• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

90lı yıllarındayız...allem edip kullem edip babamı ikna ettim ehliyeti aldım...o yıllarda bir tek bir abla almıştı ehliyet oda aldığı gibi kaldı hiç sürmedi...kadındamı araba sürer havasındalar bizim millet...yanlış anlamayın geri kafa diye görmüyorum...gurbettde yaşayanlar bilir babalar anneler hangi senesinde Türkiyemden çıktılarsa o senede kalıyorlar hayat onlar için duruyor o senede...ufak bir külüstür arabam var ama aklıma koydum bir araba alıp Türkiyeye gideceğim...yine bir ilk peşine takıldım...ama kredim var babam Tr de inşaate başlamıştı ona destek oluyorum maaşımdan pek bir şey kalmıyor...onun için ek işe girmem lağzım...eski iş yerime sordum zaten onlarda birini arıyorlarmış oraya ikinci işe başladım...sabah kendi işime akşamda ara ara ikinci işime gidiyorum...ikinci işimin patronu ödemeyi hemen elden yapıyor...ben hiç dokunmadan getirip kasaya koyuyorum...tabi hiç saymıyorumda çünkü kendime süpriz yapıp araba alacağım...rahmetli annem bir ara sormuştu kızım gerçektenmi bilmiyorsun insan hiç mi merak etmez demişti...tam bir sene böyle çalıştım...arkadaşlar çeken bilir... o parklardan geçerken ikinci işime az imrenmedim millet şen şakrak oynuyor sen işe gidiyorsun bide ek iş...çook kızdım kendime manyaksın delisin diye...ama nihayet bir araba bulduk ve ben ilk defa kasamı açıp paramı saydım...tam 5000 mark a yakın bir para çıkmıştı kendimden bile gizlediğim alın terim hiç unutmam...ve bizim şehirde ilk bayan olarak 2000km yol gittim ve KAPIKULE den geçtim...hiç unutmam hoparlörlerden bangır bangır müzik sesi BIR BAŞKADIR BENIM MEMLEKETIMEn Büyük TÜRKİYE

Son düzenleme:
Bu ay Doğum günüm var.
Annem istediğim bir şeyi alayım diye 750 TL ayırmış bana.
Şimdiden verdi.

Bu ay sonunda 1600 TLde gün param gelecek.
Aslında onunla altın alacaktım.
Ama şuan çok yüksek bu yüzden vazgeçtim

İkisini birleştirip kredi kartına yatırmaya karar verdim
Allah izin verirse 2 ay sonra sıfırlanmış olur kart

90lı yıllarındayız...allem edip kullem edip babamı ikna ettim ehliyeti aldım...o yıllarda bir tek bir abla almıştı ehliyet oda aldığı gibi kaldı hiç sürmedi...kadındamı araba sürer havasındalar bizim millet...yanlış anlamayın geri kafa diye görmüyorum...gurbettde yaşayanlar bilir babalar anneler hangi senesinde Türkiyemden çıktılarsa o senede kalıyorlar hayat onlar için duruyor o senede...ufak bir külüstür arabam var ama aklıma koydum bir araba alıp Türkiyeye gideceğim...yine bir ilk peşine takıldım...ama kredim var babam Tr de inşaate başlamıştı ona destek oluyorum maaşımdan pek bir şey kalmıyor...onun için ek işe girmem lağzım...eski iş yerime sordum zaten onlarda birini arıyorlarmış oraya ikinci işe başladım...sabah kendi işime akşamda ara ara ikinci işime gidiyorum...ikinci işimin patronu ödemeyi hemen elden yapıyor...ben hiç dokunmadan getirip kasaya koyuyorum...tabi hiç saymıyorumda çünkü kendime süpriz yapıp araba alacağım...rahmetli annem bir ara sormuştu kızım gerçektenmi bilmiyorsun insan hiç mi merak etmez demişti...tam bir sene böyle çalıştım...arkadaşlar çeken bilir... o parklardan geçerken ikinci işime az imrenmedim millet şen şakrak oynuyor sen işe gidiyorsun bide ek iş...çook kızdım kendime manyaksın delisin diye...ama nihayet bir araba bulduk ve ben ilk defa kasamı açıp paramı saydım...tam 5000 mark a yakın bir para çıkmıştı kendimden bile gizlediğim alın terim hiç unutmam...ve bizim şehirde ilk bayan olarak 2000km yol gittim ve KAPIKULE den geçtim...hiç unutmam hoparlörlerden bangır bangır müzik sesi BIR BAŞKADIR BENIM MEMLEKETIMEn Büyük TÜRKİYE
Tebrik ederim küçükken dergilerin arkasında azim hikayeleri olurduya aynen okurken o geldi aklıma kazandıklarınızı rabbim bereketlendirsin maşallah emeğinizle hayalleriniz gerçek olur hep umutsuzluk içinde okuduğum bu hikaye ilkbaharı getirdi bana 🤗

Bu ay Doğum günüm var.
Annem istediğim bir şeyi alayım diye 750 TL ayırmış bana.
Şimdiden verdi.

Bu ay sonunda 1600 TLde gün param gelecek.
Aslında onunla altın alacaktım.
Ama şuan çok yüksek bu yüzden vazgeçtim

İkisini birleştirip kredi kartına yatırmaya karar verdim
Allah izin verirse 2 ay sonra sıfırlanmış olur kart
Borç olmayınca birilim yapmak daha kolay oluyor

Bugün şanslı günündeyim bir yerden beklediğim bir para vardı kızlar 50 euro.
Az önce o geldi:KK71:
Onuda bozdurup karta yatıracağım.
Allah bereket versin inşallah

Aslında 100 euro’ydu. Ama 50’si geldi.
Kalan 50side gelince onu kurban kumbarasına atacağım.

Bozuk para kumbaramıda saydım
100 TLde orda çıktı
Onuda tümletsem mükemmel olacak:KK76:

Borç olmayınca birilim yapmak daha kolay oluyor
Haklısın cnm hem daha kolay hemde daha huzurlu oluyor

wuuuuuu, ne diyeceğimi bilemedim
azmine hayran kaldım

kızlar ya çok sıkıntıdayım, kafam kazan gibi oldu düşünmekten
eşimin sağlık durumu için yüklü bir masraf çıktı.
yeni bir tedavi yapalım mı yapmayalım mı derken doktorları birkaç denemede bulundu ve faydalı olacağına kanaat getirdiler. kk ile ödeyemeyeceğim kadar da büyük bir meblağ
ortak birikim, onun primleri vardı ayrı biriktirdiğim ve 1500 usd acil durum parası, maaştan kalanlar hepsini toplayıp hastaneye yatırdım. bu inşallah büyük son masraf olacak. nakit 100 TL param kaldı sadece.
daha ev kredisini ve kk bile ödemedim ki kartta geçen ayda sağlık masrafı vardı onun da ödemesi yüksek
10bin limitli bir ek hesap var, aşağı yukarı ödeme tutarına denk gelir.
bu ödeme bütçeyi sarsmakla kalmadı yıktı geçti. Sağlık olsun gerisi boş,
tedavi olacak ama bundan sonrası sancılı olacak benim için.
sadece sahsi altın birikimlerim kalacak onlarda çok değil zaten ve önümüzde belirsiz bir süreç daha var.
bir kaç ay raporlu olacak eşim, bu süreçte primlerde olmayacak.
ayyy dün tatil bakıyordum bugün ne diyorum

bu arada eylülde yeni güne başlayacaktık, 1,5 pay katılacaktım
1 ve 2nin yarısını alıp kardeşimin düğün bileziğini yapacaktım, katılımcı arkadaşlar belirsizlikler yüzünden yapmayalım diyorlar.
benim önce kafamı toplayıp sonrasında sağlam bir bütçe çalışması yapmam şart oldu.
sudan çııkmış balık gibi hissediyorum kendimi

yeni bir tedavi yapalım mı yapmayalım mı derken doktorları birkaç denemede bulundu ve faydalı olacağına kanaat getirdiler. kk ile ödeyemeyeceğim kadar da büyük bir meblağ
ortak birikim, onun primleri vardı ayrı biriktirdiğim ve 1500 usd acil durum parası, maaştan kalanlar hepsini toplayıp hastaneye yatırdım. bu inşallah büyük son masraf olacak. nakit 100 TL param kaldı sadece.
daha ev kredisini ve kk bile ödemedim ki kartta geçen ayda sağlık masrafı vardı onun da ödemesi yüksek
sadece sahsi altın birikimlerim kalacak onlarda çok değil zaten ve önümüzde belirsiz bir süreç daha var.
Herşeyin çaresi bulunur kahvemsim.
Sağlık olsun.
Iyiki birikimlerin var, dediğin gibi dünya hâli.

1 ve 2nin yarısını alıp kardeşimin düğün bileziğini yapacaktım, katılımcı arkadaşlar belirsizlikler yüzünden yapmayalım diyorlar.
benim önce kafamı toplayıp sonrasında sağlam bir bütçe çalışması yapmam şart oldu.

Canim uzme kendini sen toparlarsin ben eminim
Saglik olsun otesi varmi
Bizimde butce sarsildi bide bosa gezdim ama ne yapayim saglik bu ya hic yaptiramasaydin ya hic imkanin olmasaydi

O gün senin için çok iyi olacakti ama arkadaşlarina hak verdim çıkışlarınız var.
Toparlarsin sen canım tanıyorum ben seni.

Allah yardımcınız olsun @ K kahvemsi mutluluk ...karamsar olma maşallah çok güzel birikim yapıyorsun...bununda üstesinden gelirsin...hiç birikimin olmasaydı ne yapacaktın...herkesin bir dar boğazdan geçtiği günler vardır...en iyi şekilde atlatırsın inşallah...sana güvenim tam :sampiyon:

Birikimler olmazsa ne yapardık bilmiyorum kizlar, sağlık olsun yeniden birşeyler yapmak için uğraşacağız.
Ek hesaptan ev kredisi ve kk asgarisini ödedim, belli olmaz ilaç ya da malzeme falan lazım olur diye kartın hepsini odemedim.
Bunları aklımdan silinsin diye hallettim.
Sağlık olsun inşallah herşey yoluna girer

Rabbim Şafi isminin hürmetine acil şifalar versin inşallah cnm
Allah dermansız dert vermesin.

İnsan birikimin değerini böyle günlerde anlıyor
Sağlığınız yerinde olsun gerisi zorda olsa atlatılır inşallah

Birikimler olmazsa ne yapardık bilmiyorum kizlar, sağlık olsun yeniden birşeyler yapmak için uğraşacağız.
Ek hesaptan ev kredisi ve kk asgarisini ödedim, belli olmaz ilaç ya da malzeme falan lazım olur diye kartın hepsini odemedim.
Bunları aklımdan silinsin diye hallettim.
Sağlık olsun inşallah herşey yoluna girer
canım rabbim kolaylık versin inşallah ve sana kocaman bi maşallahh bu güçlü duruşun için
herşeyin bi sebebi var sadece bunu anlamak için zamana ihtiyacımız var
sakın üzülme iyiki biriktirmişsin ne güzel şimdi eline geliverdi

Back
X