- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.202
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #35.381
Hayatta isteyemem dersen o da hiç vermez canımZaten kredisi biter bitmez hemen istediği bir araba var onu almak istiyor, ben ona eft yapıyorum ev ihtiyaçları için bir miktar ,ağustosa kadar biraz sıkışık biliyorum ,sonrasında konuşacağım artık göndermycm. Demekki ben gönderdikçe umursamıyor. Hayatta para istemem eşimden. O konuda çok hassasım bende ne bileyim. Zaten eşimden para isteyemem diye hayat planımda işe girmeden evlenmem vardı. Ben eşimde dahil kimseden para isteyemem ,sadece babamdan isteyebiliyorum biraz garip ama öyle
İşyerinden birini hatırlattı bana bu.o adamda öyle sürekli internetten alışveriş yapıyor.1 oğlu var eşide öğretmenmiş galiba.kadında çok şikayetçiymiş.değişik cidden erkeğin bu kadar kıyafet alışverişi yapmasıO çok olduğunu düşünmüyor genelde ,indirimden aldım, ihtiyacım vardı diye düşünüyor. Bana da aliyor zaten sürekli. Istemiyorum diye sinirlenip kızdığımi biliyorum çok ısrar ediyor çok yakıştı alalim falan diye . Insan hediyeden bıkar mi vallahi bıktımnişanlılık döneminde gitmiştik ayrılık noktasına gelmişti. Bana nişanlınizin kırmızı çizgileri var kırılır ama eğilmez çok dik demişti. Ben ona uyum sağlayıp kabul edecekmisim
Canim önce kararlı olmalisin.Bütçeyi nasıl ele alabilirim mesela
Eşim benden hiç para istemedi bugüne kadar,senin paran senindir beni ilgilendirmez dedi . Kart borçları da kredi borçları da ikimiz için yaptığı şeylerden kaynaklı, içkisi sigarası kumarı, benden ayrı bir hayatı falan yok . Ne yapılacaksa benimle yapar onun dışında evden işe işten eve . Eft yapmamın sebebi de evin genel ihtiyaçları için bir miktar ,sonuçta aynı evde yaşıyoruz herşeyi onun ödemesi bana garip geliyor . Önce kendi borçlarımı kapatıp sonra da düzgünce eşimle konuşmalıyım sanırım. Eylül ü bekliyorum bunun için. O süre zarfında kendi borçlarımı bitirip, az biraz birikim yapmalıyımHayatta isteyemem dersen o da hiç vermez canım
Bende senin gibi önce kendi borçlarimi düzene soktum sonra ortak borçları, ve en son eşime maaşından sadece kredileri icin ve harçlığı için bir miktar birakipgerisini istedim.
Sanma ki para istemeye başlayıncahiç tartışmadık ohooo neler neler
Ama hiç takmadım, her ayin başında kredi karti borçlarimiz olduğunu, çok az harcligimiz kaldığını vs hatirlattim çünkü maaşını aldığı gibi bana getirsin diye
Böyle böyle alıştı eşim.
Hatta biraz önce yine dedim benim maaş bayram dolayısıyla erken yatacakmış seninki hangi gün geliyor dedim :))))
Utaniyor muyum canım?
Yok Valla hiç utanmıyorum.
Sende utanmayacaksin.
Evin her ihtiyacıni ben mi karşılayacağım enayi miyim saf mi
Erkeğe paranizi kaptirmayin onun elindekini siz kapin, ancak böyle güzel birikim yapabilirsiniz.
Kredi ve kk borçları genelde ortak zevk/istekler için oluyor ama bunlara dur diyebilirsiniz ben inanıyorum :)Eşim benden hiç para istemedi bugüne kadar,senin paran senindir beni ilgilendirmez dedi . Kart borçları da kredi borçları da ikimiz için yaptığı şeylerden kaynaklı, içkisi sigarası kumarı, benden ayrı bir hayatı falan yok . Ne yapılacaksa benimle yapar onun dışında evden işe işten eve . Eft yapmamın sebebi de evin genel ihtiyaçları için bir miktar ,sonuçta aynı evde yaşıyoruz herşeyi onun ödemesi bana garip geliyor . Önce kendi borçlarımı kapatıp sonra da düzgünce eşimle konuşmalıyım sanırım. Eylül ü bekliyorum bunun için. O süre zarfında kendi borçlarımı bitirip, az biraz birikim yapmalıyım
Konuştum eşimle. Ileride çocuğumuz olsa onun geleceği için, kendimiz için ev alalim, kenara para koyalım dedim. Bana dediği şey bana ailemden birşey kalmadi ,çocuğuma iyi bir eğitim veririm ev araba maddi birşeyler bırakmak durumunda değilim kendi çalışıp alabilir .ailesinden böyle görmüş. Eşimin babası da iyi bir yerden müdür olarak emekli olmuş 3 çocuğunu da okutmuş mimar,mühendis, eşimde akademisyen mühendis aynı zamanda . Babam bizi okuttu başka birseye karışmadı ,herşeyi kendim yaptım çocuğumda öyle olsun modunda. Ama ben ailemden öyle görmedimEşten para istemek ilk baslarda bana da garip geliyordu ama aynı evde ayrı bütçe olmaz.
Madem iki kişi de çalışıyor paranın nasıl ve nerelerde harcanacagi ortak karar verilecek bir konudur. Onun belarliktan borcu var diye sen maaşını ona göndermek zorunda değilsin. Kendi kişisel giderlerinden kisacak gerekirse dengeyi kuracak.
Eşim tek başına bir uzman ile mi goruşse acaba çünkü bu kadar para harcamak hiçbir hayat güvencesi yokken gerçekten normal bir durum degil bana göre.
Sen ince ince ona para, bütçe, birikim gibi konuları islemelisin. Bunu mümkünse en iyi olduğunuz dönemlerde yapmaya çalış.
Eninde sonunda bir tepki verecektir
Bende ne ailemde ne çevremde görmedim o yüzden garip geliyor, alsın almasın değil. Ben bakımlı bir kadınım herşeye dikkat ederim eşimde etsin isterim farklı giyinsin isterim ama ayarında işte, ben alisverisi çok severdim eşimden farksizdim ama eşim yüzünden alışverişten soğudumİşyerinden birini hatırlattı bana bu.o adamda öyle sürekli internetten alışveriş yapıyor.1 oğlu var eşide öğretmenmiş galiba.kadında çok şikayetçiymiş.değişik cidden erkeğin bu kadar kıyafet alışverişi yapması
Kendi hayatından memnun ise birşeyleri değiştirmek daha zor.Konuştum eşimle. Ileride çocuğumuz olsa onun geleceği için, kendimiz için ev alalim, kenara para koyalım dedim. Bana dediği şey bana ailemden birşey kalmadi ,çocuğuma iyi bir eğitim veririm ev araba maddi birşeyler bırakmak durumunda değilim kendi çalışıp alabilir .ailesinden böyle görmüş. Eşimin babası da iyi bir yerden müdür olarak emekli olmuş 3 çocuğunu da okutmuş mimar,mühendis, eşimde akademisyen mühendis aynı zamanda . Babam bizi okuttu başka birseye karışmadı ,herşeyi kendim yaptım çocuğumda öyle olsun modunda. Ama ben ailemden öyle görmedim
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum, zaten şimdiye kadar yedik içtik gezdik ,yine yapalım yapmayalım değil. Ama işte Biraz daha planlı bir şekilde yapalım. Kiraya giden para boşa değilmiş, barınma ihtiyacına verilen bir paraymış. Yediklerinde boşa gidiyor o zaman yeme dedi bana o mantığa göre öyleymişKendi hayatından memnun ise birşeyleri değiştirmek daha zor.
Benim eşim de bu kafa yapisindaydi.
Ben hep şunu düşünüyorum çok şükür okudum, mesleğim var ama yarın bir gün Allah korusun bir sağlık sorunu olsa calisamazsam aynı düzende yasayamayacagim için mutsuz olurum.
Geçmiş yıllarda eşimin sağlık sorunu oldu iki yil neredeyse çalışmadı. Düşüncesinin yanlış olduğunu o zaman farketti.
Hayat standartlarimiz bir anda dipleri gördü.
Bir de şu var, günümüz şartlarında emekli maaşları o kadar düşük ki en azından bir ev olmalı ki emekli maaşı ile de geçim sağlansın.
Genel olarak gözlemim iyi kazanç sağlayan, belirli bir mesleği olan kişiler hayatı ve parayı araç olarak görüp sürekli harcama egilimindeler.
Mali müşavir grubundaki arkadaşlarıma bakıyorum, çok şükür ülke standartlarına göre iyi kazanan bir mesleğimiz var ama ne ev var ortada ne araba. Sürekli gezme, alışveriş geleceğe yatırım sıfır.
Hayatta herşey bizler için. Her durumda yaşantımızı sürdürmek için birikim yapmak ve borçları kabuledilir seviyede tutmak zorundayiz
Sen zaten mandıra filozofu diyince anladım ben klasik olmadığınızı :))Kesinlikle bende böyle düşünüyorum, zaten şimdiye kadar yedik içtik gezdik ,yine yapalım yapmayalım değil. Ama işte Biraz daha planlı bir şekilde yapalım. Kiraya giden para boşa değilmiş, barınma ihtiyacına verilen bir paraymış. Yediklerinde boşa gidiyor o zaman yeme dedi bana o mantığa göre öyleymişKenara koyabiliyorsan koy para ama ev almak 10 yılinı hayatininin en guzel zamanlarini sıkılarak geçirmekmis , klasik bir adam değil. Bende klasik bir kadın değilim. Çok çatışıyoruz o yüzden
Yediklerin de boşa gidiyor, yeme kismina koptumKesinlikle bende böyle düşünüyorum, zaten şimdiye kadar yedik içtik gezdik ,yine yapalım yapmayalım değil. Ama işte Biraz daha planlı bir şekilde yapalım. Kiraya giden para boşa değilmiş, barınma ihtiyacına verilen bir paraymış. Yediklerinde boşa gidiyor o zaman yeme dedi bana o mantığa göre öyleymişKenara koyabiliyorsan koy para ama ev almak 10 yılinı hayatininin en guzel zamanlarini sıkılarak geçirmekmis , klasik bir adam değil. Bende klasik bir kadın değilim. Çok çatışıyoruz o yüzden
Sen zaten mandıra filozofu diyince anladım ben klasik olmadığınızı :))
Ama yılmak yok, herkes bir gün gelecek kaygısı taşır. Herkesin dönüm noktası vardır.
Ya işte değişik bir düşünce tarzı var ,bende kopuyorum ama sinirdenYediklerin de boşa gidiyor yeme kismina koptum
Sıkılmadan da geçirebilirsiniz ön yili, kontrollü olursaniz :)
Ben nedense bu sorununuzda eşimle kendimi gördümYa işte değişik bir düşünce tarzı var ,bende kopuyorum ama sinirden
O dönüm noktasına varmasi için sürekli dürtmen lazım beybisimandıra filozofu cidden adam.umarim bir dönüm noktası olur, bende bekliyorum merakla
Hayatta isteyemem dersen o da hiç vermez canım
Bende senin gibi önce kendi borçlarimi düzene soktum sonra ortak borçları, ve en son eşime maaşından sadece kredileri icin ve harçlığı için bir miktar birakipgerisini istedim.
Sanma ki para istemeye başlayıncahiç tartışmadık ohooo neler neler
Ama hiç takmadım, her ayin başında kredi karti borçlarimiz olduğunu, çok az harcligimiz kaldığını vs hatirlattim çünkü maaşını aldığı gibi bana getirsin diye
Böyle böyle alıştı eşim.
Hatta biraz önce yine dedim benim maaş bayram dolayısıyla erken yatacakmış seninki hangi gün geliyor dedim :))))
Utaniyor muyum canım?
Yok Valla hiç utanmıyorum.
Sende utanmayacaksin.
Evin her ihtiyacıni ben mi karşılayacağım enayi miyim saf mi
Erkeğe paranizi kaptirmayin onun elindekini siz kapin, ancak böyle güzel birikim yapabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?