Alt komşuya su akmış.

Ortak ödemeyi kabul edeceklerini snmıyorum. Çünkü direk siz yaptırın sizden dolayı oldu dedikleri için.. Haklılar inkar etmiyorum ama çıkış yolum var mı diye sormak istedim aslında.
O zaman asma tavanı yaptır sadece
Dediğim gbi tamam sizden su akmıs ama sizde farkında değilsiniz neticede
Yaptırılan özel dolabı ev sahibi halletsin
Çünkü tavan su aldıysa her türlü yaptıracaktınız
Ama dolaba kadar su inip çürütmesi ev kontrol edilmediği için
Evde yokken evi su bassa sular idaresine mi yaptıracak zemini?
Evde oturan hiç kendinde suç aramıyor ne güzel

Sizin iyiniyetiniz çok hoş ama akıtan ev bizimki olduğu için kontrole sık gelseydiniz keşke desem iu an bende yaptırmak istemeyen kötü komşu olacağım. Zaten okuduğum kadaryıal yasal zorunluluk bendeymiş.. Mecburuz .. Teşekkür edeirm..

Iki tarafinda bir sucu yok yani mantik geregi sadece sizin odemenizde abes kaçar Ingiltere de boyle bir sorun olduğunda tuttuğumuz emlak şirketi hallediyor. Eviniz size mi ait degilse ev sahibinizle konuşun. Cok uzun zaman evini bos bırakmış komşunuzda evini havalandirmaya falan gelseydi erken görür zarari da az olabilirdi. Siz akittigini bilip zarara göz yumsaydiniz ortadaki hesap size kalirdi ama su an tek tarafli odeme de bana hic adil gelmiyor.

Eşimden rica edeceğim, bir ev sahibiyle görüşsün alt katın, belki böyle söylerse ortak yol bulunabilir.. KAbul etmezlerse zaten bizde ..

Açıkçası gönlüm ortak yaptırmaktan yana ama su bizdne gittiği için de çirkefleşemiyorum haliyle.. BAkalım teklif etmesini söyleyeceğim eşime. umarım ortak yol buluruz.

geçenlerde bizim alt katımıza da su akmişti. hemen farkettikleri için bu denli bir zarara yol açılmamişti tesisatçı masrafını ödedik sadece.
bence beraber ödemek daha hakkaniyetli olur evinde olup farketseydi bu kadar masraflı olmayacaktı çünkü.artık komşunuzun insafına kalmış

Evde olmayışından durumun farkedilmemiş olması sizin suçunuz değil.Belki evde olsa dolabı falan zarar görmemiş olurdu.Suyun akmasını kesmek içi banyo ve tuvalet tadilatı tabiki sizin yaptırmanız gerekir.Alt katın zararı sadece su akması ile oluşacak ne bileyim badana boya olsa bir nebze ama dolaptı içindeki ıvır zıvırdı onun için sizin ödeme yapmanız gerekirmi bilmiyorum.

Sonuçta bile isteye yapılmış birşey değil, yarısını siz karşılayın bütçenin yarısını onlar. Hepsini size ödetmek de haksızlık. Sonuçta evde olsa daha erken farkedilirdi. Bilmeden olmuş birşey, telâfi olarak fiyatın yarısını siz karşılayın orta yol bulunsun.

umarım ortak bir yol buluruz..

Bize de üst kattan benzer bir akma durumu geldi. Ödemek istemedi ama aile dostu avukat arkadaşımız mecburlar dedi. Kendisine ilettim o da araştırdı ve tavanımı o boyattı, boruları da değiştirdiler

Ortak tesisattan kaynaklı bir sorunsa siz ödemezsiniz ama sizin banyonuzla alakalı bir sorunsa siz ödersiniz diye biliyorum Apartmanda hep oluyor diyorsunuz ortak tesisattan kaynaklı mı neden akıtıyor onu öğrenin bence önce. Banyo wc eski olduğu için falansa tüm masraf sizde direkt.

.
bizim banyodan ve tuvaletten görünüyor ama bakalım ne olacak.. Teşekkürler

Ödemek zorundasınız. Aynısını yaşadık su akıtan bizim yazlık.... Annem inatlaştı.... Sonuç mahkemeye verdiler ve avukat masrafı ödedi vede o günün üzerinden parayı.... Bence annem gibi olmayın.... Yani illaki alırlar... Not bizde farketmedik yazlığa geç gitti annem fakat hiçbir şekilde bu mazeret yasal olarak kabul edilmedi.

Eski oturduğum bir evde benzer bir problem olmuştu. Biz masrafı ödedik, akıntı devam edince apartman boşluğunda ki ortak pimaşlardan kaynaklandığı ortaya çıktı.
Akıntının kesin olarak sizden kaynaklı mı olduğuna baktırın. Eğer öyleyse siz ödeyeceksiniz. Aksi ise apartmanda yaşayan herkesten toplanması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…