- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Herkese Merhaba,
Alt komşumuz uzun süredir evde değildi. Ailesiyle kalıyordu. Evde tek kalan bir kadın zaten, virüs sonrası evden çalışmaya başlayınca ailesine gitmişti. Neredeyse 3 aydır yok, belki daha fazladır. Hafta sonu eve gelmiş. Meğer hem tuvalet hem banyomuz alt kata su akıtmış bu süreçte. Bina da bu tarz problemler yaşayanlar olmuştu eski olduğu için ama bizim evden aşağıya aktığını bilmiyorduk tabiki.
Evde olmadığı sürede tuvaletten banyodan akan sular hem tavana, hemde banyoda bulunan bir özel dolap var ev sahibi yaptırmış, ona zarar vermiş. Dolabın ev sahibine 3 binliraya , asma tavanlarınında 2 bin liraya falan mâl olduğunu söylüyorlar. Su bizim evden gittiği için de bizim bunları yeniden yaptrmamızı istiyorlar. E bide bizim banyo tuvalet kırdırmamız gerekecek, o da büyük masraf bize. Of...
Bize düşüyorsa biz yaptıralım mecburuz ama sormak istediğim tüm apartmanda akma problemleri yaşandığı için başka bir çözüm yolu var mıdır? Bu tutar benim içinde büyük bir masraf demek sonuçta. Sizce halledilebilir bir mesele midir?
NOT: Linç yemek için değil bir yolu var mıdır diye konu açtım, lütfen tersleyici cevaplar yazmayın..
Ev bizim sayılır. Ortak yani eşimin ailesinden.Maalesef odemekten başka çareniz yok
Apartman eski de olsa bu evine su sızan komşunun suçu degil
Ev kendinizin mi?
Keşke bunları biliyordunuz su tesisatını/ giderleri yenileseydiniz
MAalesef sigorta yok.. O zaman bizim karşılamamız gerekcek demekki.. size de geçmiş olsun..Konut sigortanız yoksa maalesef masraflar size aittir. Ev sahibi iseniz karşılamak durumundasınız.
Benzer bir durum başıma geldi üst kattan evime ciddi hasar oluştu ve nerdeyse üst kattakiler kendi dairelerini bile bize ödeteceklerdi. Kavga dövüş sadece kendilerinin masrafını karşıladılar. Bizim evin masraflarını ev sahibimiz verdi, insanlığından o da . Çünkü üst kattakiler çok çirkef insanlar. Ev sahibi vermese bize kalacaktı yani. O yüzden hemen konut sigortası yaptıracağız.
İşin bu boyutu da var. Evim eski itp ev. Banyo tuvalet fayans. Önceden tuvaleti bir kırdırmıştık 4 yıl kadar oluyor yarım sıva yarım fayans kullanıyorduk e şimdi banyo fayansları kırılacak küvet var zaten eski o yerinden çıkınca mecbur kabin olacak. Bunların masrafı az buz değil ki.. Nasıl olacak bilmiyorum..Mecburen hepsi bize kaldı anladım..İki sene önce babam sadece banyo için 14 bin ödedi alt kata su aktığı için hem zararını karşıladı hem de kendi evinin banyosunu kırdırıp tesisatı onardı.Üzgünüm ödemekten başka çareniz yok.
Ortak ödemeyi teklif etseniz?
Bende banyoyu tamir ettiricem hepsinin altından kalkamam diyin
Tamam kimsede suç yok ama en azından 2 haftada bi gelip evi kolaçan etseydi bu kadar dolaplar çürümezdi bi ihmalkarlık söz konusu
Ortak ödemeyi kabul edeceklerini snmıyorum. Çünkü direk siz yaptırın sizden dolayı oldu dedikleri için.. Haklılar inkar etmiyorum ama çıkış yolum var mı diye sormak istedim aslında.Bana da ortak odemek mantikli geldi.yani iki tarafinda sucu degil ama en azindan evde olsa erken farkedip bu kadar zarar cikmazdi.
Aynı şekilde olmuştu inanın küvet çıkmıştı kabin yapılmıştı banyo a dan z ye yenilenmişti ve alt kat komşumuzun saygısızlığı da yanına kar kalmıştıİşin bu boyutu da var. Evim eski itp ev. Banyo tuvalet fayans. Önceden tuvaleti bir kırdırmıştık 4 yıl kadar oluyor yarım sıva yarım fayans kullanıyorduk e şimdi banyo fayansları kırılacak küvet var zaten eski o yerinden çıkınca mecbur kabin olacak. Bunların masrafı az buz değil ki.. Nasıl olacak bilmiyorum..Mecburen hepsi bize kaldı anladım..
MEecbur ödeyeceğiz o halde. Ben belki bi yolu vardır diye umut ettim kimseyi mağdur etmek asla haddimiz değil.. Size de çok gçemiş olsun.aynısı geçen ay başıma geldi. suları açık bırakıp gitmişler eve geldim ağla ağla yukarıya çıktım yalnızdım ailem yoktu yanımda. kadın çıktı gelin görün dedim bütün ev mahvolmuştu. yalvardı kadın ben işsizim çalışmıyorum diye eğer öğretmenmiş pandemi dolayısıyla evdeymiş. gerçekleri duyunca gittim polise şikayet ettim 10 bin lira masrafımız var dedim. fotoğrafları çekmiştim hepsini verdim benim zararım var yukarıdaki kadın karşılamıyor dedim. iyi ki yapmışım iyi ki şikayet etmişim. kadın yalancı çıktı gözümün içine baka baka yalan söylemiş bana deseydi ki hanımefendi ben elimden geleni yapayım siz de bana yardım edin halledelim dese gerçekten asla hayır demezdim. bence ödeyin
Geçmiş olsun gerçekten kötü bir durum. Arıza tespiti için gelen kişiler varmış onlardan çağıracağız bakalım. Ufak yolla bizim evi halledersek aşağısı içinde kredi çekip ödeyeceğiz mecburen napalım.Komşunuzun veya sizin sigortanız var mı? Varsa sigorta şirketinden bilir kişi gelir, kimin suçlu olduğunu tespit eder ve masrafları hesaplar. Benim iki kere başıma böyle bir sorun geldi. İlkinde evimizdeki kiracı evi boşaltırken su vanalarını açık bırakmış alt kata çok miktarda su inmiş. Alt kat komşumun sigortası vardı bana "10bin tl masrafım var, yatağım, duvarlarım, parkelerim mafoldu" dedi. Sigorta şirketi geldi ve 10bin değil, 1,650tl masraf çıkardı, suçlu biz olduğumuz için onu ödedik. İkincisinde bizim oturduğumuz evin altında dükkan var. Oraya bizim banyodan su sızdığı iddia edildi. Görünüşte de öyleydi. Sıhhi tesisatçı geldi bizim banyo fayanslarını kaldırdı "burası kupkuru buradan akmış olamaz" dedi. Komşum ile az daha papaz oluyorduk, komşu bizden geldiği konusunda ısrarcı idi. "Siz bir tesisatçı getirin, baktıralım arıza bulunamıyor, arıza bulunsun yaptıracağım" dedim. Sonunda anlaşıldı ki sular benim dairemden gelmiyormuş, apartmanın gider borusundan geliyormuş. Tamir edildi ve masrafı tüm apartman ödedi.
Siz arızayı kesin olarak tespit ettirin, eğer gerçekten sizin daireden geliyorsa yaptırırsınız.
Arıza tespiti cihazı varmış onla bakacaklar. Kırmadan halledilirse yada ufak bir yerse yada kısmi kırılırsa masraf azalır biizm ev için en azından. Alt katı da mecbur yaptıracağız anlaşılan..Aynı şekilde olmuştu inanın küvet çıkmıştı kabin yapılmıştı banyo a dan z ye yenilenmişti ve alt kat komşumuzun saygısızlığı da yanına kar kalmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?