- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #46.181
Bir ara keçiboynuzu içtim ağır ama iyi gelmişti...Kefir uzun zaman oldu içmemeli aslinda ara sıra içsem fena olmaz.. Aklimda tesekkurlerAllah bagislasin.Guzel besleniyorsaniz, saglik sorunu yoksa, yorgunluktur. Nihayetinde robot degiliz. Bu aralar keci boynuzu pekmezi yiyorum. Guzel enerji veriyor, bir de kefir. Gunde bir bardak. O da bagisiklik sistemimi guclendirdi. Aklinizda olsun...
evet aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz derlerCok kotu bir tecrube.Ehil kisilerle istisare her zaman kazandirir. Amerika'yi yeniden kesfetmeye gerek var mi? Bu ve ornekleri cesaret degil. Cesaret sinirlarini asmak, hatta baska bir sey. Ticaret her zaman risklidir evet ama, az biraz da olsa isin icinde olanlara kulak vermeli. Ahh tamahkarlik, hepimizi felakete surukleyen tamahkarlik...
Şekerim cok sukur iyiyim canim sağlığım yerinde onun haricinde okulum yogun şekilde devam ediyor...Ekstra bir seyler öğrenme hevesine daldım bu ara eğitimle ilgili.K kahvemsi mutluluk
karamelli_turta
T tatlu
@kronikuykucu
vee etikett yapamadığım kızlarr
görüşmeyeli napıyosunuz çok özledim sizii
Gunumuz hayirli olsun.
Bankada dolar hesabim var. Bir yil oncesine kadar, dolarla altin alip sattigim icin cok aktif kullaniyordum.
Sonradan "kadin sen artik torun torba sahibi bir hatunsun, birak bu isleri, genclerin onunu ac, onlar yapsin. Yorulmadin mi, al altinini, nineye yakisir sekilde cekil kosene..." Dedim ve hesabi bosalttim.
Artik orasini sadece vadesiz hesaptaki iki basamakli ve 100 kusuratli paralari dovize cevirip kumbara olarak kullanacagim. Bu amacla dun 15.5 dolar aldim. Hedeflerimden biri olan 250$ yardim parasi oyle oyle biriksin.
Herkesin birikimleri bereketli olsun...
selam kızlar bir şey soracağım siz biliyorsunuzdur. Bu faizler düşüyor ya yapılandırma yapamıyoruz. Bizim evi eşimden ben alsam bize de kredi çıkar mı? Yani saçma ama eşler birbirine ev satabilir mi?
Isin kotusu evi alan aile, kizina da kredi cektirmisti. Oduyorlardi ama simdi ne olacak? Kizin ceyiz borclari da var. Heves ediyor deyip evi doldurmuslardi. O da ayri bir konu...Genclerin de huzuru kacti.CanTorun gercekten cok zor yaşamlar allah yardımcıları olsun...Tecrübeli kişileri dinlemek onemli hele bu devir de evlenmek cocuk okutmak büyük beceri...Ben okurken aldığım krediyi 4 yıl once ödemesini bitirdim...Hicbir şey göründüğü gibi kolay değil ne yazık ki
Gerçekten çok üzücüBugun kardes gibi gordugum iki farkli aileden, uzucu seyler duydum.
Biri evlenecek kizi, universiteye gidecek oglu varken, bes kurus da birikimi yokken oturdugu evi aldi.
Fikrimi sordular da aslinda. Ben bu saate kadar almadiysaniz, yine almayin. Bu kiz seneye evlenecegim dese, ne yapacaksiniz? Oglan universite kazansa nasil okutacaksiniz? Pesinat kredi, kalan kredi. Tek maassiniz, ozel sektor. Nasil guveniyorsunuz? Bir sekilde odenir dediler. Bir sekilde odenmesi icin, bur sekilde para gelmesi lazim demistim. Asgari ucretin bir tik ustu maas, arti olursa mesai. Ki cok oluyordu. Ama adam hastalanmis. Izin, rapor vs...Bu arada kiz da borc harc evlendi. Oglan universiteye gitti. Ve adami dun isten cikarmislar. Yas 47.
Hem cok kizdim, hem cok uzuldum. Galeyana getirenler coktu etraflarinda, bakalim ne yapacaklar. Elde yok, avucta yok.
Bir diger aile is kurdu. Hem de yonetici pozisyonunda calistigi isini birakarak. Onlar da tek maasti. Hem de ellerinde sadece evleri varken, onlar da kredi cekti. Esime sordular, esim de sermayen kadar kenarinda paran varsa is kurulur. Kredi cekerek sermaye yapilmaz
Bir sene isten ekmek beklemeyeceksin, olursa ne ala. O zaman da hesapli gideceksin vs.
Basta iyi kazandilar, her kasaya gireni kendilerinin bildiler. Harca, dagit vs...Biraz da bize imali hevesimizi kiran cok oldu ama, soyle kazandim, boyle kazandim.
Batmislar. Ev, araba, ev esyalari hepsi gitmis. Bunlarin da biri universitede okuyan, digeri ise hazirlanan iki evladi var...
Demistik desek ne fayda? Telefonda dinledim ve Allah yardimciniz olsun, tez zamanda bir cikis kapisi gostersin dedim ve kapattim.
Bunlar ibretlik olaylar...
Ziraat bankasindan al-sat yapiyordum. Bir yildir hesabim bos bir sekilde duruyordu. O zaman kesinti yoktu, simdi var mi bilmiyorum...Benim maaş bankası. Dolar hesabımdan al sat yapınca kesinti yapıyor.
En para mi kullanıyorsunuz acaba
Amin, amin, amin...Gerçekten çok üzücü
Allah yardımcıları olsun
Ziraat bankasindan al-sat yapiyordum. Bir yildir hesabim bos bir sekilde duruyordu. O zaman kesinti yoktu, simdi var mi bilmiyorum...
Ahhh ahh Rabbim yardımcıları olsun.Bugun kardes gibi gordugum iki farkli aileden, uzucu seyler duydum.
Biri evlenecek kizi, universiteye gidecek oglu varken, bes kurus da birikimi yokken oturdugu evi aldi.
Fikrimi sordular da aslinda. Ben bu saate kadar almadiysaniz, yine almayin. Bu kiz seneye evlenecegim dese, ne yapacaksiniz? Oglan universite kazansa nasil okutacaksiniz? Pesinat kredi, kalan kredi. Tek maassiniz, ozel sektor. Nasil guveniyorsunuz? Bir sekilde odenir dediler. Bir sekilde odenmesi icin, bur sekilde para gelmesi lazim demistim. Asgari ucretin bir tik ustu maas, arti olursa mesai. Ki cok oluyordu. Ama adam hastalanmis. Izin, rapor vs...Bu arada kiz da borc harc evlendi. Oglan universiteye gitti. Ve adami dun isten cikarmislar. Yas 47.
Hem cok kizdim, hem cok uzuldum. Galeyana getirenler coktu etraflarinda, bakalim ne yapacaklar. Elde yok, avucta yok.
Bir diger aile is kurdu. Hem de yonetici pozisyonunda calistigi isini birakarak. Onlar da tek maasti. Hem de ellerinde sadece evleri varken, onlar da kredi cekti. Esime sordular, esim de sermayen kadar kenarinda paran varsa is kurulur. Kredi cekerek sermaye yapilmaz
Bir sene isten ekmek beklemeyeceksin, olursa ne ala. O zaman da hesapli gideceksin vs.
Basta iyi kazandilar, her kasaya gireni kendilerinin bildiler. Harca, dagit vs...Biraz da bize imali hevesimizi kiran cok oldu ama, soyle kazandim, boyle kazandim.
Batmislar. Ev, araba, ev esyalari hepsi gitmis. Bunlarin da biri universitede okuyan, digeri ise hazirlanan iki evladi var...
Demistik desek ne fayda? Telefonda dinledim ve Allah yardimciniz olsun, tez zamanda bir cikis kapisi gostersin dedim ve kapattim.
Bunlar ibretlik olaylar...
Amin, amin, amin.Ahhh ahh Rabbim yardımcıları olsun.
Benimde bir arkadaşım var kenarına para koy eşinin işi bozulsa ne yaparsın dediğim. Ama hergün orda burda para dağıtıp gösteriş yapıyorlar sonrada para yok diyorlar. El fazlada bişiy denmiyor kötü oluyor insan.
Rabbim çok yardım etsin.
Şekerim cok sukur iyiyim canim sağlığım yerinde onun haricinde okulum yogun şekilde devam ediyor...Ekstra bir seyler öğrenme hevesine daldım bu ara eğitimle ilgili.
Önceki kadar birikim yapamiyorum ama uğraşıyorum...Havalar soğuyunca artik eve kapandık hafta sonları
Sen nasilsin ablan nasil iyiler mi
Bebişin nasılyaa ne güzel bende işten çıktım evdeyim ama keşke evdende bişiler yapabilsem bebiş olana kadar ama kendime zor yetiyorum şu ara napıcamki
senin kendine bişeyler katma çabana hayranım becerirsin sen
bende hiç birikim yapamadım hatta birikimden aldık bebeğin ihtiyaçlarını
sağlık olsun napalım zaten onun için biriktiriyoduk ama yine yerine koymaya çalışcam inşallah az azda olsa
ablamda kardeşimde iyiler canım bebişlerini büyütüyolar biri 1 yaşında artık diğeride 10 aylık kocaman oldular
Bebişin nasılKilosu nasıl şu an?
Alışverişte eksik bir şeyler kaldı mı? Benim şu an bebek 2 aylık oldu. 0-3 3-6 kıyafetler olmuyor artık, ilk aylar için çok alma, benim 2 kere giydi küçüldü hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?