- 9 Haziran 2013
- 6.150
- 9.642
- 398
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #33.861
Şimdi şöyle yeni evi çok beğendim, site olması çok büyük avantaj.
piyasa normale dönse fiyatı 75-100 bin daha fazlası eder
yeri benim evin 2 sokak aşağısı tam metronun dibinde
kendi evimi çok seviyorum, evet bir takım sıkıntılar yaşadık ama taşınmadan bir yıl öncesine kadar ev almak bizim için hayal bile değildi, onun için şu an evimden soğumak lüks benim için, her gün şükrediyorum nasip oldu diye
şu an beni düşündüren tek şey eşimin sağlık durumu
eğer çalışmama durumu olursa altından kalkamam.
Özel bir tedavi var şu an uygulanan çok maliyetli ve ne kadar süre devam eder belli değil.
Belki bir yıl, belki on yıl.
Zaten kredi, ihtiyaç kredisi, gün derken 5 bin TL sabit gidiyor.
Yeme içme, faturalar ve kişisel giderler var.
Üstüne daha fazla yük eklemek şu an mantıklı gelmiyor bana.
bereketli olsun maaş geliriylemi birikim yapıyosun maşallahhhhhhh maşallahhSlm kızlar mayısa girdik bugün 40 gram altın aldım. Artık hedefim yıl sonuna kadar her ay 30 gr altın.
karamelli_turta
Canım yakın olmak iyi, ama arada mesafeyi de korumak gerek.bugün işyeri çok yoğun uzun yazamıyorum canım
bende bazen eşimin iş yerine yakın bi yerleremi taşınsaydık diyorum
ben bursada yalnızlığa alıştım burda kardeşlerim var çok şükür hiç yalnız kalmıyorum ama bazen yalnız kalmayıda çok özlüyorum
mesela 1 haftadır evimde şöyle rahatça oturup bi çay içemedim akşamları
bi ordayım bi burda
kardeşimin ihtiyacı oluyor ki biliyosunuz eşi yok ona gidiyorum genelde annem oluyor yanında gerçi
yan binamda uzak değil kardeşim
ablama misafir gelecek tatlıyı güzel yapamıyorum sen gel yap diyor ona gidiyorum :) oda arabayla 3 dk falan
gerçekten şikayet etmiyorum ama bazen çokk yoruluyorum
yani diyolar sende harap oldun bizim yüzümüzden çok yoruluyosun gelme falan diyolar ama hepsi lafta icraat yok :)
gitmediğim gün arıyolar tamam sevdikleri için onada lafım yok
ama bigün eşim isyan edecek diye korkuyorum adamla 1 haftadır muhafızı izlicez izleyemedik evde durupta :)
şu an bişey demiyor sağolsun ama demicek anlamınada gelmiyor bu
napıcamı bilmiyorum açıkçası ben
iyice düşün bence kahvemsim
komşu falanda edindin burda anlaşıyosun
bazen borç ödemek ağır geliyor insana
borç ödemeyemi geldim diyosun dünyaya :)
1200tl aradaki fark iyi para bence
uzun yazamıyorum dedim Allahtan bi de yazsaydım nolurduki
Kesinlikle doğru düşünüyorsun, ben de buna göre plan yapıyorum hep.Özlem denizmen diyorduki;başınıyastığa koyduğunda senin uykularini kaçıracak miktarda borca girme.
2.500 üzeri ödeme uykularimdan kacirabilir meselâ beni. Ikimiz de özel sektördeyiz, birimiz işsiz kalsak diğeri evi gecindirebilmeli
Sağol canım inşallah buluruzkaramelli_turta canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. bana göre ev için önemli noktaları yazayım aklında olsun
-ara kat
-cephesi güney ve doğu
-kapalı garaj
-mantolama
-ferdi doğalgaz sistemi
-yeterli büyüklükte odalar ve balkon
-odunluk, depo tarzı bir depolama yeri
olursa iyi olur.
-eve girince yerde böcek ölüsü vs olmamalı
-apartmanda sigortalı çalışan bir görevli olmamalı (biz yüklü bir kıdem tazminatı ödemek durumunda kaldık)
gerisi bir şekilde halledilebilir.
inşallah gönlünüze göre bulursunuz ev kolay kolay değiştirilmiyor :)
O zaman birlik olup verelimbi an bunu benmi yazdımki diye baktım
çünkü benimde vermem gereken 15 kilo var
az önce kahveyle çikolata yedim
Eşimin maaşı yetiyor şimdilik benimkini biriktiriyorum zaten yıl sonuna kadar çalışacağım biriktirdiğim yanıma karbereketli olsun maaş geliriylemi birikim yapıyosun maşallahhhhhhh maşallahh
Erkeklerin gözü karadır...fazla düşünmezler...mesela bir erkek mor renk görür...ama biz bayanlar onda mor patlıcan moru mürdüm lavanta daha neler neler görürüz...risk alırkende şimdiki duruma göre rahat öderiz diye bele dümdük düşünüyorCanım yakın olmak iyi, ama arada mesafeyi de korumak gerek.
Eşine gerek yok ki sen bile bunalmişsin :))
Bana göre düşünecek birşey yok aslinda, bu iş bizi aşar.
Eşim evi çok beğendiği için mantık gitti adamda :))
Eğer şu an ev arıyor olsaydım ve burası denk gelse alırdım ama evin borcunu kapatıp yeniden kredi çekmek çok ciddi zarar.
Ben de zevkle okudum kızlarTerapi gibi sizin yazilariniz kızlar:)
Zevkle okuyorum
Aynen öyle canımErkeklerin gözü karadır...fazla düşünmezler...mesela bir erkek mor renk görür...ama biz bayanlar onda mor patlıcan moru mürdüm lavanta daha neler neler görürüz...risk alırkende şimdiki duruma göre rahat öderiz diye bele dümdük düşünüyor
Bereketli olsun canım maaşın, büyük gün benim maas da yatti :))Bugün maaşlari aldık, hesap kitap dün yapmıştım ama ödemeleri yapmadım.
Haftasonu bir daha geçerim üstünden.
Şu sağlık için olan ödemeyi yapmadan birikim için birşey almayacağım.
Kasap alışverişi yaptım eve gelmeden.
Herşeye yine zam gelmiş.
Köfte yapıp buzluğa attım, yarın için tavuk sosladim.
Mutfak perdelerini, peçete ve masa ortulerini yıkadım.
Yarın çaya misafirim olabilir, diyetteyken istemiyorum ama ramazan gelmeden aradan çıkarsam iyi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?