Ben de bugunlerde kendimi internet alisverisine adadim. Eksik ve yenileme listem var, onlari uygun buldukca aliyorum.
Polaris ev terlikleri siparis vermistim, 5 cift kadin, 5 cift erkek. Bugun geldiler. Toplamda 250 tl. Balkona attim havalaniyor.

Bugun de torunuma onumuzdeki kis icin bir bot ve mevsimlik spor ayakkabi siparisi verdim, 245 TL. Ayni markanin benzer botunu 270 tl almistim bu kis. Bir sonraki sezon icin kiyafet cok aldim da, ayakkabi ilk.
Insallah olur, olmazsa da bir cocuk sevindiririz.

Sira pijama ve atletlerde, sonra tavalarda...

Ekonomiye kan olsun, can olsun...

selam kızlar sabahtan beri hıc ugrayamadım eski sayfaları okumadım henuz ıyısınızdır umarım
kahvaltı faslından sonra esım gecen haftadan söz vermıstı mısafır odasının halısını, oturma odasının koltugunu sıldı ben de mıs.odasının koltukları sıldım yuzlerını yıkadım gecırdık. tülü yıkadım taktı.yatak odasını supurdum sıldım bazanın altının duzelttım.banyolarla balkon kaldı yarına.makına 5-6 kere calıstı,yıka as bı hal oldum. ayy gelen ablaya 500lira versek hakkı varmıs yaa ne yorulduk.

Güle güle kullan ablacim

Bende irmik helvasini çok seviyorum
Tarifi olan varsa alabilirim zira pek tutturamiyorum bunu maalesef
1 kaşık tereyağı
Çok az sıvıyağ
Kırık fındık ya da ceviz
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker (az şeker seviyorsan 1 parmak azalt)
1.5 su bardağı süt.
Yapılışı: Önce yağlar ve kuruyemiş biraz kavrulur, sonra üzerine irmik eklenip irmikler iyice altın sarısı bir renk alana kadar kavrulur. Sonra üzerine şeker dökülür, şeker hafif eriyene kadar karıştırılır. (1-2 dk ) sonra üzerine süt dökülür Sütü dökünce tavanın dibini hızlı hızlı karıştırmak gerekiyor, yoksa hemen dibi tutuyor. Helvayı hangi kıvamda seviyorsan o kadar sütü çektirene kadar pişir. Ben tane tane değil de böyle biraz kalıptan çıkacak kıvamda seviyorum, süt dökünce 2 karıştırıp alıyorum. İçine gizli bir top dondurma ile müthiş oluyor. En kolay tatlı

Teşekkür ederim canım,
Ben bunu bir türlü tutturamadim ama olacak bu kez

Ah bir kargonun yaptırımlarına bak

Ah bir kargonun yaptırımlarına bak
Bu ara alışverişten nefret ediyorum yıka,sil, yerleştir, koyduğum yeri sil, kendin yıkan
Resmen gün bitiyor.
Gratis 23 Nisan seti yollamış kargoyla. Boya, balon, bayrak. Eşimle dalga geçiyorum sana yollamışlar diye

Her zaman yaptigim irmik helvasinin tarifini ben de yazayim..

1.5 su bardagi irmik ve fistik 125 gr tereyagi ile bir guzel kavrulur.

1-1.5 su bardagi toz seker ilave edilir, bir kac kez cevrilir.

Uzerine 1 su bardagi sut, 1.5 su bardagi su ilave edilir. Cektirilir, 15 dk sonra servis yapilir.

Ayni tarifi fistik koymayip, 1/2 su bardagi kuru uzumle de yapiyorum. O zaman 1 tatli kasigi tarcini, sutu suyu katarken icine koyuyorum.

Eee o zaman tarif alayım, ben de harikalar yapayım

Benim yardımcım çok güzel yapardı, sonra iş bala düştü, onun tarifiyle devam ettim

Tereyağı ağır oluyor diye kullanmazdı helvada, ben tereyağlı yApardım normalde...

1 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un
şerbeti, 1su bardağı şeker 1;5 su bardağı su kaynatmıyorsun, ( bir taşım kaynatılarak da yapılıyor şerbet)
unu güzelce kavurduktan sonra, cevizle birlikte de bir iki kavurup şerbeti veriyorsun...

Biriniz de un helvası tarifi yazin ama
Cocuklugumun tatlisi...

1 su bardagi sutte, 1 bardaktan biraz sekeri karistira eritiyorum, bir kenarda bekliyor.

125 gr tereyagda 1 su bardagi unu rengi koyulasana kadar kavuruyorum.

Sonra sekerli sutu ilave ediyorum.
Kasiga yapismayacak hale gelene kadar karistira karistira pisiriyorum. 5-10 dk dinlendirip servis yapiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…