Ya dolar olmuş 4.90

4.84ken yüksek diye almamıştım

Bu dolar yerinde durmuyor. TL'nin değeri yok. Her şey çok pahalı. Aylardır kendime hiçbir Şey almadan hiçbir etkinliğe katılmadan sadece market alışverişi yapıp kira fatura ödeyerek yaşıyorum
Artık gına geldi ya
Neyse en azından yol yaptılar çıkayım da yürüyeyim. Bir dakka o araba yoluydu di mi? Benim arabam da yok

Araban olsa dünyada yakıta en yüksek parayı veren ülkelerden biriyiz. Ha bir de araba alırken en yüksek vergiyi veren ülkelerden biri...

kalabalık bir aile misiniz, mesela biz 2+1 aldık ama büyük 1+1 evleri de gezdik, istediğimiz fiyata bulamazsam öyle kullanışli bir daire de alırdım ondan dedim
Kalabalık değiliz 3 kişiyiz eşim ben ve oğlum .. ama eşyam çok benim salon takımı köşe takımı yemek odası yatak odası karyola beşik derken sığmayız biz 2+1 e

Senin için çektim :)
Canım bileziğin ikili burma değil mi? :) Ben de geçen almıştım biriktirdiklerimle, 30 gram. İnce görünümlü ama çok dayanıklı o yüzden seviyorum. Üzerinden kamyon geçse birşey olmaz. Senin gibi misafirliğe falan gidince takıyorum onun dışında evde duruyor.

İnsan almadıkça ,harcamadıkça da patlama noktası yaşıyor .
Her ay birkaç eksiği veya isteği yerine getirisrn daha memnun olabilirsin cnm.

Bende biriktirmeye çalışıyorum yıllık 10-15 bin kadar biriktirebiliyorum .. şimdi benim kafama takılan her sene emlak fiyatları 10 -15 bin artıyormu artıyorsa almam mümkün olur mu bu durumda ?
Valla 2 sene önce bir ev vardı çok beğenmiştim 240 000 tl bu sene o fiyata mümkün değil kucucuk evler var karanlık odalı hep yatak odasına yatağı zor koyarsın yani...ama şimdi ben 200 000 kredi çekebilsem 400 000 geri ödemesi 10 senede yani kredice pek mümkün degil artik

Son düzenleme:
120 ye n rden aldın ki çok iyiymiş :) ben konyadan 3+1 istiyorum 220 den aşağı Yok
canım şuan benim.aldigim fiyata yok zaten.. mardindeyim. Burada geçen iki üç yilda evlerde acayip artış oldu. Ve hala cok ev var. Fiyatlar yukselmeye basladi. Bizim biraz sansli zamana denk geldi. 187 metre kare. Suan salon ve cocuk odası bos. İlerde borclar bitince oralari da döşeriz insallah

sekerim00
sizin ev taksitinden sonra elinizde kalan para o sanirim zor olacaktir muhakkak ama zora girmeden de olmuyor
sekerim00 evet bu konuda tatluya katılıyorum. İlk başlarda odeme duzeni oturana kadar mutlaka sıkıntı olacaktır örnek ben:)
Ama her ay taksidi odedikce amannnn be bir tuğlası daha benim oldu diyip gülüp gececeksin emin ol:)

Dünkü mesai param ile bugün fiyata bakmadan altın aldım.
Bugün ilk bütçe yaptığım günden itibaren tüm ayları karsilastirdim. Tasindigimizdan beridir giderlerimiz epey artmış. Bir kısım gelen zamlardan bile olsa biz de artık evi aldık rahavetiyle sanırım salmisiz biraz.
Faturalar neredeyse iki katına çıkmış, mutfak masrafı hep bin TL üstü olmuş, sigara masrafı bile artmış. Sadece dışarıda yemek maliyeti düşmüş o da çevrede alternatif pek olmadığı için sanırım:)
Hemen onlemlerimi planladım eşimle de paylaştım. İlk iş ketil ve cayciyi en gorunmeyen yerlere kaldırdık. Dondurucuyu sildim havalandırıyorum.
Bayrama kadar yapabileceğim herşeyi yapıp dolduracağım.
Markete liste ile ve haftalık gideceğim.
Uygun şeyler olursa alıp stok yapacağım ama öyle üç beş çeşit hiçbir şeyden almayacağım.
Kk Ağustos ayında da mecbur kullanacağız ama Eylül'de gün ile kapatıp mümkün mertebe kullanmayacağım. Faturaları da otamatik ödemeden çekeceğim o zaman.
Sigaraya da gunluk adet sınırı koydum ikimize de, ister bir saatte iç ister akşama kadar. Madem bırakmayı beceremedik bir de böyle deneyeceğim.
Walla silkelendim şimdi kendimize gelme zamanı. Tamam evi aldık ama bir sürü borca girdik ve hala eve yapılacak eksikler var. Eksik de hicbirsey almayacağım. Üç beş acil durum parası ayırıp ondan evin eksiklerini ay ay halletmeye karar verdim.
Kurbanın parasını ayırmıştık onun dışında bayram boyu masraf yok, yazlığa da gitmekten vazgeçtik. Zaten tatil yaptık Eylül'de ben annemlerle de gideceğim gerek yok masrafa. Gerekirse bütçe toparlanana kadar tüm gezme tozma işleri iptal.
Ekime kadar çok acil olmayan misafirleri de geri çevireceğiz.
Eşimin iş durumu da çözülecek gibi değil, bayrama kadar bekleyip bayramdan sonra adam akıllı yeni iş bakacak.
Ben tek başıma herşeyin altından kalkamam, rahat bir hayat sürmek istiyorsak düzenli gelir ikimizden de olmalı. İş durumu normale dönene kadar bu planda yaşayacağız.

evet cnm 2li burma güle güle kullan inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…