Alt komsum :(

sizde ama az degilsiniz:)) polisi cagiramiyorsunuz sizde ses oluyormus...

her cumlenizde bayanin hastaligiyla alay ediyorsunuz hakaret icerikli, kimbilir davranisiniz nasil , hem bu kadar agziniza almayin saglik bu sizin bir garantiniz mi var yoksa ??!! hep saglikli olacaginiza dair??ustelik birde hamilesiniz...yazik....

cok rahatsiz oluyorsan polisi cagiracaksin, misafirlerin geldigindede cocuklarin ahir da degil ev de olduklarini hatirlatacaksin, belki kadinda sizden böyle intikam aliyor .....genelde almanlar polis cagirmada hic tereddüt etmezler yani dedikleriniz sagligindan degil bence size karsilik vermesidir......

hemsirenin tekinin de yaptigi yorum adeta okudugum en igrenc yorumdu bu kk da migde bulandirici neymis sie will sich umbringen olduuu ki o kadar kolaydii ......

dag basinda yasamiyorsunuz durum o kadar vahimse yasal haklarinizi kullanin , alay edeceginize .....

konuyu anlamaniz icin detaylara giriyorum.. detaylara girince benim uslubum, benim hatalarim oluyor.. bu kk yi cözemedim gitti.. benim evimde ses olmuyor hanimefendi.. ayda yilda bir cocuklu misafir gelince evde olan normal ses nasilsa o sekilde.. evin icinde ziplayip atlamiyoruz.. bagira bagira konusmuyoruz.. kadin bunlara rahatsiz oluyor yani olunmayacak seylere rahatsiz oluyor..

Simdi ben anlamadim. O kadin sizi gurultuden dolayi uyardiginda "sanane benim evimin gurultusunden" deyip kapiyi suratina mi kapattiniz? Sonra da o kadin olur olmaz saatte asiri seste gurultu yapmis, ondan kendi kendinize sikayet ediyor, ama polise filan basvuramiyorsunuz. Dogru mu anlamisim?

Yani sizinkisi tam da "tencere dibin kara, seninki benden kara olmus" kusura bakmayin. Evinizde misafir mi vardir, yok ev sahibi olarak kendin mi tepinirsin bu komsuyu ilgilendirmez. Onu ilgilendiren sey onun bu sizden gelen gurultuden rahatsiz olmasi. Kapiniza da uyarmak icin cikmis, ama cok cirkince bir tepki gormus tarafinizdan. Madem kimsenin gurultusu kimseyi ilgilendirmiyor, o zaman o kadin hakkinda sikayet etme hakkiniz yok. Aslinda var da, sizin o kadini kovarkenki halize dayanarak, sizin hareketinize gore boyle bir hakkiniz yok. O da ayni seyi size yapabilir "sanane benim muzigimden" diyebilir demek ki. Ona bu hakki siz kendiniz vermissiniz. Ha, bana da sanki intikam aliyor gibi geldi. Kadin cok da guzel amacina ulasmis ama, bakin, ne polisi arayabiliyorsunuz, ne de uyarmaya gitmeye yuzunuz var. Kis kis guluyordur o simdi.
Yani velhasili, benim burda gordugum sey, ikinizin de apartman kulturunden haberi olmadigidir. Bir de ben istedigimi yaparim, rahatsiz olan olsun, ama bana yapilamaz mantigi.

Simdi ben anlamadim. O kadin sizi gurultuden dolayi uyardiginda "sanane benim evimin gurultusunden" deyip kapiyi suratina mi kapattiniz? Sonra da o kadin olur olmaz saatte asiri seste gurultu yapmis, ondan kendi kendinize sikayet ediyor, ama polise filan basvuramiyorsunuz. Dogru mu anlamisim?

Yani sizinkisi tam da "tencere dibin kara, seninki benden kara olmus" kusura bakmayin. Evinizde misafir mi vardir, yok ev sahibi olarak kendin mi tepinirsin bu komsuyu ilgilendirmez. Onu ilgilendiren sey onun bu sizden gelen gurultuden rahatsiz olmasi. Kapiniza da uyarmak icin cikmis, ama cok cirkince bir tepki gormus tarafinizdan. Madem kimsenin gurultusu kimseyi ilgilendirmiyor, o zaman o kadin hakkinda sikayet etme hakkiniz yok. Aslinda var da, sizin o kadini kovarkenki halize dayanarak, sizin hareketinize gore boyle bir hakkiniz yok. O da ayni seyi size yapabilir "sanane benim muzigimden" diyebilir demek ki. Ona bu hakki siz kendiniz vermissiniz. Ha, bana da sanki intikam aliyor gibi geldi. Kadin cok da guzel amacina ulasmis ama, bakin, ne polisi arayabiliyorsunuz, ne de uyarmaya gitmeye yuzunuz var. Kis kis guluyordur o simdi.
Yani velhasili, benim burda gordugum sey, ikinizin de apartman kulturunden haberi olmadigidir. Bir de ben istedigimi yaparim, rahatsiz olan olsun, ama bana yapilamaz mantigi.

dogru anlayamamissiniz ... bu kadin her defasinda kapima geliyor.. mesela salonumdan mutfaga yürürken rahatsiz oluyor.. yada giriste ayakkabilarimizi giyerken zile basiyor noluyor orada diye.. anladinizmi? yani sacma sapan seylere zirt birt geldigi icin en son geldiginde kapiyi suratina kapattim.. bende bu evde yasiyorsam yürümeye hakkim var herhalde..
apartman kültürüne sahibim emin olun... burda beni yargilayamazsiniz bu davranisim yüzünden.. o kisi beni evin icinde geziyorum diye zilime basip rahatsiz oluyorum diyemez..

dogru anlayamamissiniz ... bu kadin her defasinda kapima geliyor.. mesela salonumdan mutfaga yürürken rahatsiz oluyor.. yada giriste ayakkabilarimizi giyerken zile basiyor noluyor orada diye.. anladinizmi? yani sacma sapan seylere zirt birt geldigi icin en son geldiginde kapiyi suratina kapattim.. bende bu evde yasiyorsam yürümeye hakkim var herhalde..
apartman kültürüne sahibim emin olun... burda beni yargilayamazsiniz bu davranisim yüzünden.. o kisi beni evin icinde geziyorum diye zilime basip rahatsiz oluyorum diyemez..

Yoo. Gayet de iyi okuyup anlamisim. Bu sonradan ekledikleriniz yeni sadece. Onlari da muneccim degilim, ilk postanizda icime dogacak degil.
Durum boyleyse bile o zaman yine konusarak, yasalarla, yolla yordamla halledebilirsiniz. Ilk mesajda "cocuklar gurultu yapmiyordu, haksiz yere geldi" gibi birsey dememissiniz. Ben uyaramadim misafirlerle kotu olmamak icin demissiniz. Demek ki kadin hakli yere gelmis.
Neyse, ben tamamen objektif yorum yapiyorum. O kadinin yaptigi ne kadar ayipsa, sizinki de o kadar ayip. Ben hep apartmanlarda yasadim, altimizda ustumuzde cocuklu aileler olurdu, biz de cocuktuk. Hic boyle rezalet gelmedi basimiza. Komsularimiz da biz de apartmanda yasamayi bilen insanlardik sukur.

ben size hak veriyorum sinirlenmeyin:1: şaka bi yana bir daha aynı şeyi yaptığında önce uyarın, eğer devam ederse direk polisi çağırın mecbur kapatacak, sizde de misafir olduğunda, misafirlere rica edeceksiniz durumu anlatacaksınız, olabildiğince gürültü olmayacak, muhtemelen o da sizi uyaracak tamam diyeceksiniz polis çağıramaz evdeki misafir için, tekrar aynı şeyi yaparsa yine polis çağırırsınız

Yoo. Gayet de iyi okuyup anlamisim. Bu sonradan ekledikleriniz yeni sadece. Onlari da muneccim degilim, ilk postanizda icime dogacak degil.
Durum boyleyse bile o zaman yine konusarak, yasalarla, yolla yordamla halledebilirsiniz. Ilk mesajda "cocuklar gurultu yapmiyordu, haksiz yere geldi" gibi birsey dememissiniz. Ben uyaramadim misafirlerle kotu olmamak icin demissiniz. Demek ki kadin hakli yere gelmis.
Neyse, ben tamamen objektif yorum yapiyorum. O kadinin yaptigi ne kadar ayipsa, sizinki de o kadar ayip. Ben hep apartmanlarda yasadim, altimizda ustumuzde cocuklu aileler olurdu, biz de cocuktuk. Hic boyle rezalet gelmedi basimiza. Komsularimiz da biz de apartmanda yasamayi bilen insanlardik sukur.

ozaman sizi alkisa tutayim müsadenizle... biz bilmiyoruz rezalet cikartiyoruz apartmanimizda....
cok objektif baktiniz konuya tsk ediyorum

ben size hak veriyorum sinirlenmeyin:1: şaka bi yana bir daha aynı şeyi yaptığında önce uyarın, eğer devam ederse direk polisi çağırın mecbur kapatacak, sizde de misafir olduğunda, misafirlere rica edeceksiniz durumu anlatacaksınız, olabildiğince gürültü olmayacak, muhtemelen o da sizi uyaracak tamam diyeceksiniz polis çağıramaz evdeki misafir için, tekrar aynı şeyi yaparsa yine polis çağırırsınız

sinirlenmemek elde degil.. konu actigima acacagima pisman ediyorlar.. sinir oluyorum bilip bilmeden her yorumu okumadan direk baliklama atlayanlara..
hele bu konuda cok hassasim.. cünkü cevremdekilere rahatsizlik vermemek icin elimden geleni yaparim.. bu durumda haksiz yere beni yargiliyor hanimlar..
suan apartmanlarda rezalet cikaran insanlardan oldum farkindaysaniz :D
tsk ederim yorumunuz icin.. dikkate alacagim.. büyük ihtimal yarin sabah 7 gibi ayni tantana olacagi icin kendimi hazirlayayim polisleri aramak icin :D

Google "Ruhezeiten" verdiginde, kesinlikle ses cikarmanin yasak oldugu zamanlar yaziyor,
tam emin degilim ama hergün saat 22.den sonra ve pazar günleri tam gün sanirim.
onun disinda öglen saat 13.00-16.00 arasi olmasi lazim.
Bu zamanlar icerisinde kendi dairenin disinda duyulacak ses cikarmak kesinlikle yasaktir.
yerinde olsam sesli müzik dinledigi her an polisi cagirirdim hic usanmadan.
bir kere takmaz, iki kere takmaz, ücüncüye dördüncüye bi kez daha düsünür müzigin sesini acmadan...
ayrica benide sikayet ederse diyorsun,
cocuk sesleri tüm bu uygulamalarin disinda kaliyor, cünkü bi cocuga ses cikaramazsin diye kisitlama getiremezsin...
bu kadar ürkek olma, üstüne git....
bi ayak sesinden rahatsiz olan insan kendide duyarli olmak zorunda.

ozaman sizi alkisa tutayim müsadenizle... biz bilmiyoruz rezalet cikartiyoruz apartmanimizda....
cok objektif baktiniz konuya tsk ediyorum

Kusura bakmayin, biz sizi alkislayamadik. Ondan galiba bu kizginliginiz.
Bir forumda her yapilana alkis tutulmayacagini, arada sizle ayni fikirde olmayanlara da denk geleceginizi bilmiyorsunuz galiba. Ben gercekten konuda savunulacak birsey de goremiyorum. Bazi insanlar "haksizsin" denilmesini hazmedemez. Cok gorduk boyle burda.
Neyse, uzatmadan yorumumu yazip cikiyim en iyisi.
Alkis icin tesekkurler :34:

Google "Ruhezeiten" verdiginde, kesinlikle ses cikarmanin yasak oldugu zamanlar yaziyor,
Bu zamanlar icerisinde kendi dairenin disinda duyulacak ses cikarmak kesinlikle yasaktir.
bir kere takmaz, iki kere takmaz, ücüncüye dördüncüye bi kez daha düsünür müzigin sesini acmadan...
cocuk sesleri tüm bu uygulamalarin disinda kaliyor, cünkü bi cocuga ses cikaramazsin diye kisitlama getiremezsin...

cok tsk ederim hemen bakacagim... cekindigim bu zamana kadar polislik bi isim olmadi.. ama öyle yapacagim cok sagolun hemen bakiyorum

Kusura bakmayin, biz sizi alkislayamadik. Ondan galiba bu kizginliginiz.
Bir forumda her yapilana alkis tutulmayacagini, arada sizle ayni fikirde olmayanlara da denk geleceginizi bilmiyorsunuz galiba. Ben gercekten konuda savunulacak birsey de goremiyorum. Bazi insanlar "haksizsin" denilmesini hazmedemez. Cok gorduk boyle burda.
Neyse, uzatmadan yorumumu yazip cikiyim en iyisi.
Alkis icin tesekkurler :34:

aaa rica ederim efendim ne demek..
durun tatmin edecekse biraz daha ALKIIIIISSSS
hadi iyi geceler cikin konumdan..

die allgemeinen Ruhezeiten, die der BGH festgelegt hat:

Die Mittagszeit zwischen 13 und 15 Uhr, sowie die Abendzeit zwischen 20 bis 7 Uhr gilt hierbei als Ruhezeit. Innerhalb dieser Ruhezeiten sollte die Lärmbelästigung auf die sogenannte Zimmerlautstärke reduzieren. Dies bedeutet, dass die entstehenden Geräusche nicht außerhalb der verschlossenen Wohnung wahrnehmbar sein dürfen.

Zusätzlich ist zwischen 22 Uhr abends und 6 Uhr morgens die Nachtruhe ein zuhalten. An den Sonn- und Feiertagen gilt die Ruhezeit ganztägig.

Die Geräusche muss man trotz Ruhezeiten dulden

Trotz der geregelten Ruhezeiten im Mietrecht gibt es bestimmte Geräuschentwicklungen, die aus dieser Regelung ausgenommen sind. So müssen z.B. die normalen Geräusche und die Lärmentwicklung durch Kinder oder Tiere geduldet werden, auch wenn sie innerhalb der Mittags- oder Nachtruhezeiten stattfinden. Auch die Geräuschentwicklung durch Baden oder Duschen während der Ruhezeiten incl., der Nachtruhezeit gelten nicht als Ruhestörung, sofern sie sich innerhalb eines normalen Zeitrahmens befinden.

Tipps bei ständiger Lärmbelästigung:

• Versuchen Sie das Problem zu Anfang mit einem persönlichen Gespräch zu lösen
• Sprechen Sie den Vermieter auf das Verhalten seines Mieters an
• Lärmprotokoll mit Datum und Uhrzeiten anfertigen (z.B. bei ständig lauter Musik)
• Suchen Sie Zeugen, die Art und Dauer der Belästigung bestätigen können
• Informieren Sie das Ordnungsamt und legen Sie ihre Aufzeichnungen vor

Son düzenleme:

buldum birseyler
Ruhezeiten sind täglich, besonders an Sonn- und Feiertagen, von

12:30 Uhr bis 14:30 Uhr und von

21:00 Uhr bis 7:00 Uhr

aaa rica ederim efendim ne demek..
durun tatmin edecekse biraz daha ALKIIIIISSSS
hadi iyi geceler cikin konumdan..

Ne guzel renginizi belli etmisiniz 2-3 mesajdan sonra. Ha soyle, ozunuze donun biraz. :)
Kotu icerik yaptim bu mesaji. Oyle mesajlari begenmeyince kovmak olmuyor burda. :)

die allgemeinen Ruhezeiten, die der BGH festgelegt hat:

Die Mittagszeit zwischen 13 und 15 Uhr, sowie die Abendzeit zwischen 20 bis 7 Uhr gilt hierbei als Ruhezeit. Innerhalb dieser Ruhezeiten sollte die Lärmbelästigung auf die sogenannte Zimmerlautstärke reduzieren. Dies bedeutet, dass die entstehenden Geräusche nicht außerhalb der verschlossenen Wohnung wahrnehmbar sein dürfen.

Zusätzlich ist zwischen 22 Uhr abends und 6 Uhr morgens die Nachtruhe ein zuhalten. An den Sonn- und Feiertagen gilt die Ruhezeit ganztägig.

Die Geräusche muss man trotz Ruhezeiten dulden

Trotz der geregelten Ruhezeiten im Mietrecht gibt es bestimmte Geräuschentwicklungen, die aus dieser Regelung ausgenommen sind. So müssen z.B. die normalen Geräusche und die Lärmentwicklung durch Kinder oder Tiere geduldet werden, auch wenn sie innerhalb der Mittags- oder Nachtruhezeiten stattfinden. Auch die Geräuschentwicklung durch Baden oder Duschen während der Ruhezeiten incl., der Nachtruhezeit gelten nicht als Ruhestörung, sofern sie sich innerhalb eines normalen Zeitrahmens befinden.

Tipps bei ständiger Lärmbelästigung:

• Versuchen Sie das Problem zu Anfang mit einem persönlichen Gespräch zu lösen
• Sprechen Sie den Vermieter auf das Verhalten seines Mieters an
• Lärmprotokoll mit Datum und Uhrzeiten anfertigen (z.B. bei ständig lauter Musik)
• Suchen Sie Zeugen, die Art und Dauer der Belästigung bestätigen können
• Informieren Sie das Ordnungsamt und legen Sie ihre Aufzeichnungen vor

cok sagol.. bunu yapacagim.. zeugen, Datum Uhrzeit hab ich alles... Yarin babamlarla bir konusayim..

Ne guzel renginizi belli etmisiniz 2-3 mesajdan sonra. Ha soyle, ozunuze donun biraz. :)
Kotu icerik yaptim bu mesaji. Oyle mesajlari begenmeyince kovmak olmuyor burda. :)

allah askina isiniz gücünüz yokmu?
düzgün seviyeli bir sekilde yorumunu yapsaydiniz kovmazdim... siz beni rezil, rezalet komsu gibi görürseniz bu sekilde cevabinizi alirsiniz kusura bakmayin..
gece gece sinirlerimi ziplatiyorsunuz böyle konustukca..

cok sagol.. bunu yapacagim.. zeugen, Datum Uhrzeit hab ich alles... Yarin babamlarla bir konusayim..

umarim ise yarar

Bu arada almanca biseyler paylastim, umarim adminlerimiz anlayisla karsilar....
Mahkeme kararlari oldugu icin türkceye tercüme etmek istemedim gece gece. :17::17::17:

allah askina isiniz gücünüz yokmu?
düzgün seviyeli bir sekilde yorumunu yapsaydiniz kovmazdim... siz beni rezil, rezalet komsu gibi görürseniz bu sekilde cevabinizi alirsiniz kusura bakmayin..
gece gece sinirlerimi ziplatiyorsunuz böyle konustukca..

Bakin konu sahibesi arkadas,
Size kimse rezil, rezalet komsu demedi. Oncelikle okudugunuzu anlayarak okuyun boyle seyler demeden once.
Buraya anlasilan o komsuyu yerelim diye konu acmissiniz. Onu yerdik de, sizin de altta kalir tarafiniz yok dedim. Hala da ayni fikirdeyim.
Ikili tartismalardan nefret ederim. Hele de seviye boyle dusuyorsa.
Siz zaten buraya sizle katilmayan herkesi dovmeye gelmissiniz, sinirler coktan ziplamis. Ben daha fazla mesaj yazmaya gerek gormuyorum. dedigim gibi, ikili tartismaya girmek istemiyorum. Satasir gibi cevaplar yazmasaniz zaten bu kadar cevap bile vermezdim bu konuya. Size artik cevap vermek istemiyorum. Seviyeyi koruyamayacaksaniz bu mesaja cevap bile yazmayin. Uzattikca mide bulandirmaya basladi bu durum. Iyi geceler.

Back
X