• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın ayar ve düğün seti sorunu

karanfil cicegim

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2025
130
85
13
28
Arkadaşlar selamlar,

Eşimin ailesi evlenirken takı takmadı eve masraflar olduğu için. Ben de açıkçası ısrar etmedim çünkü masraf edilen ev de bizim evimiz dedim.

Bu ay altın alınabilir dedi eşim ama 14 ayar mı 22 ayar mı karar veremedim, kayınvalideme de sormak istemiyorum. Eşimle de aramız bozuk zaten.

Benim bildiğim 22 ayar alınca da belli bir işçilik düşülüyor. 14 ayar alınca da zaten ayardan dolayı değer kaybı oluyor. İkisinde de olacaksa 14 ayar alıp güzel görünen bir şey alayım dedim ama çok mu zarar eder diye düşündüm. Burda tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim.

Altın yatırımlık olur diye düşünüyorum . Gençler pek takmıyor, ben de hiç takmam. Yatırımlık olacaksa da ayarı yüksek tutulsun.

Eşinize vermeyin altınları. Bakın burdaki hanımlar hep eşlerine vermiştir. Ben de verdim. Ama erkekler iyilikten güzellikten anlamazlar. Altınları canhıraş koruyun, gidip araba yükselmesinn.

Düğünde takmadıkları altınları alacaklar sanırım, ben olsam set aldırmam 14 ayar her zaman kendinizde alabilirsiniz zaten.
22 ayardan işçiliksiz bilezik veya 24 ayar gram altın alsınlar bence.
Bana da 22 ayar mantıklı geliyor. Ama çok sarı sarı duruyor. Bir de kuyumcu işçilikten zararınız olur deyince emin olamadım

Bana da 22 ayar mantıklı geliyor. Ama çok sarı sarı duruyor. Bir de kuyumcu işçilikten zararınız olur deyince emin olamadım
Siz günlük takacak mısınız bu alınanları?
Set için diyorsanız beyaz altın olur zaten, ben yatırım amaçlı düşündüğüm için söyledim.

Set bozdurulmaz evet işçilikten zarar edersiniz, ama atıyorum adana burma bilezik veya 24 ayar gram altından az kesinti olur zarar ettirmez aksine zamanla kar ettirir.

Siz günlük takacak mısınız bu alınanları?
Set için diyorsanız beyaz altın olur zaten, ben yatırım amaçlı düşündüğüm için söyledim.

Set bozdurulmaz evet işçilikten zarar edersiniz, ama atıyorum adana burma bilezik veya 24 ayar gram altından az kesinti olur zarar ettirmez aksine zamanla kar ettirir.
Kolyeyi arada bir düğünde, buluşmalarda takacağım. Sanırım kolyeyi 14 alıp kalan bütçeyi de ajda olarak kullanacağım.

Ben eş ailesini takdir etmek istedim oldu bittiye getirip bir daha adınıda anmaya bilirlerdi takının.
Farklı şehirlerde yaşıyorduk düğünü ertelemek zorunda kaldık ama nikahı ertelemek istemedik. O yüzden nikah zamanı ev eşyalarına destek oldukları için altına gerek yok dedim. Normalde eşyaları biz alacaktık eşimle.

Sağ olsun kayınpederim eşimi çağırıp kendi söylemiş alın aradan çıkarın diye. Onlara da kolaylık oldu, her şeyi parça parça yapıyoruz gücümüz yettiği kadar.

Kolyeyi arada bir düğünde, buluşmalarda takacağım. Sanırım kolyeyi 14 alıp kalan bütçeyi de ajda olarak kullanacağım.
Anladım, kolyeyi beyaz altın alacaksanız 18 ve 22 ayarda alabilirsiniz illa 14 ayar diye bir şey yok bozdurmayacak takacaksınız sonuçta, şimdiden güzel günlerde kullanın.

Ajda bilezik daha mantıklı günlük de kullanabilirsiniz kalin bilezik günlük kullanılmıyor.Ya da reşat besli alabilirsiniz kolye olarak bende var mesela ip kolye zinciri aldım altin ona taktim hep üzerimde duruyor saklama derdi de yok genelde kiyafetimin icine atiyorum gözükmüyor da tavsiye ederim satarken fazla zarar da etmiyor ben de yakinda ev icin satacagim gecen sordum kuyumcuya en fazla 3 bin 4 bin arası zarar edersin dedi gayet mantikli bence.

Farklı şehirlerde yaşıyorduk düğünü ertelemek zorunda kaldık ama nikahı ertelemek istemedik. O yüzden nikah zamanı ev eşyalarına destek oldukları için altına gerek yok dedim. Normalde eşyaları biz alacaktık eşimle.

Sağ olsun kayınpederim eşimi çağırıp kendi söylemiş alın aradan çıkarın diye. Onlara da kolaylık oldu, her şeyi parça parça yapıyoruz gücümüz yettiği kadar.
Güzel olmuş, sizide takdir etmek gerek altında altın, benim neyim eksik diye düşünmeyip öncelikle herkesin cebini düşündügünüz için.
Umarım eşinizde bu özverinizin kıymetini bilirde sizi el üstünde tutar.

Ajda bilezik daha mantıklı günlük de kullanabilirsiniz kalin bilezik günlük kullanılmıyor.Ya da reşat besli alabilirsiniz kolye olarak bende var mesela ip kolye zinciri aldım altin ona taktim hep üzerimde duruyor saklama derdi de yok genelde kiyafetimin icine atiyorum gözükmüyor da tavsiye ederim satarken fazla zarar da etmiyor ben de yakinda ev icin satacagim gecen sordum kuyumcuya en fazla 3 bin 4 bin arası zarar edersin dedi gayet mantikli bence.
Bu da çok mantıklı. 14 ayarlarda %50 kayıp olabiliyormuş. Lazım oldu sattım bir yana, sıkılıp satmak istesem yine zarar ediyorum.

Güzel olmuş, sizide takdir etmek gerek altında altın, benim neyim eksik diye düşünmeyip öncelikle herkesin cebini düşündügünüz için.
Umarım eşinizde bu özverinizin kıymetini bilirde sizi el üstünde tutar.
Teşekkür ederim. Açıkçası altın da altın diye tuttursaydım kendimi rahat hissedemezdim. Onlar da bir aile sonuçta.

Zaten kayınpederim bir aile buluşmasından sonra eşimi çağırıp söylemişti. Zannediyorum ki sebebi benim aile içindeki tutumum, teşekkür olarak altını gündeme getirmiş yeniden. Yani bunun görülmesi bile insanı mutlu ediyor.

Teşekkür ederim. Açıkçası altın da altın diye tuttursaydım kendimi rahat hissedemezdim. Onlar da bir aile sonuçta.

Zaten kayınpederim bir aile buluşmasından sonra eşimi çağırıp söylemişti. Zannediyorum ki sebebi benim aile içindeki tutumum, teşekkür olarak altını gündeme getirmiş yeniden. Yani bunun görülmesi bile insanı mutlu ediyor.
Kayinpederinizi kendi kayinpederime, sizide kendime çok benzettim.
Bende evlenirken şuyum olsun bundan isterim hiç demedim.
Kimseyi zorlamadım, sağolsunlar onlarda ellerinden gelen herşeyi yaptilar halada ellerini hiç üzerimden çekmediler
En güzel yanıda kendini ve niyetini belli edebilmiş ve karşıdakininde bunu çok iyi anlamış olması.

Back
X