- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.202
- 1.123
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #58.121
Benim kumbaram klasik olanlardan:) oğlumun pepeli kumbarasiKumbara derken sanal bir durum mu bildiğimiz kumbara mı
Aslında böyle bir Kumbara var hatta 400 tl birikti içinde ama bozuk para olarak birikti şimdi o bütünkenince kesin harcanırBenim kumbaram klasik olanlardan:) oğlumun pepeli kumbarasi
Harhangi bir kutu,kavanoz vs de olur.
Birikim yapabilmenin ilk adimi bence gelir geldiği anda önce borç hemen arkasında birikimi ayirmak.
Sonra da diğer zorunlu giderler.
Peki o biriken parayi yakin zamanda harhangi bir amaçta kullanmak için mi biriktiriyorsun?Aslında böyle bir Kumbara var hatta 400 tl birikti içinde ama bozuk para olarak birikti şimdi o bütünkenince kesin harcanırişte buradan sonra çözüm lazım
Bereketli olsun abla.
İşin başına geçip de yapandan başkası zor anlar20 yaşındaki beyfendi/hanımefendi de kalksın gitsin eğitim fakültesine mezun olsun kpssye girsin mülakatı geçsin atansın bedavadan para alsın hasetliğe gerek yok. Öğretmenlerin hakkı ödenmez 2 buçuk yıl ücretli öğretmenlik yaptım atanmadan önce, ne boğaz kalırdı ne kafa. Omuzlar boyun ağrı içinde kolay laylaylom bir meslek değil.
Bende yaptim 52 haftayiSelam kızlar, 52 haftalık kumbaraya devam edeceğim, hatta hesaptan sterlin düşünüyorum, farklı olsun diye
Aslında kurutma makinesi alacağım ama kasım gibi alacağız makineyi yine de tl olarak mı beklemeli. Gerçi okullar açılacak o durumda para kazanmaya başlayacağım bu durumda da bu bozuk paralara ihtiyacım olmaz yatırım yapabilirizPeki o biriken parayi yakin zamanda harhangi bir amaçta kullanmak için mi biriktiriyorsun?
Uzun vadede birikimseamaç fizikî altindan yanayim ben.
Yakin zamanda tl olarak gerekli olacaksa tl.
Sağolasın canımBereketli olsun abla.
Madeni para gecişi de var
Tersten başlamıştım ben, maaşım yuksrkken 52 atıp 51.50 diye devam ediyor.Bende yaptim 52 haftayi
Başlarda iyiydi miktar yükseldikçe çok olmaya başladı o yüzden haftalık 20 25 tl olarak devam ettikböyle bana iyi geldi yalnız.
Markette tüketebilirsin madenileri veya alışverişe çıkarken yanina bir kismini alip kumbaraya kağıt olarak atarsin.Aslında kurutma makinesi alacağım ama kasım gibi alacağız makineyi yine de tl olarak mı beklemeli. Gerçi okullar açılacak o durumda para kazanmaya başlayacağım bu durumda da bu bozuk paralara ihtiyacım olmaz yatırım yapabiliriz
Mesela nasıl birikim planları 6 ay için düşünsek başta ne yapabilirim. Bu konuyu okuyunca anladım ki baya bilgisizim bu konudaMarkette tüketebilirsin madenileri veya alışverişe çıkarken yanina bir kismini alip kumbaraya kağıt olarak atarsin.
Kasımda kullanacaksan birikimi tlde kal sen bilirsin:)
Birde 6 aylik 1 yillik 5 yillik birikim plânlarım var benim motive oluyor insan,yapabilirsin.
Bozuk paracı geldi hanıııımmEki Görüntüle 2640846
Bir de bu kumbaram var
Bu kumbaramda sürekli artış yok
İhtiyacım olan bir ya da iki parça ürünü alabilecek bir seviyeye ulaştığında gidip markete bütünletme bahanesiyle gidiyorum harcayıp geliyorum
Ihtiyaç yoksa sadece bütünletiyorum çünkü a101 dekiler abla bozuk para lazım diyorlar
Bozuk paralarla iş görünce bütünlere dokunmamak da güzelBozuk paracı geldi hanıııımmbende de kavanozda var
Meselâ kasima kadar aylik birikim hedefi belirle, yaz bu 6 aylik hedefin olacak atiyorum ayda 300 hedefin.Mesela nasıl birikim planları 6 ay için düşünsek başta ne yapabilirim. Bu konuyu okuyunca anladım ki baya bilgisizim bu konuda
Keşke çok saçım olsada derdim kurutmak olsaoh sefasın olsun canım saglık suların olsun.
ya kızlar benim saclarım cok zor kuruyor ya dus alma sonrası pamukluk asaması ızdıraba dönüyor bana(uzunken de kısaken de) gerci çok sükür sacım var kurutuyorum
bi kere böyle dertlenmıstım aman bea kurumuyor diye sonra bu tarz bıse okuyup etkılenmıstım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?