Canım biz seninle tanismamistik sanki arada yazıyorsun ama bahsettiysen de animsamadim
Öylemi oldu ya ben yıllardır takip ediyorumda,sizi tanıyorumya sanki sizde beni tanıyorsunuz gibi geldi ben 38 yaşındayım,bekarım canım çocuğumda yok.Devlet memuruyum, 30 undan sonra birikime merak salanlardanım kk da takip ettiğim birkaç topikten biri burası.Evim ve arabam var, arabamın bir miktar borcu var ihtiyaç kredisi çekmiştim ama.Yinede her ay maaşımın yüzde 10 unu biriktirmek hedefim.Birikim amacımda egede güzel bir bahçeli ev birde mümkünse erken emekli olup, (prim dolunca işten ayrılmak istiyorum, maaş yaşı bekleyerek oluyor), hayatıma devam edebileceğim bir birikim istiyorum.Sizleride okudukça feyz ve keyif alıyorum inşallah hepimiz isteklerimize kavuşuruz

Yorumlarini beğeniyle okuyorum, tarafsız ve adil bakış acini da
Birikim amacın çok guzel, umarım bir an evvel gerçekleşir.

Yorumlarini beğeniyle okuyorum, tarafsız ve adil bakış acini da
Birikim amacın çok guzel, umarım bir an evvel gerçekleşir.
Çok teşekkür ederim canım aynı şekilde bende sizleri okumaktan keyif alıyorum, bana birşeyler katan insanlarla sohbet etmeyi çok severim.Sizleri okuyunca sevdiğim bir sohbetteymişim gibi hissediyorum

Hadi ben hep evdeyim de sen
Annem geldi dedim ya
Ben genelde kendi evimin hem erkeği hem kadınıyım
Annemin de tek evladıyım eşiyim herşeyiyim
Ben ihtiyaçları akşam markete gidip aldım
Annemin de izin günü
Ben bugün atölyemde (mutfak)takılıyorum

Yaş beklemeden emekli olduğunda geçimini nasıl sağlamayı düşünüyorsun planlar ne yönde?

hayırlısı ile olur umarım
Kızlar madem söz burçlardan açıldı
Kim hangi burçtan ?
boğa ben yükselenim ikizler
korona geçse keşke
Eki Görüntüle 2644914 Eki Görüntüle 2644915

Ekmekçi geldi hanım sıcak sıcak bazlamalarım var Ata altın şeklinde

Akşam menum tam bir bomba.
Bol yesilllikli kısır+sarımsaklı cacık.
Eşim ben de yerim diyince yemek yapmaya gerek kalmadı, bugünü de atlattım çok şükür
en sevdiğim menü
bebeğinizi güzel günlerde büyütmenizi dilerim. Kiloyuda vereceğinize inanıyorum. Uzun zamandır takipteyim sizi tanıyor gibiyim
Gazla dedin gaz veriyorum işte
iyi gazdı
kiracı almanızı istememiş olabilir
bende kendim halletmeye başladım
Sabahtan beri ne çok yazmissiniz aksama okuyayim bitiremedim
bende tünelin ucunu zor yakaladım

Hergun belirli bir sayfa okumalisin ama olmuyor böyle
Güncele gel artık, bekliyoruz
geldim
Korkuttunuz beni kızlar yarın ilk işim kuru gıda dolabını elden geçirip gerekiyosa buzdolabına kaldırmak olacak bazı şeyleri. hazirana girdik bi elden geçirelim.
bende elden geçireceğim
üzgünüm allah rahmet eylesin
K klbk33 az kaldi guncele geliyorsun ha gayret
Geldim geldim nerdesiniz

bende öyle diyorum. Alınmış alınmıştır oluyor

Yaş beklemeden emekli olduğunda geçimini nasıl sağlamayı düşünüyorsun planlar ne yönde?
Canım benim mesleğim özel sektörde daha avantajlı bir meslek.Açıkcası kendi işimi kurmak istiyorum.Keyfe keder çalışcam çok fazla hırsım yok, çoluk çocukda olmayınca azıcık aşım kaygısız başım diycem.İş kurmayıp sadece danışmanlık yapsam zaten şu anki maaşıma yakın bir maaşım olur.Ev araba var,borcum bitmiş olur, birazda birikim yapıp pasif gelir elde edebileceğim birşeyler yapmak istiyorum.

Ben de acaba ege sahilleri filan düşününce tercümanlık filan mı diye düşünmüştüm

Ben emekli olmamaya karar verdim. Seviyorum işe gittmeyi. Sağlığım olsun çalışayım. Belki o zamana 2.evimi alırım. Çocukların eğitimi de önemli tabiki.

Ben de acaba ege sahilleri filan düşününce tercümanlık filan mı diye düşünmüştüm
Yok canım ben mimarım.Kamudan önce özel sektördede çalıştım.Çalışan olarak çok yoğundu mesaim, maaşım daha fazlaydı.Hala devam ediyor olsam şu anki maaşımın 2 katından fazla alırdım.Ama artık yoğun çalışmaktan bunalınca, şu anki işim bir fırsat gibi karşıma çıktı.Bende bir süre dinlenirim diye başladım, o sırada kadro filan geldi ama kamuda çok başka sorunlar yaşadım. Bende hem memuriyetin avantajını yaşamak için primimin dolmasıno bekleyeyim dedim, özelliklede yeşil pasaport için hemde bu sırada her tür birikimimi yapıp, kendi işimi kurarım dedim.Maaşlı çalışan olarak bu yaştan sonra çalışamam.Bizim işimiz yoğun, stresli iş çünkü.Gençken insanda enerji oluyor ama bu yaştan sonra organizasyon ve takip dışındaki işleri yapamam

Hoşbuldum
Burayı okudukça ev alasım geliyor yine..çok sevdim ev almayı ben
Ben de yıllardır yatırım amaçlı dükkan almak istiyorum
Ama şu ana kadar nasip olmadı
Onun yerine ev ve araba nasip oldu kimbilir belki bundan sonra nasip olur

İç mimar dış mimar diye ayrılıyor mu?
Aslında mimar, iç mimar ve peyzaj mimarı oluyor.Ben mimarım, mühendislik fakültesinde bizim mesleğimiz halk deyimiyle dış mimar.Iç mimarlık ve peyzaj mimarlığınıda kapsıyor bizimki.Zaten iç mimarlık önceden yüksek lisans konusuyken, sonradan açılmış bir alan.Bizim imza yetkimiz çok kapsamlı yani

Bildiğim kadarıyla özel kendi bürosunda çalışanlar çok yüksek gelirler elde ediyor
Benim küçücük ilçede gördüklerim
Çevresi filan olunca...

Y Yuppiyayye yorumlarını ben de çok beğeniyorum.

turtiş ve kahvemsim evi aldığımız zaman size yapılandırma, ödeme vs. konularında soracağım çok şey var. ama önden şunu sorayım: ödeme planında neye dikkat etmeliyim? seçeneklerimiz var mı? bankacılardan cımbızla laf çıkıyor. siz deneyimlisiniz.

bugün yatak odasının şeklini değiştirdik, camları silindi, balkon yıkandı, süpürüldü, toz alındı. yemekte de buzluktan son barbunya ve yanında pilav var. buzluğu boşaltmam lazım. her gün buzluktan gitsem iyi olur.

bu sene doğranmış soğan, biber de koydum. yemek yaparken büyük kolaylık oldu. havuçları da minik minik yemeklik koymuştum. barbunyayı ocağa atmam 5 dakika almadı, tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…