Ben temizlik malzemelerini gıdalar ile ayrı ayri yerde tutuyorum.
Kimyasal olduğu için emin değilim. Mesela bulaşık makinası tableti kapalı paketinde olsa bile iki poşete koyuyorum ağır bir kokusu var.
Ambalajlı deterjan, şampuan gibi şeyler konabilir belki.
Ama ayrı dolaplar yapmak en iyisi. belki kapak ile bölmeler yapabilirsin.

Ben de bugün domates konservesi yapmak için domates baktım. 1 lira olanlar taş gibiydi armut domateslerden.
1.5 tan olanları da beğenmedim. 2 tl den hobi bahcesinden getirilen domateslerden aldim. Çok lezzetliler. Satıcı şekilleri düzgün değil ama lezzetliler bunlardan vereyim dedi aldim. Bir de 3 liraya tarla domatesi vardı hepsi birbirinin kopyası aynısı.

Akşam sebze arabası geldi kapıya, patlıcan aldım. Hafta içi için karnıyarık yaptım. Kıyma ile köfte yapacaktım ama buzlukta bayat ekmek yoktu buna kısmet oldu :)
Artan içi de posetletip attım buzluğa.
İki kilo kadar ince biber aldım, birazını çiğ birazını da domates ile soteleyip atacağım buzluğa. Yarın için de domates siparişi verdim.
Dorte bölüp posetletip atarım onları da.
Kırmızı biber için iki hafta daha bekle dedi, daha mahsul toplanmis

Teşekkür ederim, kışa bomba gibi hazırım. Türk kahvesi de vardı, ben onları farklı dolaba koyayım en iyisi

Size sorduğum iyi olmuş kızlar, yoksa hepsi kokacaktı

O zerzevatcilarin bittigi gibi pazarlarda bitmese bari... artik marketlerde pazar gibi ragbet goruyo :/

Anneme yakin bir market var. Annem herseyi ordan aliyor cunku hem kaliteli hem pazarcilardan bikti hemde servis var kapisina kadar tasiyolar bu kdr arti varken hem tasiyip hem pazarda curuk carigi alamam diyor bende bilmedigim yere gitmiyorum bildigim pazardan hatta ciftciden aliyorum

O zerzevatcilarin bittigi gibi pazarlarda bitmese bari... artik marketlerde pazar gibi ragbet goruyo :/
Çalışan kadınlar marketi daha çok tercih ediyor. Malum zaman sıkıntisi. Bir de marketlerde taneyle bile alsan kimse garip bir şeymiş gibi davranmiyor. Pazardan yarım kilo isteyince abla 3liralik olsun mu diyor çok sinir oluyorum. Hayır kardeşim yarım kilo dedim. Neyse ki genelde aynı tezgahlardan alışveriş yaptığım için artık çözdük olayi :)

Aynrn artilari cok.. gerci bizim buradakilerin tazeliginden suphrliyim pazarin oldugu gun bile bi market tezgah eski depoda kalmaktan artik dis rengi baya solmus patates cikariyolar.. :)

Dogru evet.. bende cok yapiyorum manav reyonunda bir tane iki tane alip kasaya gitmeyi.. bazen kisin canim domates ceker.. gider bi tane alirim messla.. kiloyla alsam ziyan olacak zaten mevsimi degil diye.. :)

Günaydın kızlar!
Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Umarım tatil güzel geçmiştir :))
Bizim izin iptal oldu ama bayramın ilk 3 günü ayarlayabildik sadece ve memlekete gidp kurban kestik Allah kabul etsin. Çocuklara harçlık verdik yakıt masrafı dışında da öyle büyük bir giderimiz olmadı. İzin çok olmayınca masraf da çok olmadı otel rezervasyonunu iptal ettik onun parası da cebimizde kaldı.
Dün bahsettiğiniz gibi markete gittik ağzımız açık zorunlu birkaç parçaya 80 tl ödeyip çıktık. Bir kaç eksiği de almaktan vazgeçtim netten ve başka marketlerden bakacağım. Gitmeden önce temizlemiştim evi geldim 3 gündür hala çamaşır memleketten gelenleri yerleştir vs geçiyor çok yoruldum ve kızım yine hasta oldu hava değişiminden hep hasta oluyor. Neyse allah daha büyük dertler vermesin

gunaydin herkese bayram tatili bitiyor.
yaz mevsimi de yavaş yavas sonlara yaklasiyor...
bazen gecmiyor gibi hissetsek de zaman da hizla geciyor...
Bu tatil, bu yaz, hatta bu yıl çok hızlı geçti benim için.
Ekimden sonra da işler yoğunlaşıp mesailer başlayınca Mayıs'a kadar nasıl geçer yine anlamam.
Ayyy resmen 'gun geçmez ama ömür biter'
Şeklinde bir hayatım var benim

yani kisaca hayat koşuşturmacası ile geciyor.
bende 1 hafta sonra bir basladim mi hazian sonuna kadar tempolu. ev is cocuk kendime ayirabilecegim zaman mucize olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…