Gramlariniz bereketli olsun. Hayirlisiyla ev sahibi de olun insaallah. O onemli, hem de cok...

Ayyyyy canım inşallahhh hepimiz ev sahibi oluruz bu faiz oranlarından hiç anlamıyorum mesela 100 bin kredi çekmek istesek bu sistemde eğer 0.79 faiz olursa toplamda ne kadar faiz ödenmiş oluyor

Hoşgeldiniz, birikiminiz bereketli olsun.
Kredi odemeyi internetten hesaplayabilirsiniz.
10 yıl için 0,79 oran ile100 bin konut kredisi çekerseniz aylık ödemesi 1.292 TL oluyor mesela.

10 yıl için 0,79 oran ile100 bin konut kredisi çekerseniz aylık ödemesi 1.292 TL oluyor mesela.
Hoşbuldum canım teşekkürler

Evet netten baktım gerçekten de çok güzel faizi TOKİ’ye başvurdum bakalım nasıl olacak o olmazsa inşallah kredi ile evimizi alabiliriz

İyi günler konuya dahil oluyorum ama bu 0.79 proje evler için diye duydum ben hani bitmis ev bulup gidip konut kredisi çekmeye kalksak veya var olan krediyi yapılandırırken degilmis hani bazı insaat şirketleri varya onların projelerini satmak icinmis diye araştırmak lazım

selam kızlar bir şey soracağım siz biliyorsunuzdur. Bu faizler düşüyor ya yapılandırma yapamıyoruz. Bizim evi eşimden ben alsam bize de kredi çıkar mı? Yani saçma ama eşler birbirine ev satabilir mi?
Bu faiz oranlari 0 evler icin gecerli diye biliyorum. Konut kredilerinde eslerin de imzalari gerekmiyor mu? Bu durumda eslerin birbirine mal satmasi nasil olur, sanirim bilenler soyler...Ayrica alim-satim masraflari da var...

selam kızlar bir şey soracağım siz biliyorsunuzdur. Bu faizler düşüyor ya yapılandırma yapamıyoruz. Bizim evi eşimden ben alsam bize de kredi çıkar mı? Yani saçma ama eşler birbirine ev satabilir mi?
Bu olmaz, kredi de ikinizin de gelirine bakıyorlar ama borcu başka bankaya tasiyabilirsin

Canım ben bu yaşıma kadar hiç kredi çekmedim
Merak edip araştırmadım da
Bilgim dahilinde olan birşey değil
Allah tez zamanda faiz belasından bulaşanları kurtarsın

Tam detayı vermediler kamu bankaları yapacak diyor haberde.
Ama sıfır daire olması gerek diye okudum.
Mevcut borç için şu an birşey yok

Çok şanslısınız.
Biz de bir an önce bitiririz umarım.
Ev sahibi olmak için başka alternatifiniz olmayınca yapacak birşey kalmiyor

Faiz oranlarinin dusurme sebebi, bitme noktasina gelen insaat sektorunu canlandirmak icin diye dusunuyorum. Bir cok insaat curumeye terkedilmis vaziyette oyle bekliyor...
Insanlarin bankalara guveni de kalmadi.
Bir cok kisi sistemden parasini cekme yoluna girdi.
Altini da, dovizi de fiziki tutmaya basladilar.
Yani sahsi kanaatime gore, gunu kurtarma gibi bir durum var.
Sistemden cekilen paralar, al benili gorunen faiz oranlariyla, yeniden sisteme cekilmeye calisiliyor sanki...
Onumuzu dogru durust goremezken, bu kadar yuklu borclara girmeyi dogru bulmuyorum.
Bunun yerine ciddi tasarruflar edip, altin biriktirirdim. Bugun oturulabilir bir evin 1/3'unu alan altin miktari, onumuzdeki yillarda evin tamamini alir diye dusunuyorum.
Koca koca devletler bile altin stokluyor.

Merhaba belki konu yeri burası değil sadece fikir almak için soruyorum :)
Youtube’dan dinlediğim birkaç hoca katılım bankaları için “fazidir diyemeyiz” dediler. Sizin düşünceniz nedir.

ahh ben varr ya yerimde duramıyorum...Sizde dinlenecektim...Evi dağınıklığı bir tarafta kirli çamaşırlar sanki üstüme geliyor...Kalktım ise koyuldum hemen...

Biraz toparlandı da rahatladım...Aksama doğru yemek yaparim.Artik tam anlamıyla dondurucu odaklı yapacagim. Salatalik malzeme ve meyve aliriz pazardan sadece..

Ek ders yatti kismetse pazartesi birikime atacağım. Vu ek ders ocak ayına ait olduğu icin 2020 ilk birikimine adım atmış olacağım...

Bu yıl biraz daha ajanda usulü planlar yapacagim unutabiliyorum çünkü...

Beni en çok rahatsiz eden durum kitap okumuyorum bu aralar. Ve bunu kendime yakistiramiyorum..Elime alıyorum günün yorgunluğu ile uyuyakaliyorum....
Sabah erkenden uyanıp spor kitap duş ve sonrası ise gidenlere gerçekten hayranımım...Ben öyle yogun ve yorgun oluyorum ki cok sey yarim kalıyor hayatimda

Cocuk var mi?
Kitabi oturarak okumayi deneyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…