- 21 Temmuz 2008
- 17.365
- 54.201
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #55.941
Güle güle harca ablacımBu ayın gün paralarını bazı arkadaşlar gönderdi şimdiden
Normalde ayın 15inde
Belki inanmazsın ama sana etiket atacaktim, sitem etmek içinSelam kizlarrr çok özledim siziii benim oğlan bana göz açtırmıyor sağolsunkucak istiyor habire artık etrafı keşfe başladı sırtında diken var koyduğumuz yerde durmuyor kereta napiyosunuz nasıl gidiyorr ay buraya gelince sanki uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı gormus gibi oldum su an çok heyecanlı
Bende herşeyi atiyorum elde yikamak zaman ve su kaybı. Plastik,tava ve tahta kaşıklar hariç.Ben hiç elimde birşey yikamiyorum canım, tavalarim hariç herşeyi atıyorum makinaya.
Bir de biz içiciyiz, günde beş altı kez çay, bir kez Türk, bir kez neskafe, su, yeeilcay falan derken epey bulaşık çıkıyor.
Ramazanda günde bire düştü makina ama öncesinde bir gün bir diğer gün iki sefer çalıştığı çok oldu.
Ben denemistim mintax tablet ilk pakette memnundum ikincide çok memnun kalamadim almadim tekrar ama makineyle de alakalı olabilir.Yakinimda file market yok ama ben de şokun mintak tabletinden memnun kalan çok duydum, belki denemelik ufak paket ondan alırım.
Dimi ya diggg miiiiİgde az takıl da bize uğra
Canım ben ideal kiloma geldim, elimden geldiğince korumaya çalışıyorum.
Arada yiyorum arada dengeliyorum öyle gidiyor.
Sen çok iyi vermişsin aslında biraz daha devam etsem ne güzel olur.
Evde yapilani yememek olmuyor ki
Ablacığım, biraz baktım da, kişinin kendi fidye veremiyorsa, yakınları verebilir diyor, o da olmazsa, kişi gerçekten tutamayacak durumdaysa ve de, ileride de tutma ihtimali yoksa fidye vermeli, evet ama gerçekten veremeyecek durumdaysa ve de kimse onun içim vermiyorsa, dua eder, af diler diyor...Adam issiz, en dusuk fidye 27 tl ve aylik 810 tl tutuyor. Demek ki o kadar zor durumdalar...
İnşallah, gönlünüze göre olsun.Maalesefçocuk 5yasında 3. Okulu bu.Esyaları tayin nereye çıkarsa oraya isteyeceğiz geçen ay aradılar üretim tamamlanmıs.Huzurla mutlulukla saglıkla yaşayalım bundan sonra inş Balıkesir,Malatya ,Sivas,Tokat,Samsun yazdık bakalım nereye atayacaklar.Tercih dışı atmasınlarda
Benimki de sütünü içti yattıÇocuklari yatırdım da geldim
Ben zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...Ablacığım, biraz baktım da, kişinin kendi fidye veremiyorsa, yakınları verebilir diyor, o da olmazsa, kişi gerçekten tutamayacak durumdaysa ve de, ileride de tutma ihtimali yoksa fidye vermeli, evet ama gerçekten veremeyecek durumdaysa ve de kimse onun içim vermiyorsa, dua eder, af diler diyor...
“Senenin hiçbir mevsiminde oruç tutamayacak kadar yaşlı olan (pîr-i fânî) kimselerin, maddî durumları uygunsa Ramazan’ın her bir günü için bir fakire fidye (yani bir fitre) vermeleri gerekir. İyileşme umudu olmayan hasta da bu hükme tâbidir (Bakara, 2/184).
Fidye verecek gücü olmayanlar ise, fidyeden sorumlu olmazlar (İbn Kudâme, el-Muğnî, IV, 396). Ancak kasten tutmadıkları oruçların uhrevî sorumluluğunu taşırlar. Bu durumda olanların yapabileceği Cenab-ı Hak’tan bağışlanma dilemektir.”
En doğrusunu Allah bilir...
Rabbim yardımcısı olsunBen zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...
Onu kendisine harcasın çok ihtiyaç sahibiyse. Ya diyorym insana gücünün yetmediğinin hesabı sorulmaz tuttuğunu zaten tutmuş kalanı da illa ki içi rahat edecekse günlük 3 5 liradan bile hesaplayıp verebilir. 27 verilmesi gereken kesin bir tutar değil diyorum yaBen zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...
Kesin hukmu ilim ehline ve fetva makamina sormak lazim yine de. Tesekkur ederim...Onu kendisine harcasın çok ihtiyaç sahibiyse. Ya diyorym insana gücünün yetmediğinin hesabı sorulmaz tuttuğunu zaten tutmuş kalanı da illa ki içi rahat edecekse günlük 3 5 liradan bile hesaplayıp verebilir. 27 verilmesi gereken kesin bir tutar değil diyorum ya
Ben zekat versem, onunla fidyeyi odeyebilir yani? Allah korusun felc olur, organ kaybi olur... Yasi olsun olsun 45...
Allah razi olsun, cok duygulandirdin beni...Allah niyetini kabul etsin.Sen zekat verince, o para onun asli parası gibi olur ve istediği gibi harcar, tabiki fidyesini de verebilir, çok büyük sevap da olur
Bu dünyada, Bir müminin sıkıntını giderenin, Rabbim de ahirette sıkıntısını giderir.... hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz, ama bu dünyada, ama ahirette, mutlaka karşılığını bulur, hem de ziyadesiyle...
Gerekirse ben de devreye girebilirim
Canım ablam ilahiyat mezunu yüksek lisans da yaptı. Yarın sorayım özellikle istersen. Ama dinde kesinlikle insanın gücünün yetmeyeceği bişeyden mesul olmaz.Kesin hukmu ilim ehline ve fetva makamina sormak lazim yine de. Tesekkur ederim...
Amin, ecmainAllah razi olsun, cok duygulandirdin beni...Allah niyetini kabul etsin.
Esimle konustuk, haftabasi insaallah ziyaret edecegiz. Allah duyurduysa vardir bir hikmeti...
Teşekkür ederimm inşallahNe çabuk gecti sanki
Sağlıkla gelsin bebişin
Ah be canımBugun dayimin kiziyla gorustuk. Uzaktan bi akraba var, seker hastasi. Iftardan sonra nerdeyse seker komasina giriyormus. Esi oruc tutma deyince de, paramiz mi var, fidyeyi odeyemem diyormus. Duyunca mideme yumruk yemis gibi oldum.Tam bilgim yok ama, guzel dinimizin bu konuda da bir kolayligi yok mu?
Uzuun zamandir almadigim icin, olmasi gereken fiyat hakkinda hic bir bilgim yok. Evde su an yarisi kullanilmis 120 lik, hic acilmamis 120 lik, bir de actisoft 50 lik var. 6-7 ay sonra hangi birim fiyat ekonomik ozrengin diye sorarim sana...Bulaşık makinasından konuşulmuş
Ben günde en az 1 bazen 2 bu aralar günde çok rahat 2 defa çalıştırıyorum
CanTorun abla fairy deterjanda tabletin birim fiyatı 70 -75 kuruş olursa ekonomik
Şu son zamlardan sonra bence birim fiyatta üst sınır 80 kuruş da normaldirUzuun zamandir almadigim icin, olmasi gereken fiyat hakkinda hic bir bilgim yok. Evde su an yarisi kullanilmis 120 lik, hic acilmamis 120 lik, bir de actisoft 50 lik var. 6-7 ay sonra hangi birim fiyat ekonomik ozrengin diye sorarim sana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?