Bu ayın gün paralarını bazı arkadaşlar gönderdi şimdiden
Normalde ayın 15inde
Güle güle harca ablacım
Belki inanmazsın ama sana etiket atacaktim, sitem etmek için
Nerdesin diye.
Bende herşeyi atiyorum elde yikamak zaman ve su kaybı. Plastik,tava ve tahta kaşıklar hariç.
Yakinimda file market yok ama ben de şokun mintak tabletinden memnun kalan çok duydum, belki denemelik ufak paket ondan alırım.
Ben denemistim mintax tablet ilk pakette memnundum ikincide çok memnun kalamadim almadim tekrar ama makineyle de alakalı olabilir.
Dimi ya diggg miiii
Insta da neymiş sekerim00

Adam issiz, en dusuk fidye 27 tl ve aylik 810 tl tutuyor. Demek ki o kadar zor durumdalar...
Ablacığım, biraz baktım da, kişinin kendi fidye veremiyorsa, yakınları verebilir diyor, o da olmazsa, kişi gerçekten tutamayacak durumdaysa ve de, ileride de tutma ihtimali yoksa fidye vermeli, evet ama gerçekten veremeyecek durumdaysa ve de kimse onun içim vermiyorsa, dua eder, af diler diyor...

“Senenin hiçbir mevsiminde oruç tutamayacak kadar yaşlı olan (pîr-i fânî) kimselerin, maddî durumları uygunsa Ramazan’ın her bir günü için bir fakire fidye (yani bir fitre) vermeleri gerekir. İyileşme umudu olmayan hasta da bu hükme tâbidir (Bakara, 2/184).
Fidye verecek gücü olmayanlar ise, fidyeden sorumlu olmazlar (İbn Kudâme, el-Muğnî, IV, 396). Ancak kasten tutmadıkları oruçların uhrevî sorumluluğunu taşırlar. Bu durumda olanların yapabileceği Cenab-ı Hak’tan bağışlanma dilemektir.”

En doğrusunu Allah bilir...

İnşallah, gönlünüze göre olsun.
Balikesir çok güzel bir şehir, imkanımiz olsa orada yaşamayı çok istiyoruz biz de.

Ben zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...

Ben zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...
Onu kendisine harcasın çok ihtiyaç sahibiyse. Ya diyorym insana gücünün yetmediğinin hesabı sorulmaz tuttuğunu zaten tutmuş kalanı da illa ki içi rahat edecekse günlük 3 5 liradan bile hesaplayıp verebilir. 27 verilmesi gereken kesin bir tutar değil diyorum ya

Kesin hukmu ilim ehline ve fetva makamina sormak lazim yine de. Tesekkur ederim...

Sen zekat verince, o para onun asli parası gibi olur ve istediği gibi harcar, tabiki fidyesini de verebilir, çok büyük sevap da olur

Bu dünyada, Bir müminin sıkıntını giderenin, Rabbim de ahirette sıkıntısını giderir.... hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz, ama bu dünyada, ama ahirette, mutlaka karşılığını bulur, hem de ziyadesiyle...
Gerekirse ben de devreye girebilirim

Allah razi olsun, cok duygulandirdin beni...Allah niyetini kabul etsin.
Esimle konustuk, haftabasi insaallah ziyaret edecegiz. Allah duyurduysa vardir bir hikmeti...

Kesin hukmu ilim ehline ve fetva makamina sormak lazim yine de. Tesekkur ederim...
Canım ablam ilahiyat mezunu yüksek lisans da yaptı. Yarın sorayım özellikle istersen. Ama dinde kesinlikle insanın gücünün yetmeyeceği bişeyden mesul olmaz.

Allah razi olsun, cok duygulandirdin beni...Allah niyetini kabul etsin.
Esimle konustuk, haftabasi insaallah ziyaret edecegiz. Allah duyurduysa vardir bir hikmeti...
Amin, ecmain
Kesinlikle... ne mutlu, bu tür mesajları alabilenlere, durum sana kadar gelmişse, seni seçmişse, mutlaka vardır bir sebebi...

Ne çabuk gecti sanki
Sağlıkla gelsin bebişin
Teşekkür ederimm inşallah Çok çabuk geçiyor derlerdi tecrübeliler. Yaşayınca anlıyor insan ne demek istediklerini :))

Stokçu geldi hanımmm, ben de sizden feyz aldım yoldaşlar
Aşağıda birkaç stok malzemesi aldım sizce çok mu birim fiyatlar
Migrostan sipariş verdim.

Gerçekten yapilan iyilik de kötülükte insanın çocuklarının torunlarının bile karşısına çıkıyor. Yıllar önce Babam fırına ekmek almaya gidince orda bekleyen bir adam görmüş yaz sıcağı güneşte oturmuş. Babam da sormuş ne bekliyorsun diye. O da torunum karşıdaki okulda sınavda sınavınn bitmesini bekliyorum demiş. Adamı alıp bize getirdi bahçeli evimiz kahvaltıya davet etti.( O zamanlar insanlardan bu kadar korkmuyorduk) Adam olduğu ilçeyi ve köyünü söyledi muhtarmış. Neyse o yazın sonunda ben öğretmen olarak bir köye atandım. 5 tane 1.sınıf vardı. Adamın torunu benim sınıfıma düştü.adam her köye gelfikçe kapımı çalar bir ihtiyaçm var mı diye sorardı.bir ara lojman sorunumuz oldu o çözdü. O öğrencimle de hala görüşürüm. Hayatta düşünsem böyle bişey aklıma gelmezdi.

Ah be canım kendisi yardıma muhtaçsa nasıl versin?Oruç tutmaktaki amaç zaten olmayanı anlayıp, açlığın ne olduğunu anlayıp, aç insanlara yardım etmek değilmi?Hastaysa yapacak bişey yok,tutmayacak.Yardım edecek parası yoksada fidye ödemeyecek.Yani ben kendimce bir mantık kurarak söylüyorum.Dinimizde tüm ibadetlerin güzel bir amacı var.insanları zorlamak için değil, tam tersi herkese güzellik katmak için var.

Uzuun zamandir almadigim icin, olmasi gereken fiyat hakkinda hic bir bilgim yok. Evde su an yarisi kullanilmis 120 lik, hic acilmamis 120 lik, bir de actisoft 50 lik var. 6-7 ay sonra hangi birim fiyat ekonomik ozrengin diye sorarim sana...

Uzuun zamandir almadigim icin, olmasi gereken fiyat hakkinda hic bir bilgim yok. Evde su an yarisi kullanilmis 120 lik, hic acilmamis 120 lik, bir de actisoft 50 lik var. 6-7 ay sonra hangi birim fiyat ekonomik ozrengin diye sorarim sana...
Şu son zamlardan sonra bence birim fiyatta üst sınır 80 kuruş da normaldir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…