ya kızlar dıger topıkte arkadasmz bırıkım konusunu sormus kendı acımdan yasadıklarımı yazdım ah neler gecti kafamdan nasıl duygulandım anlatamam
neler gördük neler.. annemın madenı paraları bı yere koyup gunu gunune ekmek prasını ayarladıgı ı hatırlıyorum artık ne kadar yoksa o vakıtlerde..
ve ben buyuyunce ne kadar cabalamısım ne emek vermısım..

ah canım benim
bizde çok sıkıntılı günler yaşadık
hep babamın sorumsuzluğu yüzünden
gerçi hergün eve eli dolu gelirdi bizi hiç bişeyden mahrum etmezdi ama yarını düşünmediği için annem çok kızardı ki haklıydıda kadıncaz
mesela babam zamanında sigortasını ödeyip emekli olabilseydi şimdi 10 sene olucaktı emekli olalı
ee ben maddiyattan dolayı babama güvenemediğim için okuyamadım
elimizden gelen belliydi anca evin geçimine kirasına yardım edebiliyoduk
şimdi babamı emekli edebilecek olmanın gururunu yaşıyorum belki kendi paramla değil ama bi yerden tutmaya çalışıyorum yinede
keşke doğru düzgün bi meslek sahibii olup yüksek maaşım olsaydıda babamın askerlik borcunu üstlenebilseydim

Insan hatirliyor o günleri.
Bende bana ilk bayram kıyafeti alindigindaki mutlulugumu ne ile tarif etsem,edemem..
Her bayram alinamazdi zaten..

Herkesin sinavi farkli şu hayatta canım.
Olmadığında da bir hayir vardir deyip geçeceğiz.
Tabiki gururlanacaksin kaç evlât senin yaptıklarını yapar?

Herkesin sinavi farkli şu hayatta canım.
Olmadığında da bir hayir vardir deyip geçeceğiz.
Tabiki gururlanacaksin kaç evlât senin yaptıklarını yapar?
aynen canım hepimizinki farklı bi sınav
çok şükür canımız sağ sağlığımız yerinde
hepsi olur geçer inşallah

göçmenler çok çalışkan oluyo sanırım genelde dimi canım
bursada çok göçmen var
arkadaşımın kv kp vardı onlarda emekli
helal olsun diyodum kadın erkek demeden çalışıp emekli olmuşlar valla

Evet canım genelde öyle derler.
Göç zamanimizda bulunduğumuz ilçede kadınlar hiç çalışmıyordu hep demişler zaten onlar da, sizden sonra bizim de gözümüz açıldı işhayatina bizde karıştık diye.
Bursada da göçmenler çok var, orhangazide hatta akrabalarimiz var :) sık sık olmasa da gitmişliğim var oralar çok güzel..

evet kendi memleketim ve bursadan sonra ankara çok zor geldi bana da :)
bayramda gidicem bursaya yıldırımda kayınvalidemler benimde
orhangaziye hiç gitmek nasip olmadı ama
bursanın yarısı göçmen ya nerdeyse :)
eli sıkı oluyolar bide
macir damarları tutuyo derler :)

ah canım ustlen ustlen bı yere kadar yapabılıyo ınsan aynı dedıgın gbı benım babamda harcadıgı zaman eve doldururdu ama hep borc ama sonra öde öde dur hala da yas 60 aynı kafa
sen de ck hayırlı bı evlatsın masAllah Allah bıze de hayırlı evlatlar nasıp etsın

inşallah canım benim sende öylesinnn

Allah a çok şükür maddi olarak hayatımın hiç bir döneminde zorluk çekmedim ,annem de babamda inanılmaz çalışkan ve tutumlu insanlardı. Hiç bir zaman aşırıya kaçmazlardı, kıyafet düşkünü degillerdi, hayatlarını yaşamadılar, sadece bizleri düşünerek yaşadılar. Artık bizleri geçip torunlarımıza da kalsın derdine düştüler. Ailemin bukadar birikim yapma merakı yüzünden onları hep eleştirip kendim üniversitede ,iş hayatında 5 kuruş kenara atmadan gezdim, yedim ,ıctim, giydim . Belkide onlara olan güvenimden dolayı. Şuan yıllar sonra ailemin yaşantısına zıt hareket etmek adına böyle davrandığımı görüyorum. Bir süre sonra düşünmeden tüketmek de insana tat vermiyor . Ailem gibi birikim derdinde olmak da yanlış, benim gibi Sadec e anı yaşamak da yanlış. Ortasını bulmak en iyisi. 2019 da bunu gerçekleştirmek adına adım attım. Teşekkür ederim her geçen gün hepinizden birşeyler öğreniyorum

Muhtemelen onlar zamaninda yoklukgördüyse birikim tutum yapmalari bu sebepten olabilir.

Benim annem babam da tutumludur, ben 30uma kadar kime çekmişim bilmiyorum:)
Sonradan değiştim biraz

Genelde tutumlu ailenin çocuğu daha rahat rahat olanınki tutumlu oluyir galiba...
Herkesin ailesi saf olsun da cok savurganlikta dogru degil tabiki...

Ben mesela oğlumun paralarını biriktiriyordum büyüyünce de söylemeyeceğim ömrümüz varsa cok darda kalıp sıkışınca veririm diye düşünüyorum

Muhtemelen onlar zamaninda yoklukgördüyse birikim tutum yapmalari bu sebepten olabilir.

Benim annem babam da tutumludur, ben 30uma kadar kime çekmişim bilmiyorum:)
Sonradan değiştim biraz
Babam erken yaşta kaybetmiş babasını, tüm evin sorumluluğu onda olunca sanırım kendini ailenin reisi gibi görüp çalışmaya ve tutumlu olmaya hayat onu itmiş sanırım, annem görmüş yokluk .

Aslında kişiden kişiye değişiyor bence ,eşimin ailesi tutumlu değil eşim de öyle, benim ailem tutumlu bende yavaş yavaş onları örnek alıyorum. Armut dibine düşüyor bir şekilde

Eve şimdi geldim ,bir baktım eşim kendine avva dan 3 tane t-shirt almis kizlar sinirden gülüyorum şuan bugün itibariyle birikim olayını bırakıyorum. Ailesinden 5 kuruş kalmayacak insan böyle davranıyorsa benim düşünecek hiç bir şeyim yok ,yeni bir şey değil buarada eşim hep böyleydi,kilo verdi ve geçen yıl gardrobunu yeniledi ,bu yıl tekrar yeniliyor ,eskiye dönüp bende düşünmeden harcayacağım, umrumda bile değil artik gerçekten, bir de akşam arkadaşlarının yanında eylül gibi yeni araba düşündüğünü falan söylüyor, hiç sesimi çıkarmadım. Şansını çok zorluyor, bunalımda mi anlamadım ya ama beni bunaltti

Gardrobundaki tum kiyafetlerini yere atıp üzerinde tepinmek istiyorum şuan . Surekli bana alıyordu en son istemiyorum alma dedim ve bana almayı bıraktı bu ara, sanirim benim yerime de kendine alıyor. Ona inat olsun diye de alışveriş yapmak istemiyorum. Ihtiyacim olan birşey yok. Şuan ne düşüneceğimi bilemiyorum ya yoruldum artık

selam kızlar
Eskilere götürdünüz beni, ben evlenene kadar hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür, ailemin durumu orta halliydi ama herşeyimizi de ellerinden geldiğince yaptılar. Babam ek işlerde çalışır, annem elişi yapardı. Peşpeşe 3 çocuk okutup meslek sahibi yaptılar hepimizi. Allah razı olsun, başımızdan eksik etmesin.
Ben evlendikten sonra eşimin işi ve sağlığı ile ilgili sorunlar başlayınca sıkıntı ile tanışıp, yokluk nedir çok iyi öğrendim.
Hep ufak tefek biriktirme alışkanlığım vardı ama o yıllar gerçeği tokat gibi yüzüme çarptı.
Çok şükür bu günümüze ama dişimizle, tırnağımızla emek verip toparlandık.
Hepimizin daha mutlu, huzurlu, güzel günleri olur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…