Alt komşunun ayakkabıları

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
İki daireli bir apartmanda kiracıyız. En altta tek daire var. Evde 3 kişiler. 17 çift ayakkabı ve terlik sürekli kapılarının önünde. Mecbur yukarı çıkmak için oradan geçiyoruz. Ayakkabıları itirmekten bıktık. İkimiz de kiracıyız. Bu konuyla ilgili düzgünce uyardık, kavga ettik, ev sahibimiz aynı, o defalarca uyardı. Yok, yine aynı. Şimdi de bizim eve doğru merdivene dizmişler. 5 basamak, üçer çift. Hiçbir şekilde anlamıyorlar.7 aylık hamileyim. Takılıp düşmekten de korkuyorum.

İki aileden başka apartmana giren çıkan yok. Kalabalık apartman olsa kim yaptığı belli olmaz ama bu şekilde bizim yaptığımız belli. Zaten her geçişte mecbur tekme atıyorum. Bazen merdivenden aşağıya gidiyor. Hiç üzerlerine alınmıyorlar

Merdivendekileri ayağınıza itin her seferinde.
Yolunuzun üstündekileri de ezerek geçin.
Bir şey diyemezler herhalde, derlerse de geçecek yer yok dersiniz.
Zaten öyle yapıyoruz. Şimdi de bizim çıktığımız, bizim eve doğru olan merdivene dizmişler. 5 basamak, üçer çift. Zaten merdivenin yarısını kaplamış ayakkabılar. Çok enteresan.

Merdivenleri yıkayın. Yukarıdan dokun deterjanlı suyu. Birşey derlerse merdivende ne işi vardı ayakkabının dersiniz.
En alt kat bodrum ama ev sahibinin kişisel eşyaları var. Koltuk Takımı, tv falan. Yıkamak mümkün değil. Su direk oraya dolar. Sadece önce fırça ile süpürüp, sonra vileda ile siliyoruz.

İki daireli apartman olduğu için anca önünüze gelen ayakkabıları tekmeleyip geçebilirsiniz. Ancak şu an gebesiniz olur da takılıp düşerseniz vebali onların boynuna diyin. Aman çok dikkatli olun inerken çıkarken takılmayın

İki daireli apartman olduğu için anca önünüze gelen ayakkabıları tekmeleyip geçebilirsiniz. Ancak şu an gebesiniz olur da takılıp düşerseniz vebali onların boynuna diyin. Aman çok dikkatli olun inerken çıkarken takılmayın
Onu da söyledik. Hatta köpek aldılar. Köpek bahçede açık geziyordu. Defalarca uyardık. Apartmandan her çıkanın üzerine atlıyor. Tel çekin. Hayvan kapının oraya gelmesin. Hem özgür olsun bahçede, hem de giren çıkanın üzerine atlamasın. Aylarca söyledik. En son sabah eşimle okula gidiyoruz, yeni hamileyim kapıyı açmamla karnıma bir atladı. Üzerim boydan boya çamur. İşte o zaman çok kötü kavga ettim. Bu defa hayvanı ölsün diye uzak bir köye bırakmışlar. Allahtan barınağa götürmüş biri. Ben de yerel hayvan gönüllüsüyüm. Hemen aradım bunları, bir sürü saydım. Özür dileriz, köpeği geri alalım, tel çektik. Köpeği geri alırdım. Aradan bir ay geçti, biz bu köpeği istemiyoruz, sahiplendirelim.Güzel bir yer buldum. Yeni sahipleri almaya geldi. Biz vazgeçtik. Hayatımda gördüğüm en dengesiz aile. Ev sahibi de pişman. Bize soruyor. Nasıl çıkartacağız bunları diye.

Onu da söyledik. Hatta köpek aldılar. Köpek bahçede açık geziyordu. Defalarca uyardık. Apartmandan her çıkanın üzerine atlıyor. Tel çekin. Hayvan kapının oraya gelmesin. Hem özgür olsun bahçede, hem de giren çıkanın üzerine atlamasın. Aylarca söyledik. En son sabah eşimle okula gidiyoruz, yeni hamileyim kapıyı açmamla karnıma bir atladı. Üzerim boydan boya çamur. İşte o zaman çok kötü kavga ettim. Bu defa hayvanı ölsün diye uzak bir köye bırakmışlar. Allahtan barınağa götürmüş biri. Ben de yerel hayvan gönüllüsüyüm. Hemen aradım bunları, bir sürü saydım. Özür dileriz, köpeği geri alalım, tel çektik. Köpeği geri alırdım. Aradan bir ay geçti, biz bu köpeği istemiyoruz, sahiplendirelim.Güzel bir yer buldum. Yeni sahipleri almaya geldi. Biz vazgeçtik. Hayatımda gördüğüm en dengesiz aile. Ev sahibi de pişman. Bize soruyor. Nasıl çıkartacağız bunları diye.
Anladığıma göre baya arıza insanlar bunlar. Sonuçta kira imiş Ömür geçmez o evde ya siz gidicisiniz ya da onlar.

Çok tehlikeli, takılıp düşseniz, size-bebeğinize bir şey olsa kim verecek hesabını?
Göz göre göre kazaya davetiye.
Bunu zaten sizin söylemenize gerek kalmamalı, kendileri idrak edebilmeliydiler.
İyi niyetli olsalar da, lafınızdan anlarlardı zaten.

Vereceğim tavsiyeler fevri olacak, karşınızda ne çeşit insanlar var o da tam belli değil; bilemedim.
Ayakkabılara zarar verirseniz, sizin yaptığınız direkt belli olur, ama (Apartmanınızda kamera yoksa) bir hırsız(!) girip dışarıdaki tüm ayakkabıları çalabilir, yani güvenmemeliler kapı önüne koymaya :) . Sizin de dışarıda kalan tek çift ayakkabınız çalınabilir, "Benimki de çalınmış" diyebilirsiniz filan... Bilemedim, çok mu gaddarca? :KK14:

Anladığıma göre baya arıza insanlar bunlar. Sonuçta kira imiş Ömür geçmez o evde ya siz gidicisiniz ya da onlar.
Biz 10 yıllık kiracıyız, onlar kendi evlerini kiraya verip yeni taşındılar. Normal şartlar altında onlar gidici. Ev sahibimiz de bir an önce gitsinler istiyor

Back
X