sesine kadar rihanna yı açtın
gümbür gümbür oda yetmedi tv den açtım son sesine
kadar ona müziğini dinlemesine izin vermedim
2 yıldır müziği sonuna kadar açmıyo
sende yapabilirsin

birkere benimde başıma geldi sınavlarım vardı
komşu sabahın 6 sında açmış müziği öğlene kadar
zor sabretmiştim birde yapma demekten anlamatan biri
inadına yapmaya devam etti ama ben ne yaptım
inatlık değilmi gittim pc den son sesine kadar rihanna yı açtın
gümbür gümbür oda yetmedi tv den açtım son sesine
kadar ona müziğini dinlemesine izin vermedim
2 yıldır müziği sonuna kadar açmıyo
sende yapabilirsin

esim bunu yapiyor bazen ama ben kiziyorum.. üst komsu rahatsiz olabilir.. ya oda degil hic düsünmüyor etraftakiler rahatsiz olurmu diye..
saat olarakta fark etmez mesela.. ben cok cekinirim böyle gürültü yapmaktan falan.. arabada giderken falan esim cok sever yüksek sesle müzik dinlemeyi ama etraftaki arabalar baktikca ben utaniyorum..
herhalde üst komsu deli olur artik alt kattan o deli, orta kattan biz müzik acsak :52::52:

aslinda 1 saat önce sert sekilde yere vurdum ama duymuyor bile müzik sesinden..
hmm kendisi daireyi satin aldigi icin imza toplamak falan fayda etmez sanirim.. sonucta daire onun.

Onun evı olması bısı ıfade etmıyor

Son düzenleme:
KOMŞULUK HUKUKUNDAN KAYNAKLANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VE YAPTIRIMLARI NELERDİR?

Son zamanlarda bir kısım kat malikleri, komşularının rahatsızlık veren davranışları nedeniyle Toplu Yapı Yönetimine şikâyette bulunmuşlardır. Toplu yaşamda huzur içinde yaşamanın olmazsa olmaz şartı, bkomşuluk hukukuna harfiyen riayettir.Medeni Kanun,komşu taşınmaz sahiplerinin hareket serbestisini bazı hususlarda kayıt ve şarta bağlamış ve sınırlamıştır.Bu düzenlemelerin amacı komşulardan gelecek muhtemel zararlara karşı mülk sahibini korumaktır.Komşu hakkı mülkün kullanımını sınırlayıcı bir haktır.Kat malikleri,kiracılar ve apartmanda başka bir sıfatla oturanlar,bağımsız bölümlerini kullanırken Kat Mülkiyet Kanunun hükümlerine,Yönetim Planı hükümlerine,genel hukuk kurallarına,örf ve adete uygun davranmak;komşuları tedirgin edecek,zarar verecek davranışlardan kaçınmak zorundadır.

MK.737.madde; ’ (..Herkes taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri haklarını kullanırken,komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.özellikle taşınmazın durumuna,niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman,buğu,kurum ,toz,koku çıkartarak,gürültü ve sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.’ Hükmünü içermektedir.

Toplu yapıda yaşayan her kat maliki ya da kiracı olan kişi, bir kısım özgürlüklerinin kısıtlandığının idraki içinde olmalıdır. Başkalarının özgürlüğünün başladığı bir yerde bizim bir kısım özgürlüklerimiz sona ermektedir.Komşuların birbirini rahatsız etmemeleri konusunda ,K.M.K ve Yönetim Planımızda ve bazı değişik yasal düzenlemelerde hükümler vardır.Kat Mülkiyet Kanunu,Türk Ceza Kanunu,Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu,ve Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi zabıta yönetmeliklerindeki düzenleme ve kısıtlamalar herkesi bağlar.Bu cümleden olarak önce T.C.K. da yer alan düzenlemeyi hatırlatalım.Sonrasında KMK.ile ilgili ve Zabıta Yönetmeliği ve Polis Vazife ve salahiyetleri Kanunundaki hükümleri (PVSK.) ve hangi davranışların yasak olduğunu konularını inceleyelim.

P.V.S.K:Md.14. : Şehir ve kasabalarda, gerek mesken içinde ve gerekse mesken dışında saat 24.00 ten sonra her ne surette olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak şekilde gürültü yapanlar polisce men olunur.Bu yasağı dinlemeyenler hakkında TCK.123.maddesine göre takibat yapılır.

T.C.K.Madde 123 te; kişilerin huzur ve sükunu bozmak suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis öngörülmüştür. Mağdurun şikayeti üzerine sulh ceza mahkemesi tarafından bu ceza verilir. Kabahatler Kanunu 36.maddesinde ise anılan eylemler için 50 TL. İdari para cezası verilmesi öngörülmüştür.

K.M.K.37.maddesi son fıkrasına göre; Kesinleşen işletme projeleri veya kat malikleri kurulunun işletme giderleri ile ilgili kararları, İcra ve İflas Kanununun 68.maddesinin 1.fıkrasında belirtilen belgelerden sayılır.

Gürültü ile karşılaşan bağımsız bölüm sakini, ilk olarak durumu toplu yapı yönetimine bildirir ve rahatsız edenin uyarılmasını talep eder. Yönetimin güvenlik personeli marifetiyle yaptığı uyarıya rağmen gürültülü ve rahatsız edici davranışı devam ettiren kişi hakkında, yönetimce, KMK.gereğince hakimin müdahalesi istenebilir. Ancak ülkemizde adaletin geç tecellisi ve ağır işlemesi nedeniyle, Toplu Yapı Yönetiminin yasal başvuruları zaman almaktadır. Mağdur site sakini dilerse, İkinci bir yol olarak TCK.123.madde uyarınca ilgili kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Rahatsız eden kişi hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep eder. Fakat bu yol da, sonuçlanması biraz zaman alacak bir yöntemdir.

Üçüncü ve en etkili başvuru tarzı; Polisi arayarak şikâyetini yapar ve idari para cezası yaptırımını uygulatır. Diğer bir yol da; Belediye Zabıtası aranarak rahatsızlık veren kişi hakkında ilgili zabıta yönetmeliği uyarınca işlem yapılmasını talep etmesidir. Bahsedilen bu başvuru yolları, kanun ve mevzuatla tanınmış haklardır. Mağdur olan sakin, mağduriyetin boyutuna göre şikâyet yollarından dilediğini kullanabilir. Uyarılara rağmen gürültülü davranışına son vermeyenler hakkında KMK. dan dan kaynaklanan dava yaptırımları talep edilebilir. Bu durumlarda en etkili yol; polis veya zabıtaya derhal haber vererek şikâyet dile getirilir ve idari para cezası yaptırımı istenmesidir. Buna paralel olarak ilk iki başvuru ve dava yolu takip edilir.

allah razi olsun helin :)
yurtdisinda yasiyorum ama tahminimce burdada bu yasalar vardir.. yarin bir babamlarla konusayimda.. onlar ne diyor bakalim.. bana kalsa ugrasirim ama bosver diye gecistiriyor annemler.. cok sagol

allah razi olsun helin :)
yurtdisinda yasiyorum ama tahminimce burdada bu yasalar vardir.. yarin bir babamlarla konusayimda.. onlar ne diyor bakalim.. bana kalsa ugrasirim ama bosver diye gecistiriyor annemler.. cok sagol

Ne dıyosun.

Sen yurt dısındasan sızın oraya yıllar once gelmıstı bu yasa bence
Cunku bızım yargı vs ceza olayı bu sene gırdı. :52:

Canim Rechtsschutzversicherung'unuz varsa direk avukata gidin derim...Her hakim anlar zaten o kisinin psykolojisinin bozuk oldugunu (eger zaten birde psychiatrie de yattiysa kesinlikle sizden taraf cikarlar). Hic cekinmeyin derim. Ayip ya gercekten, ne kadar piskopat insanlar var su almanyada, ich hasse es :36:

almanyada saat 22.00 den itibaren "Nachtruhe" diye birsey var...bence polisi arayin gelip uyarsinlar komsunuzu eger devam ederse yine arayin eminim polis yine gelip yine uyaracaktir..bu durumda komsunuzda nekadar piskopat olsada sesli müzik dinlemeyi kesin birakir..almanlar polis konusunda baya korkuyorlar bence bu yolu deneyin hem hamileymisiniz bebeginiz olunca bebekde cok rahatsiz olur

Canim Rechtsschutzversicherung'unuz varsa direk avukata gidin derim...Her hakim anlar zaten o kisinin psykolojisinin bozuk oldugunu (eger zaten birde psychiatrie de yattiysa kesinlikle sizden taraf cikarlar). Hic cekinmeyin derim. Ayip ya gercekten, ne kadar piskopat insanlar var su almanyada, ich hasse es :36:

sorma canim... aynen nefret ediyorum böyle insanlardan..
annemlerle bir konusayim yarin.. cünkü kac gündür böyle.. dedigim gibi gecen gün 6:30 da basladi bide aciyorki sesini.. uykudan uyandim..
sagol yorumun icin

Ne dıyosun.

Sen yurt dısındasan sızın oraya yıllar once gelmıstı bu yasa bence
Cunku bızım yargı vs ceza olayı bu sene gırdı. :52:

hehe dogrudur canim :)
vardir mutlaka.. eskiden böyle seylerle ugrasmadigim icin.. bugün cok oldu ama.. bütün gün evdende cikamadigim icin sabahin 7 sinden beri artik cin iskencesi gibi oldu..
duymak istemedigin zaman inadina duyarsin ya.. :)

Birde arkadaslarin dedi gibi, bence arada polisi cagir, cünkü onlar bu gibi olaylari hep not aliyor. ilerde mahkeme falan bile olsa diyebilirsin, cok uyardim kac kere polis falan cagirdim diye...olmazsa beni cagir, dersini verelim :41: :41: :41: :52:

Birde arkadaslarin dedi gibi, bence arada polisi cagir, cünkü onlar bu gibi olaylari hep not aliyor. ilerde mahkeme falan bile olsa diyebilirsin, cok uyardim kac kere polis falan cagirdim diye...olmazsa beni cagir, dersini verelim :41: :41: :41: :52:

:52::52:gel kiz dersini ver :D
o park yüzünden bana laf atmasinda elimde sise vardi.. indirecektim kafasina esim tutmustu.. ama beni bir göreceksin :D
siseyi kaldirdim kafamdan neler geciyor o an :D acaba ceza yermiyim?! polisler falan gelirmi?! diye haha
neyseki esim tuttu .:52:

hahahah gebertseydin onu oracikta :52:

canim ben hemsireyim, ben de psychiatride yaptim ausbildungumu. olmazsa yine ara orayi deki, "die will sich umbringen" (almanca bilmeyen arkadaslar icin: kendini öldürmek istiyor komsum). Ozaman mecbur gelip aliyorlar yine hastaneye kapatiyorlar :51:

Son düzenleme:
öyle komşu bende de var amannn.O da sabahın köründe ne şarkı dinlemesiymiş ya.Yatsın zıbarsın.İşin zor :/ Allah sabır versin.

ev sahibim babam oluyor bu durumda :)
biz daha kücükken bu daireyi annemler satin aldi.. bizden 4-5 sene sonra bu alt komsularda alt daireyi satin aldi yani bu durumda ikimizde ev sahibiyiz..
annemler sonradan yan tarafimizda ev var orayi begendiler o eve gectik orayida satin aldik.. sonra ben evlenince dairede siz oturun denildi.. suan esimle ben dairede oturuyoruz..
altdaki kadinin erkek arkadasi (evli degillerdi satin aldiklarinda asagiyi) kacti gitti bu kadindan.. biraz delilikmi diyeyim.. anormallik var kadinda.. cocuk istemiyormus mesela.. benim atim var o benim cocugum diyormus... simdi erkek arkadasi bunu terk edince iyice piskolojisi bozuldu.. buranin bakirköyüne yatirmislardi.. simdi biraz daha iyi oldugu icin eve göndermisler. ama hic iyi etmemisler benim basima :)
zamaninda bu dairede annemlerle otururkende hep kapiya gelirdi sacma sapan nedenlerden.. babamlar cok yüz verdi ozamanlar buna.. o geldikce babamlar bizi kisitliyordu.. kapilari yavas kapatin, yavas yürüyün, ses yapmayin gibi.. kus degiliz evin icinde ucalim ama bu yüz buldukca geliyordu..
simdi evlenince ben yüz vermiyorum.. kapiya geldiginde kapiyi suratina kapatinca benden gicik kapti.. durum böyle

çocuk istemeyen kişi anormal mi oluyor size göre? :44: kadının rahatsızlıkları olabilir, bunlarla alay etmeniz hoş değil. her mesajınızda vurgulayıp durmuşsunuz.

arada bir iletişimsizlik olmuş belli, ama siz de çok masum değilsiniz. birbirinizi karşılıklı kışkırtıp durmuşsunuz...

yapmanız gereken şey; sizi müzik sesiyle rahatsız ettikçe polis çağıracaksınız. misafirliğe gelen çocuklu aileler de çok gürültü yaparsa, o da çağıracak, bundan niye çekineceksiniz ki?

üst katımda yaşlı bir çift var, haftasonları torunları geldiğinde, sabahtan gece yarılarına kadar çocuk sesleri, koşturmaları sürüyor. çocukların suçu yok, oyun çocuğunu eve kapatırlarsa, dışarıda o enerjiyi boşalttırmazlarsa, çocuklar elbette koşturur durur...
yan daireden de hep müzik sesleri gelip duruyor. bu yaşlarına kadar apartman yaşamını öğrenemeyen insanların birden herşeyi öğrenmesini beklemek zor.
her ikisi de çok rahatsızlık verici durum.
biri diğerinden daha iyi değil...

sizde durum aşırı bir inada binerse, ya iyi bir ses yalıtımı yapacaksınız ya da biriniz evi satıp gidecek.

çocuk istemeyen kişi anormal mi oluyor size göre? :44: kadının rahatsızlıkları olabilir, bunlarla alay etmeniz hoş değil. her mesajınızda vurgulayıp durmuşsunuz.

arada bir iletişimsizlik olmuş belli, ama siz de çok masum değilsiniz. birbirinizi karşılıklı kışkırtıp durmuşsunuz...

yapmanız gereken şey; sizi müzik sesiyle rahatsız ettikçe polis çağıracaksınız. misafirliğe gelen çocuklu aileler de çok gürültü yaparsa, o da çağıracak, bundan niye çekineceksiniz ki?

üst katımda yaşlı bir çift var, haftasonları torunları geldiğinde, sabahtan gece yarılarına kadar çocuk sesleri, koşturmaları sürüyor. çocukların suçu yok, oyun çocuğunu eve kapatırlarsa, dışarıda o enerjiyi boşalttırmazlarsa, çocuklar elbette koşturur durur...
yan daireden de hep müzik sesleri gelip duruyor. bu yaşlarına kadar apartman yaşamını öğrenemeyen insanların birden herşeyi öğrenmesini beklemek zor.
her ikisi de çok rahatsızlık verici durum.
biri diğerinden daha iyi değil...

sizde durum aşırı bir inada binerse, ya iyi bir ses yalıtımı yapacaksınız ya da biriniz evi satıp gidecek.

Cocugu yok diye anormal demedim. Rahatsizliklari olabilir ama bunun suclusu kendisi. Insanlari insan yerine görmedigi icin suan bu durumda. Herkes terk etmis tek basina kalmis. Iyide olmus. Herkese karsi böyle sirf bana karsi deyil. Hem ne kolay söylüyorsunuz evinizi birinizden biriniz satin olsun bitsin diye. Tabi evler agac yapraklariyla aliniyor ya. Aliriz yenisi nolacakmis. Ya allah askina böyle yorumlar yapacaksaniz hic yapmayin. Tam tipik kk kavga cikarma yorumlari. Lütfen baska konulara yönelin. Rica ediyorum. Bilip bilmeden beni yargilayamazsiniz. Bende masum degilmisimde mis mis.

Cocugu yok diye anormal demedim. Rahatsizliklari olabilir ama bunun suclusu kendisi. Insanlari insan yerine görmedigi icin suan bu durumda. Herkes terk etmis tek basina kalmis. Iyide olmus. Herkese karsi böyle sirf bana karsi deyil. Hem ne kolay söylüyorsunuz evinizi birinizden biriniz satin olsun bitsin diye. Tabi evler agac yapraklariyla aliniyor ya. Aliriz yenisi nolacakmis. Ya allah askina böyle yorumlar yapacaksaniz hic yapmayin. Tam tipik kk kavga cikarma yorumlari. Lütfen baska konulara yönelin. Rica ediyorum. Bilip bilmeden beni yargilayamazsiniz. Bende masum degilmisimde mis mis.

yazdığım yorumu bir daha okuyun isterseniz. tabii ki kendi yazdığınız tüm yorumlarınızı da.
objektif bir yorum yaptım, ikinizi de tanımam... yazdıklarınızdan, uslubunuzdan ne anladıysam ona göre yorum yaptım.

3. ve son son seçenek olarak yazdım ev satışını. birbirinizi kışkırtarak, tartışmalarla yaşamak sizi mutlu edecekse buyrun yaşayın...

sizde ama az degilsiniz:)) polisi cagiramiyorsunuz sizde ses oluyormus...

her cumlenizde bayanin hastaligiyla alay ediyorsunuz hakaret icerikli, kimbilir davranisiniz nasil , hem bu kadar agziniza almayin saglik bu sizin bir garantiniz mi var yoksa ??!! hep saglikli olacaginiza dair??ustelik birde hamilesiniz...yazik....

cok rahatsiz oluyorsan polisi cagiracaksin, misafirlerin geldigindede cocuklarin ahir da degil ev de olduklarini hatirlatacaksin, belki kadinda sizden böyle intikam aliyor .....genelde almanlar polis cagirmada hic tereddüt etmezler yani dedikleriniz sagligindan degil bence size karsilik vermesidir......

hemsirenin tekinin de yaptigi yorum adeta okudugum en igrenc yorumdu bu kk da migde bulandirici neymis sie will sich umbringen olduuu ki o kadar kolaydii ......

dag basinda yasamiyorsunuz durum o kadar vahimse yasal haklarinizi kullanin , alay edeceginize .....

Back
X