- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #21.181
Pahalı da yahu. :))) 20 liradan satılıyor. Ama tabi alıp satmadığım, ilgilenmediğim için bilemiyorum. Ne kadar kazandırır vs. :) Ben altındayım.Merhaba arkadaşlar, bi meslektaşım yatırımini 5 aydır kuveyt dinarina (kwd) yapmakta..acaba yatırım olarak nasıldır? Ben şuan vadelideyim..görüşlerinizi merak ediyorum.şimdiden teşekkürler
Canım Allah kolaylik versin.bugün oldukça büyük bir işletmenin insan kaynakları md arkadaşım ile görüştüm, süresiz ücretsiz izin veremezler.yılda 15 günden fazla ücretsiz izin verme hakkı yok şirketlerin , dava açsa arkadaşın kazanırlar dedi.bir araştırın istersen.Selam kızlar, bugün yoğun ve iç karartıcı bir gündü benim için, mesaiye kaldım. Daha yeni geldim sayılır.
Keşke hep tatilden güzel şeylerden konuşsak, biz mali önlem paketi oluşturduk şirket için. Saatlerce toplanti, raporlar,fikirler kafam ambele oldu.
Gerekli olanlar dışında hiçbir ödeme yapılmayacak, maaşlar da birkaç ay para girişi bu şekilde olursa gecikmeli ödenmek zorunda kalınacak.
Bugün yarım maaş avans ödedim herkese hem para varken hem de bayram öncesi ihtiyacı olan olur.
Benim kredi odemesi var maaşları alamamak ya da geç almak beni çok zora sokar. Kenarda da birşey kalmadı zaten.
Bu durumda aybaşı başlayacağının gün de iptal. Şahsi olarak ekonomik planlarim çökmüş durumda.
Herkesin kendine göre duzeni var maaşlar ciddi sorun yaratacak. Kendim için ayrıca konuştum kredi gününde maaş ödemesi olmasa bile kredi tutarı kadar maaşımdan alacağım. Eşimin durumunu da biliyorlar.
Eşimden bayramdan sonra süresiz ücretsiz izine ayrılıyor. Üretimi durdurma kararı almışlar. Valla herşey ustuste geldi hiç iyi durumda degilim
Eşimle konuşup neyi nasıl yapabiliriz diye bir yol belirleyecegiz.
canım nerelerdesin, sağolasın ilgin içinCanım Allah kolaylik versin.bugün oldukça büyük bir işletmenin insan kaynakları md arkadaşım ile görüştüm, süresiz ücretsiz izin veremezler.yılda 15 günden fazla ücretsiz izin verme hakkı yok şirketlerin , dava açsa arkadaşın kazanırlar dedi.bir araştırın istersen.
Tamam o halde tatlım. Zaten yapmaları gereken de tazminati ödeyip çıkış vermek...sen öyle yazınca üzüldüm ve araştırmak istedim.canım nerelerdesin, sağolasın ilgin için
yasal prodesürü biliyorum zaten maaşları veremiyorlardı 4 aydır, kılıfına uygun birşeyler yapmak niyetindeler diyeyim sen anla. eşim çıkışının verilmesini ve birikmiş alacaklarını talep etti zaten ücretsiz izni kabul etmedi.
Ah şu kocalar ya.. ..Kızlar eşime çok sinirlendim, daha dün yoldan geldik, yolda klimadan ikimiz de şifayı kapmışız, hastayım. Bu halde 5 makine çamaşır yıkadım, onları kurut, katka koy, eve alışveriş yap, yemek yap derken iyice fena oldum. Su içerken elim titriyor. Anneme gidip orda mı kalsam annem bana bakar diyordum. Eşim işte bir de onu arayım nasıl olmuş derken bomba; memleketten bayan kuzeni bize gelip 1 hafta kalacakmış. Eşim de bana hiç sormadan kabul etmiş, basit bir şey gibi "Ha bu arada kuzen geliyor yarın." diye söylüyor. Ben de bir bana da sorsaydın diye patladım. Zaten hastayım, önümüz bayram, köye gidip kurban da keseceğiz, onca işin gücün arasında bir de kuzen çıktı. Neyse bizim kavga alevlendi beyefendi bana küstü. Ne yapmalıyım sizce ?
Canım altın düşüşe geçti biraz sanki .Parayı alınca direkt altın alırdım ama 266'dan 228'lere gelmiş şu an. Daha da düşerse zarar ederim simdi alirsam. Bekleyelim bakalim. Zaten en yükseğini 204ten aldim. Bir yere sabitlenince alirim.
Ankara'da düğün varmış, gelince de 1 hafta durmak istiyormuş.Kuzen neden geliyormuş
Eşimin akrabası çok fazla ben hepsinin telefonu falan bilmiyorum, sadece bayramdan bayrama gördüğüm insanlar.Birde bayan olacak neden arayip sana sormuyor ki
canımsınTamam o halde tatlım. Zaten yapmaları gereken de tazminati ödeyip çıkış vermek...sen öyle yazınca üzüldüm ve araştırmak istedim.
Ben nerelerde olayım. Piyasa berbat.moral yok bu ara...hakkımızda hayırlısı.
Canim geçmiş olsun. Aynı şekilde tatil dönüşü ben de hastalanmıştım. Yaz günü zor oluyor. Misafirin bayanmış halini anlar sana yardımcı olur diye düşünüyorum.Eşimin akrabası çok fazla ben hepsinin telefonu falan bilmiyorum, sadece bayramdan bayrama gördüğüm insanlar.
Bir an evvel şu krizden kurtulmalıyız. Bugün maaşımı çekince marketlere uğradım. Fiyatlar artmıştı şimdiden bir de işle ilgili sıkıntılar oluyor moralim bozuldu. Dua edelim bolcacanımsın
dün plan yaptık, benim kenardakiler ile iki ayı hatta sıkarsak üç ayı rahat çıkartırız gibi görünüyor.
bu aralar mesailerim de var, bugün yine mesaideyim. onları günlük alıyorum.
o arada da eşim başka bir iş bulursa iyi kötü düzlüğe çıkarız
Teşekkür ederim, evet kuzen yardımcı olur, eşim de yardım edeceğim diye söz verdi ama sorumluluk üstünde olmadığı için ne zaman ne yapması lazım bilmiyor. Ona şunu yap, bunu yap, yaptığını kontrol et derken ben daha çok yoruluyorum. Bir de bana hiç sormadan her yatılı misafire tamam diyor. Akrabası da çok Ankara'ya işi düşen bizde. İlerde korkum bu kişi, şu kişi artık bizde yaşayacak bile diyebilecek kapasitede.Canim geçmiş olsun. Aynı şekilde tatil dönüşü ben de hastalanmıştım. Yaz günü zor oluyor. Misafirin bayanmış halini anlar sana yardımcı olur diye düşünüyorum.
Canım bende olsam aynı böyle yapardım.karamelli_turta Aslında baya düştü canım. En yüksek seviye olarak gramı 270 küsür gördük. Dün baktım 245 falandı. Bekleyelim bakalim dedim. Bugün 228 olmuş. :) Düşüyor hep. Bakarım 2-3 gün nerde durursa oradan alırım artık. Düşmesi sevindirdi, zira alıp başını gidiyordu yoksa. Dolar da 6 lira. Hayırlısı olsun hepimiz adına...
Pandora kaç canım AnkaradanTeşekkür ederim, evet kuzen yardımcı olur, eşim de yardım edeceğim diye söz verdi ama sorumluluk üstünde olmadığı için ne zaman ne yapması lazım bilmiyor. Ona şunu yap, bunu yap, yaptığını kontrol et derken ben daha çok yoruluyorum. Bir de bana hiç sormadan her yatılı misafire tamam diyor. Akrabası da çok Ankara'ya işi düşen bizde. İlerde korkum bu kişi, şu kişi artık bizde yaşayacak bile diyebilecek kapasitede.
Kaçsak da kar etmez, ancak yurt dışı falan olması lazım. Tatildeyken eşime dedim ki "Emekli falan olunca ilerde buralara yerleşelim." O da demesin mi "Bizimkiler tatile hep bize gelir." İşte böyle kocam var. Alana yanında promosyonu bedava :)Pandora kaç canım Ankaradan
Benim eşim de öyle maaalesef
Bizde seneye Canakkaleye taşınacağız kısmet olursa bunu soyledigimiz herkes gelip gezecekmiş
Kaçsak da kar etmez, ancak yurt dışı falan olması lazım. Tatildeyken eşime dedim ki "Emekli falan olunca ilerde buralara yerleşelim." O da demesin mi "Bizimkiler tatile hep bize gelir." İşte böyle kocam var. Alana yanında promosyonu bedava :)
Süpermiş
Evliliğimizin ikinci yılı kızım bebek ben akşam beşe kadar çalışıyorum. Ikide bir kayinbabam ortağını da alıp bize yemeğe geliyordu. Eşim tel ile beni aradı babamlar akşama yemeğe gelecek diye. Ben açtım ağzımı yumdum gözümü. Meğer onlar da Eşim in yanındaymış duydular. Ondan sonra sadece babam geldi kurtuldummilletten acikgozu de yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?