• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

90lı yıllarındayız...allem edip kullem edip babamı ikna ettim ehliyeti aldım...o yıllarda bir tek bir abla almıştı ehliyet oda aldığı gibi kaldı hiç sürmedi...kadındamı araba sürer havasındalar bizim millet...yanlış anlamayın geri kafa diye görmüyorum...gurbettde yaşayanlar bilir babalar anneler hangi senesinde Türkiyemden çıktılarsa o senede kalıyorlar hayat onlar için duruyor o senede...ufak bir külüstür arabam var ama aklıma koydum bir araba alıp Türkiyeye gideceğim...yine bir ilk peşine takıldım...ama kredim var babam Tr de inşaate başlamıştı ona destek oluyorum maaşımdan pek bir şey kalmıyor...onun için ek işe girmem lağzım...eski iş yerime sordum zaten onlarda birini arıyorlarmış oraya ikinci işe başladım...sabah kendi işime akşamda ara ara ikinci işime gidiyorum...ikinci işimin patronu ödemeyi hemen elden yapıyor...ben hiç dokunmadan getirip kasaya koyuyorum...tabi hiç saymıyorumda çünkü kendime süpriz yapıp araba alacağım...rahmetli annem bir ara sormuştu kızım gerçektenmi bilmiyorsun insan hiç mi merak etmez demişti...tam bir sene böyle çalıştım...arkadaşlar çeken bilir... o parklardan geçerken ikinci işime az imrenmedim millet şen şakrak oynuyor sen işe gidiyorsun bide ek iş...çook kızdım kendime manyaksın delisin diye...ama nihayet bir araba bulduk ve ben ilk defa kasamı açıp paramı saydım...tam 5000 mark a yakın bir para çıkmıştı kendimden bile gizlediğim alın terim hiç unutmam...ve bizim şehirde ilk bayan olarak 2000km yol gittim ve KAPIKULE den geçtim...hiç unutmam hoparlörlerden bangır bangır müzik sesi BIR BAŞKADIR BENIM MEMLEKETIMEn Büyük TÜRKİYE
valla bende ne diyeceğimi bilemedim
harikasın :KK200:

canım rabbim kolaylık versin inşallah ve sana kocaman bi maşallahh bu güçlü duruşun için
herşeyin bi sebebi var sadece bunu anlamak için zamana ihtiyacımız var
sakın üzülme iyiki biriktirmişsin ne güzel şimdi eline geliverdi
sağol kuzum
güçlü durmak zorundayım, eşimin benden başka kimsesi yok, ben ayakta durunca o güçlenecek
Rabbim inşallah hayırlısıyla bu günleri de atlatmayı nasip etsin
herşey bir sınav, sonucu güzel olur umarım

kızlar ya çok sıkıntıdayım, kafam kazan gibi oldu düşünmekten
eşimin sağlık durumu için yüklü bir masraf çıktı.
yeni bir tedavi yapalım mı yapmayalım mı derken doktorları birkaç denemede bulundu ve faydalı olacağına kanaat getirdiler. kk ile ödeyemeyeceğim kadar da büyük bir meblağ
ortak birikim, onun primleri vardı ayrı biriktirdiğim ve 1500 usd acil durum parası, maaştan kalanlar hepsini toplayıp hastaneye yatırdım. bu inşallah büyük son masraf olacak. nakit 100 TL param kaldı sadece.
daha ev kredisini ve kk bile ödemedim ki kartta geçen ayda sağlık masrafı vardı onun da ödemesi yüksek
10bin limitli bir ek hesap var, aşağı yukarı ödeme tutarına denk gelir.
bu ödeme bütçeyi sarsmakla kalmadı yıktı geçti. Sağlık olsun gerisi boş,
tedavi olacak ama bundan sonrası sancılı olacak benim için.
sadece sahsi altın birikimlerim kalacak onlarda çok değil zaten ve önümüzde belirsiz bir süreç daha var.
bir kaç ay raporlu olacak eşim, bu süreçte primlerde olmayacak.
ayyy dün tatil bakıyordum bugün ne diyorum
Umarım her şey yoluna girer canım. Sağlıktan önemli hiçbir şey yok.

kızlar bir fikir verin
battı balık yan gider diyip, dünkü otele rezervasyon yaptırsam mı acaba, eşime moral olur
tedavinin yapılacağını bildiği için dün yolu bahane etti, sonradan anladım
ne diyorsunuz

kızlar bir fikir verin
battı balık yan gider diyip, dünkü otele rezervasyon yaptırsam mı acaba, eşime moral olur
ne diyorsunuz
Bak kahvemsim sen akıllı kadınsın...bunu buraya yazmadan önce 40 defa düşünmüşsündür...bide senin birikimin yanında bir birikim daha var gibime geliyor böyle olurya en en kötü günler için:ıslık:yani bana öyle geliyor...sen işini riske atmazsın...en iyisini yaparsın

Bütçeni sen biliyorsun ama bence gidin :) ikinize de iyi gelecektir.
yaaa bütçe yok işte ondan diyorum,
eksiye girdik daha da eksiye girmek ne kadar doğru onu bilemiyorum, mantıklı düşününce yanlış bir hareket
ama eşime moral olsun, kafası dağılsın istiyorum, bu durumda da hiç birşey düşünmeden yarın alın gidesim geliyor

Bugün şanslı günündeyim bir yerden beklediğim bir para vardı kızlar 50 euro.
Az önce o geldi:KK71:
Onuda bozdurup karta yatıracağım.
Allah bereket versin inşallah

Aslında 100 euro’ydu. Ama 50’si geldi.
Kalan 50side gelince onu kurban kumbarasına atacağım.

Bozuk para kumbaramıda saydım
100 TLde orda çıktı
Onuda tümletsem mükemmel olacak:KK76:

Haklısın cnm hem daha kolay hemde daha huzurlu oluyor
Kuantum fiziği mi işe yarıyor sen biriktirdikçe para geliyor😂

Bak kahvemsim sen akıllı kadınsın...bunu buraya yazmadan önce 40 defa düşünmüşsündür...bide senin birikimin yanında bir birikim daha var gibime geliyor böyle olurya en en kötü günler için:ıslık:yani bana öyle geliyor...sen işini riske atmazsın...en iyisini yaparsın
çözüldüm şu an
biraz gizli birikimim var ama gerçekten az bir meblağ var, iki ay bizi geçindirmez öyle söyleyeyim.
maaşa kadar -10bin olacak bütçe zaten. ek hesaptan giderim mecburen
bilemedim ya, normal zamanda olsa kesinlikle düşünülecek bir durum bile değil ama tedavi süresince iyi hissetsin, kısa bir mola olsun istiyorum
başka alternatif mi düşünsem daha uyguna gelebilecek

kızlar bir fikir verin
ne diyorsunuz

Yaptir canim ben en en en kotu zamanda gittim ama hersey yoluna girdi donuste cebimizde harclik olmazdi ah annem iyki goturmus iyki
Herseyin basi moral
Ben iyi gelecegini dusunuyorum

yaaa bütçe yok işte ondan diyorum,
eksiye girdik daha da eksiye girmek ne kadar doğru onu bilemiyorum, mantıklı düşününce yanlış bir hareket
ama eşime moral olsun, kafası dağılsın istiyorum, bu durumda da hiç birşey düşünmeden yarın alın gidesim geliyor
Ben al derim canım, sen akilli kadınsın üstesinden gelirsin.

yeni bir tedavi yapalım mı yapmayalım mı derken doktorları birkaç denemede bulundu ve faydalı olacağına kanaat getirdiler. kk ile ödeyemeyeceğim kadar da büyük bir meblağ
ortak birikim, onun primleri vardı ayrı biriktirdiğim ve 1500 usd acil durum parası, maaştan kalanlar hepsini toplayıp hastaneye yatırdım. bu inşallah büyük son masraf olacak. nakit 100 TL param kaldı sadece.
daha ev kredisini ve kk bile ödemedim ki kartta geçen ayda sağlık masrafı vardı onun da ödemesi yüksek
sadece sahsi altın birikimlerim kalacak onlarda çok değil zaten ve önümüzde belirsiz bir süreç daha var.
Geçmiş olsun neyi var bu kadar eşin iyi olsunda bunlar geçici dertler birinden borç falan alsanız az miktarda olsa sonra eksi hesaplara çok faiz biniyor

Geçmiş olsun neyi var bu kadar eşin iyi olsunda bunlar geçici dertler birinden borç falan alsanız az miktarda olsa sonra eksi hesaplara çok faiz biniyor
Teşekkür ederim, uzun mesele bizim sağlık durumu
Ben borç alıp vermeye pek sıcak bakmıyorum canım
Günümüzde şartlar malum, herkesin durumu kendine göre. Kimden istenir ki.
Bir de insanlara açıklama yapmak gerecek vs, daralırım iyice
Az bir rakam değil, parça parça alsam bu sefer geri ödemesi kafamda dolanır durur
Zaten birinden para alsam da ben altına endeksler geri öderim, daha zararlı çıkarım.
Ek hesaptan kullanır oldukça yerine koyarım

Kizlar ya
Aydinlanma yasadim
Ben esimle para konusunda sorun yasamadim bana gonderir biriktiririm kendiside tl de brz tutuyor
Kurusu kurusuna hesap vermeyiz ama ben tum birikimi soylerim
Simdi gizlinin gizlisi birikime karar verdim
Bu ay 3 kalem fazla yatacak, sendika, maas farki ve bir gorevlendirme
Sosyal denge tazminatina hic dokunmadim ztn biriktiriyorum
Bu ay dordunu birden yok sayacagim
Gun olur ihtiyac olur.
Ama altinlarimla karisir, dovizi esim is yerinden aliyor ne alsamki

Kizlar ya
Aydinlanma yasadim
Ben esimle para konusunda sorun yasamadim bana gonderir biriktiririm kendiside tl de brz tutuyor
Kurusu kurusuna hesap vermeyiz ama ben tum birikimi soylerim
Simdi gizlinin gizlisi birikime karar verdim
Bu ay 3 kalem fazla yatacak, sendika, maas farki ve bir gorevlendirme
Sosyal denge tazminatina hic dokunmadim ztn biriktiriyorum
Bu ay dordunu birden yok sayacagim
Gun olur ihtiyac olur.
Ama altinlarimla karisir, dovizi esim is yerinden aliyor ne alsamki
Vadeli tl hesabı olur, altin hesabi olur ama en güzel fizikî altın olur :))

Allah sıfa versın canım saglık olsun yeterki hepsı tekrar olur kenarda paran olmasının ne kadar onemli oldugunu bır kez daha anlıyor ınsan

Back
X